הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' לא רוצה לעלות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר במסה מתחילת יוני כשהתחלתי שקלתי 54.5 היום אני 63.5 התחלתי בתוכנית הלינארית של קנדיטו ושם באמת שום דבר לא עלה רק הדדליפט וגם לא במלא (פשוט הייתי די חדש בדדליפט ובגלל זה העליה), כשנאי אומר לא עלה הכוונה עלה בממש קצת נגיד סקוואט ב7.5 קילו (וגם בוא ני די חדש) ובנץ' 2.5 קילו (עושה בנץ' מאז שהתחלתי להאתמן לפני שנה וחצי), עברתי לפני חודשיים+ לתוכנית AB רגילה ופתאום בום בסקוואט עלה כבר ב15 קילו! הדדליפט ב15 גם כן ופתאום גם ממש על ההתחלה הצלחתי לעלות את הבנץ' ב2.5 תוך פחות מחודש ל67.5 וחשבתי שעליתי על דרך המלך, אפילו הפרס עלה בחודשיים האלה ב5 קילו אחרי שעלה רק ב2.5 קילו בחצי שנה שלפני, אבל פתאום בחודש האחרון הבנץ' נתקע מחדש ושוב פעם נראה שהוא לא עומד להתקדם ואני כבר אבוד.. עליה מ60 ל67.5 ב7 חודשי מסה ועליה בשמקל גוף של 9 קילו, איך זה הגיוני שהוא פשוט לא עולה אם פתאום כן עליתי בסקוואט שגם בו הייתי תקוע מלא זמן
אני נותן מספיק נפח עושה 3 סטים בנץ' 3 משקולות חופשיות בשיפוע ועוד 3 סטים פרפר

• פותח/ת השרשור
מסכים עם רוב הדברים שנאמרו
אני רק רוצה להוסיף משהו שלדעתי זה הכי חשוב וזה הדבר הראשון שקפץ לי בסרטון שלך.
שאתה מוריד את המוט המרפקים שלך הולכים הצידה והחוצה במקום לרדת בקו ישר עם נטייה קלה פנימה אפילו. יכול להיות גם שהאחיזה טיפה רחבה מדי.

אני מצרף סרטון של 2 תותחים שמסבירים מצויין.
אם לא הבנת למה התכוונתי עם המרפקים ,מתחילים לדבר על ב04:30 בערך.

אתה מתכוון לflaring וואלה הייתי בטוח שזה לא אצלי כי אני דווקא עושה אחיזה ממש צרה, אנשים כל הזמן אפילו אומרים לי למה אני לא מרחיב אותה, אני שם את האגדולים ישרים כשהקצה שלהם בערך ס''מ מתחילת החלק המחוספס אם יש לנו אותו מוט במקרה
פעם גם הייתי עושה אחיזה קצת יותר רחבה והצרתי כי באמת היה לי מיחושים בכתפיים והצמצום אחיזה פתר את הבעיה הזאת, מוזר לי שיש לי םליירינג באחיזה כזו צרה

אני אשתדל ליישם את הדגשים של השכמות אבל שוב פעם אני מנסה ממתי שהתחלתי להתאמן וזה תמיד לא עובד לי, השכמות תמיד בורחות לי אחרי החזרה הראשונה קדימה.. יש טריק לזה?
הטריק הראשון הוא להרים את הישבן מהבנץ' (ולהשתמש בלאג דרייב). אל תיתן לישבן לך לגעת במיטה כל עוד המשקל על הידיים שלך.
זה יגרום לך לכווץ את הגוף למשך כל הסט, וילחץ את הגוף שלך כלפי מעלה.

החלקים בגוף היחידים שצריכים לשאת את המאמץ של המשקל הם הכף רגל על הריצפה, והשכמות על המיטה.

בנוסף, תימנע פסיכולוגית מלהרים את המוט מעל נקודת ההתחלה שלך, אין טעם להוציא את השכמות יותר כדי לעלות יותר גבוה.
בנוגע ליצירה אני לא יודע עד כמה אני מתלהב כי כמו שכתבתי עשיתי די הרבה זמן ספוטו פרס ולא היתה התקדמות משמעותית
ספוטו פרס זה תרגיל מעולה שכל הבנצ'רים החזקים משתמשים בו.
במקום לומר שמהנסיון ספוטו לא עובד, נראה לי שאתה יכול להבין שהטכניקה שלך לא נתנה לספוטו פרס לקדם אותך.

במצב שלך אני לא רואה טעם בספוטו, כי אתה צריך להתמקד הרבה יותר בטכניקה פשוטה, אבל אני חושב שעצירה היא ודאי הכרחית.

גם בלי עצירה על נחזה אתה תתקדם, כי תיקון טכניקה כמו שלך בעז"ה יהיה פיתרון אדיר ויעיף לך את המשקלים.
אבל לדעתי עצירה תעשה הרבה יותר.
ומפתיע אותי שדווקא הבנץ' שהתחלתי הכי מוקדם בפער מכל התרגילים המורכבים ובו חשבתי שהטכניקה הכי קלה ואני הכי טוב בו, דווקא בו אני לא משהו, אני בשוק שזה הגיע למצב שאתה וקוצר אומרים לי שהסקוואט שלי נראה טוב ודווקא הבנץ לא חחחחחחח
אל תתפלא, הרבה בנצ'רים גם חזקים עושים טכניקה זוועה, ויוכלים להתקדם הרבה יותר עם טבניקה טובה.
אני הגעתי ל 160 בנצ' בטכניקה גרועה.

• פותח/ת השרשור
הטריק הראשון הוא להרים את הישבן מהבנץ' (ולהשתמש בלאג דרייב). אל תיתן לישבן לך לגעת במיטה כל עוד המשקל על הידיים שלך.
זה יגרום לך לכווץ את הגוף למשך כל הסט, וילחץ את הגוף שלך כלפי מעלה.

החלקים בגוף היחידים שצריכים לשאת את המאמץ של המשקל הם הכף רגל על הריצפה, והשכמות על המיטה.

בנוסף, תימנע פסיכולוגית מלהרים את המוט מעל נקודת ההתחלה שלך, אין טעם להוציא את השכמות יותר כדי לעלות יותר גבוה.

ספוטו פרס זה תרגיל מעולה שכל הבנצ'רים החזקים משתמשים בו.
במקום לומר שמהנסיון ספוטו לא עובד, נראה לי שאתה יכול להבין שהטכניקה שלך לא נתנה לספוטו פרס לקדם אותך.

במצב שלך אני לא רואה טעם בספוטו, כי אתה צריך להתמקד הרבה יותר בטכניקה פשוטה, אבל אני חושב שעצירה היא ודאי הכרחית.

גם בלי עצירה על נחזה אתה תתקדם, כי תיקון טכניקה כמו שלך בעז"ה יהיה פיתרון אדיר ויעיף לך את המשקלים.
אבל לדעתי עצירה תעשה הרבה יותר.

אל תתפלא, הרבה בנצ'רים גם חזקים עושים טכניקה זוועה, ויוכלים להתקדם הרבה יותר עם טבניקה טובה.
אני הגעתי ל 160 בנצ' בטכניקה גרועה.
רגע לא הבנתי, להרים את הישבן? הוא לא צריך להשאר כל הזמן נוגע בספספל חוץ מבהוצאה?

רגע לא הבנתי, להרים את הישבן? הוא לא צריך להשאר כל הזמן נוגע בספספל חוץ מבהוצאה?
בתחרות יפסלו מי שירים ישבן בזמן ביצוע התרגיל.
בעצם אסור לישבן להתנתק מהמיטה. אבל כל מתחרה יודע שהישבן גם לא אמור להיות מונח על המטיה, אלא לרחף ורק לגעת בו בעדינות.

אבל במצב שלך שאתה צריך לתרגל את הטכניקה וללמוד להשתמש ברגליים והשכמות, אני סבור שכדאי להימנע אפילו מהישבן לגעת במיטה בכל מהלך הסט.
מהנסיון שלי, זה ממש עוזר ללמוד איך להשתמש ברגליים והשכמות.

• פותח/ת השרשור
בעצם אסור לישבן להתנתק מהמיטה. אבל כל מתחרה יודע שהישבן גם לא אמור להיות מונח על המטיה, אלא לרחף ורק לגעת בו בעדינות.

אבל במצב שלך שאתה צריך לתרגל את הטכניקה וללמוד להשתמש ברגליים והשכמות, אני סבור שכדאי להימנע אפילו מהישבן לגעת במיטה בכל מהלך הסט.
וואלה אני אנסה, כנראה יהיה לי מוזר רצח

לא הייתי אומר ״לרחף״ כי מנסיון שלי בתור שופט שמסתכל על זה, הרבה אנשים שמתחילים ככה, פוסלים על ישבן שמתנתק מתי שמתקשים עם המשקל.

הרעיון הוא שתחתית הישבן תגע בספסל (החלק שליד ההאמסטרינג).

״ישבן מרחף״ יכול להיות יעיל במצבים מסויימים אבל זה צריך להיות חלק ממערכת שלמה שמאוד יציבה וסטטית, משהו שאין לנו מושג אם יתאים לפותח הדיון.

מה שמשום מה עוזר לי לשמור על שכמות אחורה זה להרים את הראש כשאני מוריד את המוט אל החזה.

בגדול זו טעות שיוצרת מנח מאוד לא תקין. עשיתי את זה במשך שנים, לקח לי הרבה זמן להיגמל מההרגל הרע הזה.

שהראש שלך עולה זה מקטין את האפשרות של פשיטה בגב עליון (THORACIC EXTENSION) שזה מנח מאוד חשוב שיהיה במקסימום פשיטה לצורך יציבות וצמצום טווח.

• פותח/ת השרשור
תנסה לגוון
אימון אחד לעשות 3X6 כבד, אימון שני 4X8 יותר קל. זו רק דוגמא, בבנץ' חשוב לגוון

אתה אומר שהמשקל עבודה שלך היא 67.5
כמה חזרות אתה מצליח עם ה67.5 לכל הסטים? וכבר כמה זמן אתה עובד עם המשקל הזה מבלי להוריד?
תשמע אני מכיר הרבה חברה שאומרים שהם לא עובדים במשקל המקסימום שלהם כדי לא להגיע לכשל ובפועל האגו גובר עליהם וכל הזמן מנסים לשבור את המקסימום מאימון לאימון מבלי לשים לב לזה.
תנסה להוריד ל60 ולהתקדם כל שבוע, ולא כל אימון.
כשתגיע עוד פעם ל67.5 במידה ותצליח לסגור את כל הסטים תנסה 70 לפחות 2 אימונים ואז תרד בחזרה עוד קצת.

ובלי קשר אם הרצון שלך זה להעלות במשקלי העבודה בבנץ פרס, אז תנסה לעבוד יותר בנץ פרס, תעזוב בנתיים את הפרפר ותוסיף לך עוד שני סטים של בנץ פרס.

מסכים עם כל מילה.

גם מסכים לגמרי.

בוא נדבר פרקטית.
/שנים עבדתי עם תוכנית היפוטרופיה ולא ראיתי את ההתקדמות שרציתי לראות.
וזה בגלל שתוכנית כזאת לא בנויה לפתח כוח, זה לא מטרתה.
מטרת התוכנית היא מסה, ונראה שצברת מסה.

בשביל לצבור כוח, תצטרך לעשות תוכנית מתאימה לזה.

דבר ראשון, תשחזר את הטכניקה שלך ותוודא שהיא טובה.
דבר שני, כל חזרה תמתין שניה על החזה עם המוט לפני שאתה עולה, זה מוודא שאתה לא מקפיץ, ומאמץ יותר שרירים. זה לבד קידם לי את הבנץ' באיזה 10 ק"ג בתקופה קצרה.
דבר שלישי, תעבוד עם תוכנית לכוח.
תעבוד עם 5 חזרות במקום 10. 3 פעמים בשבוע. ובערך 5 סטים כל אימון.
או שתעשה רק פעמיים בשבוע, 8 סטים כל אימון.
דבר רביעי ואחרון, תוריד משקל (לבערך 55 ק"ג), ותוסיף 2.5-5 ק"ג כל שבוע.

תשמע, אשמח ליעץ לך יותר, אבל תגיד לי אם אתה מעוניין בעיצות.

אני שוקל 86 בערך, עם בנץ' תחרותי 170 אני חושב (עשיתי 165 בקלות).
התוכנית בנץ' שלי די בדוקה ועובדת.
אני לא שומר סודות, אשמח לשתף ולהדריך אותך בה לגמרי מהתחלה ועד הסוף, אבל תראה לי שאתה בכלל מעוניין.

כמה טיפים חשובים לדעתי.
1. תמיד לעצור על החזה כל חזרה.
2. תזונה צריכה להיות פצצה.
3. חזה מתאושש מהר, צריך לעבוד עליו 3 פעמים בשבוע.
4. תוריד משקלים, משקל כבד מפתח אגו ולא כוח, תן למשקל להיות קצת קל בשבילך, זה לא נורא.
5. פרפר ודאמבלים וחזה עליון מיותרים לגמרים. צריך תרגילי עזר ספציפים לנקודות החלשות שלך, ליקויים טכניים ונקודות תקיעה שלך. יש אנשים שצריכים לחזק יד אחורי, אחרים יציבות, ואחרים התפרצות, חלק אחר צריכים פשוט יותר עומס או לסירוגין יותר עצימות.

אם תזרום איתי ותעלה כאן סרטונים, אשמח לעזור לך להביא את הבנצ' שלך גבוה יותר מהר.

שאתה מוריד את המוט המרפקים שלך הולכים הצידה והחוצה במקום לרדת בקו ישר עם נטייה קלה פנימה אפילו. יכול להיות גם שהאחיזה טיפה רחבה מדי.

לא הייתי אומר ״לרחף״ כי מנסיון שלי בתור שופט שמסתכל על זה, הרבה אנשים שמתחילים ככה, פוסלים על ישבן שמתנתק מתי שמתקשים עם המשקל.

״ישבן מרחף״ יכול להיות יעיל במצבים מסויימים אבל זה צריך להיות חלק ממערכת שלמה שמאוד יציבה וסטטית, משהו שאין לנו מושג אם יתאים לפותח הדיון.
תנסה לגוון
אימון אחד לעשות 3X6 כבד, אימון שני 4X8 יותר קל. זו רק דוגמא, בבנץ' חשוב לגוון

אתה אומר שהמשקל עבודה שלך היא 67.5
כמה חזרות אתה מצליח עם ה67.5 לכל הסטים? וכבר כמה זמן אתה עובד עם המשקל הזה מבלי להוריד?
תשמע אני מכיר הרבה חברה שאומרים שהם לא עובדים במשקל המקסימום שלהם כדי לא להגיע לכשל ובפועל האגו גובר עליהם וכל הזמן מנסים לשבור את המקסימום מאימון לאימון מבלי לשים לב לזה.
תנסה להוריד ל60 ולהתקדם כל שבוע, ולא כל אימון.
כשתגיע עוד פעם ל67.5 במידה ותצליח לסגור את כל הסטים תנסה 70 לפחות 2 אימונים ואז תרד בחזרה עוד קצת.

ובלי קשר אם הרצון שלך זה להעלות במשקלי העבודה בבנץ פרס, אז תנסה לעבוד יותר בנץ פרס, תעזוב בנתיים את הפרפר ותוסיף לך עוד שני סטים של בנץ פרס.

מסכים עם כל מילה.

גם מסכים לגמרי.

בוא נדבר פרקטית.
/שנים עבדתי עם תוכנית היפוטרופיה ולא ראיתי את ההתקדמות שרציתי לראות.
וזה בגלל שתוכנית כזאת לא בנויה לפתח כוח, זה לא מטרתה.
מטרת התוכנית היא מסה, ונראה שצברת מסה.

בשביל לצבור כוח, תצטרך לעשות תוכנית מתאימה לזה.

דבר ראשון, תשחזר את הטכניקה שלך ותוודא שהיא טובה.
דבר שני, כל חזרה תמתין שניה על החזה עם המוט לפני שאתה עולה, זה מוודא שאתה לא מקפיץ, ומאמץ יותר שרירים. זה לבד קידם לי את הבנץ' באיזה 10 ק"ג בתקופה קצרה.
דבר שלישי, תעבוד עם תוכנית לכוח.
תעבוד עם 5 חזרות במקום 10. 3 פעמים בשבוע. ובערך 5 סטים כל אימון.
או שתעשה רק פעמיים בשבוע, 8 סטים כל אימון.
דבר רביעי ואחרון, תוריד משקל (לבערך 55 ק"ג), ותוסיף 2.5-5 ק"ג כל שבוע.

תשמע, אשמח ליעץ לך יותר, אבל תגיד לי אם אתה מעוניין בעיצות.

אני שוקל 86 בערך, עם בנץ' תחרותי 170 אני חושב (עשיתי 165 בקלות).
התוכנית בנץ' שלי די בדוקה ועובדת.
אני לא שומר סודות, אשמח לשתף ולהדריך אותך בה לגמרי מהתחלה ועד הסוף, אבל תראה לי שאתה בכלל מעוניין.

כמה טיפים חשובים לדעתי.
1. תמיד לעצור על החזה כל חזרה.
2. תזונה צריכה להיות פצצה.
3. חזה מתאושש מהר, צריך לעבוד עליו 3 פעמים בשבוע.
4. תוריד משקלים, משקל כבד מפתח אגו ולא כוח, תן למשקל להיות קצת קל בשבילך, זה לא נורא.
5. פרפר ודאמבלים וחזה עליון מיותרים לגמרים. צריך תרגילי עזר ספציפים לנקודות החלשות שלך, ליקויים טכניים ונקודות תקיעה שלך. יש אנשים שצריכים לחזק יד אחורי, אחרים יציבות, ואחרים התפרצות, חלק אחר צריכים פשוט יותר עומס או לסירוגין יותר עצימות.

אם תזרום איתי ותעלה כאן סרטונים, אשמח לעזור לך להביא את הבנצ' שלך גבוה יותר מהר.

״ישבן מרחף״ יכול להיות יעיל במצבים מסויימים אבל זה צריך להיות חלק ממערכת שלמה שמאוד יציבה וסטטית, משהו שאין לנו מושג אם יתאים לפותח הדיון

סורי על הצילום משום מה זה התפקס כל שניה אבל אפשר להבין את הטכניקה, הקרבתי רגליים לבנץ' וזה באמת הכי הרבה שאני יכול להקשית את הגב, מרפקים ניסיתי לא לעשות פליירינג ולשמור אותם על קצת יותר מ45 מעלות לצד

נערך לאחרונה:
לדעתי אתה אוחז מאוד צר, האמות שלך בזוית מאוד לא אידיאלית (לא אשמתך, ככה זה בדר״כ באחיזה צרה) ואתה מאבד הרבה כוח. הייתי ממליץ לנסות לכל הפחות עם זרת על הטבעת.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה אוחז מאוד צר, האמות שלך בזוית מאוד לא אידיאלית (לא אשמתך, ככה זה בדר״כ באחיזה צרה) ואתה מאבד הרבה כוח. הייתי ממליץ לנסות לכל הפחות עם זרת על הטבעת.
בעבר הייתי אוחז קצת יותר רחב (אבל לא זרת על הטבעת זה כבר ממש רחב בשבילי אני כולה 1.63) וכל הזמן הייתי מרגיש כאב ואי נוחות בכתפיים, ברגע שעברתי לאחיזה הזאת זה עבר באופן מיידי... אני גם יודע שאחיזה רחבה לא טובה לכתפיים בכללי

בעבר הייתי אוחז קצת יותר רחב (אבל לא זרת על הטבעת זה כבר ממש רחב בשבילי אני כולה 1.63) וכל הזמן הייתי מרגיש כאב ואי נוחות בכתפיים, ברגע שעברתי לאחיזה הזאת זה עבר באופן מיידי... אני גם יודע שאחיזה רחבה לא טובה לכתפיים בכללי

אז במקום להתמודד עם הבעיה, שמת עליה פלסטר.

זה לא שאתה אוחז ״רגיל״, אתה אוחז מאוד צר.
אחיזה רחבה זה אצבע מורה על הטבעת, שאני עושה בנץ׳ אחיזה צרה בתור תרגיל עזר אני מחזיק עם זרת על הטבעת. ואני לא גבוה (1.73~)

• פותח/ת השרשור
אז במקום להתמודד עם הבעיה, שמת עליה פלסטר.

זה לא שאתה אוחז ״רגיל״, אתה אוחז מאוד צר.
אחיזה רחבה זה אצבע מורה על הטבעת, שאני עושה בנץ׳ אחיזה צרה בתור תרגיל עזר אני מחזיק עם זרת על הטבעת. ואני לא גבוה (1.73~)
למה פלסטר? אם התרגיל בצורת ביצוע הזאת גרם לי לכאב כנראה שהוא לא מתאים לאנטומיה של הגוף שלי אז שיניתי מנח וזה נפתר, למה זה פלסטר? זה ממש הפתרון לבעיה
איך אני יכול לעשות באחיזה רחבה בלי שיכאב לי בכתף?
וגם בכללי חוץ מהרוחב אחיזה איך הטכניקה? ההקשתה של הגב, הלקיחת שכמות אחורה,הרגליים

כל עוד אין לך בעיה כרונית רצינית, אין לך שום מניעה לעשות בנץ׳ עם אחיזה רגילה. זה שווה ערך ל״כואב לי ללכת, אז אני אעדיף לזחול, הנה כבר לא כואב״ (אני מקצין כמובן).
הטכניקה בסדר, אפשר לעשות יותר ממה שציינת.

• פותח/ת השרשור
כל עוד אין לך בעיה כרונית רצינית, אין לך שום מניעה לעשות בנץ׳ עם אחיזה רגילה. זה שווה ערך ל״כואב לי ללכת, אז אני אעדיף לזחול, הנה כבר לא כואב״ (אני מקצין כמובן).
הטכניקה בסדר, אפשר לעשות יותר ממה שציינת.
אז איך אתה ממליץ להרחיב את האחיזה? כאילו סבבה נגיד אני ארחיב אותה ויחזור לכאוב לי מה אז?

להרחיב בהדרגה במשקלים שנוח לך. אני זוכר שאתה חייל אז פיזיו זו לא אופציה, אולי פיזיו מהצבא?

• פותח/ת השרשור
להרחיב בהדרגה במשקלים שנוח לך. אני זוכר שאתה חייל אז פיזיו זו לא אופציה, אולי פיזיו מהצבא?[/QUOTE
חחחחחחח הסיכוי שהרופא יתן לי פיזיו כי כואב לי בבנץ' שווה ערך לסיכויי שמחר ארים 100 בנץ'

אותו דבר שהגבתי אז.. תצמיד את הידיים לגוף,הם רחוקות שנות אור ואתה מוריד את המרפקים לצדדים במקום למטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית