הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חבל...

רק צבא של טמבלים עושה את זה
לכן צה"ל נראה כמו שהוא נראה

צריך להבין שלא צריך להיות איכפת מכלום
סוגרים את השטח ועושים את העבודה
זה צבא המטרה שלו להרוג לא לשחק
ולמי אכפת מי מת בדרך

צריך רק לדאוג להסתיר את זה ולטייח טוב שלא יהיו בעיות

עם מבחוח זה בסדר לעשות פעולת טרור ? אבל בעזה זה אסור ולא מוסרי ?
שיפסיקו לשחק אותה טמבלים

אולי צבא של טמבלים,אבל צבא מוסרי יחסית לשאר צבאות העולם.

מבחוח זה משהו אחר, מבחוח היה טרוריסט, הדיון הוא על פגיע באזרחים במהלך מלחמה.
אף אחד לא גינה את זה שטרוריסטים נהרגו במלחמה,אלא רק על הרג אזרחים.
לכן אי אפשר להשוות את מבחוח למה שקורה בעזה.

אולי צבא של טמבלים,אבל צבא מוסרי יחסית לשאר צבאות העולם.

מבחוח זה משהו אחר, מבחוח היה טרוריסט, הדיון הוא על פגיע באזרחים במהלך מלחמה.
אף אחד לא גינה את זה שטרוריסטים נהרגו במלחמה,אלא רק על הרג אזרחים.
לכן אי אפשר להשוות את מבחוח למה שקורה בעזה.

די כבר עם המוסר , אתה חושב שזה בסדר שכל מדינה תשלח סוכנים שלה למדינה ריבונית אחרת ותהרוג את מי שהיא רוצה שם , כי אם כן אתה תומך בכך שניתן לחסל כמעט כל אזרח ישראלי ששירת בצבא .

זה אחד מהדברים שהכי מרגיזים אותי , אין מלחמה מוסרית , אין הרג מוסרי .

אז אתה בעצם אומר לי שיש אנשים יותר רעים מאיתנו ולכן זה סבבה .
אתה לא היית בחיים באף קסבה או מ"פ , אז אל תטיף לי מוסר .
לי בניגוד אלייך לא אכפת מהגדרות של האו"ם ,ארצות הברית , או צה"ל .
אני מפעיל את השכל כשאני חושב האם מעשה הוא מוסרי .

זה קצת מוויקי :
אירועים בולטים של הרג אזרחים פלסטינים
במהלך המבצע נהרגו 248 שוטרים פלסטינים, מרביתם בהפצצות ביום הראשון למלחמה, עשרות מהם בהפצצת מסדר טקס סיום קורס שוטרים.[100] ארגוני זכויות אדם רבים וכן דו"ח גולדסטון מונים חלק או את כל השוטרים ההרוגים כאזרחים (ראו עופרת יצוקה#אבדות) למרות שרובם היו חברים בגדודי עז-א-דין אל קסאם (הזרוע הצבאית של חמאס), מנגנוני הביטחון של חמאס והשתתפו בפעילות טרור. [101] צה"ל מונה אותם כחמושים.
לעומת הרג השוטרים, שהיה יזום כחלק ממטרות הלחימה, אירעו במהלך הלחימה, שנערכה נגד מחבלים שפעלו והסתתרו בקרב אוכלוסייה אזרחית, מקרים שבהם נפגעו אזרחים. מקרים בולטים מסוג זה:
ההרג בשכונת זייתון: בין 3 ל-4 בינואר נהרגו 48 בני אדם בשכונת א-זייתון בעיר עזה, ונהרסו 27 בתים ומסגד. נהרגו לפחות 23 בני חמולה אחת, חמולת סאמוני, ביניהם שישה ילדים בני פחות מ-5. מרבית בני המשפחה נהרגו בהפגזה של מחסן בו רוכזו כ-100 איש כמקום מקלט. על פי טענות צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה, אחרים נהרגו מאש ישירה של חיילי צה"ל, כאשר חלקם נשאו דגלים לבנים או שידיהם מורמות באוויר. חלק מההרוגים היו פצועים שדיממו למוות ומתו מפצעיהם במשך שלושה הימים בהם מנע צה"ל הגשת סיוע רפואי ופינוי פצועים מהמקום. רק ב-7 בינואר הורשו כוחות הצלה להגיש סיוע רפואי לניצולים.[102][103]
משפחת אבו חלימה: ב-4 בינואר בשכונת עטאטרה, נהרגו חמישה מבני משפחת אבו חלימה, בהם תינוקת, מפגיעת פגז זרחן לבן ומירי חיילים, שטענו כי שניים מההרוגים היו חמושים.[104][105]
ההרג בעיזבת בית חאנון: ב-5 בינואר 2009, ירו כוחות ישראליים כמה פגזי פלאשט אל הרחוב הראשי בעיזבת בית חאנון, מדרום-מערב לעיירה בית חאנון, ליד בית משפחת עבד א-דאיים. בהתקפה נהרגו 6 אזרחים, בהם שני ילדים, אישה ושלושה גברים, וכמה אחרים נפצעו.[106]
ההרג בבית הספר אל-פאחורה של אונר"א: ב-6 בינואר נהרגו בין 12 ל-40 איש (קיימת מחלוקת על מספר ההרוגים בין מקורות פלסטיניים לצה"ל) בהפגזה סמוך לבית הספר, לאחר שלטענת צה"ל שוגרו מסביבתו רקטות.[107][108][109]
הריגת בנות משפחת אל-עייאש בג'בליה: ב-16 בינואר נהרגו 3 מבנותיו ואחת מאחייניותיו של הרופא עז א-דין אבו אל-עייש כאשר טנק של צה"ל ירה שני פגזים לעבר ביתם בג'בליה לאחר שדמויות שנראו בו נחשדו כתצפיתנים של חמאס. אירוע זה גרם לזעזוע רב בישראל בשל הפגיעה בבנות צעירות וכן זכה להד תקשורתי נרחב לאחר שד"ר אבו אל-עייש נשמע זועק לעזרה מיד לאחר ההרג, בשידור חי בערוץ 10.

ובגללך אני עכשיו קורא גם חלק מהשטויות של דו"ח גולגסטון (צפה פגיעה).
כל מה שאני רואה בכל זה זה "נאמר שנהרגו אזרחים".
נו, מה אתה מנסה להגיד פה?
עזה אחד האיזורים הכי צפופים בעולם ביחס של שטח-אוכלוסיה כשארגון טרור ששולט שם משתמש באזרחים כמגן אנושי לתחמושת/חיילים.

חפשתי תסימוכין שהיה לי להפגזה בבית ספר ולזרחן בהיסטוריה אבל לא מצאתי, אין לי כוח לזה.
דו"ח גולדסטון יכול גם להוכיח שיש לי קרניים, הסברתי לך למה האו"ם לא מעניין אותי.
כשאתה חושב אם משהו מוסרי או לא תחשוב על הנסיבות, אחרת אתה לא חושב.

בקשר למבחוח, ישראל בכלל לא אמרה שזו היא עשתה את זה, ככה שאתה לא יכול להאשים אותה 😆
אתה לא רואה הבדל בין חייל צה"ל לפעיל חמאס?

אני רואה הבדל מאוד גדול , אני חושב שצריך לנצח בכל מחיר .
אבל אם נבדוק ללא קשר אליי , אין הבדל רציני אולי צה"ל יותר גרוע הורג יותר אזרחים , פוגע יותר בריבונות , נזק לרכוש ובאופן כללי מזיק הרבה יותר .

אבל עכשיו תגיד לי שאנחנו לא מתכוונים לכך ואנחנו מאוד עצובים ומצטערים ומבטיחים
שלא נעשה את זה פעם הבאה .*

""""עזה אחד האיזורים הכי צפופים בעולם ביחס של שטח-אוכלוסיה כשארגון טרור ששולט שם משתמש באזרחים כמגן אנושי לתחמושת/חיילים.""""

מעניין מה קורה אם מאזן הכוחות היה הפוך

""""עזה אחד האיזורים הכי צפופים בעולם ביחס של שטח-אוכלוסיה כשארגון טרור ששולט שם משתמש באזרחים כמגן אנושי לתחמושת/חיילים.""""

מעניין מה קורה אם מאזן הכוחות היה הפוך

מה זה משנה ?
אתה רצית להשוות בין חמאס לצה"ל , משווים בין מעשים ולא בין רצונות .
בקיצר אין לי זין לזה , שיהיה לך יום טוב .

i dont have to sell my soul
he's already in me
i dont need to sell my soul
he's already in me

i wanna be adoredddddddddddddddd
i wanna be adoreddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

נערך לאחרונה:
אנחנו לא צבא מוסרי, אנחנו פשוט בובה של ארה"ב ומטרה לכל החצים של האירופאים הפרו-פלסטינים והאו"ם.
איזה צבא בכלל מטיס F-15 כדי שיפיל כרוזים כדי שהאזרחים יתפנו "בבטחה" בזמן שמוחקים להם את הבית? לא ידוע לי שקודם להפצצה על הירושימה או נגאסאקי טסו B-29 כדי להוריד כרוזים לאזרחים.

אנחנו לא צבא מוסרי, אנחנו פשוט בובה של ארה"ב ומטרה לכל החצים של האירופאים הפרו-פלסטינים והאו"ם.
איזה צבא בכלל מטיס F-15 כדי שיפיל כרוזים כדי שהאזרחים יתפנו "בבטחה" בזמן שמוחקים להם את הבית? לא ידוע לי שקודם להפצצה על הירושימה או נגאסאקי טסו B-29 כדי להוריד כרוזים לאזרחים.
ההבדל הוא שישראל נלחמה נגד אירגון טרור ולא מדינה, ארה"ב נלחמה נגד מדינה (יפן) לאחר שהותקפה (פרל הרבור)

איפה ההבדל בדיוק? בשני המקרים יש אזרחים חפים מפשע.

ובוא נחשבו קצת בראש שלך, מה עם מלחמת ויאטנאם? אולי נקרא לה מלחמת הנפלאם?

ההבדל הוא שישראל נלחמה נגד אירגון טרור ולא מדינה, ארה"ב נלחמה נגד מדינה (יפן) לאחר שהותקפה (פרל הרבור)

אנחנו לא נלחמים רק בארגון טרור
החמאס נבחר ברצועת עזה בבחירות.
החמאס הוא השלטון ברצועה . זה לא אותו מקרה כמו בלבנון - חיזבאלה ארגון טרור בתוך המדינה.

שמעתי על זה,כעיקרון אני לא הכרתי אותו אבל חברה שלי עבדה איתו וגם מלא ידידות שלי הכירו אותו ממש טוב ושמעתי שהייתה הלוויה קשה...היה זכרו ברוך...

אין לי כוח ממש להסביר ולהיכנס לזה, אבל בואו נגיד שאם אין לכם את כל הידע הדרוש כדי להבין מצב מדיני או פוליטי לא הייתי מתערב ומצהיר הצהרות כאלו ואחרות, גם לי אין את הידע הדרוש לזה אבל תדעו שזה הרבה יותר גדול ומסובך ממה שאתם חושבים, תפסיקו להיות ניזונים מהתקשורת והכל יהיה בסדר.

זה לא נראה יש המון גורמים ל"למה לא מוחקים עיר או מדינה".
בין היתר: כלכלית, מדינית, תקשורתית, ועוד המון גורמים שלכם ולי אין הידע בהם ואתם חושבים רק "כל הזמן הורגים וחוטפים לנו חיילים צריך ללכת לירות להם בראש".
זה לא עובד ככה, זה הרבה, הרבה יותר מסובך ומורכב, לא סתם אין שלום עם הערבים (ולדעתי גם לא יהיה), כל מי שעלה לתפקיד ראש הממשלה עם הצהרות כאלו ואחרות או כעוזרים לראש הממשלה התיישב בכיסא והתחיל לשתוק, ולא כי הוא לא רוצה הוא סתם פוליטיקאי אלא כי זה נושא מאוד מאוד מורכב שתלוי בהמון גורמים.
זה קל לשבת בבית ולזיין את המוח כמה שהממשלה חרא, כמה שאף אחד לא עושה כלום, כמה ש X שקרן ו Y מושחט, אבל אתם יושבים בבית, אם היה באמת אכפת לכם הייתם הולכים לרוץ להיות ראשי ממשלה או לפחות להיכנס לכנסת בתור התחלה. זה כמו שאני לא מבין אף פעם איך אומרים לשחק כדורגל "איזה אפס" כשהוא לא הכניס גול, אתם לא יכולים אפילו לבעוט למסגרת מ 30 מטר מ 10 ניסיונות, אז מה זה הופך אותכם?
בכל מקרה להשמיץ ולדבר קל אבל לעשות יותר קשה, ככה זה בכל דבר.

אנחנו לא נלחמים רק בארגון טרור
החמאס נבחר ברצועת עזה בבחירות.
החמאס הוא השלטון ברצועה . זה לא אותו מקרה כמו בלבנון - חיזבאלה ארגון טרור בתוך המדינה.
חיזבאללה היא מפלגה חוקית בלבנון וחלק רציני מהשלטון.

משה, מה איכפת לי שאני אולי לא יהיה יותר טוב? אני נהנה להעביר ביקורת על כולם בזמן החופשי שלי 🤘

חיזבאללה היא מפלגה חוקית בלבנון וחלק רציני מהשלטון.

משה, מה איכפת לי שאני אולי לא יהיה יותר טוב? אני נהנה להעביר ביקורת על כולם בזמן החופשי שלי 🤘

נכון שחיזבאללה היא מפלגה בלבנון אך תפריד בין הדברים ישראל לא נלחמה בצבא לבנון היא נלחמה בפעילי חיזבאלה.-ארגון טרור. . צבא לבנן לא השתתף במלחמה.

נכון שחיזבאללה היא מפלגה בלבנון אך תפריד בין הדברים ישראל לא נלחמה בצבא לבנון היא נלחמה בפעילי חיזבאלה.-ארגון טרור. . צבא לבנן לא השתתף במלחמה.

היה צריך לזיין גם אותם.
כי בתור מדינה ריבונית היא לא אמורה לתת לאף ארגון לעשות שום דבר בשטח שלה.
ואם היא כן נותנת אז כנראה שזה משרת תאינטרסים שלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית