הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

לוג שמחה

אמל"ק:
- נשארתי עם סקוואט, פשיטות ברכיים, קצת מכרעים, הרחקות ירך, חתירות למיניהן, דדליפט פעם-פעמיים בשבוע, גלוט אקסטנשן'ס, גוד מורנינג קל לעיתים, יד קדמית אחורית בקטנה. נראה לי זהו.
- בעיקר כואב כעת גב תחתון, לחץ על חוליות תחתונות וכאב בצד ימני. התעורר בסקוואט, וכואב בו, בדדליפט ובחתירות. ובמנוחה.
- ברכיים חזרו להכאיב נראלי בעקבות הסקוואט האחרון. בעיקר אזור מניסקוס פנימי וכן בקדמת הברך.
- נותנת לכתף הפצועה מנוחה עד להודעה חדשה.

וההודעה המקורית, מפורטת יותר אם זקוק לפירוט:
שיר, תכתבי כאן איזה תרגילים את מבצעת באופן רגיל והיכן הפציעות (איפה את מרגישה את זה בתרגילים) אולי אזרוק איזו עצה שתדבק.
נשימה עמוקה?
קצת (הרבה) חפירה כי ניסיתי לסכם לעצמי ולהקיף.

מדברת על תקופה אחרונה (חזרתי אחרי מנוחה של כמה חודשים):
באופן בסיסי זה היה סקוואט, בנץ', בנט אובר רואו, אוברהד פרס ודדליפט. קצת יד קדמית אחורית, כתף אמצעית ואחורית, ובאיזשהו שלב הוספתי צ'ין אפ'ס או משיכות מלמעלה.

בנץ', משיכות מלמעלה וכל מה שקשור לכתפיים צונזרו בעקבות פציעת כתף שמאל לפני חודש ו-3 שבועות. ניסיתי לחזור לאט (חשבתי רק מתיחה שתעבור מהר), אבל כרגע העדפתי להניח לזה לגמרי ולקחת את הזמן. מאמינה שקרע קטן. באזור החיבור של הכתף לחזה-חגורת כתפיים כזה אם מצליח להבין איפה. דד וחתירה עשויים לגרות, אבל לרוב כן יכולה לבצע בלי כאב בכתף. בימים הקרובים אעשה אולטרסאונד ועוד שבועיים מגיע תור לאורטופד.

היה קרע באזור נק התחל של ההמס הימני, בצד הפנימי. השתפר אחרי כמה חודשים (פיזיו, הפחתה בישיבה ותרגול מדורג) והתדרדר שוב באיזה דדליפט קל. בעיקרון לרוב יכולה לעשות דדליפט בלי להכאיב (עדיף לחזרות נמוכות). היפטראסט מכאיב. והכי כואב ומטריד זה לשבת, אבל זה לא קשור.

אז כרגע יש:
סקוואט, פשיטות ברכיים, לפעמים קצת מכרעים מ.ג, (שני אלו נוספו ממש לאחרונה), חתירות למיניהן (בעיקר בנט אובר רואו. וגם, דמבלים בהישענות קדימה. לעיתים רחוקות בפולי תחתון. פנדליי מאוד אוהבת אבל כרגע אין במפרס, והאימפקט של המפגש עם הרצפה משפיע לי לרעה על ההמס), גלוט אקסטנשן'ס, גוד מורנינג (שתמיד שומרת אותו קל), מקרבים מרחיקים, קצת קדמית אחורית.

הגב התחתון שלי תמיד (או לרוב) רגיש, לעיתים קרובות כואב קלות, ולעיתים כואב קשות.
כאב ממשי הפציע בימים האחרונים עם סקוואט, התדרדר עם הדדליפט והחתירה. בבנט אובר רואו האחרון למשל, לחץ מכאיב על החוליות התחתונות (כמה חוליות מעל עצם הזנב זה מרכז הכאב, וכואב עד עצם הזנב) וכמו כן בעיקר כאב בצד הימני של הגב (החל מיד מעל הישבן ועד לקו שקצהו יסומן בעצמות האגן).
גוד מורנינג קל לרוב עוזר להיטיב עם המצב.

אה, ברכיים. ובזה סיימנו.
בעיקרון דווקא השתפר מאוד אבל מדי פעם יש נסיגות.
חזרו להכאיב בימים האחרונים יותר, בעיקר כאב באזור מניסקוס פנימי, וכאב ודקירות חליפות (באות הולכות, באות והולכות) ממש בקדמה, באזור המניסקוס התיכון. דקירות פה ושם גם בצד חיצוני ומקומות נוספים. אבל יחסית רנדומלית ופחות מעניין.
הבוקר קמתי דווקא סבבה יחסית איתן.
סקוואט לפעמים עוזר לפעמים מחמיר (האחרון החמיר). כשהוא קל לרוב דווקא עוזר. הפעלת לחץ כנגד הרצפה הרבה פעמים מכבידה ומעוררת בעיקר דקירות. ככה דדליפט ושאר הרמות בעמידה (אפילו סתם לחיצת כתפיים קלה) אבל זה לא עקבי. דדליפט גם מכביד לעיתים על האזור הפנימי של הברך.
אה, ואני לא קורסת פנימה עם הברכיים. לרוב המוחלט לפחות.
זה ברכיים.

יכולה לחפור מפה ועד 2021 אבל נראלי כיסיתי את עיקרי הדברים.

תודה על הנכונות
*אולי גם חזרתי מהר מדי מהבידוד (שבועיים של סיוט חח)
חזרתי עם סקוואט 50, שני אימונים ללא, 55 ואימון לאחריו - 60, זה בשבוע וחצי. כן. עכשיו נשמע לי מהר מדי בהתחשב במכלול. לפני הבידוד היה 57.5 אז לא היה נראה לי מוגזם. ובכל זאת

אמל"ק:
- נשארתי עם סקוואט, פשיטות ברכיים, קצת מכרעים, הרחקות ירך, חתירות למיניהן, דדליפט פעם-פעמיים בשבוע, גלוט אקסטנשן'ס, גוד מורנינג קל לעיתים, יד קדמית אחורית בקטנה. נראה לי זהו.
- בעיקר כואב כעת גב תחתון, לחץ על חוליות תחתונות וכאב בצד ימני. התעורר בסקוואט, וכואב בו, בדדליפט ובחתירות. ובמנוחה.
- ברכיים חזרו להכאיב נראלי בעקבות הסקוואט האחרון. בעיקר אזור מניסקוס פנימי וכן בקדמת הברך.
- נותנת לכתף הפצועה מנוחה עד להודעה חדשה.

וההודעה המקורית, מפורטת יותר אם זקוק לפירוט:

נשימה עמוקה?
קצת (הרבה) חפירה כי ניסיתי לסכם לעצמי ולהקיף.

מדברת על תקופה אחרונה (חזרתי אחרי מנוחה של כמה חודשים):
באופן בסיסי זה היה סקוואט, בנץ', בנט אובר רואו, אוברהד פרס ודדליפט. קצת יד קדמית אחורית, כתף אמצעית ואחורית, ובאיזשהו שלב הוספתי צ'ין אפ'ס או משיכות מלמעלה.

בנץ', משיכות מלמעלה וכל מה שקשור לכתפיים צונזרו בעקבות פציעת כתף שמאל לפני חודש ו-3 שבועות. ניסיתי לחזור לאט (חשבתי רק מתיחה שתעבור מהר), אבל כרגע העדפתי להניח לזה לגמרי ולקחת את הזמן. מאמינה שקרע קטן. באזור החיבור של הכתף לחזה-חגורת כתפיים כזה אם מצליח להבין איפה. דד וחתירה עשויים לגרות, אבל לרוב כן יכולה לבצע בלי כאב בכתף. בימים הקרובים אעשה אולטרסאונד ועוד שבועיים מגיע תור לאורטופד.

היה קרע באזור נק התחל של ההמס הימני, בצד הפנימי. השתפר אחרי כמה חודשים (פיזיו, הפחתה בישיבה ותרגול מדורג) והתדרדר שוב באיזה דדליפט קל. בעיקרון לרוב יכולה לעשות דדליפט בלי להכאיב (עדיף לחזרות נמוכות). היפטראסט מכאיב. והכי כואב ומטריד זה לשבת, אבל זה לא קשור.

אז כרגע יש:
סקוואט, פשיטות ברכיים, לפעמים קצת מכרעים מ.ג, (שני אלו נוספו ממש לאחרונה), חתירות למיניהן (בעיקר בנט אובר רואו. וגם, דמבלים בהישענות קדימה. לעיתים רחוקות בפולי תחתון. פנדליי מאוד אוהבת אבל כרגע אין במפרס, והאימפקט של המפגש עם הרצפה משפיע לי לרעה על ההמס), גלוט אקסטנשן'ס, גוד מורנינג (שתמיד שומרת אותו קל), מקרבים מרחיקים, קצת קדמית אחורית.

הגב התחתון שלי תמיד (או לרוב) רגיש, לעיתים קרובות כואב קלות, ולעיתים כואב קשות.
כאב ממשי הפציע בימים האחרונים עם סקוואט, התדרדר עם הדדליפט והחתירה. בבנט אובר רואו האחרון למשל, לחץ מכאיב על החוליות התחתונות (כמה חוליות מעל עצם הזנב זה מרכז הכאב, וכואב עד עצם הזנב) וכמו כן בעיקר כאב בצד הימני של הגב (החל מיד מעל הישבן ועד לקו שקצהו יסומן בעצמות האגן).
גוד מורנינג קל לרוב עוזר להיטיב עם המצב.

אה, ברכיים. ובזה סיימנו.
בעיקרון דווקא השתפר מאוד אבל מדי פעם יש נסיגות.
חזרו להכאיב בימים האחרונים יותר, בעיקר כאב באזור מניסקוס פנימי, וכאב ודקירות חליפות (באות הולכות, באות והולכות) ממש בקדמה, באזור המניסקוס התיכון. דקירות פה ושם גם בצד חיצוני ומקומות נוספים. אבל יחסית רנדומלית ופחות מעניין.
הבוקר קמתי דווקא סבבה יחסית איתן.
סקוואט לפעמים עוזר לפעמים מחמיר (האחרון החמיר). כשהוא קל לרוב דווקא עוזר. הפעלת לחץ כנגד הרצפה הרבה פעמים מכבידה ומעוררת בעיקר דקירות. ככה דדליפט ושאר הרמות בעמידה (אפילו סתם לחיצת כתפיים קלה) אבל זה לא עקבי. דדליפט גם מכביד לעיתים על האזור הפנימי של הברך.
אה, ואני לא קורסת פנימה עם הברכיים. לרוב המוחלט לפחות.
זה ברכיים.

יכולה לחפור מפה ועד 2021 אבל נראלי כיסיתי את עיקרי הדברים.

תודה על הנכונות

לא אשקר זה יותר מידי שיט בכדי באמת לעזור, זה יותר תלוי בך כבר..הגוף מתפורר. קודם כל תעיפי את התרגילים שמפעילים לחץ על הגב תחתון.
סקוואט / דדליפט / חתירה. הלם! ''איך הצעת לה משהו כזה'' כן אני מציע לך להיפתר מהתרגילים האלו לעת עתה, הגב שלך תמיד נפגע במידה כזו או אחרת פעם אחר פעם ואת פשוט ממשיכה, אין לך באמת ספק שאת פוגעת בעצמך כן? אני חושב שלעומת אחרים כאן אני חושב יותר רחוק, מה יהיה הלאה הלאה. אמא לא יכולה לצאת לקניות..לאמא כואב הגב מימי הזוהר שלה בליפטינג עם 60 סקוואט כשהיא פצעה את עצמה. זה לא משנה כמה מדהים ויפה זה נשמע ואיזה חלום ילדות מרגש היה לכל אחד (גם אני מאוד רציתי להתחזק בשלישייה הקדושה) אין מה לעשות, הבריאות מעל הכל. חלק מהחוזק מבחינתי זה להיות אדם בריא בלי הגבלות מיוחדות, אוקיי הרמת 140 קילו בשנה X ואז את תשלמי על זה מחיר אולי לכל החיים לפרקים כי כ''כ רצית להתעקש למרות הכאב. חסר טעם לחלוטין.

רגליים: מה עם לג פרס? טראפ באר עם ידיות גבוהות אם יש? סקוואט בולגרי עם דאמבלים אם לא מכאיב? את תתחזקי מבלי לפרק את הגב תחתון.

גב: כאן יש הרבה עם מה לשחק, מה עם חתירה עם משולש במכונה? יש במכון T-BAR? במידה ולא את יכולה לעשות על ספסל עם דאמבלים מבלי לערב את הגב תחתון. פולאובר?

האמת קצת קשה לי להרחיב עם הרשימת מכולת של הפציעות כי זה ממש עניין אישי כבר זה לא רק ''כואב לי הגב תחתון'' אז אני אחזור להודעות הקודמות שלי שאני מאמין שתפסת את הרעיון של מה צריך לעשות. את כרגע לא בנויה (בעיניי) לסקוואט / דדליפט / חתירות חופשיות.

פציעות כתפיים אומר שגם אין לרוב דברים ממשיים לחזה, אז מאתגר. אולי תתמקדי קצת על מבודדים באופן כללי, ידיים, תחת, פייספול אם אפשר.
להצק קצת את הגוף..אני יודע שזה מאכזב לשמוע אבל עדיף שתסתכלי על המכון כמשהו לטווח הרחוק ולא תבלי שנים רבות מחייך עם כאב כרוני כי את בדרך לשם עם כל הפציעות שלך פעם אחר פעם, לא אכפת לי מה אומרים כאן. הגוף לא פראייר, הוא מזהיר אותך פעם אחר פעם ואת מתעלמת.
את לא אותו ליפטר שמתקדם 2.5 כל אימון ובקושי מרגיש את הגוף ביום למחרת, יש לך כאבים. אני מציע למצוא להכל אלטרנטיבות ואולי גם להתמקד יותר במבודדים לתקופה לא קצרה, או מורכבים אבל עם תמיכה לגב תחתון כמו הT-BAR במכונה או לג פרס.

יש לך פציעות ברכיים, כתפיים, גב תחתון. את פצועה טכנית מכף רגל ועד ראש, מה הלאה? אני לא אומר שאת לא תוכלי לחזור בחיים ל''שלישייה הקדושה'' אבל רבאק אי אפשר לפרק את כל הגוף לחתיכות, יש חיים מחוץ למכון. אלחנן אומר חלום ילדות בלה בלה..אבל בתכלס תסתכלי על הלוג שלו, זה נראה לך כמו אדם שסובל מפציעות? הבחור נתן כמעט 300 דדליפט ו170 בנץ והוא מתפקד כרגיל ועושה אימונים של שעות ואין פיפס של פציעה רצינית, אז כמובן שהוא ימשיך, את צריכה לעשות את הדברים אחרת. זה אחלה תחביב אבל אני מצטער, לפרק את הגוף שלך זו לא התשובה ואם את לא מוצאת מענה תקופה כ''כ ארוכה תעשי חושבים אבל באמת חושבים, תעשי ריסט (מחשבתי). תוריד עומסים מהמפרקים, זה לא יהיה משהו קטסטרופלי מבחינת היפרטרופיה אבל כן זה יגביל אותך בכוח. אבל איזה כוח יש לך כבר עם הפציעות שלך? בינינו. לאן את מתקדמת עם זה?

בקיצור זה קל להגיד שזה חלום וכו' אבל יש חיים מחוץ למכון וגוף שאת צריכה לסחוב איתך בתקווה עוד שנים ארוכות, וכמו שאני רואה את זה את פצועה החל מהחלק התחתון לעליון, איזה חלום זה אני לא יודע. תעשי את החושבים כשאת מתקדמת איכשהו, לא כשאת עם כאבים.
הייתי שם, בגלל זה קל לי לחפור. פצוע קצת פחות ממך, אבל הוגבלתי בכל התרגילי ליפטינג.

the best medicine always testes bitter...לא מה שאת רוצה לשמוע, אבל כנראה מה שאת צריכה.

לא אשקר זה יותר מידי שיט בכדי באמת לעזור, זה יותר תלוי בך כבר..הגוף מתפורר. קודם כל תעיפי את התרגילים שמפעילים לחץ על הגב תחתון.
סקוואט / דדליפט / חתירה. הלם! ''איך הצעת לה משהו כזה'' כן אני מציע לך להיפתר מהתרגילים האלו לעת עתה, הגב שלך תמיד נפגע במידה כזו או אחרת פעם אחר פעם ואת פשוט ממשיכה, אין לך באמת ספק שאת פוגעת בעצמך כן? אני חושב שלעומת אחרים כאן אני חושב יותר רחוק, מה יהיה הלאה הלאה. אמא לא יכולה לצאת לקניות..לאמא כואב הגב מימי הזוהר שלה בליפטינג עם 60 סקוואט כשהיא פצעה את עצמה. זה לא משנה כמה מדהים ויפה זה נשמע ואיזה חלום ילדות מרגש היה לכל אחד (גם אני מאוד רציתי להתחזק בשלישייה הקדושה) אין מה לעשות, הבריאות מעל הכל. חלק מהחוזק מבחינתי זה להיות אדם בריא בלי הגבלות מיוחדות, אוקיי הרמת 140 קילו בשנה X ואז את תשלמי על זה מחיר אולי לכל החיים לפרקים כי כ''כ רצית להתעקש למרות הכאב. חסר טעם לחלוטין.

רגליים: מה עם לג פרס? טראפ באר עם ידיות גבוהות אם יש? סקוואט בולגרי עם דאמבלים אם לא מכאיב? את תתחזקי מבלי לפרק את הגב תחתון.

גב: כאן יש הרבה עם מה לשחק, מה עם חתירה עם משולש במכונה? יש במכון T-BAR? במידה ולא את יכולה לעשות על ספסל עם דאמבלים מבלי לערב את הגב תחתון. פולאובר?

האמת קצת קשה לי להרחיב עם הרשימת מכולת של הפציעות כי זה ממש עניין אישי כבר זה לא רק ''כואב לי הגב תחתון'' אז אני אחזור להודעות הקודמות שלי שאני מאמין שתפסת את הרעיון של מה צריך לעשות. את כרגע לא בנויה (בעיניי) לסקוואט / דדליפט / חתירות חופשיות.

פציעות כתפיים אומר שגם אין לרוב דברים ממשיים לחזה, אז מאתגר. אולי תתמקדי קצת על מבודדים באופן כללי, ידיים, תחת, פייספול אם אפשר.
להצק קצת את הגוף..אני יודע שזה מאכזב לשמוע אבל עדיף שתסתכלי על המכון כמשהו לטווח הרחוק ולא תבלי שנים רבות מחייך עם כאב כרוני כי את בדרך לשם עם כל הפציעות שלך פעם אחר פעם, לא אכפת לי מה אומרים כאן. הגוף לא פראייר, הוא מזהיר אותך פעם אחר פעם ואת מתעלמת.
את לא אותו ליפטר שמתקדם 2.5 כל אימון ובקושי מרגיש את הגוף ביום למחרת, יש לך כאבים. אני מציע למצוא להכל אלטרנטיבות ואולי גם להתמקד יותר במבודדים לתקופה לא קצרה, או מורכבים אבל עם תמיכה לגב תחתון כמו הT-BAR במכונה או לג פרס.

יש לך פציעות ברכיים, כתפיים, גב תחתון. את פצועה טכנית מכף רגל ועד ראש, מה הלאה? אני לא אומר שאת לא תוכלי לחזור בחיים ל''שלישייה הקדושה'' אבל רבאק אי אפשר לפרק את כל הגוף לחתיכות, יש חיים מחוץ למכון. אלחנן אומר חלום ילדות בלה בלה..אבל בתכלס תסתכלי על הלוג שלו, זה נראה לך כמו אדם שסובל מפציעות? הבחור נתן כמעט 300 דדליפט ו170 בנץ והוא מתפקד כרגיל ועושה אימונים של שעות ואין פיפס של פציעה רצינית, אז כמובן שהוא ימשיך, את צריכה לעשות את הדברים אחרת. זה אחלה תחביב אבל אני מצטער, לפרק את הגוף שלך זו לא התשובה ואם את לא מוצאת מענה תקופה כ''כ ארוכה תעשי חושבים אבל באמת חושבים, תעשי ריסט (מחשבתי). תוריד עומסים מהמפרקים, זה לא יהיה משהו קטסטרופלי מבחינת היפרטרופיה אבל כן זה יגביל אותך בכוח. אבל איזה כוח יש לך כבר עם הפציעות שלך? בינינו. לאן את מתקדמת עם זה?

בקיצור זה קל להגיד שזה חלום וכו' אבל יש חיים מחוץ למכון וגוף שאת צריכה לסחוב איתך בתקווה עוד שנים ארוכות, וכמו שאני רואה את זה את פצועה החל מהחלק התחתון לעליון, איזה חלום זה אני לא יודע. תעשי את החושבים כשאת מתקדמת איכשהו, לא כשאת עם כאבים.
הייתי שם, בגלל זה קל לי לחפור. פצוע קצת פחות ממך, אבל הוגבלתי בכל התרגילי ליפטינג.

the best medicine always testes bitter...לא מה שאת רוצה לשמוע, אבל כנראה מה שאת צריכה.
זה בהחלט מאוד (מאוד!) כואב לשמוע. אם כי די צפוי.
נתתי צ'אנס להפסקה מוחלטת מאימונים (5 חודשים) אחרי התמוטטות של כל הגוף בערך (היה חשד למשהו ראומטולוגי או כוללני יותר, אבל את התור שלי לראומטולוג קיבלתי רק אחרי שנה). הפסקה שלא ממש עזרה. דווקא עם החזרה הרגשתי שאני משתקמת. כאבי ברכיים פחתו, גב, מרפקים, הרוב בעצם. לאחרונה דברים התחילו להתפקשש חזרה ועל זה הסאגה פה.
אז אני מקבלת את מה שאתה אומר, אם כי בהסתייגות. וברור שהאינטרס העליון שלי הוא להיות בריאה ושלמה. זה שפשוט שביתה מוחלטת מאימונים (מה שהייתה החלטה קשה מאוד) לא קידמה אותי לשום מקום.
מכונות ברובן לא נוחות לי, אבל מניחה שעם קצת מאמץ אוכל למצוא את מה שעובד לי.
מודה לך על ההשקעה והנכונות. תהיה בטוח שהמילים שלך נופלות על אוזן קשבת.
אני לא אטומה לגמרי, וכן ניסיתי דברים שונים, ולבצע התאמות, ולהקשיב יותר לגוף. והייתי יחסית מאוד מאוד סבלנית עם ההתקדמות וויתרתי הרבה, מה שסה"כ עבד. עד שזה לא.

ועוד שניה בוכה.
טוב. זה מה יש.
מניחה שאקח את ההצעה הכללית שלך פה ואנסה לראות אילו חלופות אני יכולה למצוא, ואיך אני יכולה לעזור לעצמי לשנות ראש. יחד עם להמשיך לעשות את מה שלמדתי שכן עוזר לי לרוב - סקוואט קל, גוד מורנינג קל, וכאלו.

מימי הזוהר שלה בליפטינג עם 60 סקוואט
נו מה, בכוח תזכיר את העולב? חח

זה בהחלט מאוד (מאוד!) כואב לשמוע. אם כי די צפוי.
נתתי צ'אנס להפסקה מוחלטת מאימונים (5 חודשים) אחרי התמוטטות של כל הגוף בערך (היה חשד למשהו ראומטולוגי או כוללני יותר, אבל את התור שלי לראומטולוג קיבלתי רק אחרי שנה). הפסקה שלא ממש עזרה. דווקא עם החזרה הרגשתי שאני משתקמת. כאבי ברכיים פחתו, גב, מרפקים, הרוב בעצם. דברים התחילו להתפקשש חזרה ועל זה הסאגה פה.
אז אני מקבלת את מה שאתה אומר, אם כי בהסתייגות. וברור שהאינטרס העליון שלי הוא להיות בריאה ושלמה. זה שפשוט שביתה מוחלטת מאימונים (מה שהייתה החלטה קשה מאוד) לא קידמה אותי לשום מקום.
מכונות ברובן לא נוחות לי, אבל מניחה שעם קצת מאמץ אוכל למצוא את מה שעובד לי.
מודה לך על ההשקעה והנכונות. תהיה בטוח שהמילים שלך נופלות על אוזן קשבת.
אני לא אטומה לגמרי, וכן ניסיתי דברים שונים, ולבצע התאמות, ולהקשיב יותר לגוף. והייתי יחסית מאוד מאוד סבלנית עם ההתקדמות וויתרתי הרבה, מה שסה"כ עבד. עד שזה לא.

ועוד שניה בוכה.
טוב. זה מה יש.
מניחה שאקח את ההצעה הכללית שלך פה ואנסה לראות אילו חלופות אני יכולה למצוא, ואיך אני יכולה לעזור לעצמי לשנות ראש. יחד עם להמשיך לעשות את מה שלמדתי שכן עוזר לי לרוב - סקוואט קל, גוד מורנינג קל, וכאלו.

נו מה, בכוח תזכיר את העולב? חח

לא בהכרח מכונות, אני אישית לא נוגע במכונות. זה היופי, שאפשר לא לפרק את המפרקים גם עם תרגילים חופשיים. אם כבר אני לא מחבב מכונות כי לרוב התנועה שלהן מאוד רובוטית מה שרק מחריף את הכאבים לפעמים. והפסקה מאימונים לא תעזור, אני עשיתי הפסקה הרבה יותר ארוכה משלך וכשחזרתי המצב היה אותו הדבר, חזרתי ורק אז השתפר והרגשתי שהכל נעלם. מה עשיתי? חזרתי לתרגילים שהכאיבו לי מראש, מה קרה? אחרי תקופה חזרו הכאבים. יצאתי מטומטם אבל אין דרך חזרה. לא מנסה לגרום לאף אחד לבכות אבל עדיף שתבכי מזה מאשר שתבכי מכאבי גב כרוניים בעתיד.
החטא הוא לרוב לחזור למה שהכאיב לנו מלכתחילה, אני נפלתי בזה כשחשבתי שהפציעות לא יחזרו יותר (במקרה שלי בנץ) גם אני הייתי סבלני, גם אני עשיתי הפסקה (ארוכה משלך בהרבה) אין הדברים האלו לא עוזרים לפעמים, עדיף שתתחזקי כרגע בדרכים אחרות ושוב חשוב להזכיר שהיפרטרופיה זו בכלל לא שאלה, זה אפילו חסר תועלת לעשות את כל המורכבים האלו עם 5 דקות מנוחה בין סט לסט כשאתה יכול לדפוק מבודדים ולפמפם וככה עושה בערך כל אדם מרשים בחדכ מבחינה חיצונית. יש איך להתחזק, יש ועוד איך דרך לקבל היפרטרופיה במקומות שאת רוצה. אבל כוח זה גם בריאות, לא לפרק את זה.

tenor.gif

ככה הייתי במשך הרבה זמן, לא עוד. אני מצאתי אלטרנטיבות שאני מאוד אוהב אז לא נשבר לי הלב, מקווה שגם את.

ככה הייתי במשך הרבה זמן, לא עוד. אני מצאתי אלטרנטיבות שאני מאוד אוהב אז לא נשבר לי הלב, מקווה שגם את
ריגשת בובי
תביא חיבוק

@שיר1
עכשיו את בטוח יודעת מה לעשות
תצליחי

ככה הייתי במשך הרבה זמן, לא עוד. אני מצאתי אלטרנטיבות שאני מאוד אוהב אז לא נשבר לי הלב, מקווה שגם את.
אשמח אם תפרט מה אתה עושה, כי כמו שכתבתי רוב המכונות לא נוחות לגוף שלי (זה לא שלא ניסיתי) ומכאיבות עוד יותר ממה שפצע אותי.
ושוב, ממש תודה שאתה משתף מניסיונך. לא מובן מאליו..
@שיר1
עכשיו את בטוח יודעת מה לעשות
תצליחי
חח איזה. עוד ארוכה הדרך.
אבל מקווה שזה יקרה מתישהוא. ואם בקרוב אז מה טוב

ריגשת בובי
תביא חיבוק

tenor.gif

אשמח אם תפרט מה אתה עושה, כי כמו שכתבתי רוב המכונות לא נוחות לגוף שלי (זה לא שלא ניסיתי) ומכאיבות עוד יותר ממה שפצע אותי.
ושוב, ממש תודה שאתה משתף מניסיונך. לא מובן מאליו..

בפלג גוף תחתון עברתי לסקוואט בולגרי / טראפ באר. אני יכול לג פרס אבל מבחירה שלי לא עושה.
לחזה / כתפיים אני עושה בעיקר אוברהד ומשלב עם זה פרפר בזוויות שונות, אם כי לאחרונה התחלתי לחזור לאינקליין (שלא פצע אותי מראש)
לגב אני עושה מתח / חתירות בT-BAR או משהו שהגב התחתון לא נשבר בו, בשיאי הייתי חותר עם 48 קילו בערך כל יד עם דאמבלים בתרגיל ''מסור'' אז לפעמים אני מכניס אותו כפינישר עם משקל שקל לי יחסית כמו 30 קילו, תרגיל שמאמץ את הגב הרבה הרבה פחות מבנט אובר רואו נניח, אין זה הכל משחק..משחקים.
בגלל שאני גבר אני גם מאוד מתעניין בהיפרטרופיה בפלג גוף עליון (אולי גם אותך מעניין מאוד...לא יודע) אז גם מבודדים לידיים, כתף צדדית וכו'
הבעיה שלי זה בעיקר ה4 הקדושה (בנץ, דדליפט, סקוואט, חתירה חופשית) אני לא מעמיס על הגב תחתון, אם כי אני יכול לעשות תרגילי אקסטנשין (מבודדים) בלי בעיה, הבעיה זה במורכבים. את תראי שאם את תגווני את פתאום תמצאי דברים שתגידי לעצמך ''אה..דווקא זה נחמד, אין פה כאב'' אותי יותר מעניין היפרטרופיה
וכמו שאמרתי זה אפילו יותר יעיל להיפטר מהתרגילים האלו ולעשות מבודדים וכו'. אנשים שנראים טוב בחדכ לרוב לא מחכים 5 דקות בין סט לסט בפלאפון לסט הבא של הדדליפט (תרגיל שלא באמת מתרכז בכלום מבחינת היפרטרופיה) הם הולכים מתרגיל לתרגיל, מבודד מבודד, או מורכב למורכב אבל בדרך כלל כמו מתח, חתירות במכונות, לחיצות עם דאמבלים. הם לא נחים כזה הרבה, מזרימים דם ופשוט גודלים כמו שצריך. אז מהבחינה הזו, אפילו תודה לאל שנפטרתי מזה לא הולך לשקר, זה גמל אותי קצת מהאגו ליפטינג והרעיון של לשבור את הגוף במקום... להתרכז באסתטיקה עם כוח טוב אבל לא להשתגע ובמחיר של להיפצע.
אני בראש שאני הולך להתאמן עוד הרבה הרבה זמן, אני לא רוצה לשבור את המכונה איתה אני מתאמן, אני צריך אותה תקינה כדי להמשיך.
פשוט תדמייני 2 שיר, אחת שממשיכה להיות ראש בקיר (גם אם לא לגמרי..מקבל) ואחת שהקשיבה לעצה שלי..שנתיים מעכשיו. נסי לדמיין איפה כל אחת מהן תהיה. בתכלס, לא באמת יודע. אבל ההימור שלי שהשיר שהפסיקה להיפצע כל רגע תהיה במקום הרבה יותר טוב בחדכ ובכלל בחיים, זה די מזיין מנטלית כל החרא הזה.

נערך לאחרונה:
זה היה מאוד מועיל 🥷
זה לא שהפסקת חיטוב = לאכול את הנייטרלי שלך, נכון?

וברצינות,
אין לי מושג מה הנייטרלי הנוכחי שלי!!

תגששי את דרכך אליו חחח
ועזבי אירובי לתקופה הקרובה, זה ישבש לך את כל הספירה :0
תעשי קצת הליכה - זה תמיד טוב. ביחוד גם כשאת יושבת רוב היום.

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 06/09/20

עדכון חיטוב / סיכום מקטע מספר 1

הימים מהחבלה בקרסול ועד סוף השבוע שעבר עמדו על ממוצע קלורי של 1163 ליום (לא כולל שבת שהלכה לכיוון ה-1500 אם זוכרת נכון, ואולי פחות). משקל סובב סביב 65 ק"ג בלי הרבה תזוזה. מתסכל אבל אין לחץ. יודעת שתיכף אשוב לפעילות קצת יותר שפויה וזה יסתדר.
מדידה של היקפים מעלה שכן הוצרתי בעוד מעט בימים הללו של תקיעות במשקל. אז נחה דעתי.
סוף שבוע הזה, חמישי שישי שבת - 1600, 1800 ו-1800 בהתאמה, לרגל השהיית החיטוב. וראה זה פלא - הבוקר המשקל מראה 64.5.

אז סיכום ביניים עד שאשוב לחטב במהרה בימינו ואמרו אמן (כמובן רק כשלב ביניים קטנטן עד למסה הנצחית, או הכמעט כזו):
חודש וחצי של חיטוב, ועל פניו לא ירדתי הרבה במשקל. לא ברור מה היה המשקל ההתחלתי, אך סובב את ה-69 אחרי מים, קפה ואפילו מעט אוכל (משקל בחדכ"ש). שקילה יומית על הבוקר נכנסה רק בהמשך אז אין בסיס סביר להשוואה. אבל לכאורה לפחות 2.5 ק"ג.
עם זאת, שינויים קטנים בהיקפים כן נכרים, ופה המדידות יחסית מדוייקות ואמינות.

מדידת היקפים של סוף שבוע וסיום המקטע הזה של החיטוב:
- מותן נקודה צרה 70.5 (-3.5)
- קו טבור 79 (-5)
- אגן 103 (-3)
- ארבע ראשי 15 ס"מ מהפיקה כולל 51 (-4)
- אמצע ירך 55.5 (-4.5)
- שוק 37.5 (-1)
- זרוע 27 (-1.5)
- קו פטמות 88 (-4)

סה"כ נשמע לי סביר (אם כי אין לי מושג למה אפשר לצפות מחיטוב שנחשב סביר. אבל תכלס מה אכפת לי). בפרט בהתחשב בשבוע-שבועיים ראשונים שסיכוי סביר שהייתי על נייטרלי או קרוב לכך.
הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי להמשיך ברצף עוד כמה שבועות, בפרט שאני על הגל מבחינת הביצוע של הדברים. אבל בסדר. מקווה שההפסקה תועיל למה שבאמת חשוב לי - בריאות ורווחה פיזית ונפשית.

קרא את שאר עדכון הלוג...

6,4,5 אחלה מספרים ללוטו

ברכות על ההצרת היקפים,נראה שהלך טוב סהכ

ואיחולי בריאות הגוף והנפש מכל הלב

נראה שהלך טוב סהכ
כמו שבא כך הלך. ועדיין שמנה חח (סטטוס גבינת שמנת אמרנו?)

אבל לא דואגת מזה מאוד. בעוד כמה שבועות מצבי יהיה טוב בהרבה בעז"ה ואוכל לשוב ולחטב. על הדרך נקבל היתרונות של דיאטה לסירוגין 😁 (על אף שלמעשה ממשיכה הדיאטה, רק על רף קלוריות שונה. היום כצפוי נזקקתי ממש לאתכפיא כדי להכניס את 100 הקל' האחרונות בדרך ל-1500. וכלל לא הייתי רעבה. איזה עולם מוזר)

שיר1 עדכן/ה את הלוג ״הלוג שנחוש להחלים״:

עדכון לוג: 07/09/20

מכירים אנשים שאין לכם איתם קשר צפוף, אין לכם איתם כמעט קשר בכלל, אבל איזשהו קשר נשמתי עמוק בלתי מוסבר שכזה? אז חברה אחת כזו שאני אוהבת מאוד מתחתנת היום, והבטחתי לעצמי להגיע. לא מוקדם מדי, לא ליותר מדי זמן (קורונה וזה), אבל להגיע ולשמח אותה. אז יש לי פה גג שעה לאימון.

חוץ מזה הלכתי היום לליאור בן אלטא התותח, שהסכים (ובמזל הייתה לו משבצת פנויה) לקבל אותי S.O.S. זה הגב שגוזל ממני כל אפשרות להתרכז במשהו אחר. סוף שבוע הורגש שיפור, אבל החזרה לישיבה רצופה די שברה אותי. אני כן קמה לעיתים תכופות ואפילו מאוד, אבל בסה"כ זו המון ישיבה רצופה. הקיצור, הוא הרגיע אותי מאוד. אמר שממה שרואה ומרגיש לא חושב שיש פה בעיה אמיתית (חוץ מהכאב כמובן), ושהוא סבור שמקור הכאב הוא בכאב שרירי, עומס, שרירים תפוסים ונוקשים מדי.
עוד אמר שלדעתו אני צריכה להפנות עין חושדת יותר לכיוון השינוי האחרון באורח החיים - מעבר לאחד יושבני, מאשר למה שעושה בחדר כושר. המליץ להוריד עומס, לא לעשות מה שמכאיב, אבל להמשיך לנוע ולעשות מה שעוזר ומרגיש לי טוב. וכמובן לקום כל עשרים דקות ולעשות סיבוב וכל זה.
כשהמשכתי לשאול מה יכולה לעשות טוב יותר הצביע גם על כך שהלורדוזה המותנית שלי גבוהה, ושכדאי שאתן דגש על חיזוק שרירי הליבה, בעיקר חיזוק הבטן, ובעיקר דרך תרגול סטטי (מה שבאופן טבעי העדפתי תמיד כי הרגשתי שמועיל לי יותר).

יצאתי עם גב שעדיין כואב אם כי פחות, כשהכאב בעיקר מופיע בישיבה. אבל רגועה.

אימון ערב חפוז
מנוחות של לא יותר מדקה, ולרוב המוחלט פחות.

ספירת מלאי: גב תחתון כואב אם כי מצבו משופר. ברכיים כואבות מעט. קרסול משמיע את קולו מדי פעם. כתף שקטה.

סקוואט
20*8*3
הגב בסדר. הברכיים עדיין רוטנות.

חתירה בכבל אחיזה צרה בישיבה
41*9*3
32*10*3
הכנסתי מישהו אז מנוחות יצאו ממש מינימליות וזה הקשה מאוד. ועדיין לא מרגישה את העבודה כל כך ברחב גבי.

מכרע לאחור דמבלים לסירוגין
20*20*3
הקטע שמצאתי דמבל אחד, והסתובבתי איתו ממש הרבה זמן בכל חדר הכושר כדי למצוא לו בן-זוג, כך שכשהתחלתי האמה כבר הייתה מותשת. בכלל מי שהצליח להתאתגר פה בעיקר אלו האמות. אבל כן מרגישה גם עבודה ברגליים.

פשיטות ברכיים
54*10*3

ומייד
מכרעים בהליכה משקל גוף
100
כפינישר. מאתגר אבל כיף. מכניס להיי כזה של אימון סיבולתי.

מסור dead stop
15*15
קל, ורואה שמתפנה מוט אז זונחת ועוברת ל -

גוד מורנינג
20*8*2
צמצמתי מעט את טווח התנועה. סה"כ הגב מרגיש בסדר. הברכיים בטוב יותר ממה שנכנסתי. הקרסול בסדר.

וכבר מאוחר נורא ואני חייבת לעוף. גלוט אקסטנשן'ס, ידיים ובטן לא הספקתי אבל לא נורא. תכלס הספק לא רע.

פה כבר הלכתי 20+ דק במהירות גבוהה מאוד, מקלחת זריזה ושעה וקצת של ריקודים סוערים בחתונה. התרגשתי עד כדי בכי (וזה משהו שקורה לעיתים נדירות מאוד, אבל הקשר הזה הבלתי מוסבר, והתפילות שלי עליה, וההמתנה הארוכה כל כך שלה לרגע הזה, והאושר על הפנים שלה, ושל ההורים שלה, וכמה שהיא יפה), אבל בנוסף לזה היה שמח מאוד וכיף מאוד.

הברכיים סבביות. את הגב מרגישה רק כשמגיעה לשבת סוף סוף. והשאלה החשובה, כמה קלוריות נוספות עליי לאכול כדי שלא להיחשב כצ'יטרית בחתירה המוכרזת שלי לנייטרלי? 🤒

דעתכם?

קרא את שאר עדכון הלוג...

ראשית,ברכות ומזל טוב לחברה
שנית,ברכות לשם החדש של הלוג (וס'חה על הכתיב המגניב)

נשמע שההליכה המהירה והריקודים היו על תקן אירובי,מקווה שהאוכל בחתונה איזן את זה ;)

בעניין הקלוריות,תוסיפי50-150 קל' בערך לשבוע ולהיות במעקב על המשקל (דרך הכי טובה למצוא את הנטרלי)

ואשרייך ששימחת חתן-כלה בימים כאלה,מצווה גדולה וזכות רצינית

שהאוכל בחתונה איזן את זה
לא אכלתי שם. וגם אם כן, סופרת מה שאוכלת והשאלה שלי אחרת. נקודה על הניסיון לעזור though

אניווי, בסוף הכנסתי 86 קל נוספות ופרשתי. ברור לי שעל פניו לא מספיק, אבל יום ארוך מחר.

ברכות לשם החדש של הלוג
סתם בדיחה שמצליחה להצחיק אותי משום מה. שזה מה שחשוב

כן אני מכירה את זה ._.
התרגשות שכזו.

שמחה שהפיזיו עשה לך טוב!!!! וב'ה שזה משהו בר שיפור!
את כל הזמן אומרת לי לשמור על עצמי - אז קודם תשמרי את על עצמך ונתחשבן ;)

ועזבי לא חייב להוסיף... שימי לך עוד 200-300 לא מעבר... בדכ זה מתקזזז עם הארוחה של החתונה חח

ותתחדשי על השם של הלוג!
מה הסאבטקסט? או שזו בדיחה שלא אבין חחח

ועזבי לא חייב להוסיף... שימי לך עוד 200-300 לא מעבר... בדכ זה מתקזזז עם הארוחה של החתונה חח
אבל לא אכלתי, נו 😕
וזה למעלה משעה וחצי של אירובי.
לא שדחוף לי לאכול בשום צורה, אבל החלטתי לחזור לנייטרלי כדי לעזור לגוף שלי להשתקם, אז אני רוצה להיות הוגנת עם זה

אניוויי, עבר זמנו ובטל קורבנו.
מה הסאבטקסט? או שזו בדיחה שלא אבין חחח
סתם בעקבות השיח האחרון פה בלוג וההמלצות של @MonkeyD

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית