הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' לא רוצה לעלות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר במסה מתחילת יוני כשהתחלתי שקלתי 54.5 היום אני 63.5 התחלתי בתוכנית הלינארית של קנדיטו ושם באמת שום דבר לא עלה רק הדדליפט וגם לא במלא (פשוט הייתי די חדש בדדליפט ובגלל זה העליה), כשנאי אומר לא עלה הכוונה עלה בממש קצת נגיד סקוואט ב7.5 קילו (וגם בוא ני די חדש) ובנץ' 2.5 קילו (עושה בנץ' מאז שהתחלתי להאתמן לפני שנה וחצי), עברתי לפני חודשיים+ לתוכנית AB רגילה ופתאום בום בסקוואט עלה כבר ב15 קילו! הדדליפט ב15 גם כן ופתאום גם ממש על ההתחלה הצלחתי לעלות את הבנץ' ב2.5 תוך פחות מחודש ל67.5 וחשבתי שעליתי על דרך המלך, אפילו הפרס עלה בחודשיים האלה ב5 קילו אחרי שעלה רק ב2.5 קילו בחצי שנה שלפני, אבל פתאום בחודש האחרון הבנץ' נתקע מחדש ושוב פעם נראה שהוא לא עומד להתקדם ואני כבר אבוד.. עליה מ60 ל67.5 ב7 חודשי מסה ועליה בשמקל גוף של 9 קילו, איך זה הגיוני שהוא פשוט לא עולה אם פתאום כן עליתי בסקוואט שגם בו הייתי תקוע מלא זמן
אני נותן מספיק נפח עושה 3 סטים בנץ' 3 משקולות חופשיות בשיפוע ועוד 3 סטים פרפר

אני לא יודע אבל לא יודע עד כמה הטכניקה שלי שהיא סבירה בסך הכל מונעת ממני להתקדם במשקלי נוצה שכאלה
אתה כבר מרים יותר ממשקל גוף שלך, ככל שמתקדמים אז מבינים את החשיבות של טכניקה, התאוששות טובה ותוכנית מתאימה.

הטכניקה שלך לא רעה, אבל גם לא טובה.
יש מה לשפר.
הקשתת הגב. איך? אתה שוכב על הספסל, מושך את עצמך אל המוט ומכניס את אזור השכמות והטרפזים אל הספה, מה שייצור מצב של קשת בגב התחתון.
הרגליים צריכות ללחוץ את הרצפה לאורך כל התנועה . תחשוב שאתה דוחף את הרצפה.
שאר הדברים עושה רושם שהם בסדר - אתה מוריד את המוט למפתח הלב, נוגע בחזה ומיד עולה למעלה, לא מקפיץ את המוט על החזה, וכו' וכו'. לא נשאר הרבה לשפר.
אם המטרה שלך היא כוח אז הייתי הולך על תוכנית אחרת מAB. הייתי הולך על SS. היא תחזק אותך בצורה משמעותית בפרק זמן מאוד קצר.

נערך לאחרונה:

אני רואה שכולם הקדימו אותי וציינו כבר שיש המון מקום לשיפור הטכניקה. אני אנסה להגיד את זה בעדינות, אבל הטכניקה שלך תוקעת אותך ברמה די רצינית.
אולי לא תרצה שאכין לך תוכנית בכלל, אתה יכול להמשיך בתוכנית שלך אבל אתה חייב לשפר את הטכניקה שלך, היא ממש תוקעת אותך.

איפה להתחיל?

אם אתה מרגיש שקשת זה רק לפאוורליפטינג, אז אולי תרצה להסתפק בלהרים משקל יחסית נמוך כמו של בילדר.
אם המטרה שלך להתקדם במשקלים בבנץ', תצטרך לבצע אותו כמו המתאמנים עם המשקלים המכובדים.

תצטרך ללמוד להקשית נכון.
השכמות שלך יוצאות, אז אתה משתמש המון בכתפיים ולא בחזה, כשתתחיל להשתמש בחזה שלך עם שכמות מכווצות, תראה בהתחלה שזה הרבה יותר קשה, כי החזה לא מפותח מספיק, אבל לאט לאט אתה תתקדם ותעבור את המשקלים הקודמים שלך.

וכמו שאמרתי, אתה חייב להמתין על החזה כל חזרה.

אין לי ספק שאתה צריך דילואד שוב, לא כדי להתאושש, אלא כדי לעשות את כל השינויים בבנץ' שאתה צריך, ולאט לאט לעלות בהדרגה כדי לשמור על השינויים.
הכי טוב לעבוד עם מאמן טוב פנים מול פנים, אבל אפשר לקדם אותך לא מעט גם מסרטונים.
הנה סרטונים שיעזרו לך.

יש עוד סרטון טוב שאני מחפש, ואשתף כשאמצא אותו.

קראתי על זה, ושמעתי מספורטאים אחרים עם בנץ' רציני, וזה קידם לי את הבנץ' מ 160 (שהייתי תקוע עליו הרבה זמן) ל 170.
איפה קראת על זה? שלח קישור.
לבנצ'רים מתחרים אני יכול להבין למה לעשות בנץ' עם עצירה על החזה, אבל בכנות, אני לא מוצא שום סיבה למתאמן עם בנץ' 67.5 קילו לעשות את זה. זה סתם מוריד לו משקל.
נ.ב - תן לי לפנק אותך במוניטין, שיוביל אותך ל4,000 נקודות מוניטין.

נערך לאחרונה:
לבנצ'רים מתחרים אני יכול להבין למה לעשות בנץ' עם עצירה על החזה, אבל בכנות, אני לא מוצא שום סיבה למתאמן עם בנץ' 67.5 קילו לעשות את זה. זה סתם מוריד לו משקל.
אז מה עם זה מוריד משקל? המטרה שלו שיהיה מספר מסוים על המוט שאין לו שום משמעות או להתחזק? כי אם זה להתחזק אז שיבצע את התרגיל כמו שצריך והוא יתחזק. מה יעזור לו להרים עוד 10 קילו אבל בפועל לא להתחזק?

אז מה עם זה מוריד משקל? המטרה שלו שיהיה מספר מסוים על המוט שאין לו שום משמעות או להתחזק? כי אם זה להתחזק אז שיבצע את התרגיל כמו שצריך והוא יתחזק. מה יעזור לו להרים עוד 10 קילו אבל בפועל לא להתחזק?
מה אתה מגדיר להתחזק?
אם אני עושה בנץ' טאץ' אנד גו והבנץ' שלי הוא 80X5, ועליתי ל90X5 טאץ' אנד גו, אז לא התחזקתי בבנץ'?
אתה מתייחס לבנץ' פרס טאץ' אנד גו כאילו זה לא בנץ' פרס, מה שלא נכון. אתה לא יכול להתייחס לבנץ' פרס כתרגיל שחובה עצירה על החזה, כי לא חובה כלל. יש כמה וריאציות לבנץ' פרס, אחת מהן היא עצירה על החזה.

נ.ב - תן לי לפנק אותך במוניטין, שיוביל אותך ל4,000 נקודות מוניטין.
לא זוכר איפה קראתי.
ההגיון בזה שהמקום המרכזי שמפתח כוח בבנץ' זה למטה, שם כדאי להעמיס.
זה אכן מוריד משקל (שדרך אגב אני תמיד מעדיף למצוא תרגיל קשה עם פחות משקל כדי להעמיס פחות על מערכת העצבים).
זה די דומה ברעיון לספוטו פרס ולדדסטראט שהם תרגילי בסיס לבנצ'רים הכי חזקים בארץ (כי אליהו אוהב לפנק עם התרגילים האלה).
מה אתה מגדיר להתחזק?
אם אני עושה בנץ' טאץ' אנד גו והבנץ' שלי הוא 80X5, ועליתי ל90X5 טאץ' אנד גו, אז לא התחזקתי בבנץ'?
אתה מתייחס לבנץ' פרס טאץ' אנד גו כאילו זה לא בנץ' פרס, מה שלא נכון. אתה לא יכול להתייחס לבנץ' פרס כתרגיל שחובה עצירה על החזה, כי לא חובה כלל. יש כמה וריאציות לבנץ' פרס, אחת מהן היא עצירה על החזה.
אתה תתחזק פחות בכל סוג תרגיל טאצ' אנד גו. ויותר בתרגילי המתנה.

לא זוכר איפה קראתי.
זה אכן מוריד משקל (שדרך אגב אני תמיד מעדיף למצוא תרגיל קשה עם פחות משקל כדי להעמיס פחות על מערכת העצבים).
זה די דומה ברעיון לספוטו פרס ולדדסטראט שהם תרגילי בסיס לבנצ'רים הכי חזקים בארץ (כי אליהו אוהב לפנק עם התרגילים האלה).

אני עליתי בחודשים האחרונים מבנץ' פרס 80 5X5 ל127.5X3 ולא עשיתי לחיצה עם עצירה על החזה. לפי הטענה שלך הייתי אמור להיתקע על 90 לנצח
לא זוכר איפה קראתי.

אני עליתי בחודשים האחרונים מבנץ' פרס 80 5X5 ל127.5X3 ולא עשיתי לחיצה עם עצירה על החזה. לפי הטענה שלך הייתי אמור להיתקע על 90 לנצח

מניח שהנקודה פה היא ש100 בנץ' עם עצירה יותר חזק מ100 בנץ' בלי עצירה, אבל לא חובה לעשות עצירה כדי להתחזק במיוחד אם המתאמן לא מתכוון להתחרות.

המשקל גוף שלך די גבוה, מה שאומר שגם עם טכניקה גרוע יכולת להתקדם.
בנוסף אתה היית, ואם אני לא טועה אתה עדיין על חומרים.

אני הגעתי עם טכניקה גרועה וטאצ' אנד גו ל 160 ק"ג על 80 ק"ג, אבל נתקעתי שם הרבה זמן. היה לי אז 145 תחרותי. אז התקדמתי מאז הרבה עם הטכניקה הטובה יותר ואימונים יותר נכונים.
מניח שהנקודה פה היא ש100 בנץ' עם עצירה יותר חזק מ100 בנץ' בלי עצירה, אבל לא חובה לעשות עצירה כדי להתחזק במיוחד אם המתאמן לא מתכוון להתחרות.
לדעתי כדאי עצירה גם למתאמנים שלא מתחרים.

אני הגעתי עם טכניקה גרועה וטאצ' אנד גו ל 160 ק"ג על 80 ק"ג, אבל נתקעתי שם הרבה זמן. היה לי אז 145 תחרותי. אז התקדמתי מאז הרבה עם הטכניקה הטובה יותר ואימונים יותר נכונים.

לדעתי כדאי עצירה גם למתאמנים שלא מתחרים.
אני גם חושב שכדאי, לא רק כדי להתחזק. אני מתכוון לעבור לפאוז בקרוב כי זה נותן לי יותר שליטה על הטכניקה ועל המסלול של המוט.

אתה יכול להיות בטוח שהטכניקה שלי בבנץ' היא אחלה.
טבעי כבר קרוב לשלוש וחצי שנים. בהחלט הייתי על חומרים. אבל אני טבעי לחלוטין כרגע.
אם היתה לך טכניקה גרועה, ואז עברת ללחיצה עם עצירה אז כנראה שיפרת את כל הדברים שהיית צריך לשפר גם בבנץ' בלי עצירה, וההבדל היחיד שעוד לא עשית באופן מכוון זה העצירה. זאת אומרת שאתה לא יכול להוכיח מכאן שהתחזקת בזכות זה. באותה מידה אני יכול לטעון שהתחזקת בזכות זה ששיפרת את הטכניקה שלך.
אבל אתה מפספס את הנקודה. אתה לא יכול לטעון שבבנץ' פרס חייב לעשות עצירה על החזה, מפני שזה לא חובה. טאץ' אנד גו מתקבל לחלוטין בבנץ' פרס (אני כמובן לא מתכוון לתחרויות).
אני חושב שאנחנו מביעים דעות אישיות ואין לאף אחד מאיתנו מספיק ידע כדי לדעת בוודאות.
בוא נקרא למישהו שמבין יותר מאיתנו.
@kotzer - מחכים להכרעתך בנושא.
האם בנץ' פרס טאץ' אנד גו לא נחשב בנץ' פרס?

אתה יכול להיות בטוח שהטכניקה שלי בבנץ' היא אחלה.
לא אמרתי שהטכניקה שלך גרועה, אמרתי שגםפ עם טכניקה גרועה תתקדם.
טבעי כבר קרוב לשלוש וחצי שנים. בהחלט הייתי על חומרים. אבל אני טבעי לחלוטין כרגע.
יש הבדל בין לחזור למשקל שפעם הרמת, לבין להגיע למשקל חדש.
אם היתה לך טכניקה גרועה, ואז עברת ללחיצה עם עצירה אז כנראה שיפרת את כל הדברים שהיית צריך לשפר גם בבנץ' בלי עצירה, וההבדל היחיד שעוד לא עשית באופן מכוון זה העצירה. זאת אומרת שאתה לא יכול להוכיח מכאן שהתחזקת בזכות זה. באותה מידה אני יכול לטעון שהתחזקת בזכות זה ששיפרת את הטכניקה שלך.
שיפרתי טכניקה לפני שנתיים כשהבנץ' התחרותי שלי היה בערך 145.
אחרי שנתיים עשיתי בנץ' תחרותי 160. אבל תוך 6 חודשים עם עצירה על החזה עליתי ב 10 ק"ג, שזה די מוכיח את הטענה שלי.

ד"א, יש לי טעם לנהל איתך דיון? (ממש לא בקטע רע).
כאילו אם תראה שאני צודק ויש טעם בדברי אתה תפסיק להתווכח?
פשוט נראה שאתה אוהב להתווכח עם כל מה שאני כותב או כל אחד אחר, כבר אמרו לך את זה בלוג שלי.
אם בכנות אתה סבור אחרת ממני, ותהיה מוכן לקבל את דעתי במידה ואקיים איתך דיון, אשמח להמשיך, אחרת אתה מבזבז לי את הזמן עם הודעות ארוכות שאין לי כוח לפעמים לעבור עליהם.
קשת דווקא אני עושה די גדולה, לא קשת פאוורליפטר ואני גם לא רוצה לעשות כזאת, רגליים פשוט לקרב יותר אלי?
בסרטון הזה הוא מסביר מעולה, ומסביר למה חשוב הקשת בגב

לא אמרתי שהטכניקה שלך גרועה, אמרתי שגםפ עם טכניקה גרועה תתקדם.
כן, אני יודע.
יש הבדל בין לחזור למשקל שפעם הרמת, לבין להגיע למשקל חדש.
בהחלט מסכים, אבל איך זה שייך? ואם זה משנה משהו, לחצתי פעם 155 לחזרות ואם הייתי מנסה RM1 כנראה שהייתי מצליח ללחוץ 175 קילו עם עצירה על החזה.
שיפרתי טכניקה לפני שנתיים כשהבנץ' התחרותי שלי היה בערך 145.
אחרי שנתיים עשיתי בנץ' תחרותי 160. אבל תוך 6 חודשים עם עצירה על החזה עליתי ב 10 ק"ג, שזה די מוכיח את הטענה שלי.
בלי להעליב, לעלות מ150 בנץ' ל160 בנץ' בחצי שנה זה לא מרשים במיוחד, והעלייה מה150 ל160 יכולה להיזקף לזכות השיפור בטכניקה (ולא לשינוי לעצירה על החזה, בהכרח).
ד"א, יש לי טעם לנהל איתך דיון? (ממש לא בקטע רע).
כאילו אם תראה שאני צודק ויש טעם בדברי אתה תפסיק להתווכח?
אתה מאכזב אותי אלחנן.
לא פעם ראשונה.
אבל, אמרתי לך שאני כבר לא אצפה ממך ליותר מדי אחרי הפעם הקודמת, אז אני לא מופתע.
פשוט נראה שאתה אוהב להתווכח עם כל מה שאני כותב או כל אחד אחר, כבר אמרו לך את זה בלוג שלי.
בלוג שלך גם כתבתי תשובה שמפריכה את הטענה הזו. ובתור אדם שמגדיר את עצמו חרדי אתה לא נשמר מלשון הרע, וגרוע מזה, הוצאת שם רע.
אם בכנות אתה סבור אחרת ממני, ותהיה מוכן לקבל את דעתי במידה ואקיים איתך דיון, אשמח להמשיך, אחרת אתה מבזבז לי את הזמן עם הודעות ארוכות שאין לי כוח לפעמים לעבור עליהם.
בניגוד למה שאתה חושב, לאף אחד אין באמת עניין לריב איתך. זה בזבוז זמן, משעמם ומציק.
ההתנשאות שלך על פותח האשכול לא מוסיפה אש למדורה שלי להמשיך לדון איתך, אבל אם אני יכול ללמד אותך דבר או שניים, אני אשמח.
וכמו תמיד, כפי שכבר אתה בטח יודע אני מעדיף להיות "מהנעלבים ואינם עולבים".

בלי להעליב, לעלות מ150 בנץ' ל160 בנץ' בחצי שנה זה לא מרשים במיוחד, והעלייה מה150 ל160 יכולה להיזקף לזכות השיפור בטכניקה (ולא לשינוי לעצירה על החזה, בהכרח).
לא התכוונתי שעליתי מ 150 ל 160, אלא מ 160 ל 170 תוך 6 חודשים על מ"ג 86 ק"ג.
אתה מאכזב אותי אלחנן.
לא פעם ראשונה.
אבל, אמרתי לך שאני כבר לא אצפה ממך ליותר מדי אחרי הפעם הקודמת, אז אני לא מופתע.
עניתי לי השאלה גם בלי לענות.
אתה לא מעוניין בדיון אלא בוויכוח שאתה יוצא צודק בסוף.
בלוג שלך גם כתבתי תשובה שמפריכה את הטענה הזו. ובתור אדם שמגדיר את עצמו חרדי אתה לא נשמר מלשון הרע, וגרוע מזה, הוצאת שם רע.
נוכל לנהל דיון על הלכות לשון הרע אם תרצה, אבל אני לא רואה איך להגיד לך מה אני חושב עליך הוא לשון הרע.

בכל אופן, אני לא רואה סיבה להמשיך איתך את הדיון.
זה לא אישי, פשוט זה לא מוביל אותי או אותך לשום מקום.

מסכים עם רוב הדברים שנאמרו
אני רק רוצה להוסיף משהו שלדעתי זה הכי חשוב וזה הדבר הראשון שקפץ לי בסרטון שלך.
שאתה מוריד את המוט המרפקים שלך הולכים הצידה והחוצה במקום לרדת בקו ישר עם נטייה קלה פנימה אפילו. יכול להיות גם שהאחיזה טיפה רחבה מדי.

אני מצרף סרטון של 2 תותחים שמסבירים מצויין.
אם לא הבנת למה התכוונתי עם המרפקים ,מתחילים לדבר על ב04:30 בערך.

לעלות מ160 ל170 בנץ' תוך חצי שנה זה לא מרשים במיוחד ׁ(ואין לי שום כוונה להעליב חלילה).
עניתי לי השאלה גם בלי לענות.
אתה לא מעוניין בדיון אלא בוויכוח שאתה יוצא צודק בסוף.
איך הבנת את זה בדיוק? בוא תסביר לי בבקשה. זה אפילו לא מתקרב למה שכתבתי
נוכל לנהל דיון על הלכות לשון הרע אם תרצה, אבל אני לא רואה איך להגיד לך מה אני חושב עליך הוא לשון הרע.
כתבת שנראה שאני אוהב להתווכח עם אחרים (הוצאת שם רע) ואז כתבת שגם בלוג שלך כתבו לי את זה (קיבלת את הלשון הרע הזה. למעשה, זה הוצאת שם רע ולא לשון הרע כי זה דבר לא נכון, שזה יותר גרוע).
אם לא ידעת, לשון הרע הוא אמירה הפוגעת בכבוד או בשם הטוב של אדם, קבוצת בני אדם או ארגון.
אם מישהו בא לך לספר לך לשון הרע אסור לך להקשיב לו.. תעביר נושא.. אבל אם אין לך ברירה ובכל זאת שמעת אסור לך להאמין בטענה הזו וחובה עליך לכפור בה. לא רק שלא כפרת בטענה זו (שהיא ממילא שקרית) עוד באת וכתבת אותה כאן. שלא תבין לא נכון, אתה לא מעליב אותי, אבל אתה פושע בערכים שלך. מזכיר לי את מה שהרב יוסף מזרחי אמר כשדיבר בגנות לשון הרע:
"גם חרדים נופלים בזה".
יש לציין שהרב יוסף מזרחי לא אמר זאת כדי להגן על החרדים, אלא כדי להוכיח את המספרים והשומעים לשון הרע.

• פותח/ת השרשור
לא זוכר איפה קראתי.

אני אשתדל ליישם את הדגשים של השכמות אבל שוב פעם אני מנסה ממתי שהתחלתי להתאמן וזה תמיד לא עובד לי, השכמות תמיד בורחות לי אחרי החזרה הראשונה קדימה.. יש טריק לזה?
בנוגע ליצירה אני לא יודע עד כמה אני מתלהב כי כמו שכתבתי עשיתי די הרבה זמן ספוטו פרס ולא היתה התקדמות משמעותית
ומפתיע אותי שדווקא הבנץ' שהתחלתי הכי מוקדם בפער מכל התרגילים המורכבים ובו חשבתי שהטכניקה הכי קלה ואני הכי טוב בו, דווקא בו אני לא משהו, אני בשוק שזה הגיע למצב שאתה וקוצר אומרים לי שהסקוואט שלי נראה טוב ודווקא הבנץ לא חחחחחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית