הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,432
מנהל
נק' מוניטין:
58,709
103,293
12,432
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

המשך לאשכול: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5979

התכנית הולכת ככה:
סקוואט 3x6
בנץ3x5
מתח 3x7
לחיצת כתפיים 3x8 (פרס לא מרשים במכון זה חדר כושר פרטי והוא היחידי בעיר)
פעמייםבשבוע יד קדמית פעמיים אחורית 2 סטים
וסוף אימון דדליפט 1x5
זאת התכנית בגדול.
אז כול אימון לעשות דדליפט ?

שאלה - למה מתח ומקבילים מקובלים כתרגילי עזר? כבר אמרתם לי שמתח בגלל שזו משיכה שלא מערבת רגליים. אז למה מקבילים זה גם תרגיל עזר לגיטימי (ב-5X5 לדוגמה)?

ועוד משהו - בלי קשר לרגליים, מתח בתור תרגיל מורכב מעמיס מאוד על ה-CNS, אז נניח והמטרה של אדם X שהוא מתאמן מתחיל לכלול תרגיל ליד קדמית - בתכנית הסקוואט-לחיצה-משיכה שלו, עדיף לו להוסיף מתח או כפיפת מרפק? כנ"ל יד אחורית - פשיטת מרפק, או מקבילים?

שאלה - למה מתח ומקבילים מקובלים כתרגילי עזר? כבר אמרתם לי שמתח בגלל שזו משיכה שלא מערבת רגליים. אז למה מקבילים זה גם תרגיל עזר לגיטימי (ב-5X5 לדוגמה)?

ועוד משהו - בלי קשר לרגליים, מתח בתור תרגיל מורכב מעמיס מאוד על ה-CNS, אז נניח והמטרה של אדם X שהוא מתאמן מתחיל לכלול תרגיל ליד קדמית - בתכנית הסקוואט-לחיצה-משיכה שלו, עדיף לו להוסיף מתח או כפיפת מרפק? כנ"ל יד אחורית - פשיטת מרפק, או מקבילים?

תרגיל מורכב עדיף על תרגיל מבודד. על כן, עדיף ליד הקדמית מתח בסופינציה וליד האחורית - מקבילים.
למה שמקבילים לא יהיה תרגיל עזר לגיטימי? זה תרגיל אלוהי שמערב את כל פלג הגוף העליון.
(אני אפילו לא בטוח שהוא לא עדיף על בנץ' פרס).

האמת שזו התשובה שאני הייתי עונה אם היו שואלים אותי, פחות או יותר (מקבילים אני מסביר שפשוט לחיצות לא נפגעות כל כך מנפח גבוה כפי שאמרו כאן באחד האשכולות בעבר). ובגלל זה אני שואל את זה כאן, כדי לראות אולי יש הסבר יותר טוב שגם עונה לי על השאלה על העומס על מערכת העצבים.

שאלה: אני בחיטוב ואוכל כ-400-600 קלוריות מתחת לRMR ולפני חודש וחצי בערך כשהייתי יחסית בתחילת החיטוב התחילו לי כאבים חזקים בשריר בגב שעד היום לא עברו, לדעתי זה בגלל שהעמסתי עליו יותר מידי עם הדדליפט תוך כדי שאני בגירעון קלורי והשריר לא לגמרי התאושש מהאימונים הקודמים שבהם עשיתי דדליפט.
הגיוני?
מאז אני לא מתאמן אבל עדיין בגירעון קלורי והורדתי איזה 8-9 קילו כנראה עם שריר גם (מה לעשות) ושאלה נוספת שצצה בעקבות זה היא האם כדאי לא להרים את המקסימום כל פעם ז"א לא להגיע למצב שבחזרה האחרונה היא כשל/קרובה לכשל בגלל שאני בגירעון קלורי והשריר יכול לא לגמרי להתאושש?

שתייה מרובה של חלב יכולה לעשות נזק?
אני מתכוון לכמות של 2 ליטר.

באיזה תוכנית אני מקבל יותר נפח?

fbw או ss?

נ.ב שוב אני שואל יותר נפח לא יותר כוח.

אני מחפש את הסרטון שהדוד ריפ מראה איך להכין חגורה חדשה לשימוש...
משום מה אני לא מוצא את זה ביוטיוב.
למישהו יש מושג איפה הסרטון? אני פשוט לא זוכר מה הוא עשה בשביל לסדר את זה.

לא עשה כלום. קיפל את זה בידיים. גלגל בכוח, פתח, גלגל בכוח וכך הלאה. לא מדע טילים.

אז לא זכרתי את זה 😛
טוב, אני בעליו הגאה של חגורת INZER כמו של שאר הפורום.
ישבתי ו"שברתי" את החגורה קצת עם קיפולים.
אני חייב לומר שזה היה כמו פאקינג אימון... חח.
חגורה ממש רצינית.
ניסיתי אותה ואני מרגיש יפה יותר. 😍

האם העובדה שהשריר כואב כאשר נוגעים בו, או כאשר עושים פעולה פשוטה המפעילה אותו,
אומרת שהשריר מתחזק/מתפתח, או שסתם עבד יום/יומיים לפני?

עוד שאלה: נגיד שביום ראשון היה לי אימון, וביום שלישי יש לי עוד אימון, אבל השרירים שלי עדיין כואבים מיום ראשון, אני עדיין צריך להתאמן?

יש מחקר כושלהו שמוכיח "שאימון משקולות" פוגע בגדילה? (למי שרוצה לדעת למה אז דוד שלי אמר להורים שלי להפסיק תמנוי בחדר כושר בגלל שזה פוגע בגדילה).

יצא לי לשמוע כמה פעמיים שמדברים על חומצת חלב בשריר אחרי אימונים.
יש דבר כזה באמת, ואם כן אז מה זה בעצם?

זה חומצה שהשריר מייצר המלך פעילות.
ככל שהפעילות יותר קשה, ככה הוא מייצר יותר.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית