הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים בזמן חיטוב

• פותח/ת השרשור DSanin
  • פורסם בתאריך

DSanin

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום, איזה אימונים לדעתכם כדאי לעשות בזמן חיטוב: משקלים כבדים ומעט חזרות או משקל בינוני/ קל אם יותר חזרות. קראתי שאימונים עם משקל בינוני עם יותר חזרות גורמים להצטברות של חומצת חלב שמובילה להפרשה של הורמון גדילה שמעודד שריפת שומן , מה אתם אומרים?

תודה לכל העונים

סבבה אז תראה בעיקרון אין דבר כזה אימונים למאסה ואימונים לחיטוב התרגילים הם אותם תרגילים
אבל כמו שאתה יודע אומרים חיטוב חזרות גבוהות משקל נמוך
ומאסה חזרות נמוכות משקל גבוהה
והסיבה לכך היא? נכון מאוד,יכולת ההתאוששות של הגוף 🏋️😅
שאתה במאזן קלורי שלילי (חיטוב) לגוף קשה יותר להתאושש ממאמצים עצימים ובגלל זה אנחנו נעדיף פחות משקל ונעשה ״אימון חיטוב״
כדי לא להגיע לעומס יתר על הגוף 😵
וכבר על הדרך אני אספר לך שההבדל העיקרי בין טווחי החזרות שדיברנו עליהם פחות נקרא אימון חיטוב/מאסה
ויותר נקרה אימון כוח/סיבולת
ולא יודע מה הסיפור של ההורמונים שסיפרת שם אבל כל הפעלה של קבוצת שרירים גדולה גורמת להפרשת הורמון גדילה
בעיקר הרגליים (לפי מחקרים)

סבבה אז תראה בעיקרון אין דבר כזה אימונים למאסה ואימונים לחיטוב התרגילים הם אותם תרגילים
שאתה במאזן קלורי שלילי (חיטוב) לגוף קשה יותר להתאושש ממאמצים עצימים ובגלל זה אנחנו נעדיף פחות משקל ונעשה ״אימון חיטוב״
וכבר על הדרך אני אספר לך שההבדל העיקרי בין טווחי החזרות שדיברנו עליהם פחות נקרא אימון חיטוב/מאסה
ולא יודע מה הסיפור של ההורמונים שסיפרת שם אבל כל הפעלה של קבוצת שרירים גדולה גורמת להפרשת הורמון גדילה
לא נכון. בחיטוב המטרה היא לשמר מסת שריר גם בחשבון הנפח. כמה אפשר להוריד? עד כ2/3. אם עשית 3 סטים לחיצה בשיפוע עליון - תעבור לסט אחד על אותם חזרות. בנוסף, אם עשית 4 אימונים בשבוע במסה נניח 2 פלג גוף עליון 2 פלג גוף תחתון אפשר לרדת ל2 אימונים בשבוע גם, 1 פלג גוף עליון 1 פלג גוף תחתון (כן ועדיין לעשות סט אחד במקום שלוש) אבל, וזה אבל ענקי, כל מה שכתבתי בעניין הוא אך ורק אתה לא מוריד מעצימות האימונים (משקלי עבודה)!! אם לחילופין תוריד עצימות ותשמר נפח אתה תאבד כוח+ גודל, כנראה. הדבר נתמך בעולם המציאות ובעולם המחקר.

לא נכון. בחיטוב המטרה היא לשמר מסת שריר גם בחשבון הנפח. כמה אפשר להוריד? עד כ2/3. אם עשית 3 סטים לחיצה בשיפוע עליון - תעבור לסט אחד על אותם חזרות. בנוסף, אם עשית 4 אימונים בשבוע במסה נניח 2 פלג גוף עליון 2 פלג גוף תחתון אפשר לרדת ל2 אימונים בשבוע גם, 1 פלג גוף עליון 1 פלג גוף תחתון (כן ועדיין לעשות סט אחד במקום שלוש) אבל, וזה אבל ענקי, כל מה שכתבתי בעניין הוא אך ורק אתה לא מוריד מעצימות האימונים (משקלי עבודה)!! אם לחילופין תוריד עצימות ותשמר נפח אתה תאבד כוח+ גודל, כנראה. הדבר נתמך בעולם המציאות ובעולם המחקר.
אני אגיד לך מה בעולם המציאות
בעולם המציאות לא משנה באמת כמה משקל אתה מרים משנה עצימות בהתאם לנפח ועומס נוצר על השריר ב2 המקרים
אפשר להגיע לאותו עומס שצריך עם משקל נמוך או גבוהה
השאלה היא מה המטרה וכמה זמן ישלך

אני אגיד לך מה בעולם המציאות
בעולם המציאות לא משנה באמת כמה משקל אתה מרים משנה עצימות בהתאם לנפח ועומס נוצר על השריר ב2 המקרים
אפשר להגיע לאותו עומס שצריך עם משקל נמוך או גבוהה
השאלה היא מה המטרה וכמה זמן ישלך
זה לא נכון. בתיאוריה, שמירה על הנפח הכללי או עלייה בו בזמן החיטוב תשמר מסה, בפועל, אנשים מאבדים כוח ושריר. לא פעם קראתי פה אשכולות על אנשים שאיבדו 40 ק"ג מהסקוואט שלהם וגם בבנץ' בפרס דדליפט איבדו המון משקל על המוט בתקופת החיטוב. אם אתה רוצה לטעון שאין הבדל בין נפח לעצימות כשמדובר בהרמת ברזלים אז יאללה, בוא כולנו נרים בנץ' מוט ריק ל25 חזרות 20 סטים... אני בטוח שהשריר יקבל עומס מטורף.

והסיבה לכך היא? נכון מאוד,יכולת ההתאוששות של הגוף
זה מיתוס. ההבדל בין אימונים במסה ובחיטוב הוא לא טווח החזרות, אלא העומס(נפח) הכללי. לדוגמא לא מומלץ לבצע תוכניות נפח(ע״ע gvt, סמולוב...)
בחיטוב.
בנוסף גם תדירות התקדמות בנפח/משקלים תהיה יותר נמוכה מאשר במסה.
זה עדיין לא הוכח אבל כן יש מחקרים שתומכים בזה(בערך, הכוונה היא יותר לתרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט)
שלום, איזה אימונים לדעתכם כדאי לעשות בזמן חיטוב: משקלים כבדים ומעט חזרות או משקל בינוני/ קל אם יותר חזרות. קראתי שאימונים עם משקל בינוני עם יותר חזרות גורמים להצטברות של חומצת חלב שמובילה להפרשה של הורמון גדילה שמעודד שריפת שומן , מה אתם אומרים?

תודה לכל העונים
אין קשר בין חומצת חלב, הורמון גדילה ושריפת שומן, צריך להיות מאוד יצירתי כדי לכתוב את זה.

לנושא, fbw 3 אימונים בשבוע. תרגילי בסיס כמו סקוואט לחיצת חזה ודדליפט בטווח חזרות נמוך.
תרגילים מבודדים כמו כפיפות מרפקים בטווח חזרות גבוה יותר. אפשרי להוסיף אירובי.

זה מיתוס. ההבדל בין אימונים במסה ובחיטוב הוא לא טווח החזרות, אלא העומס(נפח) הכללי. לדוגמא לא מומלץ לבצע תוכניות נפח(ע״ע gvt, סמולוב...)
בחיטוב.

זה עדיין לא הוכח אבל כן יש מחקרים שתומכים בזה(בערך, הכוונה היא יותר לתרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט)

אין קשר בין חומצת חלב, הורמון גדילה ושריפת שומן, צריך להיות מאוד יצירתי כדי לכתוב את זה.

לנושא, fbw 3 אימונים בשבוע. תרגילי בסיס כמו סקוואט לחיצת חזה ודדליפט בטווח חזרות נמוך.

ממה שאני מכיר המחקרים לא היו חד משמעיים בנוגע להפרשה, לי לא יצא להיחשף למחקר שלא היו חסרים בו הרבה משתנים, שהעידו שהמחקר הוא חד משמעי

וגם ההפרשה הייתה מינמלית יחסית לרמה שלא צריך ליחס אליה חשיבות יותר מידי - לא קרוב לחשיבות של העומס הכללי שנוצר מהתרגילים והפיצוי יסף

יחד עם זה הורמון גדילה גם משתחרר באימונים עם תרגילים מבודדים, אבל ההשפעה לטווח הקצר היא זו שמתשנה (ככה שזה חסר משמעות), בין שני הקריטריונים ופחות בטווח הארוך.

@kotzer אשמח לשמוע את דעתך

נערך לאחרונה:
ממה שאני מכיר המחקרים לא היו חד משמעיים בנוגע להפרשה, לי לא יצא להיחשף למחקר, ללא הרבה משתנים שהעידו שהמחקר לא חד משמעי.

וגם ההפרשה הייתה מינמלית יחסית לרמה שלא צריך ליחס אליה חשיבות יותר מידי - לא קרוב לחשיבות של העומס הכללי שנוצר מהתרגילים והפיצוי יסף

יחד עם זה הורמון גדילה גם משתחרר באימונים עם תרגילים מבודדים, אבל ההשפעה לטווח הקצר היא זו שמתשנה, בין שני הקריטריונים ופחות בטווח הארוך.

@kotzer אשמח לשמוע את דעתך
תשמע זה מה שאני יודע ובאמצ אני מח אם מישהו עם תשובה וודאית יבוא ויחכים אותנו
מה שבטוח שכן מפריש לא מפריש לא צריך לייחס לזה חשיבות בתוכנית האימון ולחפש קיצורי דרך
צריך להשקיע ולקרוע תתחת אין דרך אחרת אתה יודע את זה כבר
בחיטוב.

עכשיו לגבי העניין הזה
לגבי הדבר הראשון שרשמתי זה בדיוק מה שאמרתי אין דבר כזה אימון חיטוב אימון מאסה והקטע כאן הוא מטרות
ושוב מה אני רושם מה אתה אומר לי? איבדו משקלי עבודה? נו ו..
עצימות בהתאם לנפח
אם אני מרים 5 פעמים 120 קילו
או 25 עם 70 קילו
הגוף גודל אותו דבר
רק שממשקל נמוך הגוף מתאושש
יותר
וזה עלות מול תועלת אז אם המחיר הוא ירידה במשקלים.. וכמובן יש אנשים עם גנטיקה והתאוששות מהירה שזה פחות משנה מה התאמנו במאסה וחיטוב
ולגבי עניין הקבוצות שרירים מפרשות
יש דברים שהם כמעט 100% ויודעים שהם קיימים פשוט לא מתחילים להוכיח-ומה שלא מצליחים להוכיח אח אפשר לומר לך בטוח על כלום

הבנאדם שהיה הכי קרוב פה למה שקורה במציאות זה @Ofirkoles
מה שמשנה בפועל בין חיטוב למסה הוא כמות הסטים הקשים שהגוף יכול לסבול בשבוע. בתדירות לא הייתי נוגע יותר מדי.
לגבי המשקל שאתה עובד איתו, זה יהיה נכון גם במסה וגם בחיטוב, שמשקלים כבדים יותר, יותר קשה להתאושש מהם. במסה אתה מנסה לדחוס כמה שיותר נפח, ומשקלים גבוהים מאוד יהיה קשה להתאושש מהם, לכן מעלים את כמות החזרות ומשאירים את אותה רמת קושי, וככה אתה לא צריך להתמודד עם משקלים גבוהים מדי. בחיטוב הסיפור הוא אותו הדבר, רק שאתה מנסה לשמר שריר ולא לבנות חדש, אז פשוט אתה עושה פחות סטים קשים.

לגבי ההורמונים, כל עליה רגעית כתוצאה מהאימון היא חסרת משמעות, כי גם ככה ההורמונים משתנים המון לאורך היום.
לגבי חומצות החלב, הן לא מעודדות שאיפת שומן, זה שקר, אבל חומצות החלב, וביחד עם עוד הרבה גורמים בתא, הם סימנים לסטרס מטבולי, שזה אחד הגורמים החשובים לבניית שריר

הבנאדם שהיה הכי קרוב פה למה שקורה במציאות זה @Ofirkoles
מה שמשנה בפועל בין חיטוב למסה הוא כמות הסטים הקשים שהגוף יכול לסבול בשבוע. בתדירות לא הייתי נוגע יותר מדי.
לגבי המשקל שאתה עובד איתו, זה יהיה נכון גם במסה וגם בחיטוב, שמשקלים כבדים יותר, יותר קשה להתאושש מהם. במסה אתה מנסה לדחוס כמה שיותר נפח, ומשקלים גבוהים מאוד יהיה קשה להתאושש מהם, לכן מעלים את כמות החזרות ומשאירים את אותה רמת קושי, וככה אתה לא צריך להתמודד עם משקלים גבוהים מדי. בחיטוב הסיפור הוא אותו הדבר, רק שאתה מנסה לשמר שריר ולא לבנות חדש, אז פשוט אתה עושה פחות סטים קשים.

לגבי ההורמונים, כל עליה רגעית כתוצאה מהאימון היא חסרת משמעות, כי גם ככה ההורמונים משתנים המון לאורך היום.
לגבי חומצות החלב, הן לא מעודדות שאיפת שומן, זה שקר, אבל חומצות החלב, וביחד עם עוד הרבה גורמים בתא, הם סימנים לסטרס מטבולי, שזה אחד הגורמים החשובים לבניית שריר
איך בדיוק זה קשור למה שהוא אמר? אתה אומר חזרות גבוהות במסה משקל סביר הוא אומר במסה חזרות נמוכות משקל גבוה חיטוב חזרות גבוהות משקל נמוך . אתה אומר לנסות להשאיר את המצב בחיטוב כמו שהיה בסוף מסה (קשה עד בלתי אפשרי בלי איבוד משקל על המוט (כוח) שיוביל לאיבוד מסת שריר.
אגב, שלא יתפרש לא נכון:
אני חושב שאתה טועה בעניין, הורדת נפח עד כ2/3 בחיטוב תוך שמירה על מסת השריר מגובה גם על ידי עולם המחקר. יש לך רפרנס מעניין להביא לי?

איך בדיוק זה קשור למה שהוא אמר? אתה אומר חזרות גבוהות במסה משקל סביר הוא אומר במסה חזרות נמוכות משקל גבוה חיטוב חזרות גבוהות משקל נמוך . אתה אומר לנסות להשאיר את המצב בחיטוב כמו שהיה בסוף מסה (קשה עד בלתי אפשרי בלי איבוד משקל על המוט (כוח) שיוביל לאיבוד מסת שריר.
אגב, שלא יתפרש לא נכון:
אני חושב שאתה טועה בעניין, הורדת נפח עד כ2/3 בחיטוב תוך שמירה על מסת השריר מגובה גם על ידי עולם המחקר. יש לך רפרנס מעניין להביא לי?
ירידה במשקל עבודה באה בהתאם לכמות החזרות בסט
כן תשמור על המשקלי עבודה
זה פשוט מאוד שהמשקל עבודה שלך במסה ל8-12 חזרות לא יהיה שווה למשקל עבודה שלך (במסה) אם תעשה 20-25 חזרות
בגלל זה נפח כפול עצימות
אם ההוצאה אנרגטית היומית שלך היא 3500 ואתה אוכל 500 לגוף קשה יותר להתאושש מזה וזאת עובדה שאני מבסס לך כאן בלי מחקרים
(למרות שקיימים)

אז זה מחזק את מה שכתבתי..
לא נכנסתי לדיון של פותח השירשור, הדבר היחידי שרציתי להבהיר זה שזו טעות לבצע את התרגילי בסיס מהמחשבה שיש ההשפעה ההורמונלית משמעותית שדורשת התייחסות

נערך לאחרונה:
ירידה במשקל עבודה באה בהתאם לכמות החזרות בסט
כן תשמור על המשקלי עבודה
זה פשוט מאוד שהמשקל עבודה שלך במסה ל8-12 חזרות לא יהיה שווה למשקל עבודה שלך (במסה) אם תעשה 20-25 חזרות
בגלל זה נפח כפול עצימות
אם ההוצאה אנרגטית היומית שלך היא 3500 ואתה אוכל 500 לגוף קשה יותר להתאושש מזה וזאת עובדה שאני מבסס לך כאן בלי מחקרים
(למרות שקיימים)
התכוונת שאם במסה עושים 8-12 חזרות אז בחיטוב לא תוכל לעשות על אתו משקל עבודה 20-25 חזרות? נו ברור. מה הקשר? מה אתה בא להגיד? שכדאי להוריד משקלים ולעלות סטים? אתה וקוצר זורקים סתם דברים באוויר רק כי הם נשמעים לכם הגיוניים. לכאורה, תוריד משקל תעלה חזרות= שמירה על הנפח ואפילו עלייה בו וכביכול המסה תישמר. בפועל - תוריד משקל תעלה חזרות, תאבד כוח ושריר. אתה וקוצר מוזמנים לדבר כרצונכם, בלי מקור כלשהו הטענה שלכם שווה כלום.

התכוונת שאם במסה עושים 8-12 חזרות אז בחיטוב לא תוכל לעשות על אתו משקל עבודה 20-25 חזרות? נו ברור. מה הקשר? מה אתה בא להגיד? שכדאי להוריד משקלים ולעלות סטים? אתה וקוצר זורקים סתם דברים באוויר רק כי הם נשמעים לכם הגיוניים. לכאורה, תוריד משקל תעלה חזרות= שמירה על הנפח ואפילו עלייה בו וכביכול המסה תישמר. בפועל - תוריד משקל תעלה חזרות, תאבד כוח ושריר. אתה וקוצר מוזמנים לדבר כרצונכם, בלי מקור כלשהו הטענה שלכם שווה כלום.
לא לא זה לא מה שאמרתי
אני אומר ככה
אם אתה עכשיו במאסה ומרים ביד קדמית 20 קילו ל12 חזרות אז אתה חושב שאתה יכול לבצע עם 20 קילו 20 חזרות? ברור שלא ואם כן אז אתה לא מרים מספיק משקל
אבל עכשיו נתון לנו ש20 קילו אתה לא יכול 20 חזרות
אז שואלים שאלה:אם איזה משקל אני כן יכול לעשות 20 חזרות? אז אתה מנסה רואה שעם 16 קילו אתה מצליח 20 חזרות וזה המשקל עבודה
העלנו נפח והורדנו קצת עצימות
יותר ברור מזה קשה לי להסביר

לא לא זה לא מה שאמרתי
אני אומר ככה
אם אתה עכשיו במאסה ומרים ביד קדמית 20 קילו ל12 חזרות אז אתה חושב שאתה יכול לבצע עם 20 קילו 20 חזרות? ברור שלא ואם כן אז אתה לא מרים מספיק משקל
אבל עכשיו נתון לנו ש20 קילו אתה לא יכול 20 חזרות
אז שואלים שאלה:אם איזה משקל אני כן יכול לעשות 20 חזרות? אז אתה מנסה רואה שעם 16 קילו אתה מצליח 20 חזרות וזה המשקל עבודה
העלנו נפח והורדנו קצת עצימות
יותר ברור מזה קשה לי להסביר
זה בדיוק מה שאמרתי. ואני חוזר על מה שאני אומר שוב:
עלייה במספר הסטים/ החזרות בחיטוב או שימורם תוך כדי הורדה במשקלי העבודה תוביל לפגיעה בכח, ומשם למסת השריר.

נערך לאחרונה:
פגיעה בכוח לא בטוח אולי בקטנה ואולי לא תראה שיפור בכוח אתה מתכוון
והגוף לא יביא לירידה במסת השריר בגלל זה-בגלל החיטוב עצמו והתזונה כן יכול להיות אבל לא בגלל סוג האימון הזה
ואם נכנס יותר לעומק טיפה אז מה שאתה מדבר עליו זה יותר בכיוון של התאמה פיזיולוגית שהגוף מבצע למשל רצים למרחקים ארוכים יעדיפו מעט מסת שריר רזה ואחוז שומן נמוך מאוד כדי לשמור על יעילות לאורך זמן כי כנו שאתה יודע שריר דורש חמצן וגם חצי מרתון דורש חמצן אז מה מעדיף האצן שריר או ביצועים? והגוף צריך שכרת אימונים מטורפת כדי לעשות את ההתאמה וכמובן שהכל תלוי גם בתזונה לפי המטרות
אותו דבר כאן אתה מדבר על כוח כוח כאילו זאת המטרה העיקרית.. כאן זה לא פאוורליפטינג
מדברים על חיטוב שהמטרה העיקרית בו היא לגרום לגוף להיראות טוב לא ללכת לתחרויות סטרונגמן
והאיבוד של המסת שריר גם בחיטוב הוא קטן אם אתה מקפיד על תזונה ואפשרי גם לא לאבד

פגיעה בכוח לא בטוח אולי בקטנה ואולי לא תראה שיפור בכוח אתה מתכוון
והגוף לא יביא לירידה במסת השריר בגלל זה-בגלל החיטוב עצמו והתזונה כן יכול להיות אבל לא בגלל סוג האימון הזה
ואם נכנס יותר לעומק טיפה אז מה שאתה מדבר עליו זה יותר בכיוון של התאמה פיזיולוגית שהגוף מבצע למשל רצים למרחקים ארוכים יעדיפו מעט מסת שריר רזה ואחוז שומן נמוך מאוד כדי לשמור על יעילות לאורך זמן כי כנו שאתה יודע שריר דורש חמצן וגם חצי מרתון דורש חמצן אז מה מעדיף האצן שריר או ביצועים? והגוף צריך שכרת אימונים מטורפת כדי לעשות את ההתאמה וכמובן שהכל תלוי גם בתזונה לפי המטרות
אותו דבר כאן אתה מדבר על כוח כוח כאילו זאת המטרה העיקרית.. כאן זה לא פאוורליפטינג
מדברים על חיטוב שהמטרה העיקרית בו היא לגרום לגוף להיראות טוב לא ללכת לתחרויות סטרונגמן
והאיבוד של המסת שריר גם בחיטוב הוא קטן אם אתה מקפיד על תזונה ואפשרי גם לא לאבד
בעולם הבילדינג המטרה היא עלייה במשקלי עבודה תוך כדי התמקדות בתרגילי הבסיס. פיתוח גוף לא אומר עלייה בחזרות או בסטים, אלא עלייה במשקלי עבודה. פיתוח גוף שם דגש יותר על נפח אבל לא מתחמק בכלל מעלייה במשקלי עבודה. אם אתה מאבד משקל על המוט בתקופת החיטוב (כוח) זה יוביל לאיבוד מסת שריר. אין ויכוח על זה לא בליפטינג ולא בבילידינג. להקפיד על תזונה זה דבר טוב, אבל אם תאבד משקל על המוט בחיטוב תאבד מסת שריר.
בקיצור, אתה חייב לנסות להפסיק להפריד בין כוח ומסת שריר כאילו אין ביניהם שום קשר והגורם היחיד שמכריע אם תשמר מסה בחיטוב הוא תזונה ואם תעשה 20*4 או 5*3
נ.ב אם תרים 50 קילו סקוואט 30×10 אתה לא תהפוך לבחור גדול.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית