היי חברים צהריים טובים ,שמעתי הרבה דעות בנושא,חלק אומרים שדדליפט חובה לעשות וחלק אומרים שרק פאוורליפטרים חייבים דדליפט ובודיבילדרס לא חייבים ואפילו צריכים להימנע כי הוא לא תורם יותר מידי וסתם מעמיס על המערכת העצבית ופוגע בהתאוששות....דעתכם ?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לפיתוח גוף נטו הוא לא שווה כלום.לא מבין כ"כ איך דדליפט טוב לפיתוח גוף, עובד בעיקר על גב תחתון לא?
אשמח שיסבירו לי
ועל רגליים כמובן וישבן, אבל בשביל זה יש סקוואט
לא בדיוק לא שווה כלום אומר שהוא לא מועיל ולא מזיקלפיתוח גוף נטו הוא לא שווה כלום.
הוא עובד על כל השרירים שנמצאים בין הרצפה למוט, כלומר כולם.לא מבין כ"כ איך דדליפט טוב לפיתוח גוף, עובד בעיקר על גב תחתון לא?
אשמח שיסבירו לי
ועל רגליים כמובן וישבן, אבל בשביל זה יש סקוואט
שמעתי שהוא בעייתי כגם לפיתוח של השרירים של הגב התחתון, שהיה איזה מחקר שמוכיח שבשלב מסויים אין יותר עבודה על הגב התחתון (כנראה אחרי שאתה מתקדם קצת עם התרגיל) השרירים של הרגליים והישבן עושים את העבודה. בגלל שהשריר של הגב התחתון עובד בצורה שונה משאר השרירים.הוא עובד על כל השרירים שנמצאים בין הרצפה למוט, כלומר כולם.
זה תרגיל טוב מאוד לשרשרת האחורית (גב ורגל אחורית) שהסקוואט עובד עליהם מעט יחסית, וגם לכל השאר, אבל מעט פחות
זה לא נכון בשום צורהשמעתי שהוא בעייתי כגם לפיתוח של השרירים של הגב התחתון, שהיה איזה מחקר שמוכיח שבשלב מסויים אין יותר עבודה על הגב התחתון (כנראה אחרי שאתה מתקדם קצת עם התרגיל) השרירים של הרגליים והישבן עושים את העבודה. בגלל שהשריר של הגב התחתון עובד בצורה שונה משאר השרירים.
ושצריך לעשות תרגילים אחרים מבודדים לגב התחתון בשביל לאמן אותו כמו שצריך
YNET ומחקרים זה לא משהו שהולך ביחדהמקור היה ynet אם אני לא טועה. אבל המידע היה מבוסס על מחקרים ככה ש...
מחקרים חיצוניים, שנייה אני אנסה למצוא את הכתבה.זה לא נכון בשום צורה
YNET ומחקרים זה לא משהו שהולך ביחד
מחזק את הגב או מזיק לו? כל האמת על תרגיל הדדליפטזה לא נכון בשום צורה
YNET ומחקרים זה לא משהו שהולך ביחד
שוב, ווינט זה המקום האחרון ללמוד ממנו על ספורט ותזונה, הם לוקחים כל פיסת מידע טיפה נכונה ומעוותים אותה לחלוטיןמחקרים חיצוניים, שנייה אני אנסה למצוא את הכתבה.
ynet זה פשוט אתר שמפרסם כתבות מהכל, יש שם הרבה שטויות אבל הרבה דברים נכונים גם.
מחזק את הגב או מזיק לו? כל האמת על תרגיל הדדליפט
במחקר שהתפרסם בעיתון הרפואי Physical Therapy In Sport נמצא שלאחר 10 שבועות של אימוני דדליפט נמדדה עלייה של כ-18% בכוח המרבי בקרב מתאמנים, אך לא נמדדה עלייה בכוח שרירי הגב. השיפור בביצועים נבע רק מעלייה בכוח שרירי הירך והישבן.שוב, ווינט זה המקום האחרון ללמוד ממנו על ספורט ותזונה, הם לוקחים כל פיסת מידע טיפה נכונה ומעוותים אותה לחלוטין
איך הם מדדו את אותה עליית כוח? זו שאלה חשובה מאוד, יכול להיות ששיטת המדידה בכלל לא רלוונטית.במחקר שהתפרסם בעיתון הרפואי Physical Therapy In Sport נמצא שלאחר 10 שבועות של אימוני דדליפט נמדדה עלייה של כ-18% בכוח המרבי בקרב מתאמנים, אך לא נמדדה עלייה בכוח שרירי הגב. השיפור בביצועים נבע רק מעלייה בכוח שרירי הירך והישבן.
לא נראה לי שאפשר לעוות את זה יותר מידי
כנראה תרגיל אחר שמבודד ואז לפי המשקלים או בדיקה אחרת כלשהיאיך הם מדדו את אותה עליית כוח?
זה אומר שזה לא מפתח מספיק את השריר בגב התחתון/ יש אלטרנטיבות אחרות שיפתחו את השריר בגב התחתון יותרואם לא הייתה עלייה, זה אומר שהתרגיל לא טוב לגב התחתון?
זו שאלה חשובה מאוד, איזה תרגיל.כנראה תרגיל אחר שמבודד ואז לפי המשקלים
גם השאלה איזה שרירים ולאיזה מטרה. כל זה נובע מהשאלה האחרת ששאלתיזה אומר שזה לא מפתח מספיק את השריר בגב התחתון
טוב צריך למצוא את המחקר הזה, עדיף במקום שנזרוק סתם דברים לאווירזו שאלה חשובה מאוד, איזה תרגיל.
בדדליפט השרירים האלה עובדים בצורה סטטית, לא בהכרח הם יתחזקו משמעותית בעבודה דינמית
גם השאלה איזה שרירים ולאיזה מטרה. כל זה נובע מהשאלה האחרת ששאלתי
גם אם נמצא את המחקר הזה, אני משוכנע שזה מחקר לא טוב, כי הוא הולך כנגד כל ניסיון של כל מאמן אי פעםטוב צריך למצוא את המחקר הזה, עדיף במקום שנזרוק סתם דברים לאוויר
למה אתה חושב שמתאמן יודע לאמן את עצמו?אני לא מדדלפט,זה לא מעניין אותי
אני חושב שזה הכרחי למתאמן מתחיל להתחזקות בסיסית וכללית,אבל מתאמן מתקדם +- כבר יודע לעשות את ההתאמות והחישובים שלו
נכון, וזה למה זה לא תרגיל חובה אם המטרה היא היפרטרופיה.
אני לא הייתי מבצע דדליפט עצים אם הייתי מכוון בעיקר להיפרטרופיה.