הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב בגיל ההתבגרות

• פותח/ת השרשור idotz
  • פורסם בתאריך

idotz

משתמש מתחיל
11
2
נק' מוניטין:
5
11
2
אני בן 13.5 ואני לא מפותח או משהו (מבחינת התבגרות), אבל מבחינת שרירים יש לי הרבה מסת (יחסית לגיל שלי), אני לא סתם אומר, פשוט נראה לי יש לי גנטיקה טובה.
אז לפני שנה כזה התחלתי מסה (מתאמן בחדר כושר) וגדלתי גם בשריר וגם בשומן .
מה שיצר מצב שאני כזה שמן עם שרירים (לא ממש שמן).
אז אני חשבתי לעשות חיטוב קצר (5 קילו), אבל הבעיה שזה בדיוק הגיל שגדלים ואני ממש לא סיימתי לגבוה.
גובה : 1.61
משקל: 57
אז האם כדאי לי לעשות חיטוב ?

תנסה להוריד סוכרים פשוטים מהתזונה שלך (ממתקים,קולה) ולגוון ביותר ירקות, פחממות מורכבות (כוסמת, שיבולת שועל) ומקורות חלבון (טופו,עוף,דגים לטעמך).
תכניס אירובי בשגרת אימונים שלך.
בהצלחה

נערך לאחרונה:
ממש לא שמן. פשוט גנטית רוב השומן הצטבר לי בפנים וזה מפריע....
זה יעבור, אם תמשיך להתאמן לאט לאט. העיקר אל תעשה שינויים קיצוניים בתזונה, זה יכול להשפיע על התפתחות שלך.

עדיף שלא תעשה חיטוב כרגע אלא תתמקד בלהתחזק.
אם היית בן 18 זה היה אפשרי, אבל בגיל 13.5 כשאתה בשיא ההתפתחות זה רק יעשה נזק.
תחשבו על זה שבגיל הזה ההורמונים שלך בשמיים ובתור בן 13.5 אתה יכול להעלות במסת השריר הרבה יותר מהר ובקלות מאשר בחור בן 25.
אתה רק צריך לדאוג שיש לך תכנית אימונים טובה ששומרת על התקדמות במשקלי העבודה והכל יתאזן. אפילו לא תצטרך חיטוב.

• פותח/ת השרשור
עדיף שלא תעשה חיטוב כרגע אלא תתמקד בלהתחזק.
אם היית בן 18 זה היה אפשרי, אבל בגיל 13.5 כשאתה בשיא ההתפתחות זה רק יעשה נזק.
תחשבו על זה שבגיל הזה ההורמונים שלך בשמיים ובתור בן 13.5 אתה יכול להעלות במסת השריר הרבה יותר מהר ובקלות מאשר בחור בן 25.
אתה רק צריך לדאוג שיש לך תכנית אימונים טובה ששומרת על התקדמות במשקלי העבודה והכל יתאזן. אפילו לא תצטרך חיטוב.
המטרה שלי קודם באימונים היתה לעלות במסת השריר, עכשיו כמו שאמרת עדיף לי להתחזק, יש אימון מסוים שמתאים לזה?

המטרה שלי קודם באימונים היתה לעלות במסת השריר, עכשיו כמו שאמרת עדיף לי להתחזק, יש אימון מסוים שמתאים לזה?
אתה עושה דדליפט, סקוואט, בנץ' פרס?
מה משקלי העבודה שלך בתרגילים האלה?

• פותח/ת השרשור
אתה עושה דדליפט, סקוואט, בנץ' פרס?
מה משקלי העבודה שלך בתרגילים האלה?
דדליפט לא עושה.
סקוואט גם לא, אבל עושה לחיצת רגליים עם 80 ק"ג בערך 10 חזרות.
בנץ עושה 17 כל צד לא כולל מוט (סה"כ 34 + המשקל של המוט)

ממליץ לך בתור התחלה לבצע את התוכנית הזאת,
(נשמע שאתה ברמה המושלמת בשבילה) קוראים לה SS.
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לאחר מכן (ברגע שתצבור עוד כוח) תוכל לעבור לתכנית הזאת שמיועדת למתאמנים מתקדמים יותר:
לינארית 5X5 מדקאו מאת ביל סטאר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
או שתוכל לעבור לטקסס מת'הוד שהיא תובענית יותר ממדקאו.

אם אתה רוצה להתחזק דדליפט הוא התרגיל בשביל זה.
סקוואט הוא התרגיל הכי טוב להיפרטרופיה ברגליים ולכן אני ממליץ לך גם עליו.
הוא מערב הרבה יותר מסת שריר מאשר לחיצות רגליים.
תעבור על הרבה מאוד סרטוני טכניקה לכל תרגיל לפני שתתחיל תוכנית כלשהיא. בטיחות היא מעל הכל, במיוחד בגיל הזה.

תקפיד על שינה טובה, אכילת חלבון מספקת וטכניקה טובה ותוכל לפרוץ מעבר לכל גבול שחשבת שיש לך.

בהצלחה.

לאחר מכן (ברגע שתצבור עוד כוח) תוכל לעבור לתכנית הזאת שמיועדת למתאמנים מתקדמים יותר:

תעבור על הרבה מאוד סרטוני טכניקה לכל תרגיל לפני שתתחיל תוכנית כלשהיא. בטיחות היא מעל הכל, במיוחד בגיל הזה.

תקפיד על שינה טובה, אכילת חלבון מספקת וטכניקה טובה ותוכל לפרוץ מעבר לכל גבול שחשבת שיש לך.

בהצלחה.
למה לתת לו תוכניות שמתאימות לכוח וליפטינג שזו בכלל לא המטרה שלו?

• פותח/ת השרשור
Starting

בהצלחה.

תודה. אני אתייעץ גם עם המאמן בחדר כושר. (הוא לא מהמאמנים החארטות)

בהצלחה.
תודה. אני אתייעץ עם המאמן בחדר כושר. (הוא לא מהמאמנים החארטות)

למה לתת לו תוכניות שמתאימות לכוח וליפטינג שזו בכלל לא המטרה שלו?
המדקאו 5×5 מונחת על השולחן למקרה שירצה להמשיך באימוני כוח, רק כהמלצה.

SS זאת בכלל לא תוכנית לליפטינג אלא נועדה למתחילים מהאוכלוסייה הכללית. לא הייתי נותן אותה לפאוורליפטר מקצועי כמו שלא הייתי נותן לו תוכנית ABC.

נ"ב: הוא ציין שהוא מעוניין להתחזק, אז למה לא?

המדקאו 5×5 מונחת על השולחן למקרה שירצה להמשיך באימוני כוח, רק כהמלצה.

SS זאת בכלל לא תוכנית לליפטינג אלא נועדה למתחילים מהאוכלוסייה הכללית. לא הייתי נותן אותה לפאוורליפטר מקצועי כמו שלא הייתי נותן לו תוכנית ABC.

נ"ב: הוא ציין שהוא מעוניין להתחזק, אז למה לא?
דיון מאוד חרוש ולא אכנס לעובי הקורה, אבל בוא נגיד שאפשר להניח שלא בראש מעייניו של הבחור בהכרח סקוואט ודדליפט מאוד גבוהים, לפחות יותר מגוף פרופורציונלי ומסת שריר כללית. במקרה כזה ללא ספק SS לא תהיה אידיאלית, אם כי אפשרית

דיון מאוד חרוש ולא אכנס לעובי הקורה, אבל בוא נגיד שאפשר להניח שלא בראש מעייניו של הבחור בהכרח סקוואט ודדליפט מאוד גבוהים, לפחות יותר מגוף פרופורציונלי ומסת שריר כללית. במקרה כזה ללא ספק SS לא תהיה אידיאלית, אם כי אפשרית

יתרונה הבולט הוא בהיותה מתוכננת מראש.

כלומר, בניגוד לתוכניות אחרות הפופולאריות בחדרי הכושר, SS מביאה למתאמן את כל הכללים של תוכנית בעלת התקדמות טובה מראש ומחייבת אותו להתקדם, כך שכשיגיע לרמה מתקדמת יותר, יהיה בעל ידע רב וביצועים טובים יותר ממתאמן ממוצע שיעבוד עם תוכנית "ממוצעת" שבנה לו המדריך במכון מבלי להשקיע בה מחשבה.

כמובן שסיוע והדרכה של מאמן טוב ומקצועי מבטלים את הצורך בתכנית הזו.

דרך אגב, אתם נגד לתת את התוכנית למתחילים. מקבל.
יש לכם חלופה טובה יותר?
תוכנית שמיישמת את העקרונות שכנראה חסרים ב-SS?
זה באמת מעניין אותי לדעת מה החלופה שאתם מציעים (אם יש כזאת).

למישהו בן 13 הייתי ממליך על פול בודי איזה 2-3 שנים. אולי SS יהיה טיפה קשוח בשלב הזה, לקראת 18, אין ספק SS יהיה בחירה מעולה

יתרונה הבולט הוא בהיותה מתוכננת מראש.

כלומר, בניגוד לתוכניות אחרות הפופולאריות בחדרי הכושר, SS מביאה למתאמן את כל הכללים של תוכנית בעלת התקדמות טובה מראש ומחייבת אותו להתקדם, כך שכשיגיע לרמה מתקדמת יותר, יהיה בעל ידע רב וביצועים טובים יותר ממתאמן ממוצע שיעבוד עם תוכנית "ממוצעת" שבנה לו המדריך במכון מבלי להשקיע בה מחשבה.

כמובן שסיוע והדרכה של מאמן טוב ומקצועי מבטלים את הצורך בתכנית הזו.

דרך אגב, אתם נגד לתת את התוכנית למתחילים. מקבל.
יש לכם חלופה טובה יותר?
תוכנית שמיישמת את העקרונות שכנראה חסרים ב-SS?
זה באמת מעניין אותי לדעת מה החלופה שאתם מציעים (אם יש כזאת).
לא שמתי לב בכלל שהוא בן 13, במקרה הזה עוד יותר לא מתאים - אין כמעט שום סיכוי שהוא יצליח להתקדם בה כמה שבועות וזה סתם יגרום להיתקע פיזית ומנטלית.

אני חושב שכמעט כל תכנית תהיה טובה למתאמן מתחיל אם מיישמים עקרונות של עומס מתעצם מאימון לאימון ויש חלוקה ועומס הגיוניים לכל שריר.

מעניין איזה חדר כושר נתן לך אישור להיכנס, כי מבחינת החוק זה רק מגיל 14.

הייתי עובד על תרגילים עם משקל גוף: מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, חתירה במתח, סקווט משקל גוף, ריצות, דלגית. תתאמן היטב ותאכל מאוזן והכל יסתדר.

אתה רק בתחילת גיל ההתבגרות, אתה אפילו לא בשלב לדעת מה הוא צבירת שומן ומה הוא שינוי פיזי.
לא מומלץ לעשות חיטוב בגיל ההתבגרות, במיוחד לא בתחילתו שבו יש את פרצי הגדילה, אלא אם במקרים מיוחדים כמו השמנת יתר, שזה לא המקרה שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית