כמה חבל...

מי אמר שהוא תמים ?
וכן אני חושב שמלחמה צריכה להיות בין צבאות .

כנראה זה לא שטח בלתי נפרד ממדינת ישראל , ולדעה שלו אין שום השפעה על כך .

אבל מה קורה כשהצבא האויב נמצא בתוך בית שגרים בו אנשים או אנשים "טובים" שבמקרה יש להם טילים מתחת לבית?

אבל מה קורה כשהצבא האויב נמצא בתוך בית שגרים בו אנשים או אנשים "טובים" שבמקרה יש להם טילים מתחת לבית?

מורידים את הבית , אבל לא מזיינים את השכל שאנחנו הצבא "המוסרי בעולם" .

אז מה לא מוסרי בזה? אם ההחלטה היא לסכן את החיים של החיילים או האזרחים שלנו או סכן את ה"חיילים" שלהם לדעתי ההחלטה פשוטה
מה לא מוסרי בזה שאנחנו רוצים להגן על החיים שלי או שלך או של כל אחד מהאנשים שגרים פה?

אז מה לא מוסרי בזה? אם ההחלטה היא לסכן את החיים של החיילים או האזרחים שלנו או סכן את ה"חיילים" שלהם לדעתי ההחלטה פשוטה
מה לא מוסרי בזה שאנחנו רוצים להגן על החיים שלי או שלך או של כל אחד מהאנשים שגרים פה?

מה ההגדרה שלך ל"מוסרי " ?
אחרת אני לא יכול לענות לך .

"המוסר הוא סוג של מודעות אנושית שמטרתו לתת כללים מנחים להתנהגות האדם בכל תחומי החיים החברתיים, אשר לא בהכרח עולים עם רצונותיו האינסטיקטיביים"

לא הייתי מגדיר את זה בדיוק ככה אבל בערך

"המוסר הוא סוג של מודעות אנושית שמטרתו לתת כללים מנחים להתנהגות האדם בכל תחומי החיים החברתיים, אשר לא בהכרח עולים עם רצונותיו האינסטיקטיביים"

אני רוצה שתגדיר לי את זה במילים שלך. להביא הגדרה מאיזשהו מקום (והגדרה שגויה לדעתי) לא תופס כאן.

אז הוא סובייקטיבי ?

לא ממש אמרתי שאני לא בדיוק מגדיר את זה ככה מוסר זה התועלת של החזק

לדעתו כן,אם תשאל כל נאצי הוא יגיד לך שהוא מוסרי אבל אם תבוא אליו עם M16 מכוון לראש הוא יגיד לך שהוא לא מוסרי ושהו מצטער על מה שהוא עשה

---------- התגובה התווספה ב 22:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:49 ----------

עוד דוגמה עם הנאצים היו מנצחים במלחמה והיום הייתה חי בחברה שלהם (דיקטטורה) הייתה מנהל אם הנשיא שלהם את הדיון אם הם היו מוסריים או לא?

לדעתו כן,אם תשאל כל נאצי הוא יגיד לך שהוא מוסרי אבל אם תבוא אליו עם M16 מכוון לראש הוא יגיד לך שהוא לא מוסרי ושהו מצטער על מה שהוא עשה

אוקיי שימי, עכשיו מה זה יכול לומר עלינו בתור כאלה שמגדירים את עצמנו כ"צבא המוסרי בעולם"?

מהצד שלנו אנחנו מוסריים אם אם יאיימו עלינו בניתוק קשרים ומלחמה נגד כל העולם אם לא נתנצל אתה תגיד שהיינו מוסריים? או שלא עשינו טעות? אתה אולי תחשוב שהיינו מוסריים אבל לא תגיד את זה

מהצד שלנו אנחנו מוסריים אם אם יאיימו עלינו בניתוק קשרים ומלחמה נגד כל העולם אם לא נתנצל אתה תגיד שהיינו מוסריים? או שלא עשינו טעות? אתה אולי תחשוב שהיינו מוסריים אבל לא תגיד את זה

אני אשאל משהו אחר: הצד השני גם רואה את עצמו כמוסרי, או לא?

שימי אם מי שיותר קובע מה מוסרי , אז לדעתך אונס ורצח יכולים להיות מוסרים .
היות שאני יודע שאתה לא חושב ככה , אז תחשוב מה הבעיה בהגדרה שלך .

אוי גם פה אתה מקבל ש.ב .

לדעתי לא כי אני נמצא בעמדה עדיפה עליהם אבל אם העולם היה מרוב מוחלט של אנסים ורוצחים ואני הייתי היחיד שלא אז כן, הייתי אומר שאונס ורצח זה דבר מוסרי

---------- התגובה התווספה ב 23:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:02 ----------

אני אשאל משהו אחר: הצד השני גם רואה את עצמו כמוסרי, או לא?

כן כי לדעתו הוא החזק אם הם היו חלשים וכנועים אז הם היו חושבים ככה אבל מבטעים ככה ואז כל הרעיון של המוסריות נופל

אוקיי, אז אתה בעצם אומר שמוסר הוא דבר סובייקטיבי ותלוי בעיני המתבונן? ושלמעשה אין לו שום ערך, כי ברגע שאתה מחליף צד או גישה הוא משתנה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית