לפי מה אתה אומר את זה? אין שום דרך לקבוע את זההרבה פחות.
בהחלט יש סיכון בחיסונים, אבל הסיכונים נדירים מאוד ולא תלויים בחיסון, אלא במתחסן.לאנשים מסוימים יש סיכון בלא להתחסן, אני מסכים.
אבל לדעתי זה באמת נכון שיש גם סיכון בחיסון.
אלרגיות שונות ומחלות גנטיות זה לא אומר שיש משהו טבעי מסוכן בחיסון, הוא רק מסוכן לאנשים מאוד ספציפיים.
אם אדם מת מאלרגיה חריפה לבוטנים, זו אשמת סקיפי שמפיצים רעל פוטנציאלי לציבור הרחב שיכול לא להיות מודע לסיכון האפשרי?
למה מישהו מאיתנו צריך לחלות בשביל להעביר מסר?כשאני החזקתי את אחיינים שלי עם חצבת, ידעתי שכנראה אדבק מהם למרות שחוסנתי, אבל אני מוכן ביחד איתך לטפל בילדים חולי חצבת ונראה מי מאיתנו יקבל חצבת עכשיו. אני עם חיסון טבעי, או אתה עם חיסון רפואי?
המבר הוא שחיסון ומחלה יגנו עליך מהמחלה בעתיד צורה זהה, אבל לחלות במחלה היא עם סיכונים ברורים וגבוהים יחסית, כשהסיכון מחיסון הוא זניח לחלוטין, גם מבחינת כמויות וגם מבחינת חומרה.
לגבי הגיל לחיסונים יש ויכוח מסויים, למרות שכן יש הסכמה כללית יחסית ע"י רוב הרופאים. אבל רק רופא אחד מאלפים ימליץ לא להתחסן בכללביקשתי מחבר שלומד רפואה בארץ לשאול את המרצה על חיסונים את דעתו.
המרצה אמר שאכן יש סיכונים בחיסונים, והמליץ לחכות עם חלק מהחיסונים לגיל קצת יותר מאוחר לתינוק.
שמעתי את זה מכמה רופאי ילדים גם כן.
לכולנו יש את הזכות לחיים, וחוסר חיסון מספק באוכלוסיה מסכן את הזכות הזאת, לכן הזכות לחירות היא משנית פהועם זאת אנחנו מדינה דמוקרטית שחירות זה ערך די עיקרי בה, אי אפשר לחקוק כנגד טיפשיות בחוק, אפשר לנסות להגביל את הפגיעה למינימלית כמה שניתן כמו עישון במקומות ספציפיים אבל אי אפשר להכריח אנשים לנהוג בהיגיון, הדרך משם לדברים רעים מאוד קצרה.