הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה חבל...

איזה יופי של תגובה, התחלת בשיר הלל לצבא המוסרי בעולם, המשכת בזה שאתה בכלל לא חושב שהוא צריך להיות מוסרי, וסיימת שזה שלא משנה אם הוא מוסרי או לא, גם ככה יגידו שאנחנו לא מוסריים.

אחי, שכחת לצל שגם טל מוסרי!

יחסית לצבאות אחרים בעולם אנחנו הצבא הכי מוסרי שיש אין מה לומר (אני מדבר על צבאות שאשכרה נלחמים לא על הצבא השוייצרי).
ברוב הצבאות בעולם עפים פשעי מלחמה על ימין ועל שמאל, ולאף אחד לא אכפת.
רק פה יש את התופעה המוזרה של תמיכה באויב (כן אני חושב ששמאלנים תומכים באויב) כי "זה לא מוסרי להרוג חפים מפשע בלה בלה בלה".
לנסות ליהיות צבא מוסרי זה אחד הדברים המטומטמים שצה"ל יכול לעשות, ותכלס יש הבדל בין פשעי מלחמה כמו לירות באזרחים שבויים אחרי שהקרב הסתיים או חיילים שאונסים מישהי, מבין פאקינג לירות לתוך בית שיורים ממנו למרות שיש בו אזרחים.
ולומר את האמת שיזדיינו האזרחים בעזה, הם בכל מקרה רוצים לראות אותנו מתים, אז שימותו הם קודם (כן אני קיצוני מה לעשות).
והעולם תמיד ימצא סיבה לשנוא אותנו, אז מה זה משנה מהיא (ואל תחשבו שארה"ב תמהר כלכך לנתק איתנו את הקשרים).

הכל הזיונים/אונס שהיו בצבא בזמנו וטויחו (של קצינים בכירים ופקידות שלהם)
כל ההטרדות המיניות בצבא

זה ממש מוסרי
בצבא שלנו זה נוסטלגיה, חלק המשירות
אתה יודע בשצבא ארה"ב מעיפים קצין על ניאוף ?
על מה אתה מדבר מוסרי ?
שמזיינים בשכל בתקשורת ?

הכל הזיונים/אונס שהיו בצבא בזמנו וטויחו (של קצינים בכירים ופקידות שלהם)
כל ההטרדות המיניות בצבא

זה ממש מוסרי
בצבא שלנו זה נוסטלגיה, חלק המשירות
אתה יודע בשצבא ארה"ב מעיפים קצין על ניאוף ?
על מה אתה מדבר מוסרי ?
שמזיינים בשכל בתקשורת ?

אני לא מדבר על אונס של חיילות אני מדבר על מה שהולך בהרבה מקומות בעולם שחיילים אונסים נשים במקומות שהם כובשים,
יכול ליהיות שדברים כאלה קורים גם בצה"ל אבל יחסית למקומות אחרים הרבה פחות (אני לא מדבר על ארה"ב ואירופה, כמעט בכל שאר העולם הצבא והמשטרה עושים מה שבזין שלהם).

ולא אמרתי שצה"ל הוא מוסרי, אמרתי שהוא יחסית מוסרי.

איפה אתה ממקם אותו על הסקאלה ?
כי אני מקביל מוסרי למטומטם (לרוב לא של הצבא עצמו אלא של הדרג המדיני ששלח אותו)
צבא לא צריך להיות מוסרי
צבא צריך לעמוד במשימות שהדרג המדיני נתן לו

איפה אתה ממקם אותו על הסקאלה ?
כי אני מקביל מוסרי למטומטם (לרוב לא של הצבא עצמו אלא של הדרג המדיני ששלח אותו)
צבא לא צריך להיות מוסרי
צבא צריך לעמוד במשימות שהדרג המדיני נתן לו

זה גם מה שאני אמרתי, צה"ל לא צריך ליהיות מוסרי או לנסות ליהיות מוסרי, זה שבמציאות המדינה רוצה שהצבא יהיה מוסרי זה דפוק מהיסוד אבל מה לעשות.

ובסקאלה של מוסריות יחסית למדינות אחרות מ 1-10 אני שם אותו ב9, אולי אפילו 10.
בסקאלה של מוסריות בכללי הייתי שם אותו יותר נמוך.

זה גם מה שאני אמרתי, צה"ל לא צריך ליהיות מוסרי או לנסות ליהיות מוסרי, זה שבמציאות המדינה רוצה שהצבא יהיה מוסרי זה דפוק מהיסוד אבל מה לעשות.

ובסקאלה של מוסריות יחסית למדינות אחרות מ 1-10 אני שם אותו ב9, אולי אפילו 10.
בסקאלה של מוסריות בכללי הייתי שם אותו יותר נמוך.

צה"ל הכוונה לכל זרועות הבטחון ?
כי המוסד עובד בצורה של ארגון טרור...
וזה לא מוסרי

צה"ל לא מוסרי בכלל. הוא לא אונס נשים פלסטיניות. אני ממליץ על המאמר של טל ניצן, האוניברסיטה העברית
בהנחיית: פרופ' אייל בן ארי, דר' עדנה לומסקי-פדר, "גבולות הכיבוש: נדירותו של אונס צבאי בסכסוך הישראלי פלשתיני".

כן אחלה נימוק עם האו"ם , ואתה מכיר ממש טוב בזכות הנסיון הרחב שלך בצה"ל.
ירו בבית ספר ,ירו בבית חולים, ירו בבניין מגורים ,ירו בבית של הרופא למרות שידעו שהילדות שלו שם , ירו על כאלה שהרימו דגל לבן , ירו על כולם ...

השימוש בזרחן הינו פשע מלחמה גם אם אינו פגע באף אחד .

בוא תגדיר לי מה הכוונה שלך במוסרי .
כי צה"ל עקב היותו צבא בעל גיוס חובה פחות מוסרי עקב כך מכל צבא מקצועי .
עוד פעם הדיון עם הגיוס חובה? אני לא אכנס לזה שוב, את מה שהיה לי להגיד על זה אמרתי.

אתה רוצה נימוק על האו"ם? אתה מודע לזה שאת ישראל באו"ם גינו 26 פעמים, כאשר את סודן גינו 0? כן כן סודן, אחד המקומות בו היה הרצח עם השני בגודלו אחרי השואה, כן זה עם דארפור.
אתה לוקח את מה שהאו"ם אומרים ברצינות אחרי זה? אם כן אתה בדיחה.

אם אני אחפש טוב אני אמצא סימוכין (בין לאומי) לזה שההפצצות של צה"ל פגעו מחוץ לבית ספר בכלל, כאשר מאותו מקום נורתה על חיילי צה"ל אש מרגמות.
לא ירו בבית החולים.
ירו בבנייני מגורים כי אכסנו שם נשק ויש תיעודים של זה, תגיד לי איפה אתה חי?
לגבי המקרה של הרופא ההוא והבנות שלו, אני לא מכיר את המקרה לעומק ואני לא אדבר על זה, אבל קשה לי להאמין שירו לשם בכוונה ויותר מזה, שידעו שהוא וכל המשפחה שלו שם.

השימוש בנשק אוטומטי הוא פשע מלחמה, אם אני זוכר נכון אתה היית קרבי, אתה פושע מלחמה.

עוד פעם הדיון עם הגיוס חובה? אני לא אכנס לזה שוב, את מה שהיה לי להגיד על זה אמרתי.

אתה רוצה נימוק על האו"ם? אתה מודע לזה שאת ישראל באו"ם גינו 26 פעמים, כאשר את סודן גינו 0? כן כן סודן, אחד המקומות בו היה הרצח עם השני בגודלו אחרי השואה, כן זה עם דארפור.
אתה לוקח את מה שהאו"ם אומרים ברצינות אחרי זה? אם כן אתה בדיחה.

אם אני אחפש טוב אני אמצא סימוכין (בין לאומי) לזה שההפצצות של צה"ל פגעו מחוץ לבית ספר בכלל, כאשר מאותו מקום נורתה על חיילי צה"ל אש מרגמות.
לא ירו בבית החולים.
ירו בבנייני מגורים כי אכסנו שם נשק ויש תיעודים של זה, תגיד לי איפה אתה חי?
לגבי המקרה של הרופא ההוא והבנות שלו, אני לא מכיר את המקרה לעומק ואני לא אדבר על זה, אבל קשה לי להאמין שירו לשם בכוונה ויותר מזה, שידעו שהוא וכל המשפחה שלו שם.

השימוש בנשק אוטומטי הוא פשע מלחמה, אם אני זוכר נכון אתה היית קרבי, אתה פושע מלחמה.
אז אתה בעצם אומר לי שיש אנשים יותר רעים מאיתנו ולכן זה סבבה .
אתה לא היית בחיים באף קסבה או מ"פ , אז אל תטיף לי מוסר .
לי בניגוד אלייך לא אכפת מהגדרות של האו"ם ,ארצות הברית , או צה"ל .
אני מפעיל את השכל כשאני חושב האם מעשה הוא מוסרי .

זה קצת מוויקי :
אירועים בולטים של הרג אזרחים פלסטינים
במהלך המבצע נהרגו 248 שוטרים פלסטינים, מרביתם בהפצצות ביום הראשון למלחמה, עשרות מהם בהפצצת מסדר טקס סיום קורס שוטרים.[100] ארגוני זכויות אדם רבים וכן דו"ח גולדסטון מונים חלק או את כל השוטרים ההרוגים כאזרחים (ראו עופרת יצוקה#אבדות) למרות שרובם היו חברים בגדודי עז-א-דין אל קסאם (הזרוע הצבאית של חמאס), מנגנוני הביטחון של חמאס והשתתפו בפעילות טרור. [101] צה"ל מונה אותם כחמושים.
לעומת הרג השוטרים, שהיה יזום כחלק ממטרות הלחימה, אירעו במהלך הלחימה, שנערכה נגד מחבלים שפעלו והסתתרו בקרב אוכלוסייה אזרחית, מקרים שבהם נפגעו אזרחים. מקרים בולטים מסוג זה:
ההרג בשכונת זייתון: בין 3 ל-4 בינואר נהרגו 48 בני אדם בשכונת א-זייתון בעיר עזה, ונהרסו 27 בתים ומסגד. נהרגו לפחות 23 בני חמולה אחת, חמולת סאמוני, ביניהם שישה ילדים בני פחות מ-5. מרבית בני המשפחה נהרגו בהפגזה של מחסן בו רוכזו כ-100 איש כמקום מקלט. על פי טענות צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה, אחרים נהרגו מאש ישירה של חיילי צה"ל, כאשר חלקם נשאו דגלים לבנים או שידיהם מורמות באוויר. חלק מההרוגים היו פצועים שדיממו למוות ומתו מפצעיהם במשך שלושה הימים בהם מנע צה"ל הגשת סיוע רפואי ופינוי פצועים מהמקום. רק ב-7 בינואר הורשו כוחות הצלה להגיש סיוע רפואי לניצולים.[102][103]
משפחת אבו חלימה: ב-4 בינואר בשכונת עטאטרה, נהרגו חמישה מבני משפחת אבו חלימה, בהם תינוקת, מפגיעת פגז זרחן לבן ומירי חיילים, שטענו כי שניים מההרוגים היו חמושים.[104][105]
ההרג בעיזבת בית חאנון: ב-5 בינואר 2009, ירו כוחות ישראליים כמה פגזי פלאשט אל הרחוב הראשי בעיזבת בית חאנון, מדרום-מערב לעיירה בית חאנון, ליד בית משפחת עבד א-דאיים. בהתקפה נהרגו 6 אזרחים, בהם שני ילדים, אישה ושלושה גברים, וכמה אחרים נפצעו.[106]
ההרג בבית הספר אל-פאחורה של אונר"א: ב-6 בינואר נהרגו בין 12 ל-40 איש (קיימת מחלוקת על מספר ההרוגים בין מקורות פלסטיניים לצה"ל) בהפגזה סמוך לבית הספר, לאחר שלטענת צה"ל שוגרו מסביבתו רקטות.[107][108][109]
הריגת בנות משפחת אל-עייאש בג'בליה: ב-16 בינואר נהרגו 3 מבנותיו ואחת מאחייניותיו של הרופא עז א-דין אבו אל-עייש כאשר טנק של צה"ל ירה שני פגזים לעבר ביתם בג'בליה לאחר שדמויות שנראו בו נחשדו כתצפיתנים של חמאס. אירוע זה גרם לזעזוע רב בישראל בשל הפגיעה בבנות צעירות וכן זכה להד תקשורתי נרחב לאחר שד"ר אבו אל-עייש נשמע זועק לעזרה מיד לאחר ההרג, בשידור חי בערוץ 10.

ובגללך אני עכשיו קורא גם חלק מהשטויות של דו"ח גולגסטון (צפה פגיעה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית