הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדד התקדמות שבועי

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
אני עובד בתוכנית מפוצלת ab קלאסית 3 פעמים בשבוע, לפעמים 4.

השאלה שלי היא האם מסתכלים על מדד התקדמות באימונים משבוע לשבוע?

זאת אומרת שבכל שבוע יוצא שנגיד החזה מקבל שתי אימונים ובשבוע שאחריו אני עובד עליו פעם אחת ואז שבוע אחרי שוב פעמיים וכמובן שזה ככה עם אימון הגב והרגליים כי התבנית היא "a b a-b a b" משבוע לשבוע.

לפי ההיגיון לא עדיף לעשות ab ובאימון השלישי והאחרון בשבוע fbw?

נערך לאחרונה:
מה אתה אומר על תוכניות push pull legs?
אלו לא תוכניות שמתאימות ל-3 פעמים בשבוע. אם אתה יכול 5-6 פעמים אז אולי כן.
אבל אני אחזור על דבריי שוב, תחפש תוכנית שמיועדת מראש ל-3 פעמים בשבוע. אל תכריח תוכנית להיות מה שהיא לא.

• פותח/ת השרשור
אלו לא תוכניות שמתאימות ל-3 פעמים בשבוע. אם אתה יכול 5-6 פעמים אז אולי כן.
אבל אני אחזור על דבריי שוב, תחפש תוכנית שמיועדת מראש ל-3 פעמים בשבוע. אל תכריח תוכנית להיות מה שהיא לא.

אני הכרתי אנשים שעושים תוכניות כאלו והם מתקדמים יפה יפה, חבר שלי כבר המון זמן עם תוכנית שדי דומה לשלי והוא אחלה איתה. אז למה אתה כלכך אנטי?
אפילו בחיפוש ראיתי שקוצר אמר שהפיצול הזה בסדר כל עוד יש התקדמות ואצלי יש עדיין התקדמות.
חוץ מזה בכל תוכנית נתקעים מתישהו, אי אפשר להמשיך להתקדם לנצח..לכן יש שיטות ומניפולציות שיחדשו את ההתקדמות.

אני הכרתי אנשים שעושים תוכניות כאלו והם מתקדמים יפה יפה, חבר שלי כבר המון זמן עם תוכנית שדי דומה לשלי והוא אחלה איתה. אז למה אתה כלכך אנטי?
אפילו בחיפוש ראיתי שקוצר אמר שהפיצול הזה בסדר כל עוד יש התקדמות ואצלי יש עדיין התקדמות.
חוץ מזה בכל תוכנית נתקעים מתישהו, אי אפשר להמשיך להתקדם לנצח..לכן יש שיטות ומניפולציות שיחדשו את ההתקדמות.

אם בפועל אתה מתקדם כמו שצריך אין שום בעיה גם אם אתה עושה FBW שבעה פעמים בשבוע.
אין "נוסחת קסם" לדברים האלה, מדובר יותר בעקרונות.

במידה ואתה עדין משלם עבור הייעוץ - תפנה אליהם. אני בטוח שיש מספיק אנשים בעלי ידע לעזור לך גם אם בפעם הראשונה משהו לא הסתדר.

במידה ואתה נחוש לשנות משהו הייתי ממליץ לך לעבור לפול באדי 3 פעמים בשבוע במקום שתתערבב עם פיצולים ותנסה להתאים את מספר ימי האימון שלך לפיצול.

לגביי התוכנית שהעלת, ביום B באמת יש לך הרבה עבודה על היד הקדמית (צ׳ין אפ ועוד 2 תרגילים ליד קדמית), בנוסף יש עוד מספר דברים שנראים תמוהים כמו מספר הלחיצות ביום A שקשה לראות איך אתה מתקדם עם כל כך הרבה לחיצות.
נשבע שזה נראה כמו תוכנית ״מדפסת״, אבל שוב קשה לי להאמין שזה המצב.

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה עדין משלם עבור הייעוץ - תפנה אליהם. אני בטוח שיש מספיק אנשים בעלי ידע לעזור לך גם אם בפעם הראשונה משהו לא הסתדר.

במידה ואתה נחוש לשנות משהו הייתי ממליץ לך לעבור לפול באדי 3 פעמים בשבוע במקום שתתערבב עם פיצולים ותנסה להתאים את מספר ימי האימון שלך לפיצול.

לגביי התוכנית שהעלת, ביום B באמת יש לך הרבה עבודה על היד הקדמית (צ׳ין אפ ועוד 2 תרגילים ליד קדמית), בנוסף יש עוד מספר דברים שנראים תמוהים כמו מספר הלחיצות ביום A שקשה לראות איך אתה מתקדם עם כל כך הרבה לחיצות.
נשבע שזה נראה כמו תוכנית ״מדפסת״, אבל שוב קשה לי להאמין שזה המצב.

זה היה המצב עד שעדכנתי את התוכנית והורדתי את הנפח.
אני לקחתי את הייעוץ כולה לחודש רק בשביל לקבל קצת כלים לתחילת תהליך המסה וזה כבר נגמר מזמן.

כל עוד אתה מתקדם אתה יכול להמשיך עם התוכנית עד שתמצה אותה.

חוץ מזה שקיבלת פה תשובות לכל השאלות שלך ואין שום סיבה להתעקש לעשות תוכנית שלא עולה בקנה אחד עם הזמן הפנוי שלך.

• פותח/ת השרשור
חוץ מזה שקיבלת פה תשובות לכל השאלות שלך ואין שום סיבה להתעקש לעשות תוכנית שלא עולה בקנה אחד עם הזמן הפנוי שלך

מה זאת אומרת שהתוכנית לא עולה בקנה אחד עם המזן הפנוי שלי?

מה זאת אומרת שהתוכנית לא עולה בקנה אחד עם המזן הפנוי שלי?

זאת אומרת שאתה רוצה לבצע תוכנית שנבנתה ל4/5/6 ימי אימון בשבוע רק 3 פעמים, זה בסדר אבל זה לא אידאלי.

כבר נתתי פה בעבר את הדוגמא של ללכת עם נעל מידה 45 למרות שאתה מידה 42, זה עובר, אבל זה לא האידיאל.

FBW תענה לך על הצרכים, אם תרצה תוכנית אחרת ל3 ימים בשבוע תצטרך לחפש משהו מותאם ולא להתאים משהו שלא נבנה לזה מלכתחילה.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שאתה רוצה לבצע תוכנית שנבנתה ל4/5/6 ימי אימון בשבוע רק 3 פעמים, זה בסדר אבל זה לא אידאלי.

כבר נתתי פה בעבר את הדוגמא של ללכת עם נעל מידה 45 למרות שאתה מידה 42, זה עובר, אבל זה לא האידיאל.

FBW תענה לך על הצרכים, אם תרצה תוכנית אחרת ל3 ימים בשבוע תצטרך לחפש משהו מותאם ולא להתאים משהו שלא נבנה לזה מלכתחילה.

וההתקדמות תהיה דומה להתקדמות של תוכנית מפוצלת?

• פותח/ת השרשור
התקדמות תלוי בך, הצפי הוא כל שבוע - שבועיים להתקדם בנפח.

A חזה כתפיים ויד אחורית

• B רגליים גב ויד קדמית

• חזה כתפים ויד אחורית A:
• חזה:
חימום:
סט 1: 50% מסט עבודה - 8 חזרות
סט 2: 65% מסט עבודה - 5 חזרות
סט 3: 85% מסט עבודה - 3 חזרות
*לחיצת חזה כנגד מוט 17.5 כל צד 3*6-8
*לחיצת חזה בשיפוע חיובי דאמבלים 17.5 2*8-10
*פרפר לבנה 7 2*8

• כתפיים:
*בעמידה/ישיבה הרחקת ידיים לצדדים כנגד משקולת יד 6 קילו 3*10-12
*לחיצת כתפיים בישיבה משקולות 15 , 3*6

• יד אחורית:
*מקבילים 3*12-15 / פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט 6 כל צד 12-15*3
*לחיצת חזה צרה כנגד מוט 3*10/ קיקבק משקולת 7 3*10/ פשיטת מרפק עם חבל 35 קילו או יד מבודדת כל יד 15 קילו 12-15x3

אימון בטן:
*הרמת רגליים לפנים עם משקולת יד בהצלבה בין הרגליים 2.5 - שלושה סטים 12-15 חזרות

-----------------------------------------------------------------------------
*זמן מנוחה בין סט לסט 1.5-2 דקות.

• רגליים גב ויד קדמית(B):
• רגליים:
*חימום לסקוואט -
*סקוואט חופשי עם משקל 16 כל צד 3*6
*פשיטת ברכיים לבנה 7 10-12*2
*כפיפות ברכיים לבנה 7 2*10-12

• גב:
*מתח באחיזה צרה כשכף היד מופנית כלפי פנים בלי משקל 3*6
*חתירה בבודדות משקולת 15 3*8-10

• יד קדמית:
*כפיפת מרפקים עם מוט W בעמידה 5 כל צד ארבעה סטים 10-12 חזרות
* פטישים בכבל במשקל 30 - שלושה סטים 12-15 חזרות

זאת התוכנית העדכנית שלי אחרי דילואוד, בינתיים מתקדם במשקלים איתה, במידה ואוכל לבצע אותה 4 פעמים בשבוע היא נראית טובה?

@kotzer
@Sergio_Katz
@elchonon

אשמח גם לחוות דעתכם

נערך לאחרונה:
A חזה כתפיים ויד אחורית

• B רגליים גב ויד קדמית

• חזה כתפים ויד אחורית A:
• חזה:
חימום:
*לחיצת חזה כנגד מוט 17.5 כל צד 3*6-8
*לחיצת חזה בשיפוע חיובי דאמבלים 17.5 2*8-10
*פרפר לבנה 7 2*8

• כתפיים:
*בעמידה/ישיבה הרחקת ידיים לצדדים כנגד משקולת יד 6 קילו 3*10-12
*לחיצת כתפיים בישיבה משקולות 15 , 3*6

• יד אחורית:
*מקבילים 3*12-15 / פשיטת מרפקים בשכיבה עם מוט 6 כל צד 12-15*3
*לחיצת חזה צרה כנגד מוט 3*10/ קיקבק משקולת 7 3*10/ פשיטת מרפק עם חבל 35 קילו או יד מבודדת כל יד 15 קילו 12-15x3

אימון בטן:
*הרמת רגליים לפנים עם משקולת יד בהצלבה בין הרגליים 2.5 - שלושה סטים 12-15 חזרות

-----------------------------------------------------------------------------
*זמן מנוחה בין סט לסט 1.5-2 דקות.

• רגליים גב ויד קדמית(B):
• רגליים:
*חימום לסקוואט -
*סקוואט חופשי עם משקל 16 כל צד 3*6
*פשיטת ברכיים לבנה 7 10-12*2
*כפיפות ברכיים לבנה 7 2*10-12

• גב:
*מתח באחיזה צרה כשכף היד מופנית כלפי פנים בלי משקל 3*6
*חתירה בבודדות משקולת 15 3*8-10

• יד קדמית:
*כפיפת מרפקים עם מוט W בעמידה 5 כל צד ארבעה סטים 10-12 חזרות
* פטישים בכבל במשקל 30 - שלושה סטים 12-15 חזרות

זאת התוכנית העדכנית שלי אחרי דילואוד, בינתיים מתקדם במשקלים איתה, במידה ואוכל לבצע אותה 4 פעמים בשבוע היא נראית טובה?

@kotzer
@Sergio_Katz
@elchonon

אשמח גם לחוות דעתכם
נראית תוכנית סבבה.
עדיף שתתמקד או בלחיצת חזה בשיפוע חיובי או בלחיצות כתפיים. 2 התרגילים באותו אימון פחות מומלץ.
הייתי מעדיף לג פרס על פני פשיטות ברכיים אבל זה כבר החלטה אישית שלך.
במקום כפיפות ברכיים הייתי ממליץ לבצע דדליפט רומני. תורגיל מורכב נהדר להאמסטרינג שמפעיל את השריר בצורה נהדרת ומעט שונה.
אם אתה מבצע צ'ין אפ (מתח עם ידיים כלפי הגוף) עדיף להסתפק בתרגיל מבודד אחד ליד הקדמית.
אם אתה מבצע חימום לסקוואט ולבנץ' פרס, עדיף כבר שתבצע חימום לכל התרגילים, לא?

• פותח/ת השרשור
נראית תוכנית סבבה.
עדיף שתתמקד או בלחיצת חזה בשיפוע חיובי או בלחיצות כתפיים. 2 התרגילים באותו אימון פחות מומלץ.
הייתי מעדיף לג פרס על פני פשיטות ברכיים אבל זה כבר החלטה אישית שלך.
במקום כפיפות ברכיים הייתי ממליץ לבצע דדליפט רומני. תורגיל מורכב נהדר להאמסטרינג שמפעיל את השריר בצורה נהדרת ומעט שונה.
אם אתה מבצע צ'ין אפ (מתח עם ידיים כלפי הגוף) עדיף להסתפק בתרגיל מבודד אחד ליד הקדמית.
אם אתה מבצע חימום לסקוואט ולבנץ' פרס, עדיף כבר שתבצע חימום לכל התרגילים, לא?

מה זאת אומרת להתמקד? להעיף את לחיצת החזה בשיפוע ולהישאר עם הכתפיים?
אני לא אהיה עייף מדי עם לג פרס ועם דדליפט רומני באותו אימון?
דווקא בקשר ליד הקדמית אני מרגיש שהיא די בפיגור מכל שאר הגוף, לא מרגיש שאני עובד עליה מספיק..
אני מבצע חימום בגדול רק למורכבים, כולל לחיצת כתפיים.

מה זאת אומרת להתמקד? להעיף את לחיצת החזה בשיפוע ולהישאר עם הכתפיים?
אני לא אהיה עייף מדי עם לג פרס ועם דדליפט רומני באותו אימון?
דווקא בקשר ליד הקדמית אני מרגיש שהיא די בפיגור מכל שאר הגוף, לא מרגיש שאני עובד עליה מספיק..
אני מבצע חימום בגדול רק למורכבים, כולל לחיצת כתפיים.
לא חייב. העניין הוא שלחיצת חזה בשיפוע חיובי מפעילה מאוד את הכתף הקדמית, מה שגורם לכך שכשאתה בא לבצע את לחיצות הכתפיים, אתה מסוגל להרים פחות.
יש מס' שיטות להשתמש בשניהם באותה תכנית.
רוטציה בין התרגילים. באימון הראשון בשבוע לבצע לחיצת חזה בשיפוע חיובי ללא לחיצות כתפיים ובאימון השני בשבוע לבצע לחיצות כתפיים ללא לחיצות חזה בשיפוע חיובי.
כבד וקל. אימון A ראשון בשבוע לחיצת חזה בשיפוע כבדה ולחיצת כתפיים קלה ליותר חזרות, ואימון A שני בשבוע לחיצת כתפיים כבדה ולחיצת חזה קלה.
חייב לציין שיש לך הרבה נפח לחזה גם ככה ולדעתי פרפר מיותר בתוכנית. אתה יכול להוסיף מקבילים רחבים במקום הפרפר אם אתה מעוניין בנפח נוסף.
אולי אתה מרגיש שהיד הקדמית בפיגור אבל אני משער שהיא לא נמצאת בפיגור מיוחד לעומת שאר הגוף ושעם ההתקדמות בתרגיל הצ'ין אפ היא תגדל באופן פרופורציונאלי לשאר הגוף, מה גם שצ'ין אפ עם משקל הוא אחד התרגילים הכי מפלצתיים לרחב גבי 😃
אם תהיה עייף עם לג פרס ודדליפט רומני באותו אימון זה כבר אינדיווידואלי ובהתאם להרגשתך האישית.
אני ממליץ לך לנסות ולראות.

אתה כמובן יכול להתחיל עם התוכנית איך שהיא בנויה כרגע ובעוד חודש+ להכניס בה שינויים בהתאם להתקדמות שלך.
הכי חשוב זה להתקדם בנפח הכללי. גם אם אתה מוסיף עוד סט או עוד חזרה זה העלאה בנפח. רק תוודא שאתה לא מגזים עם זה כדי שלא תצטרך לעבור לגור בחדר-הכושר על מנת להשלים את האימון.

• פותח/ת השרשור
לא חייב. העניין הוא שלחיצת חזה בשיפוע חיובי מפעילה מאוד את הכתף הקדמית, מה שגורם לכך שכשאתה בא לבצע את לחיצות הכתפיים, אתה מסוגל להרים פחות.
יש מס' שיטות להשתמש בשניהם באותה תכנית.
רוטציה בין התרגילים. באימון הראשון בשבוע לבצע לחיצת חזה בשיפוע חיובי ללא לחיצות כתפיים ובאימון השני בשבוע לבצע לחיצות כתפיים ללא לחיצות חזה בשיפוע חיובי.
כבד וקל. אימון A ראשון בשבוע לחיצת חזה בשיפוע כבדה ולחיצת כתפיים קלה ליותר חזרות, ואימון A שני בשבוע לחיצת כתפיים כבדה ולחיצת חזה קלה.
חייב לציין שיש לך הרבה נפח לחזה גם ככה ולדעתי פרפר מיותר בתוכנית. אתה יכול להוסיף מקבילים רחבים במקום הפרפר אם אתה מעוניין בנפח נוסף.
אולי אתה מרגיש שהיד הקדמית בפיגור אבל אני משער שהיא לא נמצאת בפיגור מיוחד לעומת שאר הגוף ושעם ההתקדמות בתרגיל הצ'ין אפ היא תגדל באופן פרופורציונאלי לשאר הגוף, מה גם שצ'ין אפ עם משקל הוא אחד התרגילים הכי מפלצתיים לרחב גבי 😃
אם תהיה עייף עם לג פרס ודדליפט רומני באותו אימון זה כבר אינדיווידואלי ובהתאם להרגשתך האישית.
אני ממליץ לך לנסות ולראות.

אתה כמובן יכול להתחיל עם התוכנית איך שהיא בנויה כרגע ובעוד חודש+ להכניס בה שינויים בהתאם להתקדמות שלך.
הכי חשוב זה להתקדם בנפח הכללי. גם אם אתה מוסיף עוד סט או עוד חזרה זה העלאה בנפח. רק תוודא שאתה לא מגזים עם זה כדי שלא תצטרך לעבור לגור בחדר-הכושר על מנת להשלים את האימון.

3 תרגילים שמתוכם שניים עם 2 סטים זה הרבה נפח לחזה?

אני הבנתי שאם השיפוע הוא מתחת לשלושים מעלות בלחיצת החזה אז הדגש הוא פחות על הכתפיים ויותר חזה..וככה אני עובד כבר תקופה.
למרות שהרעיון שלך גם טוב.
אני יכול לוותר לגמרי על הפרפר והמקבילים ולהישאר עם לחיצת חזה ולחיצה בשיפוע?

נערך לאחרונה:
3 תרגילים שמתוכם שניים עם 2 סטים זה הרבה נפח לחזה?

אני הבנתי שאם השיפוע הוא מתחת לשלושים מעלות בלחיצת החזה אז הדגש הוא פחות על הכתפיים ויותר חזה..וככה אני עובד כבר תקופה.
למרות שהרעיון שלך גם טוב.
קראתי לא נכון. חשבתי שמדובר ב-7 סטים של פרפר 😅.
אם זה 2 סטים לפרפר אז הנפח סבבה.
מה שכן, אם כבר פרפר הייתי מציע לעבוד בכבלים במקום עם משקולות יד. עניין של TUT.

כן חשבתי שמדובר ב-45+. העניין הוא שככל שאתה מתקרב ל-90 מעלות העומס על כתף קדמית גובר.

כתרגיל לבטן הייתי ממליץ על גלגל בטן. לדעתי זה עניין של תנסה ותתאהב.
בתור אחד שרוב שאר התרגילים לבטן גורם לו לכאבים זה הציל אותי.

נ"ב: מדוע אתה לא משלב עבודה על התאומים?

• פותח/ת השרשור
קראתי לא נכון. חשבתי שמדובר ב-7 סטים של פרפר 😅.
אם זה 2 סטים לפרפר אז הנפח סבבה.
מה שכן, אם כבר פרפר הייתי מציע לעבוד בכבלים במקום עם משקולות יד. עניין של TUT.

כן חשבתי שמדובר ב-45+. העניין הוא שככל שאתה מתקרב ל-90 מעלות העומס על כתף קדמית גובר.

כתרגיל לבטן הייתי ממליץ על גלגל בטן. לדעתי זה עניין של תנסה ותתאהב.
בתור אחד שרוב שאר התרגילים לבטן גורם לו לכאבים זה הציל אותי.

אני עושה תרגילי בטן בכוח, לא סובל את זה. אבל עושה.
אז אם מדובר בלחיצה מתחת לשלושים מעלות להשאיר ככה בלי ההמלצה שלך לרוטציה וכו'?
ותסלח לי על הבורות אבל לא הבנתי מה זה "TUT"

אני עושה תרגילי בטן בכוח, לא סובל את זה. אבל עושה.
ותסלח לי על הבורות אבל לא הבנתי מה זה "TUT"

Time under tension
אתן לך דוגמה - תחשוב על כפיפת מרקפים עם משקולות. אתה מבצע כפיפה במרפק ולאחר מכן מוריד את המשקולת חזרה למטה. ה TUT זה כמה זמן השריר נמצא תחת מעמסה, לצורך הדוגמה כמה לאט אתה מוריד את היד חזרה למצב התחלתי. זה במילים פשוטות.

תעבוד עם התוכנית הזאת לתקופה ותראה כבר בעצמך. אני נוטה להאמין שלא תהיה בעיה מיוחדת אבל זה עניין של ניסוי וטעייה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית