הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כרס שהתפתחה במסה

מצב
השרשור נעול

liam123

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
אהלן, התאמנתי בעבר ולפני חודש בערך חזרתי ובחודש הזה הספקתי להעלות הרבה במשקל
אני 1.70 שוקל כרגע 74 המטרה שלי הייתה כעיקרון לסיים את המסע שאגיע ל76-77 קילו עם כמות מסה מכובדת
ועכשיו אני מוצא את עצמי אחרי חודש במסה שנעשו טעויות בה והתייחסתי אליה יותר בתור מסה מלוכלכת מאשר נקייה וקיבלתי כרס לא קטנה שהתחילה להפריע לי.

לעניין, הייתי שמח לטיפים איך להתקדם במסה בלי להעלות את הכרס יותר מדי ובכל זאת להעלות בשריר בצורה מכובדת (כי אני עדיין לא קרוב למטרה שלי) חשבתי על לעבור לחיטוב לתקופה אבל ממש לא מיציתי עם המסה..

אז זהו, שכל הדיון שלי עם החבורה היקרה הוא על האם מפלוס קלורי מסוים הכל ילך לשומן או לא. אם תסתכל בהודעות קודמות תראה שעל זה הדיון שלי איתם. כל השאר, לא נכנס לזה וזה לא מעניין (כנ"ל המלצות תזונתיות.. פשוט לא נכנס לזה).
בשום שלב פה אף אחד לא טען את זה. הטענה היא שהחל מכמות מסויימת היחס עובר לטובת השומן ומהר מאד כמות העליה בשריר הופכת לזניחה.

ואתה מכניס מילים לפה של כולנו פה. אף אחד לא טען שאם תעבור X קלוריות הכל ילך לשומן.
אז זהו, שכן, ועל זה הדיון שלי.
אם תסתכל מסביב תראה שזה המצב. אני מודע לכך שהתרגלתם לתקוף כל מי שלא בעד פלוס של 200 (עצוב ביותר) אבל הדיון שלי אתכם לא מדבר על זה. המחקר שהבאת רק עזר להוכיח את טענתי, ולא הייתי צריך לעשות הרבה.. אני שמח שאתה מבין שאין "מספר קסם" כלשהו ממנו תעלה רק בשומן.. ואם יש, הוא לא נמצא בפלוס של 1000, ובטח לא בפלוס של 300

אז זהו, שכל הדיון שלי עם החבורה היקרה הוא על האם מפלוס קלורי מסוים הכל ילך לשומן או לא. אם תסתכל בהודעות קודמות תראה שעל זה הדיון שלי איתם. כל השאר, לא נכנס לזה וזה לא מעניין (כנ"ל המלצות תזונתיות.. פשוט לא נכנס לזה).
נ.ב - אני ירדתי 10 קילו במשקל גוף לפני חצי שנה, והסקוואט שלי ירד מ115 ל110.. וזה בערך הדבר היחיד שנפגע.. שבוע במסה חזרתי ל115..
מי טען את זה? תצטט
אנשים עושים חיטוב גם כמה חודשים, זאת אומרת כמה חודשים בלי התקדמות או כמה חודשים ללכת אחורה, למה אם יש דבר טובה יותר?
אנשים אומרים לך שהם לא עשו חיטוב כבר שנים, מה הבעיה בזה?

מי טען את זה? תצטט
אנשים עושים חיטוב גם כמה חודשים, זאת אומרת כמה חודשים בלי התקדמות או כמה חודשים ללכת אחורה, למה אם יש דבר טובה יותר?
אנשים אומרים לך שהם לא עשו חיטוב כבר שנים, מה הבעיה בזה?
"מי אמר את זה? אז אולי תאכל בפלוס של 5000 קלוריות וזהו, יש מגבלה לבניית שריר מעבר לזה לא יתרום לך שום דבר." אתה כתבת את זה בעצמך.
קראת את המחקר שיניב קישר כאן?
זה כשכתבתי שאין הגבלה לבניית מסת שריר (עזוב את זה שהמחקר הוכיח הפוך ממה שYeti ניסה להוכיח.
מגבול מסוים אין לקלוריות שום משמעות.
מה אכפת לי אם הם לא מחטבים? זה לא עניין שלי. שוב, כל הדיון שלי פה הוא האם יש הגבלה לבניית מסת שריר פר יום.
מה שכן, אני שמח שהדיון הזה התקיים. נוכחתם להכיר ולהודות בטעויות שלכם, ואם לימדתי אתכם משהו, אני מבסוט.

"מי אמר את זה? אז אולי תאכל בפלוס של 5000 קלוריות וזהו, יש מגבלה לבניית שריר מעבר לזה לא יתרום לך שום דבר." אתה כתבת את זה בעצמך.

זה כשכתבתי שאין הגבלה לבניית מסת שריר (עזוב את זה שהמחקר הוכיח הפוך ממה שYeti ניסה להוכיח.
שוב אתה מצטט ולא מבין את הקונטקסט, הטענה היא שאם אין הגבלה בכלל בעלייה במסת שריר תאכל פלוס של 5000 קלוריות תעלה 50 קילו שריר בשנה ואז תעשה רק חיטוב וסיימת.

מה לא נכון במשפט "מגבול מסויים אין לקלוריות שום משמעות"?
והנה אתה שוב קטנוני, אבל בפלוס קלורי של 1000 אתה משיג עוד 1.3 גרם שריר! אז יש משמעות!

אף אחד כאן לא הזכיר מספר קסם של קלוריות, אף אחד לא אמר שקלוריה 2754 זה הופך 100 אחוז לשומן, אתה בונה טיעונים בראש עם עצמך ומתווכח איתם.

שוב אתה מצטט ולא מבין את הקונטקסט, הטענה היא שאם אין הגבלה בכלל בעלייה במסת שריר תאכל פלוס של 5000 קלוריות תעלה 50 קילו שריר בשנה ואז תעשה רק חיטוב וסיימת.

מה לא נכון במשפט "מגבול מסויים אין לקלוריות שום משמעות"?
והנה אתה שוב קטנוני, אבל בפלוס קלורי של 1000 אתה משיג עוד 1.3 גרם שריר! אז יש משמעות!

אף אחד כאן לא הזכיר מספר קסם של קלוריות, אף אחד לא אמר שקלוריה 2754 זה הופך 100 אחוז לשומן, אתה בונה טיעונים בראש עם עצמך ומתווכח איתם.
כן, אתה כן. כתבת "יש מגבלה לבניית שריר". אין לאן להתחמק. פיך ענה בך..

כן, אתה כן. כתבת "יש מגבלה לבניית שריר". אין לאן להתחמק. פיך ענה בך..
תקרא שוב את ההודעה הקודמת ותראה מספקים מחקרים ואנשים שאומרים שיש מגבלה לבניית שריר.
אתה טוען שאין מגבלה לבניית שריר? אפשרי אדם עם 350 קילו שריר?

תקרא שוב את ההודעה הקודמת ותראה מספקים מחקרים ואנשים שאומרים שיש מגבלה לבניית שריר.
אתה טוען שאין מגבלה לבניית שריר? אפשרי אדם עם 350 קילו שריר?
אז עכשיו אתה טוען שיש מגבלה לבניית שריר?
אחזור על הטענה שלי:
אין הגבלה לבניית שריר פר זמן נתון ואם יש כזאת, היא רחוקה מלהיות בפלוס 1000, בטח ובטח בפלוס 300.
דרך אגב, לעלות במשקל עד 350 קילו (בלי התחשבות מה מקור העלייה) זה על גבול הבלתי אפשרי.. ומי שיגיע לשם - יחיה מעט. בנוסף לכך, בשלב מסוים קשה עד בלתי אפשרי לעלות במשקל.. וזה מגיע הרבה לפני ה350 קילו..
המחקר שהביאו שכביכול מוכיח שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון - הוכיח שמספר הקסם של בניית מסת שריר פר זמן נתון לא קיים.

אז זהו, שכן, ועל זה הדיון שלי.
אם תסתכל מסביב תראה שזה המצב. אני מודע לכך שהתרגלתם לתקוף כל מי שלא בעד פלוס של 200 (עצוב ביותר) אבל הדיון שלי אתכם לא מדבר על זה. המחקר שהבאת רק עזר להוכיח את טענתי, ולא הייתי צריך לעשות הרבה.. אני שמח שאתה מבין שאין "מספר קסם" כלשהו ממנו תעלה רק בשומן.. ואם יש, הוא לא נמצא בפלוס של 1000, ובטח לא בפלוס של 300
שוב, אתה מוזמן להסביר לי איך בדיוק המחקר שהבאתי מחזק את הטענה שלך? תסביר לי בבקשה איפה הראו הבדל משמעותי בבניית שריר בין הקבוצות? במחקר שהבאתי הראו שתוספת של 600 קלוריות הביאה לעליה של 400 גרם של lbm (ומזכיר lbm!=muscle) ביחד עם עליה של 900 גרם שומן. גם במקרה המאד אופטימי בו בנית 150 גרם שריר מתוך ה400 גרם lbm האלה זה לא משתלם כי כשתרצה להוריד 900 גרם שומן אתה כנראה תאבד יותר מ150 גרם שריר.
אגב, ירידה כזאת לוקחת לכל הפחות שבועיים (אלא אם בא לך גם לשרוף המון שריר בחיטוב). מעבר לכח שתאבד, זה זמן שיכולת במסה נקייה יותר לעלות חצי קילו כאשר רובם שריר. אז בנית 150 גרם שריר במקרה הטוב, שגם אותו תאבד בחיטוב שבזמן שלו יכולת לבנות גם 300-400 גרם שריר.
MATH!

שוב, אתה מוזמן להסביר לי איך בדיוק המחקר שהבאתי מחזק את הטענה שלך? תסביר לי בבקשה איפה הראו הבדל משמעותי בבניית שריר בין הקבוצות?
MATH!
פיך ענה בך. "איפה הראו הבדל משמעותי"? אף אחד פה לא דיבר על הבדל משמעותי, אלא האם יש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון.
הוכחה מהמחקר? אין צורך, כבר ציינת בעצמך.

אז עכשיו אתה טוען שיש מגבלה לבניית שריר?
אחזור על הטענה שלי:
אין הגבלה לבניית שריר פר זמן נתון ואם יש כזאת, היא רחוקה מלהיות בפלוס 1000, בטח ובטח בפלוס 300.
דרך אגב, לעלות במשקל עד 350 קילו (בלי התחשבות מה מקור העלייה) זה על גבול הבלתי אפשרי.. ומי שיגיע לשם - יחיה מעט. בנוסף לכך, בשלב מסוים קשה עד בלתי אפשרי לעלות במשקל.. וזה מגיע הרבה לפני ה350 קילו..
המחקר שהביאו שכביכול מוכיח שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון - הוכיח שמספר הקסם של בניית מסת שריר פר זמן נתון לא קיים.
אני מרגיש שאני עושה פסיכומטרי איתך, תמיד טענתי וכולם כאן טענו שיש מגבלה לבניית שריר, מה אתה מתפלא?
הטענה שלך לא רלוונטית לטענה של כולנו כאן כי אף אחד לא טען שאחרי פלוס 300 לא תעלה שריר.
המחקר שהביאו מראה שאחרי מספר מסויים ההשפעה כבר לא משתלמת, זניחה.
אם אתה חושב שאפשר להגיע ל350 קילו של שריר אז כאן אתה כבר צריך להביא הוכחות, בינתיים לא קיבלנו ממך כלום.

אני פרשתי, תקרא שוב את הדיון ותראה שאתה מתווכח עם עצמך.
סרטון חמוד שאני עכשיו רואה:

אחד לא טען שאחרי פלוס 300 לא תעלה שריר.

[=][/
קראת את המחקר שיניב קישר כאן?
מגבול מסוים אין לקלוריות שום משמעות.
והתגובה שלך -Aviamo. טענת בפירוש שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון.
לא מעניין אותי אם בפלוס קלורי של 3000 משלב מסוים תהיה עלייה רק של 5 גרם שריר והשאר שומן.. מה שמעניין הוא האם יש הגבלה לבניית מסת השריר פר זמן נתון, ועל זה הדיון פה. זה שהחלטת שאני מאמין שלאכול בפלוס 3000 יוביל לעלייה במסת השומן כמו בפלוס 500 ושעליית השריר תהיה הרוב זו כבר בעיה אחרת או זה שאתה חושב שאני מאמין שאפשר להגיע ל350 קילו שריר למרות כל מה שציינתי.
והתפלאתי שטענת שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון כי רגע לפני הסכמת שאין הגבלה כזאת..

בניית שריר סובלת מאפקט התמורה הפוחתת, כלומר ככל שתוסיף יותר התמורה לתוספת תהיה קטנה יותר.
תוסיף 200 קלוריות לנייטרלי וקצב בניית השריר יוכפל, תכפיל ל-400 ועכשיו הוא יהיה רק פי 3 מהמקור, תכפיל ל-800 ועכשיו הוא יהיה רק פי 4 מהמקור (כלומר פי 4 יותר קלוריות, אבל רק פי 2 יותר תועלת), ותמשיך ככה עד שתגיע לשלב שבו כל תוספת קלורית לא תשנה אפילו מעט לבניית שריר. זו הייתה רק דוגמא מופשטת, אבל כנראה התועלת פוחתת משמעותית עוד הרבה לפני ה-1000 קלוריות.
צבירת שומן לעומת זאת היא לינארית, וככל שיהיו יותר קלוריות אתה תצבור יותר שומן, עד שלב שבו אתה פשוט לא מצליח לספוג יותר.

מסה נקייה זה בהחלט משהו שקיים. מן הסתם אל תצפה להיות חטוב מפוספס, אבל אתה לא חייב לצבור כמויות גדולות של שומן ולפתח כרס.
גם ברגע שצברת שומן חדש יהיה לך יותר קל לצבור שומן בעתיד, מה שיקשה על בניית שריר, כי יותר קלוריות ילכו לבניית שומן, אז יהיה קשה יותר ויותר לבנות שריר בלי להשמין.
גם בתור מתחיל קל לרוץ ממסה לחיטוב וחזרה למסה, אבל השלב הזה קצר מאוד, ובהמשך תצטרך תקופות ארוכות ביותר בכל אחד מהם, ולרוב יותר זמן ביניהם, ככה שזה בזבוז זמן

עלייה במסה - @mike_bikov

והתגובה שלך -Aviamo. טענת בפירוש שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון.
לא מעניין אותי אם בפלוס קלורי של 3000 משלב מסוים תהיה עלייה רק של 5 גרם שריר והשאר שומן.. מה שמעניין הוא האם יש הגבלה לבניית מסת השריר פר זמן נתון, ועל זה הדיון פה. זה שהחלטת שאני מאמין שלאכול בפלוס 3000 יוביל לעלייה במסת השומן כמו בפלוס 500 ושעליית השריר תהיה הרוב זו כבר בעיה אחרת או זה שאתה חושב שאני מאמין שאפשר להגיע ל350 קילו שריר למרות כל מה שציינתי.
והתפלאתי שטענת שיש הגבלה לבניית מסת שריר פר זמן נתון כי רגע לפני הסכמת שאין הגבלה כזאת..

אין הגבלה כזאת? אתה מבין בכלל מה אתה אומר? אתה מתווכח על משהו מובן מאליו (גם בלי רקע באימונים) לכל אדם עם היגיון בריא. אתה
מסלף את התוצאות של המחקר וטוען שזה תומך בטענה שלך, יניב עוד היה נחמד ונתן לך להנות מחמת הספק ואמר שאתה כנראה לא מכיר את המונחים... אני חושב שאתה פשוט מתכחש בכוח. זה פשוט מפליא. והכל כדי שתוכל להיות בפלוס קלורי של 1000 בנחת רוח. באמת, תעשה מה שבא
לך, אם אתה מרגיש שבפלוס של 1000 אתה מצליח להתקדם יותר טוב מבפלוס של 500 או פחות, תרביץ חופשי, אף אחד לא מונע ממך.

אבל בבקשה, אל תסלף תוצאות של מחקרים ואל תטען דברים מגוחכים כמו זה שאין הגבלה במסת השריר שניתן לעלות בתקופת זמן מסוימת... או שאתה חי במציאות שבה מתהלכים בילדרים עם 900 קילו מסה רזה? FFS בן אדם... קח את הבילדרים הכי גדולים בכל (גם על חומרים) הזמנים ותחלק
את כמות המסה הרזה שלהם בכמות הזמן שהם מתאמנים וכבר יוצא שיש הגבלה כזאת... אתה מבין בכלל על מה אתה מתווכח?

או שאתה רוצה לומר שהם יכלו לשרוד עליה במשקל של 5 טון והם היו גם עולים ביותר מסת שריר? טוב די, זה כבר לא מצחיק.

@Texas Method אם אתה מסוגל להעלות במשקלי העבודה זה לא בגלל שאתה בפלוס של 1,000.

תעשה ניסוי. תוריד את הפלוס הקלורי ל-300 לשבועיים ותשאיר את כל שאר המשתנים אותו דבר (תמשיך לישון טוב ולצרוך מספיק חלבון).

תעדכן אותנו בתוצאות הניסוי ואני משוכנע שתעלה באותו קצב במשקלי העבודה.

@Texas Method אם אתה מסוגל להעלות במשקלי העבודה זה לא בגלל שאתה בפלוס של 1,000.

תעשה ניסוי. תוריד את הפלוס הקלורי ל-300 לשבועיים ותשאיר את כל שאר המשתנים אותו דבר (תמשיך לישון טוב ולצרוך מספיק חלבון).

תעדכן אותנו בתוצאות הניסוי ואני משוכנע שתעלה באותו קצב במשקלי העבודה.
לא מתכוון לעשות ניסוי כזה כשאני באמצע טקסס ורק עולה משבוע לשבוע. שווה לבדוק מתישהו.. תודה על העצה!
אין הגבלה כזאת? אתה מבין בכלל מה אתה אומר? אתה מתווכח על משהו מובן מאליו (גם בלי רקע באימונים) לכל אדם עם היגיון בריא. אתה
מסלף את התוצאות של המחקר וטוען שזה תומך בטענה שלך, יניב עוד היה נחמד ונתן לך להנות מחמת הספק ואמר שאתה כנראה לא מכיר את המונחים... אני חושב שאתה פשוט מתכחש בכוח. זה פשוט מפליא. והכל כדי שתוכל להיות בפלוס קלורי של 1000 בנחת רוח. באמת, תעשה מה שבא
לך, אם אתה מרגיש שבפלוס של 1000 אתה מצליח להתקדם יותר טוב מבפלוס של 500 או פחות, תרביץ חופשי, אף אחד לא מונע ממך.

אבל בבקשה, אל תסלף תוצאות של מחקרים ואל תטען דברים מגוחכים כמו זה שאין הגבלה במסת השריר שניתן לעלות בתקופת זמן מסוימת... או שאתה חי במציאות שבה מתהלכים בילדרים עם 900 קילו מסה רזה? FFS בן אדם... קח את הבילדרים הכי גדולים בכל (גם על חומרים) הזמנים ותחלק
את כמות המסה הרזה שלהם בכמות הזמן שהם מתאמנים וכבר יוצא שיש הגבלה כזאת... אתה מבין בכלל על מה אתה מתווכח?

או שאתה רוצה לומר שהם יכלו לשרוד עליה במשקל של 5 טון והם היו גם עולים ביותר מסת שריר? טוב די, זה כבר לא מצחיק.
סליחה, אבל אני כבר עניתי לך כמה פעמים. אם אתה רוצה את התשובה שלי תסתכל על התשובות הקודמות שלי אליך
בניית שריר סובלת מאפקט התמורה הפוחתת, כלומר ככל שתוסיף יותר התמורה לתוספת תהיה קטנה יותר.
תוסיף 200 קלוריות לנייטרלי וקצב בניית השריר יוכפל, תכפיל ל-400 ועכשיו הוא יהיה רק פי 3 מהמקור, תכפיל ל-800 ועכשיו הוא יהיה רק פי 4 מהמקור (כלומר פי 4 יותר קלוריות, אבל רק פי 2 יותר תועלת), ותמשיך ככה עד שתגיע לשלב שבו כל תוספת קלורית לא תשנה אפילו מעט לבניית שריר. זו הייתה רק דוגמא מופשטת, אבל כנראה התועלת פוחתת משמעותית עוד הרבה לפני ה-1000 קלוריות.
צבירת שומן לעומת זאת היא לינארית, וככל שיהיו יותר קלוריות אתה תצבור יותר שומן, עד שלב שבו אתה פשוט לא מצליח לספוג יותר.

מסה נקייה זה בהחלט משהו שקיים. מן הסתם אל תצפה להיות חטוב מפוספס, אבל אתה לא חייב לצבור כמויות גדולות של שומן ולפתח כרס.
גם ברגע שצברת שומן חדש יהיה לך יותר קל לצבור שומן בעתיד, מה שיקשה על בניית שריר, כי יותר קלוריות ילכו לבניית שומן, אז יהיה קשה יותר ויותר לבנות שריר בלי להשמין.
גם בתור מתחיל קל לרוץ ממסה לחיטוב וחזרה למסה, אבל השלב הזה קצר מאוד, ובהמשך תצטרך תקופות ארוכות ביותר בכל אחד מהם, ולרוב יותר זמן ביניהם, ככה שזה בזבוז זמן

עלייה במסה - @mike_bikov

אני מוכן לקבל את זה שמפלוס קלורי מסוים (בהתאם לאינדיבידואל) העלייה תשתנה לרעת השריר ופחות קלוריות ילכו לבניית שריר ויותר לבניית שומן, ואף שכמות השריר שתיבנה תהיה זניחה - אבל לא את הטענה ש "החל מקלוריה 2796" כל קלוריה שתאכל תלך לשומן.

אז אתה מוכן לקבל את מה שכולם כאן טענו מלכתחילה ולא את איש הקש שאתה המצאת? Well played.

שוב, ובפעם האלף כי לא נראה לי שאני אקבל תשובה כאן ממישהו, איך אתה יודע מה "מתון"? איך אתה יודע מה מספיק להתקדמות ומה לא? חוץ מזה, על כל ק"ג שתעלה אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן, אם תבחר לעלות ק"ג משקל גוף בחודש אתה תעלה גם בשריר וגם בשומן ואם תבחר לעלות את הק"ג האלה כל שבוע-שבועיים זה יהיה אותו דבר, גם שריר וגם שומן, אז אני לא מבין למה אני צריך לבזבז לעצמי את הזמן ולהתחזק בצורה איטית עם עודף קלורי "מתוןןןןןן" (שוב, מה זה?) אם אפשר פשוט לאכול בקצב גבוה יותר ולהתקדם יותר? את התשובה אני יודע, אתם מפחדים לאבד את הקוביות ולצבור גם שומן ביחד עם השריר (לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה), הכל סבבה. מי שרוצה להתקדם יותר לאט שיתקדם יותר לאט, אבל לבוא ולספר לי פה סיפורים על מסה נקייה שמשיגים עם עליה "מתונה", זה בולשיט. במחילה.

מי שמתקדם בזמן חיטוב זה מתאמן שנמצא עדיין בשלב של התקדמות לינארית. אין פה שום קשר להיקף החיטוב. ככל שאתה קרוב יותר לפוטנציאל הגנטי שלך <= ככל שאתה מתאמן יותר מתקדם, הגוף שלך נהיה פחות סלחן לניסיון התקדמות בתנאים גרועים ( = חיטוב או עלייה "מתונה" או "מבוקרת"). חבר'ה שנמצאים בשלב של התקדמות חודשית עם קילומטראז' רציני באימונים שמגובים במשקלי עבודה מכובדים, לא יכולים להתקדם באמת בחיטוב.

אם אני מנסה להתקדם אבל מצד שני אוכל כמו ילד סומלי, מה יקרה בדיוק לכל הרקמות שנפגעות כתוצאה מהאימון ולא מקבלות את התחזוקה שהן צריכות כדי להתאושש? ישארו אותו דבר?

אני מקשיב לטיעונים ולא לאנשים. בנתיים מה שהבאתם פה זה טיעונים חלשים מאוד, אם אפשר בכלל לקרוא להם טיעונים.

ענו לך הרבה פעמים מה זה עודף מתון.

ההבדל בין לעלות מתון ללעלות מלוכלך - שאתה עולה מלוכלך אתה עולה הרבה שומן ומעט שריר, בהמשך אתה צריך לעשות חיטוב יותר ארוך ובטווח הארוך - אתה לא מתקדם בקצב טוב. יש לך המון ״ילדי SS״ בפורום שהבינו בדיעבד שזו דרך מאוד גרועה. בחיאת, תקשיב למאמנים וליפטרים, במיוחד מתקדמים, מי עושה ״מאסה בכל הכוח!!!״ ומעלה הרבה שומן? מי? אף אחד ברמה גבוהה.

יצא לי הרבה פעמים להתקדם בחיטוב, גם עם מעל טוטאל 700. מעבר לזה, אני מתקדם באופן עקבי על תחזוקה קלורית. עכשיו ספציפית אני יושב מעט מעל המשקל שאני צריך להיות בו לתחרות הבאה שלי, ככה שבמשך ה4-5 חודשים הבאים אהיה על גרעון/תחזוקה, בוא נראה אם אני אתקדם. אני מקווה שאני נחשב מתאמן עם מספיק קילומטראז׳ בשבילך.

הטעות שלך, שלא מפתיעה אותי, שכמו הרבה ליפטרים לא מנוסים בתחילת הדרך, אצלך יש או ״מאסההההה!!!11״ או ״חיטוב למו11ת!!״ או 5000 קלוריות או 2000. אין באמצע. לאכול בתחזוקה או בגרעון קל - זה לא ילד סומלי. אני באופן כללי בשנים האחרונות לא אכלתי יותר מ500~ מעל התחזוקה ולא יותר מ500~ מתחת לתחזוקה. האם אני לא מתאושש?

נדיר שאני שואל אנשים את זה, אבל זה מסקרן אותי ומאוד רלוונטי לדיון - מה המשקלים / נסיון שלך באימוני כוח?

תוכיח.

יופי, נגמרו הטיעונים אז התחלנו אם ה"לי יש יותר גדול אז אני צודק". זה בסדר אחי, אתם מתאמנים יותר קשה, אתם יותר סוסים, כל הכבוד, אבל זה לא מעניין ולא קשור לנושא. אתם מתחרים בליפטינג, עברתם דבר או שניים באימונים (= משקלים מכובדים) אז יש לכם אפשרות לבחור לאן פניכם מועדות. יכול להיות שיש לכם אינטרס להישאר בטווח של קטגוריה מסויימת ולנסות להתנהל סביבה אז ההמלצות האלה יכולות להיות טובות לכם (שגם לזה יש גבול ובסוף אין מנוס מ....ניחשת נכון, לעלות קטגוריה). פותח האשכול שוקל שבעים ומשהו קילו ומדבר פה על כרס קטנה בזמן שהסקוואט שלו בטח לא מגרד את ה-100. זה בנאדם שצריך לאכול ואתם מאכילים אותו סרטים על מסה מבוקרת. תיהיו לי בריאים.

מה שאתה לא לוקח בחשבון, (לא יודע לגבי יניב) שאני ניסיתי כבר את השיטה שלך כמה פעמים. עשיתי הרבה יותר מדי מאסה מלוכלכת, בכל הסוגים והגוונים. הסיבה שאני מחזיק בגישה הנוכחית שלי - כי ניסיתי את שלך והיא לא עבדה. ככה גם הרבה ליפטרים עם ״קילומטראז׳״ למדו. כולל אנשים לדוגמא מהפורום כמו רן כהן (MOO) שבתחילת דרכו היה טוחן גלידה כל לילה כדי לעלות במשקל באופן אגרסיבי ובשיאו התחרה בכלל בעד 75/82 עם משקלים יותר גבוהים. שהתחרה היה מאוד חטוב למיטב זכרוני לעומת תקופת ה״SS״ שהיה מאוד קבבי.

בתחרות הראשונה שלי שקלתי 84 ונתתי 205 סקוואט. בתחרות השלישית שלי שקלתי 96 ונתתי 210 סקוואט, אחרי שנה בערך הבדל.

מה שאתה לא לוקח בחשבון, (לא יודע לגבי יניב) שאני ניסיתי כבר את השיטה שלך כמה פעמים. עשיתי הרבה יותר מדי מאסה מלוכלכת, בכל הסוגים והגוונים. הסיבה שאני מחזיק בגישה הנוכחית שלי - כי ניסיתי את שלך והיא לא עבדה. ככה גם הרבה ליפטרים עם ״קילומטראז׳״ למדו. כולל אנשים לדוגמא מהפורום כמו רן כהן (MOO) שבתחילת דרכו היה טוחן גלידה כל לילה כדי לעלות במשקל באופן אגרסיבי ובשיאו התחרה בכלל בעד 75/82 עם משקלים יותר גבוהים. שהתחרה היה מאוד חטוב למיטב זכרוני לעומת תקופת ה״SS״ שהיה מאוד קבבי.

בתחרות הראשונה שלי שקלתי 84 ונתתי 205 סקוואט. בתחרות השלישית שלי שקלתי 96 ונתתי 210 סקוואט, אחרי שנה בערך הבדל.
מחזק, גם אני בתחילת דרכי (ואפשר לראות לזה עד היום עדויות ב"מדריכים" שלי בfxp) אמרתי שרק מסה מלוכלכת זאת הדרך היחידה והתפכחתי עם השנים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית