הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על טקסס מתהוד

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
אהלן.
בזמן האחרון אני מתעמק בקריאת מאמרים על התוכנית טקסס מתהוד ויש לי מספר שאלות לגביה.

קודם כל, מדוע עובדים על דדליפט רק פעם בשבוע?
ברוב המאמרים על התכנית מדברים על חתירה באימון הנפח וההתאוששות בעוד שדדליפט הוא רק באימון העצימות.

סט אחד בלבד בשבוע של דדליפט נראה לי מיותר... (לא מבחינת רמת הקושי, כי אני יודע שסט כבד של דדליפט הוא סופר קשה ומעמיס מאוד על הגוף, אלא מבחינת תרגול הטכניקה של הדדליפט, שהוא תרגיל שאני מאוד אוהב ורוצה לעבוד עליו בתדירות של יותר מפעם בשבוע).

האם ניתן להחליף את החתירה של אימון הנפח בדדליפט?

שאלה נוספת, מאחר והחלטתי לעשות את התכנית גם על בנץ' פרס ולבצע אוברהד פרס 3×3 ביום ההתאוששות, האם ניתן לבצע גם מקבילים 3×9 ביום הזה?

בתכנית הנוכחית אני עם נפח של 9 סטים שבועיים לחזה והייתי מעוניין לשמור על הנפח הזאת גם בטקסס.

חשבתי אולי לבצע פשוט בנץ'-פרס ביום התאוששות אבל קראתי בכמה מאמרים שאסור להזניח את האוברהד פרס בתוכנית ושכדאי לשלב אותו ביום התאוששות ולא לחיצה אחרת שמערבת פחות את הכתף הקדמית (לעומת כמה מאמרים אחרים שטענו ההפך כך שאני מבולבל קצת...)

שאלה אחרונה, מה עם ביצוע טקסס מתהוד גם למתח הפוך (ידיים פונות כלפי הגוף)?

@kotzer
@MasterSplitter

נ"ב: יש לי שאלה נוספת שלא קשורה לטקסס מתהוד אבל אני מעדיף לא לפתוח נושא נוסף. אני ממש תקוע באוברהד פרס בזמן האחרון (אני רץ במתכונת בסיסית FBW של תרגילים מורכבים ורוטציה בין בנץ' פרס לאוברהד פרס כל אימון), בבנץ' פרס אני מתקדם מעולה.
חשבתי על מנת לא להיגרר עם זה יותר מדי להחליף לתקופה קצרה את האוברהד פרס לאינקליין פרס (שלפי הבנתי מערב הרבה יותר את הכתפיים מבנץ' פרס רגיל) ולנסות להתקדם בתרגיל הזה במקום הפרס תוך כדי עבודה על הטכניקה של הפרס עד שאני ארגיש שאני מעוניין להחזיר את הפרס לתוכנית.
אפשר להחליף את ה-OHP באינקליין פרס?

נערך לאחרונה:
לא קיבלתי שום הסבר לגבי הגב. ההסבר היחיד שקיבלתי הוא ממך ורק אחרי שביקשתי ממך שתסביר. וגם התשובה הזו שענית לי - סתרה את הטענה שלך, ולא את הטענה שלי.
איך בדיוק זה סותר את הטענה שלי?
נשגב מבינתי איך ההיגיון שלך עובד, באמת.

גם על זה עניתי לך, בדדליפט אתה לא יכול לוותר עליהם בפרס אם תשב תוכל.
זה מה שענית לי:
@Texas Method ממה שאני מבין הוא מדבר על צוואר בקבוק, למשל בדדליפט הרבה פעמים זה הידיים, ככה שאם תשנה אחיזה/מגנזיום/רצועות אז תוכל להרים יותר, לא בגלל שהגב שלך פתאום חזק יותר אלא כי נפטרת מהגורם החלש.
בפרס אותו דבר, בעמידה ברגע שהגורם החלש(מייצבים) לא עומדים בעומס אז זה יגביל אותך, תיפטר מהם(ישיבה) כנראה תוכל להרים יותר.
ואחרי זה שינית את הגרסה שלך כאשר הבאתי לך דוגמה שלא יכולת להתמודד איתה.
לא כתבתי שם מילה אחת על הזוקפים, הבאתי דוגמה שכמו שהמייצבים יכולים להגביל אותך בפרס אז גם בדדליפט היידים יכולות להגביל אותך.
אל תוציא את דבריי מהקשרם. לא טענתי שכתבת זאת על הזוקפים, אלא רק על הרחב גבי (ואז החלפת גרסה כשהטענה שלך לא הסתדרה עם הדוגמה שלי).
לא טענתי את זה
הנה השוואה של פרס ישיבה מול עמידה, מוט מול משקולת.
The Overhead Press: The Difference Between Seated, Standing, Dumbbell and Barbell
אף אחד לא טען שטענת זאת. כתבתי את התגובה לגבי הזוקפים ל @Yeti

והנה שוב אתה כותב מלא דברים שלא קשורים בכלל למה שאמרתי, כל הכבוד.

לגבי הפרס, פשוט מאוד: אלא אם כן אתה עושה פוש פרס, המייצבים לא עוזרים לך להרים יותר, הם רק מונעים מהכוח שאתה מפעיל כנגד המוט לברוח למקומות שרפויים אצלך בגוף לאורך השרשרת הקינטית שמסתיימת ברצפה. קיצור של השרשרת הקינטית עוזר להרים יותר משקל. אולי על הדרך תגיד למה אני צריך לחזור על עצמי... אתה מוזמן לבדוק באחד האימונים שלך אם יותר קל ללחוץ בישיבה או בעמידה (בלי לרמות).

בדדליפט פשוט שינית את הנושא כמו שאתה אוהב, דיברתי על שרירי הגב העליון (המייצבים, אבל גם הזוקפים בחלקם). אתה ממשיך עם המהלכים הלא חוקיים.

הנה קח תראה סרטון שהועלה ע"י יניב מהפורום, משמאל דדליפט יותר כבד ב-20 קילו עם גב עגול (מייצבים רפויים בהשוואה לדדליפט בצד ימין) בזכות קיצור המומנט בין המוט לאגן כמו שאמרתי, כמו שאמרת "לחתוך את הגב":

Yaniv Goft on Instagram: “14 months transformation for my deadlift technique by coach @virtustrength. weight on the bar might be 20kg less but the most important PR…”

האמת שאין לי כוח להמשיך להתווכח איתך, אתה סתם עושה השוואות טיפשיות ולא קשורות ובכלל לא מבין מה אומרים לך, בדיוק כמו ששכחת על מה הדיון היה מלכתחילה, כשבן אדם נותן פול גז עם 100% רשלנות אינטלקטואלית אין טעם לדבר איתו. במקום להיעלב תלמד לנהל דיון כמו בן אדם ולהתייחס לדברים שהבן אדם בצד השני אומר במקום לנסות לצאת מתחכם עם איזושהי דוגמא מפגרת שבכלל לא מתייחסת למה שנאמר.

לנהל איתך דיון זה כמו לשחק שחמט עם בן אדם שלא יודע את החוקים או שבכוונה עושה מהלכים לא חוקיים בתקווה שלא תשים לב ותמשיך לשחק כאילו כלום לא קרה.

באמת, במקום לבזבז עליך את הזמן יכולתי לעזור לבן אדם באשכול אחר לסדר את הטכניקה בסקוואט, כזה בזבוז זמן.

איך בדיוק זה סותר את הטענה שלי?
נשגב מבינתי איך ההיגיון שלך עובד, באמת.
קריאה נעימה.
כתבו לי שבישיבה אפשר להרים יותר - נכון. כתבו לי כך, אבל זה לא הוכח. אלו סתם דיבורים שעפו באוויר. השלכתי על הכותבים (ביניהם אתה) טענות נוגדות וקיבלתי התעלמות מוחלטת מהטענה שלי או שקיבלתי תשובה והיא "זו דוגמה טיפשית" או "אתה מבלבל את המוח" בלי הסבר כלל. כשביקשתי ממנו שיסביר למה הדוגמה שלי היא טיפשית לדעתו, הוא ענה תשובה שסותרת את הטענה שלו (שהיא ששרירים מייצבים מגבילים אותך וגורמים לך להרים פחות) והתשובה שהוא כתב היא שבדדליפט הגב הוא נחוץ.. אבל רגע, הגב בדדליפט הוא שריר מייצב. אז שרירים מייצבים גורמים לך להרים פחות או גורמים לך להרים יותר? מסתבר שזה גם וגם. עכשיו הוא טוען שהוא דיבר רק על פרס, והוא לא התכוון לדדליפט וכדומה.. אבל גם זו טעות.. לא מאמין לי? הנה, תראה:

• פותח/ת השרשור
ביקשתי ממנו קישור והוא לא שלח. הוא לא סיפק שום פרט עליהם.. לא קטגוריית משקל, לא וותק אימונים, לא גיל, לא באיזה שיאים מדובר (האם מדובר פה על 150 קילו או על המשקל הכבד ביותר שנלחץ אי פעם מעל הראש תחת חוקים מסוימים? כמובן שללחוץ 150 קילו מעל הראש זה משקל מטורף).
שיא עולם ב-OHP זה 236.5 קילוגרם שנקבע על ידי Vasily Alexeev באופן לא רשמי.
באופן רשמי המחזיק בשיא הוא Ken Patera עם 229 קילוגרם. רשמי בגלל היותו חלק מהקלין אנד פרס אותו ביצע הבחור באחת האולימפיאדות אז (בתקופה שקלין אנד פרס עוד היה הרמה אולימפית).
בנוגע לפרס בישיבה, שיא העולם הלא רשמי הוא 250 קילו על ידי Werner Gunthor השוויצרי.
לארי ווילס מבצע 234 קילו של פרס בישיבה אם זה מעניין.

אני לא יכול לחלוק על מישהו ברמה של אליהו. אתה מוזמן לעשות 10 סטים כבדים של דדליפט באימון נפח. בהצלחה.
אני חושב שאני מעדיף להוריד לאנשים את הגב בשביל שירימו יותר בדדליפט במקום.

איפה בדיוק ראית שאני טוען שלא כדאי לבצע תרגילי עזר ביום העצימות?
לא, אל תעשה ביום עצימות 5X5 צ'ין אפס. רק ביום נפח. אם תעבוד נפח ביום של העצימות אתה תשבש את התבנית, ואתה לא רוצה לעשות את זה. יש סיבה שהתבנית של טקסס בנויה כמו שהיא בנויה, אל תשנה שום דבר מהתבנית.

ואחרי זה שינית את הגרסה שלך כאשר הבאתי לך דוגמה שלא יכולת להתמודד איתה.
איפה שיניתי גרסה?
אולי קושי ההבנה הוא אצלך, כתבתי שיש צוואר בקבוק, בדדליפט הוא יכול להיות ידיים ובפרס יכול להיות מייצבים.
זה מדהים איך אתה היחיד שלא מצליח להבין את זה ומבין בדיוק מה שנוח לך. כל. פעם. מחדש.

אל תוציא את דבריי מהקשרם. לא טענתי שכתבת זאת על הזוקפים, אלא רק על הרחב גבי (ואז החלפת גרסה כשהטענה שלך לא הסתדרה עם הדוגמה שלי).
שוב, לא החלפתי גירסה, כנראה שלא הבנת אז הסברתי לך יותר לעומק כי חייב להיות מאוד מאוד ספציפי איתך אחרת אתה מבין מה שנוח לך.

קריאה נעימה.
קריאה נעימה לך, הבאתי לך מחקר שנערך, כרגיל בחרת להתעלם ממה שחשוב באמת.
כתבו לי שבישיבה אפשר להרים יותר - נכון. כתבו לי כך, אבל זה לא הוכח.
ואז החלפת גרסה כשהטענה שלך לא הסתדרה עם הדוגמה שלי).
שוב, ושוב ושוב.
הדוגמה שלך לא רלוונטית, אתה משווה תפוחים לתפוזים עם תיאוריות שאתה ממציא בראש וגם נותן תוצאות שמתאימות לך.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת שקשורה לנושא אם כבר יש דיון:

אני רוצה להרים יותר משקל בדדליפט. לפי מה שהבנתי הגב הוא הגורם המגביל בתנועה ולכן אני מרים פחות ממה שאני יכול. איפה כדאי לי לחתוך את הגב על מנת להוריד אותו, ברחב גבי או בטרפזים?

פעם הבאה שתכתוב לי תגובה אבל לא תצטט אותי, לא אענה לך.

לגבי הפרס, פשוט מאוד: אלא אם כן אתה עושה פוש פרס, המייצבים לא עוזרים לך להרים יותר, הם רק מונעים מהכוח שאתה מפעיל כנגד המוט לברוח למקומות שרפויים אצלך בגוף לאורך השרשרת הקינטית שמסתיימת ברצפה. קיצור של השרשרת הקינטית עוזר להרים יותר משקל. אולי על הדרך תגיד למה אני צריך לחזור על עצמי... אתה מוזמן לבדוק באחד האימונים שלך אם יותר קל ללחוץ בישיבה או בעמידה (בלי לרמות).
למה אתה חוזר שוב על הטענה הזו? כבר עניתי לך עליה מקודם.
אבל ניחא, בוא נמשיך עם הקרקס.
המייצבים עוזרים להרים יותר מפני שבעמידה הכוח עובר דרך יותר מסת שריר ולכן אתה גם מרים יותר. אם תרצה לטעון שהמייצבים לא מוסיפים משקל על המוט אז תצטרך להתמודד עם הדוגמה שהבאתי לגבי הדדליפט - שאם אחתוך את הגב למתאמן שעושה 200X5 - האם הוא יוכל להרים יותר משקל מפני שאין לו גב? (לדבריך, המייצבים לא עוזרים להרים יותר, הם רק מפריעים.. והרחב גבי הוא שריר מייצב של הטורסו והכתף בדדליפט).
בדדליפט פשוט שינית את הנושא כמו שאתה אוהב, דיברתי על שרירי הגב העליון (המייצבים, אבל גם הזוקפים בחלקם). אתה ממשיך עם המהלכים הלא חוקיים.
איך בדיוק שיניתי את הנושא?
כתבת שיש כאלה שמרימים עם גב עגול וכך המייצבים עובדים פחות ובזכות זה שהם יכולים להרים יותר זו הוכחה לכך שנטרול מייצבים בדדליפט (כמו הרחב גבי) עוזר להרים יותר וכתבתי לך ש:
לא משנה כמה תנסה - אתה לא תצליח להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים. הטענה שלך שווה ערך ל "אתה בכלל לא מפעיל את הרגליים בדדליפט אתה מרים הכל עם הגב" - שתי הטענות הללו שגויות מיסודן מפני שאתה לא יכול להרים עם הגב (הגב אמנם עובד קשה בדדליפט - אבל הוא לא מרים כלום) ואתה לא יכול להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים.
רוצה להסביר לי בדיוק למה זה לא קשור?
עזוב את זה שההשערה שהבאת שבגלל שיש ניטרול של הזוקפים בדדליפט עם גב עגול (שקר וכזב, אתה לא יכול לעשות דבר כזה גם אם ממש תרצה) אפשר להרים יותר משקל היא שטויות. הסיבה שאפשר להרים יותר עם גב עגול היא מפני שטווח התנועה מתקצר.
האמת שאין לי כוח להמשיך להתווכח איתך, אתה סתם עושה השוואות טיפשיות ולא קשורות ובכלל לא מבין מה אומרים לך,
רוצה להסביר לי לאיזו השוואה אתה מתכוון ולמה זה לא נכון? כי כל פעם שאתה כותב עליי דברים רעים ואני מבקש ממך שתוכיח את זה, אתה פשוט ממשיך לכתוב דברים רעים אבל לא מספק שום הוכחה לדבריך. לכתוב "הדוגמה שהבאת טיפשית" - זו לא הוכחה.
בדיוק כמו ששכחת על מה הדיון היה מלכתחילה,
יש לך את זה ביותר הוצאה מהקשרו?
מה ששכחתי לגבי מה היה הדיון זה לגבי השאלה ששאל פותח האשכול, וזה כבר לא קשור לדיון בינינו, ואתה יודע את זה. ניסית להציג את זה כאילו מה ששכחתי הוא הדיון העיקרי בינינו וכך "להוכיח" שאני לא באמת יודע על מה אני מדבר, ושאני רק רוצה להתנגח עם אחרים. במקרה שלך, אני מניח כשמדובר על "לצאת צודק" כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים..

שיא עולם ב-OHP זה 236.5 קילוגרם שנקבע על ידי Vasily Alexeev באופן לא רשמי.
שיא עולם בOHP - שכחת לציין שמדובר במרים משקולות וללחוץ משקל מעל הראש זה לא הדבר היחיד שהוא עשה בתרגיל. קוראים לתרגיל קלין& פרס. בנוסף לכך, קלין&פרס זה התרגיל השלישי שעושים בהרמת משקולות - זאת אומרת שלפני שהוא שבר את שיא העולם הזה הוא עשה עוד שני תרגילים לפני כן. סנאץ' וקלין אנד ג'ארק. לא תוכל לקרוא לזה "שיא העולם בפרס" או אפילו "שיא העולם בפוש פרס" מפני שזה לא התרגיל, ובטח שלא תוכל לשיא העולם בפרס בישיבה ולומר שזאת הוכחה שבישיבה מרימים יותר, מפני שאלו שני תרגילים שונים, שיאן העולם בקלין&פרס לפני ששבר את שיא העולם הזה עשה עוד 2 תרגילים - כך שהוא לא באמת ביצע את כל מה שהוא יכול בהרמה הזו, והוא עשה קלין& פרס ולא פוש פרס, ובטח ובטח שלא לבד ומפני ששיאן העולם בפרס בישיבה לא עשה זאת כשהוא אחרי 2 תרגילים מתישים במשקל שיא.. אלא כשהוא רענן.
באופן רשמי המחזיק בשיא הוא Ken Patera עם 229 קילוגרם. רשמי בגלל היותו חלק מהקלין אנד פרס אותו ביצע הבחור באחת האולימפיאדות אז
אותם נימוקים שציינתי לשיאן העולם הלא הרשמי.
ואם לא ידעת, שיא העולם הוא 240 קילו (בפוש פרס)
איך בדיוק זה מסתדר עם "שיאי העולם בישיבה גבוהים בהרבה"? במיוחד כשאנחנו מדברים שיא לא רשמי, ואין שום סרטון עליו, ואפילו בויקיפדיה לא מוזכר עליו כלום לגבי ה250 קילו שיא הזה.

לא מצאתי שום סרטון שלו מבצע את השיא ולא מצאתי שזה אפילו מוזכר איפה שהוא..
שלח בבקשה קישור לטבלה הזאת שמצאת..
לארי ווילס מבצע 234 קילו של פרס בישיבה אם זה מעניין.
חזק ביותר.. יש לך קישור לסרטון? לא מוצא
בינתיים הראית לי שיאי עולם של "פרס בעמידה" שהם בעצם קלין&פרס וניסית להשוות אותם לשיאי העולם בפרס בישיבה כשבפועל אלו שני תרגילים שונים לגמרי והתנאים של האתלטים שונים לגמרי (לפרס בעמידה אתה מגיע רענן, בקלין&פרס אתה "מבזבז" כוח על הקלין, וגם בא אחרי 2 הרמות).
ואם לא ידעת - צ'ין אפס הוא לא תרגיל עזר.
שאלה נוספת שקשורה לנושא אם כבר יש דיון:

אני רוצה להרים יותר משקל בדדליפט. לפי מה שהבנתי הגב הוא הגורם המגביל בתנועה ולכן אני מרים פחות ממה שאני יכול. איפה כדאי לי לחתוך את הגב על מנת להוריד אותו, ברחב גבי או בטרפזים?
לחתוך לעצמך את הגב? מה אתה דפוק? ברצינות אם אתה רוצה לעשות את זה זה מעיד על משהו נפשי לא בסדר ואני לא כותב את זה כדי לצחוק עליך. אני מציע שתלך לבדוק את העניין, זה באמת נשמע רציני

לפי מה שהבנתי הגב הוא הגורם המגביל בתנועה ולכן אני מרים פחות ממה שאני יכול.
לא בהכרח שהגב מגביל. ומה זה פחות ממה שאתה יכול? אתה יכול כמה שהחוליה החלשה יכולה
איפה כדאי לי לחתוך את הגב על מנת להוריד אותו, ברחב גבי או בטרפזים?
לחתוך את הגב? להוריד אותו? מה?

לחתוך לעצמך את הגב? מה אתה דפוק? ברצינות אם אתה רוצה לעשות את זה זה מעיד על משהו נפשי לא בסדר ואני לא כותב את זה כדי לצחוק עליך. אני מציע שתלך לבדוק את העניין, זה באמת נשמע רציני
לא בהכרח שהגב מגביל. ומה זה פחות ממה שאתה יכול? אתה יכול כמה שהחוליה החלשה יכולה

לחתוך את הגב? להוריד אותו? מה?
הוא צוחק

• פותח/ת השרשור
פעם הבאה שתכתוב לי תגובה אבל לא תצטט אותי, לא אענה לך.

למה אתה חוזר שוב על הטענה הזו? כבר עניתי לך עליה מקודם.
אבל ניחא, בוא נמשיך עם הקרקס.
המייצבים עוזרים להרים יותר מפני שבעמידה הכוח עובר דרך יותר מסת שריר ולכן אתה גם מרים יותר. אם תרצה לטעון שהמייצבים לא מוסיפים משקל על המוט אז תצטרך להתמודד עם הדוגמה שהבאתי לגבי הדדליפט - שאם אחתוך את הגב למתאמן שעושה 200X5 - האם הוא יוכל להרים יותר משקל מפני שאין לו גב? (לדבריך, המייצבים לא עוזרים להרים יותר, הם רק מפריעים.. והרחב גבי הוא שריר מייצב של הטורסו והכתף בדדליפט).

איך בדיוק שיניתי את הנושא?
כתבת שיש כאלה שמרימים עם גב עגול וכך המייצבים עובדים פחות ובזכות זה שהם יכולים להרים יותר זו הוכחה לכך שנטרול מייצבים בדדליפט (כמו הרחב גבי) עוזר להרים יותר וכתבתי לך ש:
לא משנה כמה תנסה - אתה לא תצליח להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים. הטענה שלך שווה ערך ל "אתה בכלל לא מפעיל את הרגליים בדדליפט אתה מרים הכל עם הגב" - שתי הטענות הללו שגויות מיסודן מפני שאתה לא יכול להרים עם הגב (הגב אמנם עובד קשה בדדליפט - אבל הוא לא מרים כלום) ואתה לא יכול להרים מוט מהרצפה בלי להפעיל את הזוקפים.
רוצה להסביר לי בדיוק למה זה לא קשור?
עזוב את זה שההשערה שהבאת שבגלל שיש ניטרול של הזוקפים בדדליפט עם גב עגול (שקר וכזב, אתה לא יכול לעשות דבר כזה גם אם ממש תרצה) אפשר להרים יותר משקל היא שטויות. הסיבה שאפשר להרים יותר עם גב עגול היא מפני שטווח התנועה מתקצר.

רוצה להסביר לי לאיזו השוואה אתה מתכוון ולמה זה לא נכון? כי כל פעם שאתה כותב עליי דברים רעים ואני מבקש ממך שתוכיח את זה, אתה פשוט ממשיך לכתוב דברים רעים אבל לא מספק שום הוכחה לדבריך. לכתוב "הדוגמה שהבאת טיפשית" - זו לא הוכחה.

יש לך את זה ביותר הוצאה מהקשרו?
מה ששכחתי לגבי מה היה הדיון זה לגבי השאלה ששאל פותח האשכול, וזה כבר לא קשור לדיון בינינו, ואתה יודע את זה. ניסית להציג את זה כאילו מה ששכחתי הוא הדיון העיקרי בינינו וכך "להוכיח" שאני לא באמת יודע על מה אני מדבר, ושאני רק רוצה להתנגח עם אחרים. במקרה שלך, אני מניח כשמדובר על "לצאת צודק" כנראה שהמטרה מקדשת את האמצעים..

שיא עולם בOHP - שכחת לציין שמדובר במרים משקולות וללחוץ משקל מעל הראש זה לא הדבר היחיד שהוא עשה בתרגיל. קוראים לתרגיל קלין& פרס. בנוסף לכך, קלין&פרס זה התרגיל השלישי שעושים בהרמת משקולות - זאת אומרת שלפני שהוא שבר את שיא העולם הזה הוא עשה עוד שני תרגילים לפני כן. סנאץ' וקלין אנד ג'ארק. לא תוכל לקרוא לזה "שיא העולם בפרס" או אפילו "שיא העולם בפוש פרס" מפני שזה לא התרגיל, ובטח שלא תוכל לשיא העולם בפרס בישיבה ולומר שזאת הוכחה שבישיבה מרימים יותר, מפני שאלו שני תרגילים שונים, שיאן העולם בקלין&פרס לפני ששבר את שיא העולם הזה עשה עוד 2 תרגילים - כך שהוא לא באמת ביצע את כל מה שהוא יכול בהרמה הזו, והוא עשה קלין& פרס ולא פוש פרס, ובטח ובטח שלא לבד ומפני ששיאן העולם בפרס בישיבה לא עשה זאת כשהוא אחרי 2 תרגילים מתישים במשקל שיא.. אלא כשהוא רענן.

אותם נימוקים שציינתי לשיאן העולם הלא הרשמי.
ואם לא ידעת, שיא העולם הוא 240 קילו (בפוש פרס)
איך בדיוק זה מסתדר עם "שיאי העולם בישיבה גבוהים בהרבה"? במיוחד כשאנחנו מדברים שיא לא רשמי, ואין שום סרטון עליו, ואפילו בויקיפדיה לא מוזכר עליו כלום לגבי ה250 קילו שיא הזה.

לא מצאתי שום סרטון שלו מבצע את השיא ולא מצאתי שזה אפילו מוזכר איפה שהוא..
שלח בבקשה קישור לטבלה הזאת שמצאת..

חזק ביותר.. יש לך קישור לסרטון? לא מוצא
בינתיים הראית לי שיאי עולם של "פרס בעמידה" שהם בעצם קלין&פרס וניסית להשוות אותם לשיאי העולם בפרס בישיבה כשבפועל אלו שני תרגילים שונים לגמרי והתנאים של האתלטים שונים לגמרי (לפרס בעמידה אתה מגיע רענן, בקלין&פרס אתה "מבזבז" כוח על הקלין, וגם בא אחרי 2 הרמות).
ואם לא ידעת - צ'ין אפס הוא לא תרגיל עזר.

וסילי אלקסיב לא עשה את זה כחלק מקלין אנד פרס, לא עשה 2 תרגילים לפני זה אלא ביצע את השיא כחלק מאימוניו, לא כחלק מתחרות, ולכן זה לא רשמי.
מן הסתם גם לא תמצא סרטון על השיא הזה, זה נטו על פי מה שקראתי.
עם קן פטרה זה כן רשמי משום שבוצע באולימפיאדה.
אני מביא לך את שיאי העולם באוברהד פרס ואתה מביא לי "פוש פרס"?
בפוש פרס מן הסתם תרים יותר בגלל שיש עזרה גדולה מהרגליים. זה לא יכול להיות חלק מהויכוח.
אגב, קלין אנד פרס יותר דומה לפוש פרס מאשר לאוברהד פרס בגלל העזרה שמקבלים מהרגליים חלק מהשיאנים. אם כבר אני הטעיתי בכך שהבאתי שיאים ב"קלין אנד פוש פרס" ולא בפרס שבו "בידדו" את הכוח של הכתפיים.
את הסרטון של לארי ווילס ראיתי כבר לפני כמה ימים כשחיפשתי מדריך לביצוע פרס בישיבה.

בנוגע ללהוריד את הגב, זאת ציניות.
כשאתה מתווכח עם בן אדם אתה לא יכול להביא בתור טיעון דוגמה שהמצאת מראש וקבעת מה התוצאות שלה.

נערך לאחרונה:
וסילי אלקסיב לא עשה את זה כחלק מקלין אנד פרס, לא עשה 2 תרגילים לפני זה אלא ביצע את השיא כחלק מאימוניו, לא כחלק מתחרות, ולכן זה לא רשמי.מן הסתם גם לא תמצא סרטון על השיא הזה, זה נטו על פי מה שקראתי.
לצערך, המציאות מוכיחה אחרת ממה שאתה טוען:

הוא עשה את זה כחלק מקלין אנד פרס, הוא ביצע עוד 2 תרגילים לפני השיא, השיא שלו כן רשמי, ויש על זה סרטון.
נו ו..? איפה ראית שאני טוען אחרת?
וסילי אלקסיב לא עשה את זה כחלק מקלין אנד פרס, לא עשה 2 תרגילים לפני זה אלא ביצע את השיא כחלק מאימוניו, לא כחלק מתחרות, ולכן זה לא רשמי.
מן הסתם גם לא תמצא סרטון על השיא הזה, זה נטו על פי מה שקראתי.
מה אתה אומר..
לצערך, לא כתבתי זאת על וסילי אלקסיב אלא על Werner Gunthor
אני מביא לך את שיאי העולם באוברהד פרס ואתה מביא לי "פוש פרס"?
בפוש פרס מן הסתם תרים יותר בגלל שיש עזרה גדולה מהרגליים. זה לא יכול להיות חלק מהויכוח.
אם לא ידעת התרגיל Overhead press לא פירושו לעשות קלין& פרס. כדי לעשות לך קצת סדר אני מציע שתראה את הסרטון הזה:
How to Overhead Press With Mark Rippetoe | The Art of Manliness
אף אחד מהשיאים שציינת (חלקם לא רשמיים ואחד מהם אפילו אין שום הוכחה שהוא בוצע באמת) לא כולל Overhead press. לזכותך ייאמר שחלק מהשיאים שכתבת הם פרס בישיבה, כך שלא התכוונת לכל השיאים שהם בוצעו בOverhead press.
אם אתה לא מאמין לי או שאתה חושב שאין הבדל ביניהם, אז אשלח לך סרטון שמראה מה זה קלין& פרס. תשווה אותו לסרטון ששלחתי מקודם של מארק ריפטו ותראה מה ההבדל בין Overhead press לבין Clean&Press.

קח מתוק
ומצחיק שכתבת שבפוש פרס ארים יותר בגלל שיש עזרה מהרגליים לכן זה לא יכול לקחת חלק מהויכוח (ועוד קרא לזה "ויכוח" במקום לקרוא לזה דיון) אבל שניסית להוכיח שבפרס בישיבה מרימים יותר משקל מפרס בעמידה הבאת דוגמה על מישהו שעשה 250 קילו שאין סרטון שלו עושה את זה, זה לא רשמי והדוגמאות שהבאת לגבי שיאי העולם ב "פרס" זה מרימי משקולות שעושים קלין& פרס ולפניהם עוד 2 תרגילים קשוחים ועוד ניסית להשוות את זה לשיאי העולם בפרס בישיבה ולומר שזאת הוכחה שבפרס בישיבה מרימים יותר
ואם לא ידעת, לפרס יש כמה וריאציות (קרדיט ל @White Walker )
  • מיליטרי פרס – לחיצה שנעשית בעמידה צרה עם עקבים צמודים וללא כל תנועה שמגיעה מהטורסו. לעיתים עם גב כנגד קיר.
  • לחיצה עם משקולות יד – הלחיצה נעשית בעמידה ובאמצעות דאמבלים ולא באמצעות מוט, כאשר אוחזים במשקולת בכל יד. אם לא נדרש אחרת, הידיים לוחצות ביחד ובמקביל לשנייה.
  • פוש פרס – לחיצה זו נעשית באמצעות עזרה מהרגליים והירכיים אשר מגבירות את התנע של תנועת המוט כלפי מעלה, ולעיתים ניתן להוסיף עד כ-30% משקל בשיטה זו.
כך שפוש פרס זה בעצם נחשב "פרס".
כרגע שיא העולם בפרס (פוש פרס) הוא 240 קילו שבוצעו בקלות (כמו שכבר ראית בסרטון ששלחתי מקודם):

אגב, קלין אנד פרס יותר דומה לפוש פרס מאשר לאוברהד פרס בגלל העזרה שמקבלים מהרגליים חלק מהשיאנים.
[/QUOTE]

עכשיו הטענה שלך הפכה מ "קלין&פרס זה פרס" ל "קלין&פרס" זה לא פרס אבל זה דומה לפרס? ועוד אין לך שיא עולם גבוה יותר של פרס בישיבה לעומת פרס בעמידה, לעומת מה שכתבת מקודם, ועוד כתבת שההפרשים גדולים בהרבה!
ומה הבלבול מוח הזה לגבי העזרה מהרגליים שמקבלים שיאני העולם בקלין&פרס כי הם דוחפים גם עם הרגליים לעומת פרס בישיבה? שמת לב שהדיון הוא בכלל לא על קלין&פרס אלא על פרס בעמידה כנגד פרס בישיבה? ואם כבר התחלת, שכחת גם לציין שבקלין&פרס חלק מהכוח של האתלטים מתבזבז על ה "קלין", ועוד הם באים לעשות את התרגיל אחרי 2 תרגילים קשוחים, לעומת אתלטים שעושים פרס בישיבה שלזה הם מגיעים רעננים ובשיא שלהם, ולא, הם לא צריכים להרים את המוט מהרצפה למעלה בטכניקה מסוימת וטובה - אלא מישהו מוציא להם את המוט מהראק.
שיאים ב"קלין אנד פוש פרס" ולא בפרס שבו "בידדו" את הכוח של הכתפיים.
אתה באמת חושב שבפרס בישיבה רק הכתפיים עובדות? לול
ומה בדיוק קשור הכוח של הכתפיים בקלין& פרס (ולא "קלין אנד פוש פרס" כמו שכתבת) לעומת פרס בישיבה? אנחנו מדברים פה נטו על מי מרים יותר, עם אותם תנאים (למרות שאתה לא עשית זאת, וסילפת את הטענה שלי בכך שניסית להציג שיאי עולם בפרס בישיבה לעומת שיאי עולם בפרס בעמידה ובעצם הבאת שיאי עולם בקלין& פרס שבאים אחרי 2 הרמות כבדות במשקל שיא, הבאת תרגיל שלא עליו הדיון כלל וניסית להציג אותו כאילו טענתי ששיאי העולם שם גבוהים יותר, בקלין&פרס לא פסלת את העובדה שמתבזבז חלק מהכוח על ה "קלין" וכמו שכתבתי לפני רגע גם על 2 ההרמות שלפני כן אבל כן טענת שפוש פרס לא נחשב פרס כי יש כוח מהרגליים ולא על זה הויכוח (פוש פרס זה אחד הוריאציות של פרס, כך שזה כן פרס) וגם עוד ניסית לומר שבקלין& פרס יש רמאות של האתלטים מפני שהם נעזרים ברגליים כדי לדחוף את המוט למעלה בקלין& פרס אבל את זה שהם מבזבזים כוח על ה "קלין" ואת זה שהם באים אחרי 2 הרמות במשקל שיא זה שכחת לציין).
בנוגע ללהוריד את הגב, זאת ציניות.
אני תמיד מסתלבט על אלה שמסתלבטים עליי.
כשאתה מתווכח עם בן אדם אתה לא יכול להביא בתור טיעון דוגמה שהמצאת מראש וקבעת מה התוצאות שלה.
איך רואים שאין לך מושג על מה אתה מדבר. לול.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@Texas Method

פאק. אני בקושי התווכחתי איתך וכבר התייאשתי לחלוטין.
אתה מציף את היריב שלך בכל כך הרבה מידע לא רלוונטי ש"אולי" קשור לנושא בעקיפין שהוא פשוט לא מסוגל לענות על הכל.

אני אנסה לענות על הנקודות המרכזיות:
אתה מראה סרטון של 230 קילו.
נחמד, גם אני ראיתי אותו. דיברתי על 236.5 שבוצע על ידו באחד מאימוניו.
באמת שלא מצאתי שום סרטון לשיא הזה אלא קראתי עליו באחד האתרים.
פרס בישיבה לא מבודד את הכתפיים, אבל הוא תרגיל שקשה יותר לרמות בו.
מן הסתם שיהיה קל לי להרים יותר משקל בכפיפות מרפקים אם אני אקפיץ את המוט על הקוואדס שלי, אבל זה לא כפיפות מרפקים אלא ווריאציה אחרת של משהו שיצרתי.
סליחה שנטיתי לטובתך והראיתי שיאי עולם בקלין אנד פרס כאילו מדובר בשיאי עולם באוברהד פרס רגיל, אני לא אעשה זאת שוב. העמדת אותי על טעותי ואני מודה לך (בשיא הרצינות).
קלין אנד פרס ופוש פרס לא יכולים להיות שקולים לפרס בישיבה. כשאני מדבר על אוברהד פרס אני מדבר על התרגיל הזה (למקרה שהתבלבלת בינו לבין בנט אובר רואו במקרה. זה בסדר, כולם מתבלבלים בין תרגילים.)

אם אתה כל כך להוט להראות שאני טועה, מהו שיא העולם באוברהד פרס והאם הוא יותר גבוה מה-234 קילו של לארי ווילס? (כי מסתבר שאתה מתכחש לשיאים שלא הועלו ליוטיוב)

נ"ב: בסך הכל רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לטקסס... 😭😵

מציע לך לראות את הסרטון קודם, החבר הטוב שלך ריפטו טוען בדיוק הפוך ממה שאתה טוען כאן כל הדיון.
דקה 4.55 בערך.
תכף הוא ילך לפורום של ריפ ויגיד לו "אתה לא יכול להוכיח לי שאתה יכול להרים יותר משקל בכפיפת מרפקים מאשר בפולי עליון".

מציע לך לראות את הסרטון קודם, החבר הטוב שלך ריפטו טוען בדיוק הפוך ממה שאתה טוען כאן כל הדיון.
דקה 4.55 בערך.
הבאתי סרטון של ריפטו שמלמד כיצד לבצע פרס כדי שפותח האשכול ילמד איך מבצעים פרס. רוצה בבקשה להסביר לי מה זה קשור לטענה שבפרס בעמידה מרימים יותר מפרס בישיבה? אלא אם כן תרצה לטעון שטענתי שכל מה שריפטו אומר קדוש מבחינתי, ואז תצטרך להביא לי הוכחות לדבריך. ולמרות ששיקרת וניסית להציג אותי כאחד שטוען שכל מה שריפטו אומר נכון- לא הצלחת להוכיח מפה שריפטו טוען שיש לעשות פרס בישיבה מאשר פרס בעמידה (וכידוע - מארק ריפטו אוהב ביצועים). הוא פשוט טוען שיש לשים חגורה בפרס.. איפה בדיוק הוא אומר שכדאי לעשות פרס בישיבה כי אז אפשר להרים יותר?
רק להבהיר, למקרה שלא הבנת עדיין:
אני לא מסכים עם מארק ריפטו לגבי הכול. ולמרות ששיקרת שאני טוען שכל מה שריפטו אומר קדוש - גם במשחק שלך הפסדת כי ריפטו לא טוען שיש לעשות פרס בישיבה אלא בעמידה. קרא את הספר Starting Strength, זה יענה לך על כמה שאלות. זו תהיה התחלה טובה. בהצלחה.
אתה מציף את היריב שלך בכל כך הרבה מידע לא רלוונטי ש"אולי" קשור לנושא בעקיפין שהוא פשוט לא מסוגל לענות על הכל.
התייאשת? אני היחיד פה שנהנה מזה?
מציף את היריב שלי? מה אנחנו במלחמה? אנחנו בדיון, ואנחנו מחפשים להגיע אל האמת (אני, לפחות. לפי התגובות שלך עושה רושם שאתה לא כל כך).
ואם תרצה לטעון שאני מציף אותך במידע לא רלוונטי אז תצטרך להסביר לי מה לא קשור, ולמה? אשמח לענות לך על הכול.
@Texas Method
ברור שאני מראה סרטון של 230 קילו, כי זה השיא. אתה טענת שהשיא הוא 236.5.
@Texas Method

אתה כתבת ששיא העולם בoverhead press הוא 236.5 קילו.
שיא עולם ב-OHP זה 236.5 קילוגרם שנקבע על ידי Vasily Alexeev
אם לא ידעת - כשאתה שובר שיא עולם אתה נמצא תחת חוקים מסוימים, ובמקום מסוים. זה לא שפתאום במכון שלך אתה עושה 550 קילו סקוואט ואז אתה נחשב שיאן העולם בסקוואט. זה לא עובד ככה. שיא העולם בדדליפט הוא 500 קילו (של אדי "החיה" הול) - אבל אתה יכול לראות שבנדיקט מגנוסון הוא שיאן העולם בדדליפט, והוא הרים 40 קילו פחות מאדי. כלומר - 460 קילו. איך זה ייתכן? שניכם היו תחת חוקים שונים. בנדיקט מגונסון לא עשה את הדדליפט עם חליפה מותאמת לתרגיל.
נוסף על כך, יש לא מעט ליפטרים שכאשר הם במכון הם מצליחים להרים משקל X לחזרה אחת, ופתאום בתחרות הם מרימים X-10.
ומה לגבי קטגוריות? ידעת שיש שיאי עולם שמחולקים לקטגוריות? המשקלים שהורמו בחלק מהקטגוריות הם הרבה פחות כבדים מהמשקל הכי כבד שהורם אי פעם אבל בכל זאת זה נחשב שיא עולם. במילים אחרות - גם אם הוא אכן הרים 236.5 קילו זה לא נחשב שיא עולם כי זה לא בוצע במקום מסוים, תחת חוקים מסוימים.
@Texas Method
פרס בישיבה לא מבודד את הכתפיים,
ברור שפרס בישיבה לא מבודד את הכתפיים. אתה לא יכול לעבוד רק על כתפיים בפרס.
@Texas Method
לרמות בו? פרס זה לא כפיפות ופשיטות מרפקים. אתה לא יכול לרמות בפרס. אתה אמנם יכול לעשות טכניקה גרועה - אבל אתה לא יכול לרמות בתרגיל שבו כל הגוף שלך (או כמעט כל הגוף, לא בטוח) עובד כמו פרס. "לרמות" פירושו שאתה משתמש בשרירים שלא אמורים לעבוד בתרגיל כדי להרים את המשקל. לדוגמה: בכפיפת מרפקים המתאמן נעזר בגב כדי להרים את המשקל (עלול לגרום לפציעות, לא מומלץ). זה נקרא לרמות. באילו שרירים בפרס אתה נעזר כדי "לרמות"? הרי כל הגוף עובד או כמעט הכל. ברור שאם תעשה דברים מטומטמים בפרס כדי לסגור את החזרה הבאה כמו להגיע לאובר אקסטשיין אתה תיפצע.
@Texas Method
מן הסתם שיהיה קל לי להרים יותר משקל בכפיפות מרפקים אם אני אקפיץ את המוט על הקוואדס שלי, אבל זה לא כפיפות מרפקים אלא ווריאציה אחרת של משהו שיצרתי.
אני מסכים איתך חלקית. אתה תצליח להרים יותר משקל אם אתה עושה דברים בתרגיל שאתה לא צריך לעשות ומה שתעשה כבר לא יהיה התרגיל.. כלומר, אם עשית כפיפת מרפקים ורימית בטירוף עם הגב זה כבר לא נחשב כפיפת מרפקים - כי לא בידדת את היד הקדמית על ידי כיפוף המרפקים כדי להרים את המוט אלא נעזרת בעוד שרירים (דבר טיפשי. יגרום להיתקעות מוקדמת ולפציעות). אבל זה לא נכון לגבי כל תרגיל.
קח לדוגמה: סקוואט
בתחרות גם אם תעשה סקוואט עם butt wink וברכיים קורסות אבל עשית הכול על פי הכללים של התחרות - אף על פי שהטכניקה גרועה הסקוואט שלך עובר תחרות.
@Texas Method

סליחה שנטיתי לטובתך והראיתי שיאי עולם בקלין אנד פרס כאילו מדובר בשיאי עולם באוברהד פרס רגיל, אני לא אעשה זאת שוב. העמדת אותי על טעותי ואני מודה לך (בשיא הרצינות).
איך בדיוק נטית לטובתי אם ניסית להשוות את הטענה שלי שבפרס בעמידה מרימים יותר מאשר פרס בישיבה לזה שהבאת תרגיל שבכלל לא טענתי שבו מרימים יותר מפרס בישיבה? הבאת קלין& פרס ועוד אתה מבזבז כוח על החלק הראשון של התרגיל ואז יש לך לעשות את הלחיצה, וכמובן שזה התבצע אחרי 2 תרגילים במשקל שיא, ועוד ניסית לומר שהאתלטים שעושים קלין& פרס מרימים משקלים כבדים בגלל שהם נעזרים ברגליים כדי לדחוף את המוט למעלה אבל את זה שה "קלין" (החלק הראשון של התרגיל) גוזל מהם כוח בחלק השני של התרגיל (פרס) לעומת פרס בישיבה שהדבר היחיד שאתה מבצע זה פרס, ואת זה שהם באו אחרי 2 הרמות במשקל שיא לעומת פרס בישיבה שבאים רעננים ואנרגטים, ואת זה שהם צריכים להרים בעצמם את המוט מהרצפה בטכניקה מסוימת וטובה לעומת פרס בישיבה שמוציאים לשיאנים את המוט מהראק ומביאים להם אותו לידיים?
@Texas Method
קלין אנד פרס ופוש פרס לא יכולים להיות שקולים לפרס בישיבה.

ברור שקלין אנד פרס לא יכול להיות שקול לפרס בישיבה. אתה טענת שהוא שקול לפרס בישיבה והבאת דוגמאות על שיאני עולם ב קלין&פרס וניסית להשוות אותם לשיאני עולם בפרס (פוש פרס). פוש פרס לא יכול להיות שקול לפרס בישיבה? אתה זה שהבאת דוגמאות על קלין& פרס שבתרגיל האתלטים בחלק השני של התרגיל לוחצים את המוט מעל הראש ונעזרים ברגליים (עזוב את זה שזה בכלל לא קשור לתרגיל שדנו עליו)
@Texas Method
כשאני מדבר על אוברהד פרס אני מדבר על התרגיל הזה (למקרה שהתבלבלת בינו לבין בנט אובר רואו במקרה. זה בסדר, כולם מתבלבלים בין תרגילים.)

עכשיו הטענה שלך הפכה מ "בפרס בישיבה אפשר להרים יותר משקל מפרס בעמידה. פרס בעמידה= קלין&פרס" ל "לא התכוונתי לקלין&פרס אלא לפרס שבו אין עזרה מהרגליים כלל. אבל זה לא נכון. כתבת בפירוש שהסתכלת על שיאי העולם בפרס בעמידה לעומת פרס בישיבה וטענת שהשיאים של הפרס בישיבה הרבה יותר גבוהים. כשביקשתי ממך להביא את השיאים הבאת לי שיאים של מרימי משקולות שעושים קלין&פרס וניסית להשוות ביניהם וכך לומר שבפרס בישיבה מרימים יותר משקל אבל שכחת לציין שכאשר עושים קלין& פרס אתה מבזבז כוח על החלק הראשון של התרגיל ואז יש לך לעשות את הלחיצה, וכמובן שזה התבצע אחרי 2 תרגילים במשקל שיא, ועוד ניסית לומר שהאתלטים שעושים קלין& פרס מרימים משקלים כבדים בגלל שהם נעזרים ברגליים כדי לדחוף את המוט למעלה אבל את זה שה "קלין" (החלק הראשון של התרגיל) גוזל מהם כוח בחלק השני של התרגיל (פרס) לעומת פרס בישיבה שהדבר היחיד שאתה מבצע זה פרס, ואת זה שהם באו אחרי 2 הרמות במשקל שיא לעומת פרס בישיבה שבאים רעננים ואנרגטים, ואת זה שהם צריכים להרים בעצמם את המוט מהרצפה בטכניקה מסוימת וטובה לעומת פרס בישיבה שמוציאים לשיאנים את המוט מהראק ומביאים להם אותו. אז כן, אתה לא יכול להשוות קלין&פרס לפרס בישיבה.
עזוב את זה שניסית להציג את זה שלארי עשה 234 קילו פרס בישיבה כשיא העולם.
ומה השטות הזאת לגבי הבנט אובר רואו? איך בדיוק הבנת שאני מתבלבל בין פרס לבין בנט אובר רואו?
@Texas Method
אם אתה כל כך להוט להראות שאני טועה,
אתה זה שכתבת שטויות ועוד כתבת שאני טועה, סילפת את דבריי וניסית להסתלבט עליי. אתה זה שבאת אליי בטענות שאני מדבר שטויות, אבל לא הוכחת את הטענות שלך. רק כתבת שאני טועה. וכשביקשתי ממך שתוכיח - הבאת דברים לא קשורים (נכלל בקטגוריה של ה "שטויות").
@Texas Method
מהו שיא העולם באוברהד פרס והאם הוא יותר גבוה מה-234 קילו של לארי ווילס? (כי מסתבר שאתה מתכחש לשיאים שלא הועלו ליוטיוב)
לארי לא שבר את שיא העולם באוברהד פרס, וגם לא שבר את שיא העולם בפרס בישיבה. יש כאלה שעשו דדליפט של יותר מחצי טון אבל הדדליפט הזה לא נחשב כשיא העולם. יש גם כאלה שעשו סקוואט גבוה יותר משל ולאד אלחזוב אבל הסקוואט שלהם לא נחשב כשיא העולם. יש חוקים מסוימים, וצריך להיות במקום מסוים. אתה לא יכול להסקוויט 600 קילו במכון שלך ולטעון שאתה שיאן העולם החדש בסקוואט. ולמה שאני אביא שיאים לגבי הפרס? אתה זה שטענת ששיאי העולם בפרס בישיבה גבוהים יותר מפרס בעמידה (ועוד בצורה משמעותית). תוכיח אתה את דבריך.
נ"ב: בסך הכל רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לטקסס... 😭😵

אם אתה לא רוצה להיכנס לדיון בנושאים מסוימים, אז אל תיכנס אליו.
תכף הוא ילך לפורום של ריפ ויגיד לו "אתה לא יכול להוכיח לי שאתה יכול להרים יותר משקל בכפיפת מרפקים מאשר בפולי עליון".
אם תרצה - אני מוכן לעשות את זה..
מה לא אעשה למען המעריץ שלי?

אלא אם כן תרצה לטעון שטענתי שכל מה שריפטו אומר קדוש מבחינתי, ואז תצטרך להביא לי הוכחות לדבריך.
ולמרות ששיקרת וניסית להציג אותי כאחד שטוען שכל מה שריפטו אומר נכון-
אני לא מסכים עם מארק ריפטו לגבי הכול.
ולמרות ששיקרת שאני טוען שכל מה שריפטו אומר קדוש
אלוהים, איזה רגיש אתה, כולה כתבתי
החבר הטוב שלך ריפטו

לגבי הטענה
רוצה בבקשה להסביר לי מה זה קשור לטענה שבפרס בעמידה מרימים יותר מפרס בישיבה?
זה פשוט, הוא אומר שככל שיש יותר מפרקים מעורבים אז יש לכוח יותר לאיפה לברוח.
הוא טוען שאפשר לחשוב שפרס צריך להיות יותר חזק מבנצ' בגלל שמעורבים בו יותר שרירים אבל בגלל שבבנצ' יש פחות מפרקים מעורבים אז אתה יכול לתעל יותר כוח ביעילות.
מכאן לנושא, בפרס בעמידה יש יותר מפרקים מעורבים לכן יש לכוח יותר לאיפה לזלוג, בישיבה אתה מבודד את הבעיה הזאת בכך שאתה יושב ואז יש פחות מפרקים מעורבים ואתה נשען כנגד הספסל ולכן תוכל לתעל יותר כוח.

איפה בדיוק הוא אומר שכדאי לעשות פרס בישיבה כי אז אפשר להרים יותר?
פחות מפרקים מעורבים יותר כוח

גם במשחק שלך הפסדת כי ריפטו לא טוען שיש לעשות פרס בישיבה אלא בעמידה.
לא טענתי את זה, כרגיל המשחק הנהדר שלך להכניס מילים לפה לאנשים.
מסכים, שלא ייצא שאני תומך רק בפרס בישיבה, יש דברים יותר חשובים מעוד כמה קילו על המוט.
טענתי ההפך, פרס בעמידה הוא חשוב אבל לא אומר שהוא בהכרח יותר חזק מפרס בישיבה.

לרמות בו? פרס זה לא כפיפות ופשיטות מרפקים. אתה לא יכול לרמות בפרס.
בטח שאפשר, להשתמש ברגליים ומומנטום. זה למה אפשר להרים יותר בפוש פרס.

הרי כל הגוף עובד או כמעט הכל.
השאלה אם הוא עובד כדי לייצב אותך או כדי להרים את המשקל.

אם אתה לא רוצה להיכנס לדיון בנושאים מסוימים, אז אל תיכנס אליו.
אתה רציני? הוא פתח את האשכול למטרה הזאת.

אלוהים, איזה רגיש אתה, כולה כתבתי

לגבי הטענה

זה פשוט, הוא אומר שככל שיש יותר מפרקים מעורבים אז יש לכוח יותר לאיפה לברוח.
הוא טוען שאפשר לחשוב שפרס צריך להיות יותר חזק מבנצ' בגלל שמעורבים בו יותר שרירים אבל בגלל שבבנצ' יש פחות מפרקים מעורבים אז אתה יכול לתעל יותר כוח ביעילות.
מכאן לנושא, בפרס בעמידה יש יותר מפרקים מעורבים לכן יש לכוח יותר לאיפה לזלוג, בישיבה אתה מבודד את הבעיה הזאת בכך שאתה יושב ואז יש פחות מפרקים מעורבים ואתה נשען כנגד הספסל ולכן תוכל לתעל יותר כוח.

פחות מפרקים מעורבים יותר כוח

לא טענתי את זה, כרגיל המשחק הנהדר שלך להכניס מילים לפה לאנשים.

טענתי ההפך, פרס בעמידה הוא חשוב אבל לא אומר שהוא בהכרח יותר חזק מפרס בישיבה.

בטח שאפשר, להשתמש ברגליים ומומנטום. זה למה אפשר להרים יותר בפוש פרס.

השאלה אם הוא עובד כדי לייצב אותך או כדי להרים את המשקל.

אתה רציני? הוא פתח את האשכול למטרה הזאת.

רק מזכיר לך שאתה מבזבז את הזמן, על סמך התגובה האחרונה שלו, החיבור שלו למציאות מוטל בספק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית