הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

המשך לאשכול: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=5979

יש לי שאלה לגבי סקוואט ולחיצת רגליים, כמעט כל האנשים המתאמנים הרציניים שראיתי אומרים לי שזה אחד התרגילים חשובים, כמו שכתוב במאמר שלכם שאנשים אומרים וגם פה באתר הרוב מציעים לשלב סקוואט, אם לחיצת רגליים הינו תרגיל טוב יותר לרגליים ומחזק אותן יותר איך הגיע לראש של כל האנשים האלה שסקוואט יותר טוב. גם היום בחדר כושר שאלתי 5 מדריכים רק אחד המליץ על לחיצת רגליים וארבעת האחרים על סקוואט.. אני לא מבין את ההיגיון..
ההגיון שצריך לדעת מה אתה רוצה מעצמך. אם לא אכפת לך מכוח, ומעורבות של שרירים מייצבים ושרירי "CORE" אז לחיצת רגליים זה פיתרון יחסית נוח להשגת היפרטרופיה ברגליים (הגדלת מסת השריר). בסקוואט מנגד, אתה עובד גם על הגו וחזק יותר על ה posterior chain, האמסטרינג וכל החברים מסביב (LOW BAR לפחות).
אז אם אתה רוצה להרוג 2 ציפורים במכה, שזה אומר לעבוד על יותר שרירים + לפתח כוח במהירות רבה יותר = לך על סקוואט (יש עוד אספקטים של גמישות וכו', לא נכנס לזה כרגע).
אם אתה רוצה לעלות רק במסת השריר ברגליים עם פיתוח כוח נמוך יותר מסקוואט (בד"כ), בעיקר ב 4 ראשי, לך על לחיצת רגליים.

לסקוואט יש יותר מדי יתרונות מכדי לא לבצע אותו במידה ואתה יכול...
לא הכל רק על איזהש רירים כל תרגיל עובד
סקוואט עדיף על לחיצת רגליים מכל בחינה.. יותר שרירים,מייצבים,גמישות,מערכת עיצבית,מבחינה מנטלית וכו'

"
There is simply no other exercise, and certainly no machine, that produces the level of central nervous system activity, improved balance and coordination, skeletal loading and bone density enhancement, muscular stimulation and growth, connective tissue stress and strength, psychological demand and toughness, and overall systemic conditioning than the correctly performed full squat.

"

ריפטו 🤪

לסקוואט יש יותר מדי יתרונות מכדי לא לבצע אותו במידה ואתה יכול...
לא הכל רק על איזהש רירים כל תרגיל עובד
סקוואט עדיף על לחיצת רגליים מכל בחינה.. יותר שרירים,מייצבים,גמישות,מערכת עיצבית,מבחינה מנטלית וכו'

"
There is simply no other exercise, and certainly no machine, that produces the level of central nervous system activity, improved balance and coordination, skeletal loading and bone density enhancement, muscular stimulation and growth, connective tissue stress and strength, psychological demand and toughness, and overall systemic conditioning than the correctly performed full squat.

"

ריפטו 🤪
ריפטו זה עדיין לא רפרנס ומבחינת עלייה במסת שריר זה לא משנה מה תעשה בגדול, ההפרשים לא יהיו גדולים אם בכלל וסביר להניח שמבחינת היפרטרופיה באזור הרגליים אולי נראה פלוס ללחיצת רגליים.
לסקוואט יש יותר יתרונות מלחיצת רגליים זה ברור, השאלה מי צריך את היתרונות הללו ומי לא.
אני בעד סקוואט בכל מקרה.

ההגיון שצריך לדעת מה אתה רוצה מעצמך. אם לא אכפת לך מכוח, ומעורבות של שרירים מייצבים ושרירי "CORE" אז לחיצת רגליים זה פיתרון יחסית נוח להשגת היפרטרופיה ברגליים (הגדלת מסת השריר). בסקוואט מנגד, אתה עובד גם על הגו וחזק יותר על ה posterior chain, האמסטרינג וכל החברים מסביב (LOW BAR לפחות).
אז אם אתה רוצה להרוג 2 ציפורים במכה, שזה אומר לעבוד על יותר שרירים + לפתח כוח במהירות רבה יותר = לך על סקוואט (יש עוד אספקטים של גמישות וכו', לא נכנס לזה כרגע).
אם אתה רוצה לעלות רק במסת השריר ברגליים עם פיתוח כוח נמוך יותר מסקוואט (בד"כ), בעיקר ב 4 ראשי, לך על לחיצת רגליים.

תודה רבה, עזרת לי לסדר את הבלבול שהיה לי

נערך לאחרונה:
שאלה לגבי זיעה ומאגרי גליקוגן, יש בניהם קשר? כשאני מזיע , זה מרוקן גם נוזלים בשריר? או שאין קשר בין השניים? תודה.

ריפטו זה עדיין לא רפרנס ומבחינת עלייה במסת שריר זה לא משנה מה תעשה בגדול, ההפרשים לא יהיו גדולים אם בכלל וסביר להניח שמבחינת היפרטרופיה באזור הרגליים אולי נראה פלוס ללחיצת רגליים.
לסקוואט יש יותר יתרונות מלחיצת רגליים זה ברור, השאלה מי צריך את היתרונות הללו ומי לא.
אני בעד סקוואט בכל מקרה.
חלק עיקרי מפיתוח גוף הוא ההורמונים, ולפי מה שהבנתי(לפחות מהדברים של פנדלי) סקוואט יגרום לפיתוח של הרבה יותר הורמוני גדילה מאשר לג פרס, וסקוואט יתרום לגדילה בכל הגוף, אז גם בשביל "סתם היפוטרפיה" בלי התייחסות לכוח סקוואט אמור להיות עדיף לא?

שאלה לגבי זיעה ומאגרי גליקוגן, יש בניהם קשר? כשאני מזיע , זה מרוקן גם נוזלים בשריר? או שאין קשר בין השניים? תודה.
ממאגרי הגליקוגן הגוף מייצר אנרגיה בזמן פעילות (לפחות מאלה שבשריר), אין שום קשר לזיעה

מה יהיה עם ההיפוטרופיה הזאת? היפר!

חלק עיקרי מפיתוח גוף הוא ההורמונים, ולפי מה שהבנתי(לפחות מהדברים של פנדלי) סקוואט יגרום לפיתוח של הרבה יותר הורמוני גדילה מאשר לג פרס, וסקוואט יתרום לגדילה בכל הגוף, אז גם בשביל "סתם היפוטרפיה" בלי התייחסות לכוח סקוואט אמור להיות עדיף לא?
מישו יכול לענות?

אולי אף אחד לא הבין מה זה היפוטרפיה.

אף אחד לא באמת יכול לענות על זה בוודאות.

המשקולת הכי קלה במכון שלי זה 1.25 אז שאני עושה פרס או בנץ יש אפשרות שיהיה בצד אחד 1.25 יותר מהצד השני או חייבים ששניהם יהיו אותו משקל??
ואם אותו שקל אז מה אני יכל לעשות?

המשקולת הכי קלה במכון שלי זה 1.25 אז שאני עושה פרס או בנץ יש אפשרות שיהיה בצד אחד 1.25 יותר מהצד השני או חייבים ששניהם יהיו אותו משקל??
ואם אותו שקל אז מה אני יכל לעשות?

חייבים. תבדוק כמה שוקלים הסוגרים של המשקולות ותשים כמה בכל צד/תקנה משקולות של 0.75 ותביא לבד מהבית.

כתוב צריך לעלות נגיד בסקווט 7-5 קילו(בSS) אז בכול צעד של המוט או בכללי?

במידה ואני מחליף את ה BOR בפאוור קלין בלינארית של ביל סטאר, להישאר אם אותה כמות של סטים וחזרות של ה BOR ? ההיתקדמות בפאוור קלין תיהיה זהה להתקדמות ב BOR?

תודה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית