בנץ' לא רוצה לעלות

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כבר במסה מתחילת יוני כשהתחלתי שקלתי 54.5 היום אני 63.5 התחלתי בתוכנית הלינארית של קנדיטו ושם באמת שום דבר לא עלה רק הדדליפט וגם לא במלא (פשוט הייתי די חדש בדדליפט ובגלל זה העליה), כשנאי אומר לא עלה הכוונה עלה בממש קצת נגיד סקוואט ב7.5 קילו (וגם בוא ני די חדש) ובנץ' 2.5 קילו (עושה בנץ' מאז שהתחלתי להאתמן לפני שנה וחצי), עברתי לפני חודשיים+ לתוכנית AB רגילה ופתאום בום בסקוואט עלה כבר ב15 קילו! הדדליפט ב15 גם כן ופתאום גם ממש על ההתחלה הצלחתי לעלות את הבנץ' ב2.5 תוך פחות מחודש ל67.5 וחשבתי שעליתי על דרך המלך, אפילו הפרס עלה בחודשיים האלה ב5 קילו אחרי שעלה רק ב2.5 קילו בחצי שנה שלפני, אבל פתאום בחודש האחרון הבנץ' נתקע מחדש ושוב פעם נראה שהוא לא עומד להתקדם ואני כבר אבוד.. עליה מ60 ל67.5 ב7 חודשי מסה ועליה בשמקל גוף של 9 קילו, איך זה הגיוני שהוא פשוט לא עולה אם פתאום כן עליתי בסקוואט שגם בו הייתי תקוע מלא זמן
אני נותן מספיק נפח עושה 3 סטים בנץ' 3 משקולות חופשיות בשיפוע ועוד 3 סטים פרפר

לי הייתה חולשה באחיזה של המוט שקשורה ליד אחורית ולא לחזה בכלל. שחיזקתי את הנקודות תורפה הזאת העלתי הרבה משקל על המוט בזמן קצר יחסית. יכול להיות שזה הסיפור גם אצלך?

אתה מתכוון שחיזקת את היד האחורית בשביל להתקדם בתרגיל?

• פותח/ת השרשור
תשמע, אשמח ליעץ לך יותר, אבל תגיד לי אם אתה מעוניין בעיצות.

אני שוקל 86 בערך, עם בנץ' תחרותי 170 אני חושב (עשיתי 165 בקלות).
התוכנית בנץ' שלי די בדוקה ועובדת.
אני לא שומר סודות, אשמח לשתף ולהדריך אותך בה לגמרי מהתחלה ועד הסוף, אבל תראה לי שאתה בכלל מעוניין.

כמה טיפים חשובים לדעתי.
1. תמיד לעצור על החזה כל חזרה.
2. תזונה צריכה להיות פצצה.
3. חזה מתאושש מהר, צריך לעבוד עליו 3 פעמים בשבוע.
4. תוריד משקלים, משקל כבד מפתח אגו ולא כוח, תן למשקל להיות קצת קל בשבילך, זה לא נורא.
5. פרפר ודאמבלים וחזה עליון מיותרים לגמרים. צריך תרגילי עזר ספציפים לנקודות החלשות שלך, ליקויים טכניים ונקודות תקיעה שלך. יש אנשים שצריכים לחזק יד אחורי, אחרים יציבות, ואחרים התפרצות, חלק אחר צריכים פשוט יותר עומס או לסירוגין יותר עצימות.

אם תזרום איתי ותעלה כאן סרטונים, אשמח לעזור לך להביא את הבנצ' שלך גבוה יותר מהר.

אתה מתכוון שחיזקת את היד האחורית בשביל להתקדם בתרגיל?
כן אבל לא בתרגיל שמבודד אותה.

למה אתה לא משתמשים ברגליים בכלל? שימוש נכון ברגליים ייצור הקשתה של הגב, יוסיף לך כוח ויקטין סיכוי לפציעות עתידיות. תן גם עצירה יותר ארוכה על החזה אתה משתמש בריבאונד כדי לעלות

• פותח/ת השרשור
כן אבל לא בתרגיל שמבודד אותה.

למה אתה לא משתמשים ברגליים בכלל? שימוש נכון ברגליים ייצור הקשתה של הגב, יוסיף לך כוח ויקטין סיכוי לפציעות עתידיות. תן גם עצירה יותר ארוכה על החזה אתה משתמש בריבאונד כדי לעלות
אני לא מקפיץ אותו רק עושה טאץ' אנד גו
בנוגע לרגליים אני מנסה לדחוף ולעשות לג דרייב אבל כנראה לא עושה את זה מספיק טוב
יש מה לשפר.
קודם כל לשפר את הקשת, לקרב יותר את הרגליים אל הגוף ולהשתמש ביותר לג דרייב. ולהכניס יותר מרפקים ולקחת כתפיים אחורה.
קשת דווקא אני עושה די גדולה, לא קשת פאוורליפטר ואני גם לא רוצה לעשות כזאת, רגליים פשוט לקרב יותר אלי?
מרפקין אני משתדל לעשות 45 מעלות ואני גם עושה אחיזה די צרה בכלל לא רחבה אז הם לא אמורים לבד להיות די בפנים? בנוגע לכתפיים אצלי זה משהו קצת בעייתי אני תמיד מכניס אותן והן סבבה בחזרה הראשונה ואז הן תמיד מתקפלות החוצה ואני צריך כל חזרה מחדש לנסות להחזיר אותן אחורה רק כשיש כבר משקל עלי עם המוט זה נהיה קשה

אני לא יודע מה עם הבחור כאן, אבל אני יותר מאשמח שתשתף אותי בתוכנית בנץ שלך ובתדירות.
אתה מבין, אני שוקל כמוך, ובקושי מרים 135 בבנץ.
אני תמיד אוהב ללמוד מבחורים יותר מנוסים ממני.ולך לא נראה שחסר
אשמח.
תקרא את זה לתזונה ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה
תדאג לשינה דווקא בלילה, ולנסות להגיע ל 7 שעות בערך.
תעלה כאן או בפרטי סרטון טכניקה של הבנץ' שלך.
תספר לי מה התוכנית שאתה עושה, ואשמח לעשות בו שינויים קטנים.
מחר אני באימון חזה אעלה סרטון טכניקה, מה שכן ראית אותי כבר בסרטוני דדליפט סקוואט ופרס ובכולם אמרת שאני טכניקה טובה לבנץ' אז אני די בטוח שגם בבנץ' אני סבבה+ בטכניקה.
1.אתה מתכוון פשוט פאוס בנץ'? הייתי עושה את זה בערך (ספוטו פרס) וגם שם לא היה התקדמות
2.עולה במשקלים בשאר התרגילים אז לדעתי אני סבבה הנה הרגע למשל חזרתי מהמהכון ועליתי בפרס 40 קילו מ766 אימון קודם ל3*7!!
3.קצת בעייתי לי אני כרגע בAB ואין לי איפה לדחוף חזה יותר מפעמיים וללכת 5 פעמים בשבוע למכון זה גם לא אופציה, אני כן רוצה לשפר את הבנץ' אבל לא אם זה יהיה על חשבון דדליפט סקוואט ופרס
4.איך זה יעזור אבל? דילואד כבר עשיתי 4 פעמים ב9 חודשים האחרונים וזה לא באמת עוזר, אני בכמעט שנה עליתי בבנץ' פחות מ 10 קילו שאשכרה בפרס עליתי 10 קילו, איך זה הגיוני? (על דדליפט אני אפילו לא אתחיל לדבר בכמה עליתי), אני לא גומר את עצמי אני על RPE 9 מגיע לפעמים RPE 10 רק בסט אחרון
5.לפני התוכנית עכשיו שזה היה לפני בערך 3 חודשים עשיתי את התוכנית של קנדיטו ששם זה היה הכל בנץ', כאילו 6 סטים של ספוטו פרס באימון ובכל זאת לא עזר יותר מידי, אני כמובן עושה תרגילי עזר ליד אחורית. בנוגע לעצימות שוב פעם אני כבר אחרי הרבה ניסיונות ושינויים וכלום לא עובד, פעם הייתי נותן רביעיות של ספוטו, אחרי זה חמישיות עכשיו מנסה 6-8, כלום לא נראה שעובד, וזה ספציפית רק הבנץ' כל השאר עולים.
סקוואט גם היתה לי בעיה שהייתי תקוע אמנם לא כזה הרבה זמן אבל כמה חודשים טובים אבל הוא כן התחיל בחודשיים האחרונים לעלות במלא מאז שעברתי לתוכנית הזאת
1. לא, בנץ' תחרותי בכל חזרה.
2. כנראה הטכניקה והתוכנית.
3. אשמח לתת לך תוכנית גם להם, אבל אין ספק שתצטרך להיות מוכן לשנות את כל התוכנית כדי שאוכל לעשות את השינויים הנדרשים להתקדמות.
4. לא ברור לי לגמרי איך זה עובד, אבל לדעתי זה נותן יותר זמן לתרגל טכניקה, ונותן למערכת העצבים להתאושש.
5. אולי יש לי תוכנית שגם לא תעזור לך, אבל שווה לנסות, לא?
אעבור על הסרטון שלך בעוד כמה דקות.

אני לא מקפיץ אותו רק עושה טאץ' אנד גו
בנוגע לרגליים אני מנסה לדחוף ולעשות לג דרייב אבל כנראה לא עושה את זה מספיק טוב

קשת דווקא אני עושה די גדולה, לא קשת פאוורליפטר ואני גם לא רוצה לעשות כזאת, רגליים פשוט לקרב יותר אלי?
מרפקין אני משתדל לעשות 45 מעלות ואני גם עושה אחיזה די צרה בכלל לא רחבה אז הם לא אמורים לבד להיות די בפנים? בנוגע לכתפיים אצלי זה משהו קצת בעייתי אני תמיד מכניס אותן והן סבבה בחזרה הראשונה ואז הן תמיד מתקפלות החוצה ואני צריך כל חזרה מחדש לנסות להחזיר אותן אחורה רק כשיש כבר משקל עלי עם המוט זה נהיה קשה
הקשת זה לא רק לפאוורליפטינג, אני גם לא עושה קשת גדולה אבל כן עושה קשת שמספיקה לקצר קצת את הטווח תנועה, לא בהכרח כדי להרים יותר אלא פשוט כי זה יותר בריא לכתפיים. תדאג גם שהאחיזה לא צרה מדי כלומר שהאמות מקבילות לקרקע כשהמוט נוגע בחזה, וכמו שאמרתי להכניס יותר מרפקים ולעבוד על הbar path, אתה אמור להכניס מרפקים ובעלייה לדחוף את המוט קצת אחורה ואז למעלה.

• פותח/ת השרשור
הקשת זה לא רק לפאוורליפטינג, אני גם לא עושה קשת גדולה אבל כן עושה קשת שמספיקה לקצר קצת את הטווח תנועה, לא בהכרח כדי להרים יותר אלא פשוט כי זה יותר בריא לכתפיים. תדאג גם שהאחיזה לא צרה מדי כלומר שהאמות מקבילות לקרקע כשהמוט נוגע בחזה, וכמו שאמרתי להכניס יותר מרפקים ולעבוד על הbar path, אתה אמור להכניס מרפקים ובעלייה לדחוף את המוט קצת אחורה ואז למעלה.
אני לא מסוגל לדחוף אחורה ולמעלה פשוט כי אין לי מקום אני אגע בספסל אם אני אעשה ככה, ואני לא מסוגל לקחת מההתחלה את המוט כשאני יותר קדימה כי פשוט הידיים שלי יהיו בשיא אורכם במצב כזה ואני לא מסוגל לייצר כוח כדי להרים בהתחלה את הבנץ', כדי לעשות ככה אני אהיה חייב ספוטר כל פעם שירים לי את המוט בהתחלה

אני לא מסוגל לדחוף אחורה ולמעלה פשוט כי אין לי מקום אני אגע בספסל אם אני אעשה ככה, ואני לא מסוגל לקחת מההתחלה את המוט כשאני יותר קדימה כי פשוט הידיים שלי יהיו בשיא אורכם במצב כזה ואני לא מסוגל לייצר כוח כדי להרים בהתחלה את הבנץ', כדי לעשות ככה אני אהיה חייב ספוטר כל פעם שירים לי את המוט בהתחלה
אז יכול להיות שאתה ממוקם אחורה מדי על הספסל, תנסה לקחת את הגוף קצת יותר קדימה. וגם אם אתה דוחף אחורה אתה לא אמור לפגוע בספסל, בתחילת התנועה המוט צריך להיות ממוקם בקו ישר מעל מפרק הכתף וכשאתה מוריד אותו אתה צריך לדמיין שאתה מנסה לכופף את המוט, ככה המרפקים שלך יכנסו יותר פנימה ובאופן טבעי אתה תיגע עם המוט בחזה במיקום קצת יותר נמוך, ואז בדחיפה למעלה אתה מוציא קצת את המרפקים כדי לדחוף אחורה ולמעלה.

• פותח/ת השרשור
אז יכול להיות שאתה ממוקם אחורה מדי על הספסל, תנסה לקחת את הגוף קצת יותר קדימה. וגם אם אתה דוחף אחורה אתה לא אמור לפגוע בספסל, בתחילת התנועה המוט צריך להיות ממוקם בקו ישר מעל מפרק הכתף וכשאתה מוריד אותו אתה צריך לדמיין שאתה מנסה לכופף את המוט, ככה המרפקים שלך יכנסו יותר פנימה ובאופן טבעי אתה תיגע עם המוט בחזה במיקום קצת יותר נמוך, ואז בדחיפה למעלה אתה מוציא קצת את המרפקים כדי לדחוף אחורה ולמעלה.
ידוע לי שאני אחרורה ממוקם כי פשוט אם אני מתקדם קדימה אני כבר לא יכול לעשות אנרק למוט כי הידיים שלי ישרות מאורכות ואי אפשר להפעיל כח.
בכל מקרה מתייג גם את @elchonon אמנם הבנץ' שלי לא מושלם אבל הוא עדיין בגבול הסביר+, טכניקה כזאת לא אמורה למנוע ממני לעלות בשלב כזה מתחיל ברמה שאני עליתי רק 10 קילו בפאקינג כמעט שנה...

כשאתה עושה אנראק תרים את הישבן מהספסל גבוה ואחרי שהוצאת את המוט תניח אותו על הספסל, זה מביא המון כוח באנראק. ופשוט תהיה עם ספוטר.

כבר נגעו בליקויים בטכניקה, טיפ להוצאת מהראק, תרים את הישבן גבוה כשאתה מוציא זה ייתן לך טווח תנועה נוסף ולא יגרום לך להוציא כתפיים.

• פותח/ת השרשור
כשאתה עושה אנראק תרים את הישבן מהספסל גבוה ואחרי שהוצאת את המוט תניח אותו על הספסל, זה מביא המון כוח באנראק. ופשוט תהיה עם ספוטר.

כבר נגעו בליקויים בטכניקה, טיפ להוצאת מהראק, תרים את הישבן גבוה כשאתה מוציא זה ייתן לך טווח תנועה נוסף ולא יגרום לך להוציא כתפיים.
אנסה אימון הבא
אבל שוב פעם בנוגע לבנץ' יש למישהו מושג למה אני בקושי עולה כבר שנה שלמה בבנץ' כשאני במשקל כזה נמוך? התחלתי את המסה לפני חצי שנה על 54.5 ועשיתי 60 ל6 עכשיו עליתי ב9.5 קילו ל64 ועליתי רק ב7.5 ל67.5 ל6 איך זה הגיוני? הדדליפט שלי עלה מ60 ל125 למשל

אנסה אימון הבא
אבל שוב פעם בנוגע לבנץ' יש למישהו מושג למה אני בקושי עולה כבר שנה שלמה בבנץ' כשאני במשקל כזה נמוך? התחלתי את המסה לפני חצי שנה על 54.5 ועשיתי 60 ל6 עכשיו עליתי ב9.5 קילו ל64 ועליתי רק ב7.5 ל67.5 ל6 איך זה הגיוני? הדדליפט שלי עלה מ60 ל125 למשל
אני הייתי מוריד את כל התרגילים לחזה, ועושה רק בנץ' בנפח יותר גבוה.

אנסה אימון הבא
מה שהעיף לי את הבנצ' בהתחלה היה לעשות יותר בנצ', הייתי עושה כל אימון, אם זה לא היה אימון חזה אז הייתי עושה רק סט אחד הכי עצים.
לא יודע אם אני ממליץ על זה בדיוק אבל תעשה יותר בנצ', לפחות 3 פעמים בשבוע כאשר אחד מהם לא עצים ותעבוד על הטכניקה שלך, היא לא משהו.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מוריד את כל התרגילים לחזה, ועושה רק בנץ' בנפח יותר גבוה.

מה שהעיף לי את הבנצ' בהתחלה היה לעשות יותר בנצ', הייתי עושה כל אימון, אם זה לא היה אימון חזה אז הייתי עושה רק סט אחד הכי עצים.
לא יודע אם אני ממליץ על זה בדיוק אבל תעשה יותר בנצ', לפחות 3 פעמים בשבוע כאשר אחד מהם לא עצים ותעבוד על הטכניקה שלך, היא לא משהו.
תוכנית קודמת עשיתי רק בנץ' 6 סטים בנץ' באימון וגם שם בקושי זז אפילו פחות מעכשיו

• פותח/ת השרשור
שוב, טכניקה.
טכניקה אמנם חשובה אבל במשקלים כאלה גם אם אני לא אעשה טכניקה טובה זה אולי לא יהיה אידאלי אבל זה כן אמור לעלות בקצב די גבוה, זה לא שנאי מתאמן כבר 10 שנים עם 160 בנץ' שכל קילו על המוט זה הבדל, כולה 67.5, חברים שלי מתחילים אימון ראשון שלהם אי פעם מפאקינג 70, וכן אני יודע שזה אינדיוידואלי ותלוי משקל גוף וכו' אבל עדיין, לשום בן אדם בוגר 67.5 לא אמור להיות משקל כבד

טכניקה אמנם חשובה אבל במשקלים כאלה גם אם אני לא אעשה טכניקה טובה זה אולי לא יהיה אידאלי אבל זה כן אמור לעלות בקצב די גבוה, זה לא שנאי מתאמן כבר 10 שנים עם 160 בנץ' שכל קילו על המוט זה הבדל, כולה 67.5, חברים שלי מתחילים אימון ראשון שלהם אי פעם מפאקינג 70, וכן אני יודע שזה אינדיוידואלי ותלוי משקל גוף וכו' אבל עדיין, לשום בן אדם בוגר 67.5 לא אמור להיות משקל כבד
אז אם אתה בטוח שאתה יודע מה לא הבעיה אז כנראה אתה יודע מה כן הבעיה, תפתור אותה.

• פותח/ת השרשור
אז אם אתה בטוח שאתה יודע מה לא הבעיה אז כנראה אתה יודע מה כן הבעיה, תפתור אותה.
אני לא יודע אבל לא יודע עד כמה הטכניקה שלי שהיא סבירה בסך הכל מונעת ממני להתקדם במשקלי נוצה שכאלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית