הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' לא רוצה לעלות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר במסה מתחילת יוני כשהתחלתי שקלתי 54.5 היום אני 63.5 התחלתי בתוכנית הלינארית של קנדיטו ושם באמת שום דבר לא עלה רק הדדליפט וגם לא במלא (פשוט הייתי די חדש בדדליפט ובגלל זה העליה), כשנאי אומר לא עלה הכוונה עלה בממש קצת נגיד סקוואט ב7.5 קילו (וגם בוא ני די חדש) ובנץ' 2.5 קילו (עושה בנץ' מאז שהתחלתי להאתמן לפני שנה וחצי), עברתי לפני חודשיים+ לתוכנית AB רגילה ופתאום בום בסקוואט עלה כבר ב15 קילו! הדדליפט ב15 גם כן ופתאום גם ממש על ההתחלה הצלחתי לעלות את הבנץ' ב2.5 תוך פחות מחודש ל67.5 וחשבתי שעליתי על דרך המלך, אפילו הפרס עלה בחודשיים האלה ב5 קילו אחרי שעלה רק ב2.5 קילו בחצי שנה שלפני, אבל פתאום בחודש האחרון הבנץ' נתקע מחדש ושוב פעם נראה שהוא לא עומד להתקדם ואני כבר אבוד.. עליה מ60 ל67.5 ב7 חודשי מסה ועליה בשמקל גוף של 9 קילו, איך זה הגיוני שהוא פשוט לא עולה אם פתאום כן עליתי בסקוואט שגם בו הייתי תקוע מלא זמן
אני נותן מספיק נפח עושה 3 סטים בנץ' 3 משקולות חופשיות בשיפוע ועוד 3 סטים פרפר

בהנחה שאתה ישן טוב אוכל טוב ועולה במשקל, אתה חייב לתכנן יותר טוב את התוכנית אימונים שלך. או יותר נכון לקחת תוכנית מוכחת שכבר מתוכננת, עם ריסטים ועליה ליניארית ואחוזי עבודה של משקל.
זה שקנדיטו לא עבד בשבילך זה לא אומר שאתה לא יכול לנסות תוכנית אחרת.
אני כמעט בטוח שהבעיה שלך היא חוסר תכנון לעליה במשקלים, ואתה שם מקסימום משקל על המוט ומנסה לריב איתו כל יום מחדש

• פותח/ת השרשור
נשמע שדווקא יכול להיות שיש יותר מדי נפח.

בהנחה שאתה ישן טוב אוכל טוב ועולה במשקל, אתה חייב לתכנן יותר טוב את התוכנית אימונים שלך. או יותר נכון לקחת תוכנית מוכחת שכבר מתוכננת, עם ריסטים ועליה ליניארית ואחוזי עבודה של משקל.
אני כמעט בטוח שהבעיה שלך היא חוסר תכנון לעליה במשקלים, ואתה שם מקסימום משקל על המוט ומנסה לריב איתו כל יום מחדש
1.לא חשוב שיש יותר מידי נפח כי בתוכנית של קנדיטו כשהיה פחות נפח לא עליתי ולכן הוספתי כי הסקתי שחסר לי נפח
2.אני דווקא לא מגיע לכשל וכו' מנסה לא להגיע לרפי 10, ובנוגע לתוכנית עובדה שבסקוואט דדליפט ואפילו פרס אני עולה, הבנץ' כבר הרבה אמוד חודשים בקושי עולה וגם אם התכונית לא 100 היא עדיין אמורה לגרום לי אז לעלות 70-80 לא 20

1.לא חשוב שיש יותר מידי נפח כי בתוכנית של קנדיטו כשהיה פחות נפח לא עליתי ולכן הוספתי כי הסקתי שחסר לי נפח
2.אני דווקא לא מגיע לכשל וכו' מנסה לא להגיע לרפי 10, ובנוגע לתוכנית עובדה שבסקוואט דדליפט ואפילו פרס אני עולה, הבנץ' כבר הרבה אמוד חודשים בקושי עולה וגם אם התכונית לא 100 היא עדיין אמורה לגרום לי אז לעלות 70-80 לא 20
תנסה לגוון
אימון אחד לעשות 3X6 כבד, אימון שני 4X8 יותר קל. זו רק דוגמא, בבנץ' חשוב לגוון

אתה אומר שהמשקל עבודה שלך היא 67.5
כמה חזרות אתה מצליח עם ה67.5 לכל הסטים? וכבר כמה זמן אתה עובד עם המשקל הזה מבלי להוריד?
תשמע אני מכיר הרבה חברה שאומרים שהם לא עובדים במשקל המקסימום שלהם כדי לא להגיע לכשל ובפועל האגו גובר עליהם וכל הזמן מנסים לשבור את המקסימום מאימון לאימון מבלי לשים לב לזה.
תנסה להוריד ל60 ולהתקדם כל שבוע, ולא כל אימון.
כשתגיע עוד פעם ל67.5 במידה ותצליח לסגור את כל הסטים תנסה 70 לפחות 2 אימונים ואז תרד בחזרה עוד קצת.

ובלי קשר אם הרצון שלך זה להעלות במשקלי העבודה בבנץ פרס, אז תנסה לעבוד יותר בנץ פרס, תעזוב בנתיים את הפרפר ותוסיף לך עוד שני סטים של בנץ פרס.

מסכים עם כל מילה.
ובלי קשר אם הרצון שלך זה להעלות במשקלי העבודה בבנץ פרס, אז תנסה לעבוד יותר בנץ פרס, תעזוב בנתיים את הפרפר ותוסיף לך עוד שני סטים של בנץ פרס.
גם מסכים לגמרי.

בוא נדבר פרקטית.
/שנים עבדתי עם תוכנית היפוטרופיה ולא ראיתי את ההתקדמות שרציתי לראות.
וזה בגלל שתוכנית כזאת לא בנויה לפתח כוח, זה לא מטרתה.
מטרת התוכנית היא מסה, ונראה שצברת מסה.

בשביל לצבור כוח, תצטרך לעשות תוכנית מתאימה לזה.

דבר ראשון, תשחזר את הטכניקה שלך ותוודא שהיא טובה.
דבר שני, כל חזרה תמתין שניה על החזה עם המוט לפני שאתה עולה, זה מוודא שאתה לא מקפיץ, ומאמץ יותר שרירים. זה לבד קידם לי את הבנץ' באיזה 10 ק"ג בתקופה קצרה.
דבר שלישי, תעבוד עם תוכנית לכוח.
תעבוד עם 5 חזרות במקום 10. 3 פעמים בשבוע. ובערך 5 סטים כל אימון.
או שתעשה רק פעמיים בשבוע, 8 סטים כל אימון.
דבר רביעי ואחרון, תוריד משקל (לבערך 55 ק"ג), ותוסיף 2.5-5 ק"ג כל שבוע.

מסכים עם כל מילה.

גם מסכים לגמרי.

בוא נדבר פרקטית.
/שנים עבדתי עם תוכנית היפוטרופיה ולא ראיתי את ההתקדמות שרציתי לראות.
וזה בגלל שתוכנית כזאת לא בנויה לפתח כוח, זה לא מטרתה.
מטרת התוכנית היא מסה, ונראה שצברת מסה.

דבר שני, כל חזרה תמתין שניה על החזה עם המוט לפני שאתה עולה, זה מוודא שאתה לא מקפיץ, ומאמץ יותר שרירים. זה לבד קידם לי את הבנץ' באיזה 10 ק"ג בתקופה קצרה.

זה תקף גם לתרגילים האחרים כמו סקוואט ונגיד מתח או כתפיים?

ויש תוכנית שאפשר לשלב בה יום כוח ויום היפרטרופיה נכון? זה נחשב טוב לדעתך?
אישית אני מעדיף תקופה של מסה לעומת תקופת כוח, ולא לשלב בין השניים ביחד.
אבל זה רק דעתי.

אישית אני מעדיף תקופה של מסה לעומת תקופת כוח, ולא לשלב בין השניים ביחד.
אבל זה רק דעתי.

אז אתה אומר בעצם שיש מצב שאין התקדמות במשקלים כי אחת הסיבות היא שחסר כוח?
זה לא אמור להשתלב ביחד בגדול?

אז אתה אומר בעצם שיש מצב שאין התקדמות במשקלים כי אחת הסיבות היא שחסר כוח?
זה לא אמור להשתלב ביחד בגדול?
זה כן אמור, אבל לאט אם בכלל.
בטח ראית אנשים עם בנצ' כבד מאוד, אבל בלי מסת שריר גדולה מידי, או ההיפך.

אימון היפוטרופיה יקדם גם כוח קצת, אבל לא כמו תוכנית כוח מתאימה.
וגם תוכנית כוח יתן קצת מסה, אבל לא כמו תוכנית היפוטרופיה.

• פותח/ת השרשור
אתה אומר שהמשקל עבודה שלך היא 67.5
כמה חזרות אתה מצליח עם ה67.5 לכל הסטים? וכבר כמה זמן אתה עובד עם המשקל הזה מבלי להוריד?
תשמע אני מכיר הרבה חברה שאומרים שהם לא עובדים במשקל המקסימום שלהם כדי לא להגיע לכשל ובפועל האגו גובר עליהם וכל הזמן מנסים לשבור את המקסימום מאימון לאימון מבלי לשים לב לזה.
תנסה להוריד ל60 ולהתקדם כל שבוע, ולא כל אימון.
כשתגיע עוד פעם ל67.5 במידה ותצליח לסגור את כל הסטים תנסה 70 לפחות 2 אימונים ואז תרד בחזרה עוד קצת.

אני נותן שביעיות כרגע, ובערך חודשיים איתו, עליתי משישיות אבלז ה לא ספציפית על עכשיו אלא על תקופה של כמעט שנה שבה עליתי רק 7.5 רקילו בבנץ' בזמן שעשיתי תוכנית כוח של קנדיטו, הייתי נותן בה באימון השני 6 סטים של רביעיות לספוטו פרס והוא לא עלה בשיט, כבר עשיתי ריסט לפני כמה זמן וזה גם לא עזר..

• פותח/ת השרשור
טוב ניסיתי להוריד קצת משקל ולעלות מחדש ואין הוא פשוט תקוע אני אשכרה עליתי בחזרה אחת בודדת בחודש וחצי האחרונים בבנץ'
הקטע המטורף אבל זה שכל שאר הליפטים עלו ועלו בהרבה, הסקוואט עלה רק החודש ב10 קילו! יותר ממה שהבנץ' עלה לי בשנה האחרונה... אפילו בפרס עליתי ב3 חזרות בחודש האחרון ורק בבנץ' כלום ושום דבר, אני באמת לא מבין מה הולך פה.
אם זה בעיה בתזונה התאוששות סטרס וכו' לא הייתי אמור לעלות ככה בסקוואט אחרי שגם בו הייתי די תקוע כמה חודשים. והתוכנית עובדה שהיא עובדת לכל התרגילים משמע שהיא טובה עם מספיק נפח אבל לא יותר מידי אבל בכל זאת הבנץ' פשוט לא רוצה לזוז.. אני כבר מיואש מהתרגיל הזה.

הדבר שעוד יותר מוזר זה שבלחיצה עם משקולות חופשיות בשיפוע חיובי ובפרפר אני כן עולה באופן עקבי רק בבנץ' לא

טוב ניסיתי להוריד קצת משקל ולעלות מחדש ואין הוא פשוט תקוע אני אשכרה עליתי בחזרה אחת בודדת בחודש וחצי האחרונים בבנץ'
הקטע המטורף אבל זה שכל שאר הליפטים עלו ועלו בהרבה, הסקוואט עלה רק החודש ב10 קילו! יותר ממה שהבנץ' עלה לי בשנה האחרונה... אפילו בפרס עליתי ב3 חזרות בחודש האחרון ורק בבנץ' כלום ושום דבר, אני באמת לא מבין מה הולך פה.
אם זה בעיה בתזונה התאוששות סטרס וכו' לא הייתי אמור לעלות ככה בסקוואט אחרי שגם בו הייתי די תקוע כמה חודשים. והתוכנית עובדה שהיא עובדת לכל התרגילים משמע שהיא טובה עם מספיק נפח אבל לא יותר מידי אבל בכל זאת הבנץ' פשוט לא רוצה לזוז.. אני כבר מיואש מהתרגיל הזה.

הדבר שעוד יותר מוזר זה שבלחיצה עם משקולות חופשיות בשיפוע חיובי ובפרפר אני כן עולה באופן עקבי רק בבנץ' לא

תשמע, אשמח ליעץ לך יותר, אבל תגיד לי אם אתה מעוניין בעיצות.

אני שוקל 86 בערך, עם בנץ' תחרותי 170 אני חושב (עשיתי 165 בקלות).
התוכנית בנץ' שלי די בדוקה ועובדת.
אני לא שומר סודות, אשמח לשתף ולהדריך אותך בה לגמרי מהתחלה ועד הסוף, אבל תראה לי שאתה בכלל מעוניין.

כמה טיפים חשובים לדעתי.
1. תמיד לעצור על החזה כל חזרה.
2. תזונה צריכה להיות פצצה.
3. חזה מתאושש מהר, צריך לעבוד עליו 3 פעמים בשבוע.
4. תוריד משקלים, משקל כבד מפתח אגו ולא כוח, תן למשקל להיות קצת קל בשבילך, זה לא נורא.
5. פרפר ודאמבלים וחזה עליון מיותרים לגמרים. צריך תרגילי עזר ספציפים לנקודות החלשות שלך, ליקויים טכניים ונקודות תקיעה שלך. יש אנשים שצריכים לחזק יד אחורי, אחרים יציבות, ואחרים התפרצות, חלק אחר צריכים פשוט יותר עומס או לסירוגין יותר עצימות.

אם תזרום איתי ותעלה כאן סרטונים, אשמח לעזור לך להביא את הבנצ' שלך גבוה יותר מהר.

אני לא שומר סודות, אשמח לשתף ולהדריך אותך בה לגמרי מהתחלה ועד הסוף, אבל תראה לי שאתה בכלל מעוניין.

כמה טיפים חשובים לדעתי.
4. תוריד משקלים, משקל כבד מפתח אגו ולא כוח, תן למשקל להיות קצת קל בשבילך, זה לא נורא.
5. פרפר ודאמבלים וחזה עליון מיותרים לגמרים. צריך תרגילי עזר ספציפים לנקודות החלשות שלך, ליקויים טכניים ונקודות תקיעה שלך. יש אנשים שצריכים לחזק יד אחורי, אחרים יציבות, ואחרים התפרצות, חלק אחר צריכים פשוט יותר עומס או לסירוגין יותר עצימות.

אם תזרום איתי ותעלה כאן סרטונים, אשמח לעזור לך להביא את הבנצ' שלך גבוה יותר מהר.
אני לא יודע מה עם הבחור כאן, אבל אני יותר מאשמח שתשתף אותי בתוכנית בנץ שלך ובתדירות.
אתה מבין, אני שוקל כמוך, ובקושי מרים 135 בבנץ.
אני תמיד אוהב ללמוד מבחורים יותר מנוסים ממני.ולך לא נראה שחסר

• פותח/ת השרשור

כמה טיפים חשובים לדעתי.

מחר אני באימון חזה אעלה סרטון טכניקה, מה שכן ראית אותי כבר בסרטוני דדליפט סקוואט ופרס ובכולם אמרת שאני טכניקה טובה לבנץ' אז אני די בטוח שגם בבנץ' אני סבבה+ בטכניקה.
1.אתה מתכוון פשוט פאוס בנץ'? הייתי עושה את זה בערך (ספוטו פרס) וגם שם לא היה התקדמות
2.עולה במשקלים בשאר התרגילים אז לדעתי אני סבבה הנה הרגע למשל חזרתי מהמהכון ועליתי בפרס 40 קילו מ766 אימון קודם ל3*7!!
3.קצת בעייתי לי אני כרגע בAB ואין לי איפה לדחוף חזה יותר מפעמיים וללכת 5 פעמים בשבוע למכון זה גם לא אופציה, אני כן רוצה לשפר את הבנץ' אבל לא אם זה יהיה על חשבון דדליפט סקוואט ופרס
4.איך זה יעזור אבל? דילואד כבר עשיתי 4 פעמים ב9 חודשים האחרונים וזה לא באמת עוזר, אני בכמעט שנה עליתי בבנץ' פחות מ 10 קילו שאשכרה בפרס עליתי 10 קילו, איך זה הגיוני? (על דדליפט אני אפילו לא אתחיל לדבר בכמה עליתי), אני לא גומר את עצמי אני על RPE 9 מגיע לפעמים RPE 10 רק בסט אחרון
5.לפני התוכנית עכשיו שזה היה לפני בערך 3 חודשים עשיתי את התוכנית של קנדיטו ששם זה היה הכל בנץ', כאילו 6 סטים של ספוטו פרס באימון ובכל זאת לא עזר יותר מידי, אני כמובן עושה תרגילי עזר ליד אחורית. בנוגע לעצימות שוב פעם אני כבר אחרי הרבה ניסיונות ושינויים וכלום לא עובד, פעם הייתי נותן רביעיות של ספוטו, אחרי זה חמישיות עכשיו מנסה 6-8, כלום לא נראה שעובד, וזה ספציפית רק הבנץ' כל השאר עולים.
סקוואט גם היתה לי בעיה שהייתי תקוע אמנם לא כזה הרבה זמן אבל כמה חודשים טובים אבל הוא כן התחיל בחודשיים האחרונים לעלות במלא מאז שעברתי לתוכנית הזאת

לי הייתה חולשה באחיזה של המוט שקשורה ליד אחורית ולא לחזה בכלל. שחיזקתי את הנקודות תורפה הזאת העלתי הרבה משקל על המוט בזמן קצר יחסית. יכול להיות שזה הסיפור גם אצלך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית