הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שפעת

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
תצטרף לצד הנגדי כמוני.
הצד שטוען שזה לא בריא ואפילו מזיק לפעמים.
(אני לא סגור על חיסונים רציניים יותר כמו פוליו).

או שתישאר בעד חיסונים ותטען שזה "מקרה" בסך הכל.
אני חושב אולי שהגוף שלי לא מתמודד טוב עם החיסון, מצד שני זה עובר לי אחרי יום, לפחות ככה זה היה לפני שנתיים אז זה עדיף יום להיות חולה מאשר שפעת אמיתית
אבל אני לא מבין למה זה קורה לי ככה

אני חושב אולי שהגוף שלי לא מתמודד טוב עם החיסון, מצד שני זה עובר לי אחרי יום, לפחות ככה זה היה לפני שנתיים אז זה עדיף יום להיות חולה מאשר שפעת אמיתית
אבל אני לא מבין למה זה קורה לי ככה
אתה לא יכול להיות חולה מחיסון שפעת. זה וירוס מומת.
הבעיה היא שלוקח לגוף שבוע-שבועיים לפתח חסינות ובזמן הזה אתה יכול להידבק

אולי אתה אלרגי לאחד מהרכיבים של החיסון.

סתם שאלה. לא מפריע לך בתור אדם שעושה רושם של הגיוני להיות מהצד של ״מתנגדי חיסונים״ למרות אין לזה שום תמיכה מהצד של ההגיון והראיות המדעיות? זה פשוט סיכון לבריאות הכלל אנשים כמוך..

אני כל הזמן בעד חיסונים ולא פקפקתי לרגע ביעילות אבל זה כבר פעם שניה ברצף, לפני שנתיים עשיתי בצבא חיסון לצהבת ואתמול לשפעת והשני המקרים אני באותו יום או יום אחרי לא מרגיש טוב, גמור חלש עם בחילות, מה קורה פה?
זה חלק מהתגובה של מערכת החיסון שלך לחיסון. אתה לא מרגיש רע כי הוירוס תקף אותך, אלא כי הגוף שלך הגיב חזק, וזה לא רע, אבל כן אפשרי

הצד שטוען שזה לא בריא ואפילו מזיק לפעמים.
(אני לא סגור על חיסונים רציניים יותר כמו פוליו).
אני חייב להבין למה חיסונים "קלים" יהיו מזיקים לגוף, ו"רציניים" לא.
גם צהבת זה די רציני

אם הוא היה אלרגי זה היה מתבטא שונה לחלוטין. אודם, נפיחות וגרד במקום החיסון במינימום, ושוק אנפילקטי במקרה הגרוע

הם שואלים בדרך כלל לפני
אלרגיה למתכות
אלרגיה לביצים
אלרגיה לחומר משמר (כלשהוא )
את זה שאלו אותנו במאוחדת
רוב האנשים לא יודעים אם הם אלרגים ובאיזה רמה, זה לא ביצים למערכת העיכול, זה ישר לדם, אלרגיה במצב כזה יכול להיות חריף יותר ואצל אנשים שבכלל לא מודעים על האלרגיות שלהם.
הצד הנגדי שטוען שזה לא בריא על סמך תחושת בטן ונפנופי ידיים.
בדקת את הדעות שמתנגדות בעצמך? או ששמעת עליהם מאנשים שבעד חיסונים?
אודה שבהתחלה הציגו בפני רק את הדעה שמתנגדת לחיסונים בצורה שנשמעת שמי שמחסן הוא אדיוט גמור.
אבל החלטתי שזה לא הדרך, ניסיתי ללמוד על הנושא של חיסונים מהאנשים שמאמינים בהם (ולא חסר).
ואני מאמין שחיסונים עובדים (לא כמו שיטענו הרבה מהמתנגדים), אבל מנגד לא מספקים הגנה מירבית או טובה יותר מהווירוס עצמו לפעמים בגיל מתאים (לא תינוקות או זקנים או חולים).

אחרי שהבנתי את הדעה של המתחסנים, והצלחתי להזדהות איתה, התעמקתי טיפה בדעות של המתנגדים הרציניים יותר, ולא אלה פוחדים מרמזורים.
קראתי את הספר how to raise a healthy child in spite of your doctor של dr Robert S. Mendelsohn (שהרבה שונאים אותו, אבל תכלס הבן אדם היה רופא ילדים 30 שנה).
ועוד כמה מקורות אחרים.
ואני היום נמצא בסוג של באמצע, מבין את שני הצדדים. לא מכחיש שיש תועלת אך גם שיש סיכונים.

אז למרות שהסרטון היה מצחיק להשוות חיסונים לרמזורים, אני עדיין אוחז בדעתי שיש בחיסונים סיכונים לא מעטים, שחלק אוהבים לגמד לצערי למרות שהם קיימים.

שוב אולי זה רק דעתי האלטרנטיבית והטבעית, אבל הרפואה מאוד איטית בלהודות בנזקים שלה כמו סירוב לשטוף ידיים ליולדות, המלצות על עישון ומרגרינה, או הקשר בין חומרים לסרטן.
אז לא איכפת לי כמה הרפואה חזקה בעד חיסונים, יש לה עוד דרך ארוכה כדי לשכנע אותי בביטחון שלהם.
סתם שאלה. לא מפריע לך בתור אדם שעושה רושם של הגיוני להיות מהצד של ״מתנגדי חיסונים״ למרות אין לזה שום תמיכה מהצד של ההגיון והראיות המדעיות? זה פשוט סיכון לבריאות הכלל אנשים כמוך..
כמו שכתבתי, אני לא חושב שדעתי לא הגיונית.
להתנגד להזרקת תאי גוף של בעלי חיים מתים, ומתכות שאין להם תפקיד בגופי שמכונות "מתכות רעילות", לעניות דעתי ממש לא סותר את ההגיון.
כל אחד יכול לפקפק בדעה או בסיבות של ד"ר מנדלסון, אבל בסופו של דבר הוא היה אדם מוכשר לתפקיד רפואת ילדים מעל 30 שנה עם נסיון רב בתחום, והוא הקדיש ספר ארוך של דעתו בנושא. וזה לא סותר את ההגיון לקחת את דעתו ברצינות.

אתה לא חייב להסכים איתי, אבל דעתי מגובה בלא פחות הגיון מהדעה הנגדית.
גם צהבת זה די רציני
גם חיסונים רצניים פוגעים בגוף, אבל האלטרנטיבה גרועה יותר.
לדעתי אבעבועות רוח, חצבת ושפעת הם באמת לא סיפור.

רוב האנשים לא יודעים אם הם אלרגים ובאיזה רמה, זה לא ביצים למערכת העיכול, זה ישר לדם, אלרגיה במצב כזה יכול להיות חריף יותר ואצל אנשים שבכלל לא מודעים על האלרגיות שלהם.
זה לא נכון, אם אתה אלרגי אתה אלרגי, אתה לא מפספס את זה.

בדקת את הדעות שמתנגדות בעצמך?
בדקתי בעצמי, ואני יכול לומר לך ב-100% שזה נטו מונע מרגשות, ולא מעובדות.
אפילו הרופאים שממליצים לא להתחסן, אף אחד מהם לא מונע מעובדות, ומחקרים, אלא נטו מ"נראה לי שככה".
הם לא יכולים להצביע על זה שחיסונים בפני עצמם מזיקים. הם תמיד יצביעו על אנקדוטות ולא יקשרו בין הדברים הנכונים.
ייתנו דוגמאות לילדים שאובחנו כאוטיסטים אחרי חיסון, בלי לציין את העובדה שהגיל שבו אוטיזם מתגלה הוא בערך הגיל שבו ילדים צריכים לקבל חיסונים (ובאמת חוקרים הלכו ובדקו מאות אלפי ילדים כדי לבדוק האם הילדים המחוסנים באמת מאובחנים יותר באוטיזם, והפלא ופלא, אחוז האוטיסטים היה זהה בין מחוסנים ללא מחוסנים).
ייתנו דוגמאות לחיסונים שבאמת פגעו באנשים, אבל אלה חיסונים שמהר מאוד הורדו מהמדפים והוחלפו באלטרנטיבות בטוחות.
ייתנו דוגמאות לאלרגיות, שהיא תופעת לוואי לא רצויה, אבל גם לא צפויה, ויותר חשוב, נדירה. היא לא משהו שבעייתי טבעית בחיסון.
ייתנו דוגמאות לתופעות לוואי אפילו נדירות מאוד, שהן צערות, אבל הסיכוי לחטוף את תופעות הלוואי האלה משמעותית נמוך יותר מהסיכון לסיבוכי מחלה ממחסור בחיסון. מה יותר מסוכן, לשבור את עצם הבריח כתוצאה מחגורת הבטיחות בזמן תאונה, או לא להיות חגור באותה תאונה?

השורה התחתונה, חיסונים זה לא תרופת קסם שמבטיחה 100% תוצאה עם 0% סיכונים, אבל הם מציעים חיים הרבה יותר בטוחים

להתנגד להזרקת תאי גוף של בעלי חיים מתים
זה לא מה שיש בחיסון, זה מיתוס של מתנגדי חיסונים, ומצביע שאולי מקורות הידע שלך לא אמינים

ומתכות שאין להם תפקיד בגופי שמכונות "מתכות רעילות"
אותן מתכות מזיקות אתה שואף מהאוויר ביום אחד בכמויות גבוהות יותר ממה שיש בחיסון

לדעתי אבעבועות רוח, חצבת ושפעת הם באמת לא סיפור.
אז אני אספר לך שהם יכולים להוביל למוות ונזקים באחוז הרבה יותר גבוה ממה שחיסונים מביאים.
כל שנה מתים באיזור ה-10 אנשים משפעת רק בישראל, ו-0 מחיסונים מעולם לכל החיסונים בישראל, זה כבר מראה לך מי בטוח יותר

פאקיג יושב בבית עם כאב גרון כאילו יש לי סכינים מתחת ללשון.
בוכה כמו רוח רפאים
ופתחים פה בידיוק שרשרור בנושא
מדהים
בכול אופן אני בן אדם עם מערכת חיסונית זבל וגם אני תומך בחיסון
באופן מצחיק הזמן היחיד שאני לא חולה במשהו זה בדרך כלל החורף אבל השנה מכוון שלא יצא לי להתחסן זה תקף אותי
(זה גם פתאומי רק אתמול סגרתי pr של 157.5X5X5 בסקאווט והבוקר להניע את האוטו עם המפתח גמר אותי)

בדקתי בעצמי, ואני יכול לומר לך ב-100% שזה נטו מונע מרגשות, ולא מעובדות.
אפילו הרופאים שממליצים לא להתחסן, אף אחד מהם לא מונע מעובדות, ומחקרים, אלא נטו מ"נראה לי שככה".
הם לא יכולים להצביע על זה שחיסונים בפני עצמם מזיקים. הם תמיד יצביעו על אנקדוטות ולא יקשרו בין הדברים הנכונים.
ייתנו דוגמאות לילדים שאובחנו כאוטיסטים אחרי חיסון, בלי לציין את העובדה שהגיל שבו אוטיזם מתגלה הוא בערך הגיל שבו ילדים צריכים לקבל חיסונים (ובאמת חוקרים הלכו ובדקו מאות אלפי ילדים כדי לבדוק האם הילדים המחוסנים באמת מאובחנים יותר באוטיזם, והפלא ופלא, אחוז האוטיסטים היה זהה בין מחוסנים ללא מחוסנים).
ייתנו דוגמאות לחיסונים שבאמת פגעו באנשים, אבל אלה חיסונים שמהר מאוד הורדו מהמדפים והוחלפו באלטרנטיבות בטוחות.
ייתנו דוגמאות לאלרגיות, שהיא תופעת לוואי לא רצויה, אבל גם לא צפויה, ויותר חשוב, נדירה. היא לא משהו שבעייתי טבעית בחיסון.
ייתנו דוגמאות לתופעות לוואי אפילו נדירות מאוד, שהן צערות, אבל הסיכוי לחטוף את תופעות הלוואי האלה משמעותית נמוך יותר מהסיכון לסיבוכי מחלה ממחסור בחיסון. מה יותר מסוכן, לשבור את עצם הבריח כתוצאה מחגורת הבטיחות בזמן תאונה, או לא להיות חגור באותה תאונה?

השורה התחתונה, חיסונים זה לא תרופת קסם שמבטיחה 100% תוצאה עם 0% סיכונים, אבל הם מציעים חיים הרבה יותר בטוחים
השאלה שלי לא הייתה מופנית אליך.
ועכשיו שהסכמנו שחיסונים לא 100% בטוחים, זכותו של כל אדם להחליט איזה סיכון הם מוכנים או לא מוכנים לקחת.
אני לא מתחסן לשפעת וזכותי לקחת על עצמי את הסיכונים שלי, אי אפשר להכריח אותי לדאוג ל"עדר" על חשבון הבריאות שלי לפי התפיסה שלי.
זה לא מה שיש בחיסון, זה מיתוס של מתנגדי חיסונים, ומצביע שאולי מקורות הידע שלך לא אמינים
Vaccine ingredients | Vaccine Knowledge
אותן מתכות מזיקות אתה שואף מהאוויר ביום אחד בכמויות גבוהות יותר ממה שיש בחיסון
גם את החומרים שבסיגריות אני נושם ביום יום, זה לא סיבה להניח את הפה שלי על אגזוז של רכב ולקחת נשימה עמוקה (מתוך הספר של אלן קאר),
אין לי סיבה להוסיף חומרים מזיקים כי הם קיימים בין כה וכה.
אז אני אספר לך שהם יכולים להוביל למוות ונזקים באחוז הרבה יותר גבוה ממה שחיסונים מביאים.
כל שנה מתים באיזור ה-10 אנשים משפעת רק בישראל, ו-0 מחיסונים מעולם לכל החיסונים בישראל, זה כבר מראה לך מי בטוח יותר
אולי אנשים בסיכון מתים מזה, אבל לא אני ומי שאני מכיר שלקה בשפעת מעולם מת מזה.
ואמנם אני לא סבור שמתים מחיסונים, אבל אני כן סבור שמחלות אוטואימיוניות או אחרות יכולים להיות קשורים.

עכשיו שהסכמנו שחיסונים לא 100% בטוחים, זכותו של כל אדם להחליט איזה סיכון הם מוכנים או לא מוכנים לקחת.
אני אהיה איתך כנה לחלוטין. לומר שהסיכון האפסי הזה יותר מדאיג אותי מהסיכון הממשי האחר, הוא שיקול דעת לקוי וחסר לחלוטין, ומצביע על חוסר מוחלט של ידע שמונע לחלוטין מרגשות ולא מהיגיון בריא.
ואם זה היה נוגע אך ורק לבריאות של האינדיבידואל אז ניחא, אבל זה משפיע גם על אחרים, ובנוסף הורים בוחרים בשביל הילדים שלהם, הילד לא קיבל קול בהחלטה, ולכן צריך להשאיר את הבחירה לאנשי המקצוע

השאלה שלי לא הייתה מופנית אליך.
אני יודע שלא, אבל הוא צודק לחלוטין ואני מגבה אותו

אי אפשר להכריח אותי לדאוג ל"עדר" על חשבון הבריאות שלי לפי התפיסה שלי.
בטח שאפשר. יש לך חוקי תנועה, יש לך חוקים ביום יום.
נכון להיום אין שום הוכחה שהחיסון מסכן אותך, אבל יש אנספור ראיות שאם לא תתחסן אתה מסכן אחרים. אז מי פה באמת הוא הסכנה לציבור?

Vaccine ingredients | Vaccine Knowledge
This makes it unlikely that any human material remains in the final vaccine.

אין תאים בחיסונים. משתמשים בתאים שגודלו במעבדה כדי לגדל את הוירוסים, אבל אז מוציאים את הוירוסים מהתאים.

גם את החומרים שבסיגריות אני נושם ביום יום, זה לא סיבה להניח את הפה שלי על אגזוז של רכב ולקחת נשימה עמוקה (מתוך הספר של אלן קאר),
אין לי סיבה להוסיף חומרים מזיקים כי הם קיימים בין כה וכה.
האנלוגיה שלך לא תופסת , כי אתה משווה כמויות גדולות לכמויות קטנות.
כמות המתכות שיש לך בחיסונים היא כל כך מזערית שאין לה שום השפעה על הגוף שלך (חוץ מהעובדה שהמתכות נמצאות בתרכובות שגם ככה לא מגיבות עם הגוף, ככה שזה בכלל לא רלוונטי)

אולי אנשים בסיכון מתים מזה
לא רק.
חצבת למשל מוחקת זיכרון חיסוני, זה למה אנשים מתים מחצבת. לא בגלל שהוירוס עצמו הורג אותם, אלא שהם חוטפים מחלה פשוטה אחרי החצבת, אבל הגוף שלהם לא יודע להתמודד איתה, והם מתים מדלקת ריאות שאדם רגיל בכלל לא היה חוטף מלכתחילה

אבל לא אני ומי שאני מכיר שלקה בשפעת מעולם מת מזה.
שמח בשבילך, זה לא אומר שהם לא קיימים

ואמנם אני לא סבור שמתים מחיסונים, אבל אני כן סבור שמחלות אוטואימיוניות או אחרות יכולים להיות קשורים.
אמונה זה יפה בשעת סיפור בגן, אבל כשחיים של אנשים נמצאים על המאזניים צריך קצת יותר מזה

אני אהיה איתך כנה לחלוטין. לומר שהסיכון האפסי הזה יותר מדאיג אותי מהסיכון הממשי האחר, הוא שיקול דעת לקוי וחסר לחלוטין, ומצביע על חוסר מוחלט של ידע שמונע לחלוטין מרגשות ולא מהיגיון בריא.
מה שלדעתך אפסי, לא בהכרח אפסי לדעתי.
ואם זה היה נוגע אך ורק לבריאות של האינדיבידואל אז ניחא, אבל זה משפיע גם על אחרים,
זכותי להשים את בראותי האישית לפי תפסתי לפני אחרים.
ובנוסף הורים בוחרים בשביל הילדים שלהם, הילד לא קיבל קול בהחלטה, ולכן צריך להשאיר את הבחירה לאנשי המקצוע
הורה שמזניח ילד, ואין טובתו של הילד עומד לנגד עניו, יש לאנשי מקצוע להתערב.
אבל ברגע שמדובר בטובת הילד, מי אתה להחליט יותר מההורים שלו מה טובתו.
זה היה ממש מפריע לי אם מישהו היה מכריח את הילד שלי להיות לא דתי כי הוא חושב שזה טובתו יותר ממני.
ואני חושב שתסכים איתי גם להיפך, אם היו לוקחים לך את הילדים כי אתה לא מגדל אותם לפי חוקי התורה.
ברגע שיש סיכון קל בחיסונים, יש להורה את הזכות להחליט כמה הסיכון גבוה, וכמה לא. ואין זכות לשלול את התפקיד החשוב של הורה בחיי הילד (שאלוקים מסר לו את הילד, לא לך) בגלל שהוא מנסה להגן עליו בצורה הטובה ביותר לדעתו.
בטח שאפשר. יש לך חוקי תנועה, יש לך חוקים ביום יום.
נכון להיום אין שום הוכחה שהחיסון מסכן אותך, אבל יש אנספור ראיות שאם לא תתחסן אתה מסכן אחרים. אז מי פה באמת הוא הסכנה לציבור?
חוקי תנועה הם להגן על הציבור ועלי, במידה וחוקי התנועה מסכנים אותי מכל סיבה (לדוגמה רכב נוסע בנתיב הלא נכון ישר לכיווני) אין סיכוי בעולם שתצליח לשכנע אותי לנהוג לפי החוקים.
אז ברגע שאשה רואה בחיסון גורם נזק לילד שלה, לא איכפת לה מהציבור (ולא צריך להיות איכפת לה).
אין תאים בחיסונים. משתמשים בתאים שגודלו במעבדה כדי לגדל את הוירוסים, אבל אז מוציאים את הוירוסים מהתאים.
תאי אדם אין, אבל תאי בעלי חיים יש.
האנלוגיה שלך לא תופסת , כי אתה משווה כמויות גדולות לכמויות קטנות.
כמות המתכות שיש לך בחיסונים היא כל כך מזערית שאין לה שום השפעה על הגוף שלך
לדעתך זה כמות קטנה, אבל לדעתי גם זה כמות גדולה מידי לתרכובת ללא תפקיד בגוף.
נכון שאין מחקר שמקשר את התרכובת למוות, אבל לגבי מחלות עתידיות לא מעט טוענים שיש קשר.
חצבת למשל מוחקת זיכרון חיסוני, זה למה אנשים מתים מחצבת. לא בגלל שהוירוס עצמו הורג אותם, אלא שהם חוטפים מחלה פשוטה אחרי החצבת, אבל הגוף שלהם לא יודע להתמודד איתה, והם מתים מדלקת ריאות שאדם רגיל בכלל לא היה חוטף מלכתחילה
מעניין שהחיסון לא עושה את זה.
יש לך מקור אמין לזה, כי זה נשמע הפחדה רפואית.
אמונה זה יפה בשעת סיפור בגן, אבל כשחיים של אנשים נמצאים על המאזניים צריך קצת יותר מזה
אני דווקא סבור שאמונה חשובה גם כשחיים של אנשים על המוזניים.
אני הרי חלק מהעם היהודי שהיו מוכנים להקריב את החיים שלהם למען האמונה שלהם.
העם שלנו היה מוכן למות רק כדי לא לעבור עבירות מסוימות.
אבל לנושא שלנו, אם אני סבור שחיסון מזיק לילד שלי למרות שהוא מסכן את הציבור, זה זכותי.

זה חלק מהתגובה של מערכת החיסון שלך לחיסון. אתה לא מרגיש רע כי הוירוס תקף אותך, אלא כי הגוף שלך הגיב חזק, וזה לא רע, אבל כן אפשרי

גם צהבת זה די רציני

אם הוא היה אלרגי זה היה מתבטא שונה לחלוטין. אודם, נפיחות וגרד במקום החיסון במינימום, ושוק אנפילקטי במקרה הגרוע
כן אבל למה גם עכשיו וגם לפני שנתיים כשחוסנתי נגד צהבת אותו דבר קרה לי חולשה ומרגיש כמו זבל ביום יומיים שאחרי?
אם זה ככה יהיה כל פעם שאני מתחסן אז מה הקטע כבר להתחסן בשבילי, אני מתחסן כדי לא להיות חולה ואם כל פעם אחרי חיסון אני חולה אחרי יומיים זה מאבד מהפואנטה.
זה רק אם בעצם תגיד שעדיף לי כל פעם להיות חולה את היומיים האלה ולא לקבל שפעת

מה שלדעתך אפסי, לא בהכרח אפסי לדעתי.
לפי הנתונים אפסי.
מדובר על אחד ממאות אלפים שיחלה במשהו רציני, לעומת 1 מאלף שיחטוף דלקת קרום המוח מחצבת

זכותי להשים את בראותי האישית לפי תפסתי לפני אחרים.
אם אתה חי בהרים ולא נפגש עם אנשים אחרים תעשה מה שבא לך, אבל אם הבחירה המודעת שלך מסכנת אחרים אתה סכנה לציבור ולדעתי מקומך בכלא בבידוד

אבל ברגע שמדובר בטובת הילד, מי אתה להחליט יותר מההורים שלו מה טובתו.
זה שהם הורים לא הופך אותם למומחים. הורים טועים ומטעים. הם צריכים לשים את מבטחם בידיים של אנשים שכן יש להם את הידע להחליט החלטה מושכלת

ברגע שיש סיכון קל בחיסונים, יש להורה את הזכות להחליט כמה הסיכון גבוה, וכמה לא
לא, מי שצריך לקבוע האם הסיכון גבוה או לא זה המומחים שיודעים להבדיל אמת משקר ולבחון את המצב בצורה אובייקטיבית. הם אלו שיחליטו כמה סיכון הוא גבוה או לא. אז זכותם של ההורים להחליט כמה אכפת להם מאותו סיכון והאם הם מוכנים לקחת אותו, אבל אם אתה שוקל סיכון אפסי לעומת ממשי, ובוחר את הממשי, אז שיקול הדעת שלך לקוי

תאי אדם אין, אבל תאי בעלי חיים יש.
גם לא נכון.
שיטת השימוש בתאי בעלי חיים היא זהה לאלה של בני אדם, פשוט תאים שונים

לדעתך זה כמות קטנה, אבל לדעתי גם זה כמות גדולה מידי לתרכובת ללא תפקיד בגוף.
זו כמות קטנה נקודה. מדובר על כמויות שהגוף יכול להתמודד איתן בלי להניד עפעף, וזו שלדעתך זה לא, זה דעה לא קבילה

נכון שאין מחקר שמקשר את התרכובת למוות, אבל לגבי מחלות עתידיות לא מעט טוענים שיש קשר.
אז שאלה שטוענים שיציגו ראיות אמיתיות, אחרת זו סתם הפחדה

מעניין שהחיסון לא עושה את זה.
כי הוא לא תוקף את מערכת החיסון כמו וירוס החצבת.

יש לך מקור אמין לזה, כי זה נשמע הפחדה רפואית.
Long-term measles-induced immunomodulation increases overall childhood infectious disease mortality

אני דווקא סבור שאמונה חשובה גם כשחיים של אנשים על המוזניים.
אמונה היא סבבה כשאין לך מידע אמין יותר, אם יש לך מידע אמין שהולך כנגד האמונה שלך, אז האמונה שלך שווה לזבל
כן אבל למה גם עכשיו וגם לפני שנתיים כשחוסנתי נגד צהבת אותו דבר קרה לי חולשה ומרגיש כמו זבל ביום יומיים שאחרי?
כי זו התגובה שלך לוירוסים מסוכנים, גם אם הם מוחלשים

אם זה ככה יהיה כל פעם שאני מתחסן אז מה הקטע כבר להתחסן בשבילי, אני מתחסן כדי לא להיות חולה ואם כל פעם אחרי חיסון אני חולה אחרי יומיים זה מאבד מהפואנטה.
כי אם תחלה בשפעת אז התסמינים יהיו הרבה יותר קשים ולהרבה יותר זמן, וזה ללא קשר לסיבוכים אפשריים.
ועל צהבת בכלל אין מה לדבר

כי אם תחלה בשפעת אז התסמינים יהיו הרבה יותר קשים ולהרבה יותר זמן, וזה ללא קשר לסיבוכים אפשריים.
ועל צהבת בכלל אין מה לדבר
לדעתך זה כאילו משהו קבוע אצלי? אם זה ככה כבר פעמיים זה אומר שכנראה המערכת החיסונית שלי חלשה וכל חיסון יהיה לי ככה? מה שכן כשהתגייסתי ועשו לנו 3 חיסונים בבקו"ם לא הרגשתי את התסמינים האלה יום למחרת

לדעתך זה כאילו משהו קבוע אצלי? אם זה ככה כבר פעמיים זה אומר שכנראה המערכת החיסונית שלי חלשה וכל חיסון יהיה לי ככה? מה שכן כשהתגייסתי ועשו לנו 3 חיסונים בבקו"ם לא הרגשתי את התסמינים האלה יום למחרת
כל חיסון יש לו רמת סיכון שונה לתופעת הלוואי הזאת.
זה דווקא מעיד על מערכת חיסון חזקה, אבל עם מעט מחסור בשליטה.
זה גם לא משהו שחייב להיות קבוע

כל חיסון יש לו רמת סיכון שונה לתופעת הלוואי הזאת.
זה דווקא מעיד על מערכת חיסון חזקה, אבל עם מעט מחסור בשליטה.
זה גם לא משהו שחייב להיות קבוע
איך זה בדיוק מעיד לע מערכת חיסון חזקה? ומה זה אומר מעט מחסור בשליטה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית