הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיא ישראל סקוואט, לא יאומן!

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
מדובר בשיא ישראל חדש לסקוואט ללא רצועות, ללא סטרואידים וסמים.
הבחור בחר לעשות היי באר סקוואט ואפילו לא השתמש בחגורה.

הקהל השתגע, כולם היו על הרגליים, לא יאומן.
כניסה ראשונה של הבחור היה 240, שניה 280, שלישית 310, רביעית 330.

תראו באיזה קלות הוא מעיף את המשקל, לדעתי יש לו עוד הרבה שהוא יכל לתת, ואנימתפלל שישתתף בתחרויות הבאות.

טיפוס עניו, ולא מתחרה בדרך כלל, אבל עם קצת לחץ (ולא אכחיש שאני הפעלתי טיפה עליו) הוא הסכים להגיע.

טבעי לחלוטין עם הבדיקות הכי קפדניות, מלבד שאני מכיר אותו שנים, והוא הכי טבעי שיכול להיות.

שוקל 138 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
תשמע לא חסרים יחידי סגולה. ג'ון האק שפף 300 במ.ג 83 כשעוד היה טבעי בIPF (הוא פתוח לחלוטין על זה שהתחיל לקחת חומרים כשעזב את IPF כך שזה דיי אמין), חן זוננרייך משך 315 במוט לא גמיש במ.ג 94 בגיל 18 טבעי, ואתמול נכשל ב320 אחרי ש300 עלה כמו חמאה במ.ג 82.
במיוחד עבור אדם שאינו מתחרה ובפרט אינו מתעסק בפיתוח הגוף, איזה אינטרס יש לו להשתמש בחומרים?
חשבתי שחן פצוע עכשיו, איך הוא משך 300?

חשבתי שחן פצוע עכשיו, איך הוא משך 300?
כי הוא חן. לפני כמה חודשים הוא התחרה בתחרות דדליפט שהייתה באקט. לא משך מעל 200 במשך שנה וחצי, תכנן למשוך 220 והגיע ל300 והפסיק כי התחיל להרגיש את הגב.
הוא רצה להתחרות אתמול אבל כשניסה למשוך במוט לא גמיש ראה שתחילת התנועה מכאיבה לו אז הוא וויתר והלך על סינגל במכון

אז אני אשאל שוב, האם יש משהו שכן יספק אותך שמישהו טבעי?
כשהתחריתי בעבר בפיתוח גוף (ילד בן 16 עם מסה רצינית ופצעים על הגב שמראים בלי צל של ספק שהוא מזריק לעצמו) היו שיטות לדעת אם המתאמן מזריק או לא על פי האם הוא עבר את קצה הפוטנציאל הגנטי שלו או לא? כמובן שזה לא תקף לכל אחד כי יש כאלה שהתחילו להזריק לפני שבכלל התקרבו לפוטנציאל הגנטי שלהם (טיפשי, כמובן גם שמתאמן שמזריק כשהוא קרוב לפוטנציאל הגנטי שלך או כשהוא מיצה אותו זה גם טיפשי).
אני בטוח שלפאוורליפטינג יש שיטות. פוליגרף לא יכולה לקחת בזה חלק. אולי תמיכה מהצד לצד הבדיקות האחרות, אבל בטח שלא הגורם המכריע.
לרמות בבדיקת סמים זה לא קשה. עשיתי זאת בעצמי כמה פעמים (זאת לא גאווה).
ההוא שבדק את לאנס אמסטרונג באופן קבוע אמר שבדק אתו 150 פעמים ולא מצא כלום (לא בטוח, קח בערבון מוגבל).

• פותח/ת השרשור
כי הוא חן. לפני כמה חודשים הוא התחרה בתחרות דדליפט שהייתה באקט. לא משך מעל 200 במשך שנה וחצי, תכנן למשוך 220 והגיע ל300 והפסיק כי התחיל להרגיש את הגב.
הוא רצה להתחרות אתמול אבל כשניסה למשוך במוט לא גמיש ראה שתחילת התנועה מכאיבה לו אז הוא וויתר והלך על סינגל במכון
בעז"ה תחרות הבאה, שניכם.
שיבריא מהר בעז"ה.
כשהתחריתי בעבר בפיתוח גוף (ילד בן 16 עם מסה רצינית ופצעים על הגב שמראים בלי צל של ספק שהוא מזריק לעצמו) היו שיטות לדעת אם המתאמן מזריק או לא על פי האם הוא עבר את קצה הפוטנציאל הגנטי שלו או לא? כמובן שזה לא תקף לכל אחד כי יש כאלה שהתחילו להזריק לפני שבכלל התקרבו לפוטנציאל הגנטי שלהם (טיפשי, כמובן גם שמתאמן שמזריק כשהוא קרוב לפוטנציאל הגנטי שלך או כשהוא מיצה אותו זה גם טיפשי).
אני בטוח שלפאוורליפטינג יש שיטות. פוליגרף לא יכולה לקחת בזה חלק. אולי תמיכה מהצד לצד הבדיקות האחרות, אבל בטח שלא הגורם המכריע.
לרמות בבדיקת סמים זה לא קשה. עשיתי זאת בעצמי כמה פעמים (זאת לא גאווה).
ההוא שבדק את לאנס אמסטרונג באופן קבוע אמר שבדק אתו 150 פעמים ולא מצא כלום (לא בטוח, קח בערבון מוגבל).
עוד לא שמעתי משהו שאפשר ליישם.
בדיקות פוליגרף, בדיקות סימום פתע, ובדיקות מקיפות של התוכנית אימונים והרקע של הספורטאי זה הכי טוב שיש בנתיים.

אתה לא יודע איזה מעקב יש על כל מתחרה.
אבל אשמח לשמוע רעיונות טובות יותר.

תשמע לא חסרים יחידי סגולה. ג'ון האק שפף 300 במ.ג 83 כשעוד היה טבעי בIPF (הוא פתוח לחלוטין על זה שהתחיל לקחת חומרים כשעזב את IPF כך שזה דיי אמין), חן זוננרייך משך 315 במוט לא גמיש במ.ג 94 בגיל 18 טבעי, ואתמול נכשל ב320 אחרי ש300 עלה כמו חמאה במ.ג 82.
במיוחד עבור אדם שאינו מתחרה ובפרט אינו מתעסק בפיתוח הגוף, איזה אינטרס יש לו להשתמש בחומרים?
אם לא ידעת, 320 דדליפט זה לא 330 סקוואט שעלה בקלות רצח, בלי חגורה, ועוד High bar, ושהRM1 האמיתי של המתאמן הוא כנראה קרוב ל400.
יש את אלה ששומעים סקוואט גבוה וחושבים ישר "מוזרק", ויש כאלה שיודעים להעריך לפי המספרים, ואולי כל מיני גורמים שונים.
אני לחצתי 155 קילו לחזרות בתוך 10 חודשים של מסה שבה עליתי כ24 קילו, ואני טבעי. נשמע אמין? בטח שלא. הזרקתי לעצמי ביום ראשון בבוקר 250 מ"ג טסט וביום רביעי בערב 250 מ"ג טסט. הנקודה שלי היא שהמילה של הבן אדם על האם הוא טבעי או לא היא לא מספיקה, לצערנו.
אתה לא יודע איזה מעקב יש על כל מתחרה.
אבל אשמח לשמוע רעיונות טובות יותר.
כפי שכבר ציינתי בודקים אם המתאמן עבר רף מסוים של הפוטנציאל הגנטי שלו על פי בדיקה מסוימת (אם אני לא טועה מניחים שיש למתאמן את הגנטיקה הכי טובה בעולם) ואם הוא עובר אז זה ברור שהוא מוזרק, שזה הרי מוכיח בוודאות שהוא לא יכל להגיע לשם באופן טבעי גם אם הגנטיקה שלו היתה הטובה בעולם. לגבי פאוורליפטינג - אני לא מבין בזה מספיק, לצערי. אבל אני כן מבין שפוליגרף זה לא מספיק כדי לקבוע אם מישהו דובר אמת או שקר.
אגב, אני לא שולל את הטענה שהוא טבעי. אני פשוט טוען שאי אפשר להוכיח זאת באמצעות פוליגרף.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כפי שכבר ציינתי. בודקים אם המתאמן עבר רף מסוים של הפוטנציאל הגנטי שלו על פי בדיקה מסוימת (אם אני לא טועה מניחים שיש למתאמן את הגנטיקה הכי טובה בעולם) ואם הוא עובר אז זה ברור שהוא מוזרק, שזה הרי מוכיח בוודאות שהוא לא יכל להגיע לשם באופן טבעי גם אם הגנטיקה שלו היתה הטובה בעולם. לגבי פאוורליפטינג - אני לא מבין בזה מספיק, לצערי. אבל אני כן מבין שפוליגרף זה לא מספיק כדי לקבוע אם מישהו דובר אמת או שקר.
אין הערכה כזאת, כי הידע שלנו בתוכניות אימונים ומסוגלות אנושית מוגבלת כמו ההגבלה שלך ושלי להבין ולתפוס דבר רוחני בתפיסה אנושית.
תנסה להסביר חעיוור מלידה מה זה צבע.
ככה מוגבל ההבנה שלנו למה בן אדם מסוגל להגיע.

כשמשכתי 230 דדליפט חשבתי שאני הטופ העולמי למתאמן טבעי, חשבתי שמיצית את הפוטנציאל שלי אולי עם כמה שנים של אימונים אצליח להגיע אולי ל 240. אני עכשיו שנתיים אחרי עם 295 וכבר רואה את עצמי מטפס הלאה.

יש כמה שיאי עולם טבעיים שמעולם נשברו עדיין אפילו על ידי מוזרקים שניסו את מזלם.
היד שאוחזת בברזל: כמעט מאה שנים חלפו, ושיא הדדליפט ביד אחת נותר בעינו.

אין הערכה כזאת, כי הידע שלנו בתוכניות אימונים ומסוגלות אנושית מוגבלת כמו ההגבלה שלך ושלי להבין ולתפוס דבר רוחני בתפיסה אנושית.
תנסה להסביר חעיוור מלידה מה זה צבע.
ככה מוגבל ההבנה שלנו למה בן אדם מסוגל להגיע.
לאן בן אדם מסוגל להגיע זה קצה גבול היכולת האנושית, וזה כולל חומרים (אלא אם כן תרצה לטעון שאדי האל טבעי, מה שאתה יודע שלא נכון. הוא מחזיק בשיא העולם בדדליפט ואפילו "ההר" לא הצליח לשבור את השיא שלו.
לאן בן אדם מסוגל להגיע באופן טבעי זה הפוטנציאל הגנטי האישי שלו.
חשוב לעשות את ההפרדה הזו ולדעת שלהבדיל משיאים הפונטציאל הגנטי לא משתנה (כמובן שפוטנציאל גנטי משתנה בין אדם לאדם). זה שחשבת שמיצית את הפוטנציאל הגנטי שלך כשמשכת 230 מהרצפה (דרך אגב - הרבה כבוד) לא אומר שבאמת מיצית אותו, כפי שציינת בעצמך. הנקודה היא שמחשבה שבגלל שהמשכת להתקדם למרות שחשבת שמיצית את הפוטנציאל הגנטי שלך, זה לא אומר שאין סוף לכמה תוכל להתקדם טבעי. ההבדל בין 295 קילו לבין 500 קילו הוא עצום (לא מוריד לרגע מערכך). על אדי האל אפשר לדעת שהוא מזריק. כך גם מי שהRM1 האמיתי שלו בסקוואט הוא קרוב ל400 קשה יותר ויותר להאמין שהוא טבעי.
ולגבי הדדליפט ביד אחת - תן לריי, אדי, בריאן או האל לעשות זאת (ומוזרקים ברמה עולמית) והם ישברו את השיא. זה פשוט לא מעניין אותם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לאן בן אדם מסוגל להגיע זה קצה גבול היכולת האנושית, וזה כולל חומרים (אלא אם כן תרצה לטעון שאדי האל טבעי, מה שאתה יודע שלא נכון. הוא מחזיק בשיא העולם בדדליפט ואפילו "ההר" לא הצליח לשבור את השיא שלו.
אדי הול לא עשה דדליפט, הוא עשה דבר מאוד דומה לדדליפט, אבל לא דדליפט.
לאן בן אדם מסוגל להגיע באופן טבעי זה הפוטנציאל הגנטי האישי שלו.
אז איך תחליט מי עבר את הפוטנציאל האישי שלו?
ההבדל בין 295 קילו לבין 500 קילו הוא עצום
שוב, אדי לא עשה דדליפט 500.
כך גם מי שהRM1 האמיתי שלו בסקוואט הוא קרוב ל400 קשה יותר ויותר להאמין שהוא טבעי.
קשה לא אומר שהוא לא טבעי.
ולגבי הדדליפט ביד אחת - תן לריי, אדי, בריאן או האל לעשות זאת (ומוזרקים ברמה עולמית) והם ישברו את השיא. זה פשוט לא מעניין אותם.
תנסה לשכנע אותם, עד עכשיו לא קם מישהו ששבר את זה, טבעי או מוזרק.

שיא העולם בדדליפט הוא של אדי האל. זה מצולם.
למה אתה חושב שהוא לא עשה 500 דדליפט?

ושוב, סטוורנגמן ברמה elite לא מתעניינים בזה, אחרת מזמן היו עושים דדליפט ביד אחת ושוברים את השיא של דדליפט ביד אחת.
לגבי מי מיצה את הפוטנציאל הגנטי שלו - אני לא יודע. מה שכן, אתה תרגיש שאתה מתקשה להמשיך להעלות משקל על המוט כשתתקרב יותר ויותר למרות שהכל תקין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הוא השתמש בחליפת לחץ, רצועות, עשה גריינד, ולא נעל.
זה לא עובר בשום תחרות, וזה לא דדליפט.
זה כמו הסקוואט 525 של וולד אלחזוב.
וחצאי סקוואטים שהחברה עושים במכון.

זה לא דדליפט, בוא נראה דדליפט אמיתי שלו בלי צ'יטים כמה יש לו, אולי מגיע לו אליפות עולם או משהו.
אבל מה שהוא ביצע היה רחוק מדדליפט. כמו שסקוואט זה לא clean and jerk.

הוא השתמש בחליפת לחץ, רצועות, עשה גריינד, ולא נעל.
זה לא עובר בשום תחרות, וזה לא דדליפט.
זה כמו הסקוואט 525 של וולד אלחזוב.
וחצאי סקוואטים שהחברה עושים במכון.

זה לא דדליפט, בוא נראה דדליפט אמיתי שלו בלי צ'יטים כמה יש לו, אולי מגיע לו אליפות עולם או משהו.
אבל מה שהוא ביצע היה רחוק מדדליפט. כמו שסקוואט זה לא clean and jerk.
אדי היה תחת חוקי סטורנגמן כששבר את שיא העולם בדדליפט, ואלה החוקים.
אדי האל עשה הכול כשורה. אם הוא לא היה נועל או לא הולך לפי החוקים - הדדליפט שלו לא היה שיא העולם. אבל, מה לעשות? הדדליפט שלו עבר תחרות, והוא מחזיק בשיא העולם בדדליפט לגברים תחת חוקי סטורנגמן. סמוך על השופטים שהם יודעים מה הם עושים, והם מבינים יותר ממני וממך.
והסקוואט של ולאד הוא שובר מקביל בוודאות, וגם הוא עבר תחרות.
אין לך או לי את האפשרות לקבוע או לפסול שיאי עולם. אתה לא מבין יותר מהשופטים ולא חכם יותר מהם.

• פותח/ת השרשור
אדי האל עשה הכול כשורה. אם הוא לא היה נועל או לא הולך לפי החוקים - הדדליפט שלו לא היה שיא העולם. אבל, מה לעשות? הדדליפט שלו עבר תחרות, והוא מחזיק בשיא העולם בדדליפט לגברים תחת חוקי סטורנגמן. סמוך על השופטים שהם יודעים מה הם עושים, והם מבינים יותר ממני וממך.
אדי הול ווולד אלחזוב אנשים מדהימים שעשו הכל בסדר.
אבל חוקי סטרונגמן זה מוציא את התרגיל הדדליפט הידוע מהמציאות של דדליפט.
אם סטרונגמן יחליטו לעשות תחרות של חצאי סקוואטים, ומישהו ינצח שם, נגיד שהוא אלוף העולם בסקוואט?
דדליפט בתנאים של אדי זה מרשים, אבל זה לא דדליפט.
כמו שבנץ' ללא פקודה לא יחשב שיא עולם, גם אם סטרונגמן בכבודו ובעצמו יחליט שכן.
והסקוואט של ולאד הוא שובר מקביל בוודאות, וגם הוא עבר תחרות.
הסקוואט של וולאד שובר בעליל.
אין לי שום רצון לדבר נגד וולד, כי הוא באמת אדם בסדר גמור.
אבל אני אישית לא חושב שהוא שובר מקביל.
אין לך או לי את האפשרות לקבוע או לפסול שיאי עולם. אתה לא מבין יותר מהשופטים ולא חכם יותר מהם.
איפה אני מקבל PHD לשפוט? אני גם רוצה לשפוט.

עכשיו בנימה יותר רצינית, כל אחד יכול לשבת על החוקים, לדבר עם שופטים, ולצפות במאות סקוואטים שעברו ולא עברו באיגודים מתאימים.
כן, עשיתי את זה, וזה נותן לי לגיטמציה להביע את דעתי מול אחרים.

וד"א אני כן שופט.

• פותח/ת השרשור
שיהיה, אם כבר מדברים על שובר או לא לדעתי הבחור בסרטון לא שובר
זה ממש גבולי.
אבל הנפח של הרגל שלו לא כל כך גדולה, אז אפשר לראות שהוא שבר.
חוץ מזה, השופטת בסרטון פסלה שם לא מעט על מקביל אותו יום.
אני די סומך עליה.

גם תבין שהזווית שאתה רואה בסרטון, לא בהכרח משקף את המציאות.

וולד לעומת זאת מעולם לא התחרה ככל שידוע לי בתחרויות רציניות שפוסלות על מקביל.
במיוחד כשמדובר ברצועות ברכיים יש נטיה להעביר.

טחינת מים.
אלחנן, אי אפשר לעולם לדעת בודאות שלמתחרה אין יתרון על שאר המתחרים, לדוגמה: הוא השתמש לפני 5 שנים בחומרים במשך שנה, זה יתן לו יתרון לנצח על אחד שמעולם לא נגע בחומר.

• פותח/ת השרשור
טחינת מים.
אלחנן, אי אפשר לעולם לדעת בודאות שלמתחרה אין יתרון על שאר המתחרים, לדוגמה: הוא השתמש לפני 5 שנים בחומרים במשך שנה, זה יתן לו יתרון לנצח על אחד שמעולם לא נגע בחומר.
יכול להיות, אי אפשר כנראה להוכיח דבר בוודאות.
אבל הנה עוד מתחרה כמו אליהו שבחיים לא נגע בחומרים.
הרי פחות או יותר כולם היום יודעים שאליהו נקי למרות שבזמנו חשבו אחרת.

זה אותו דבר עם הבחור הזה.

מאוד מרשים. יש לי תחושה שהבחור טבעי לפי ההתרשמות מפה ומהכל.

האם יכול להיות שלפני כמה שנים הייתה לו תקןפה שהיה מזריק והפסיק מזמן? (יתרון שלטבעיים אין)? בהחלט. אין וודאות שהיה מאז ומעולם טבעי,

זה עניין של דעה וסבירות. לדעתי הבחור בסבירות גבוהה טבעי, לא בהכרח..

אדי הול ווולד אלחזוב אנשים מדהימים שעשו הכל בסדר.
אבל חוקי סטרונגמן זה מוציא את התרגיל הדדליפט הידוע מהמציאות של דדליפט.
אם סטרונגמן יחליטו לעשות תחרות של חצאי סקוואטים, ומישהו ינצח שם, נגיד שהוא אלוף העולם בסקוואט?
דדליפט בתנאים של אדי זה מרשים, אבל זה לא דדליפט.
כמו שבנץ' ללא פקודה לא יחשב שיא עולם, גם אם סטרונגמן בכבודו ובעצמו יחליט שכן.

אין לי שום רצון לדבר נגד וולד, כי הוא באמת אדם בסדר גמור.
אבל אני אישית לא חושב שהוא שובר מקביל.

איפה אני מקבל PHD לשפוט? אני גם רוצה לשפוט.

עכשיו בנימה יותר רצינית, כל אחד יכול לשבת על החוקים, לדבר עם שופטים, ולצפות במאות סקוואטים שעברו ולא עברו באיגודים מתאימים.
כן, עשיתי את זה, וזה נותן לי לגיטמציה להביע את דעתי מול אחרים.

וד"א אני כן שופט.
בסומו סקוואט קשה לדעת בוודאות אם שוברים מקביל או לא - אבל לדעתי וולאד כן שבר מקביל. רואים את העלייה מהבור די בבירור.

וכן, אם מישהו שבר שיא עולם בדדליפט של סטרונגמן, בחוקים של סטרונגמן, זה לא אומר שהוא שבר את שיא העולם בדדליפט של פאוורליפטינג. במקרה הטוב הוא הרים מהרצפה את המשקל הכי כבד שמישהו אי פעם הרים. יכול להיות שעם החוקים של IPF, המחמירים יותר, היו פוסלים אותו.

אבל בהחלט מרשים.
אסור לזלזל בהישגים כאלה של הכוח האנושי, עם חומרים או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית