הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיא ישראל סקוואט, לא יאומן!

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
מדובר בשיא ישראל חדש לסקוואט ללא רצועות, ללא סטרואידים וסמים.
הבחור בחר לעשות היי באר סקוואט ואפילו לא השתמש בחגורה.

הקהל השתגע, כולם היו על הרגליים, לא יאומן.
כניסה ראשונה של הבחור היה 240, שניה 280, שלישית 310, רביעית 330.

תראו באיזה קלות הוא מעיף את המשקל, לדעתי יש לו עוד הרבה שהוא יכל לתת, ואנימתפלל שישתתף בתחרויות הבאות.

טיפוס עניו, ולא מתחרה בדרך כלל, אבל עם קצת לחץ (ולא אכחיש שאני הפעלתי טיפה עליו) הוא הסכים להגיע.

טבעי לחלוטין עם הבדיקות הכי קפדניות, מלבד שאני מכיר אותו שנים, והוא הכי טבעי שיכול להיות.

שוקל 138 ק"ג.

לגבי הבחור בסרטון- מטורף לגמרי, אני בכלל לא נכנס לדיון של האם הוא טבעי או לא, יש מספיק סיבות טובות להאמין שכן, יש סיבות לחשוב שלא, זה לא משנה.

@elchonon מעניין אותי לשמוע על הבדיקה בתחרות הזאת, שאני מבין שאתה מכיר מקרוב.
כמה אנשים בודקים בתחרות? כמה בדיקות כבר בוצעו מחוץ לתחרות?

אני שואל מכיוון שלפחות עד כמה שראיתי, יש אנשים חזקים בצורה מרשימה ביותר בתחרות הזאת, שנותנים פייט ולוקחים קטגוריות גם בתחרויות ללא פיקוח, שלא בודקים אותם.
ועוד משהו, מישהו מפרסם את תוצאות הבדיקות?

עזוב, כמו שחשבתי, אתה יודע בכל מקום לדרוש הוכחות ממי שלא מסכים איתך אבל בעצמך כותב גיבובי שטויות בלי כלום מאחוריהם. (לא, אין לי הוכחה חד משמעית למה שכתבתי עכשיו)
אז תגיד שכל ההודעה ששלחת מקודם מטרתה לבקש הוכחות, למרות שהן ברורות.
להבדיל מהפעמים שאני מבקש הוכחה - שאלו דברים לא ברורים
לזכותך ייאמר שביקשת גם הוכחות לדברים לא ברורים - אבל חוסר הרצינות שלך לא גרם לי לרצות להשקיע בך.

• פותח/ת השרשור
@elchonon מעניין אותי לשמוע על הבדיקה בתחרות הזאת, שאני מבין שאתה מכיר מקרוב.
כמה אנשים בודקים בתחרות? כמה בדיקות כבר בוצעו מחוץ לתחרות?
כמו בכל תחרות עם בדיקות, לא יבדקו אף אחד שלא קבע שיא או שלא קיבל את אחד משלושת המקומות הראשונים בכל קטגוריה.
אז יכול להיות אנשים מוזרקים, אבל זה לא מעניין אף אחד כל עוד הם לא בעו שיאים או לוקחים גביעים.

בדיקת פוליגרף מתבצעת מיד אחרי שהמתחרה מסיים את התחרות שלו (כשהו מסיים את הדדליפט האחרון שלו).
לא בודקים את כל המנצחים, אלא שזה די רנדומלי אבל עם הגיון.

לדוגמה את הבחור בסרטון מיד בדקו, וגם את הבחור ששקל פחות מ 60 ק"ג ושבר שני שיאי ישראל (שאין הרבה אנשים בקטגוריה הזאת תכלס).
יש שם מנטרה "זה כבוד להיבדק". וכל מתחרה (נורמלי) שנבדק הולך בשמחה.

בשנה או בשנתיים שאחרי (אני לא זוכר כמה) יש את הסמכות לעשות בדיקות פתע תוך שעה בודדת של הכנה.
כל מתחרה רוצה שיעשו לו כזה בדיקה, כי זה "כבוד להיבדק".

בדקו לפני שבועיים את אחד המתחרים מהתחרות הקודמת שבא להתחרות שוב.
ועכשיו יש לתחרות בודק מאוד רציני (אני לא זוכר את שמו) ששם בראש מעייניו לעשות את הבדיקות הכי מקיפות לכל המנצחים.

יש עוד כמה דברים שמשתמשים בהם כדי לדעת מתי ואת מי לבדוק, אבל אני לא יכול לשתף.
אנחנו מדינה קטנה בלי הרבה סודות, בסוף הכל יוצא.
ועוד משהו, מישהו מפרסם את תוצאות הבדיקות?
מי שנפסל בפוליגרף, לא יעשו לו שיימינג או שום דבר כזה, זה די בשקט. אבל הוא יקבל קנס. בתחרות הקודמת בחור נפסל בפוליגרף, אני לא חושב שקנסו אותו, כי היה נראה שהיה אי הבנה רצינית, ולא נסיון להערים.

אבל בדיקות פתע זה כנראה יהיה סיפור אחר. רק עשו אחד בנתיים, ואף אחד עדיין לא נתפס. אבל אני משער שזה לא יהיה כל כך נעים אם מישהו יתפס.

הוא פשוט טוען שיש הגדרה לדדליפט ואדי האל לא עומד בהגדרה שלו לדדליפט.
הגדרה של מי, ומי נתן לו את הזכות להגדיר מחדש את הדדליפט?
הרימו גם 524 קילו דדליפט צמיגים, למה זה לא נחשב הדדליפט הכי כבד שהורם?
מפני ששיא העולם בדדליפט מתייחס לחוקים ספציפיים. אתה לא עושה 600 קילו סקוואט בחד"כ ומכריז עליך כשיאן העולם החדש. צר לי, אבל זה לא עובד ככה
ואם אתה חושב שזה שיש מישהו שעשה 524 קילו דדליפט מוכיח שאדי האל לא שיאן העולם בדדליפט אתה לא בחור חכם במיוחד.
אלחנן טוען שיש הגדרה לדדליפט ואם אתה שם חליפת דדליפט או משתמש במוט גמיש, מוט ארוך, צמיגים או כל דבר אחר אז זה כבר לא דדליפט. לא שזה לא מרשים אבל זה לא בר השוואה לדדליפט "רגיל".
וואלה? ומי קבע את זה? אלחנן? צר לי, זה לא עובד ככה. לא אכפת לאף אחד מדעתו בעניין של ליפטר טיפה יותר מחובבן שהחליט שהוא יכול להמציא את הדדליפט והסקוואט מחדש.
@elchonon לא שכחתי אותך. אענה לך בקרוב

• פותח/ת השרשור
הגדרה של מי, ומי נתן לו את הזכות להגדיר מחדש את הדדליפט?

מפני ששיא העולם בדדליפט מתייחס לחוקים ספציפיים. אתה לא עושה 600 קילו סקוואט בחד"כ ומכריז עליך כשיאן העולם החדש. צר לי, אבל זה לא עובד ככה
ואם אתה חושב שזה שיש מישהו שעשה 524 קילו דדליפט מוכיח שאדי האל לא שיאן העולם בדדליפט אתה לא בחור חכם במיוחד.

וואלה? ומי קבע את זה? אלחנן? צר לי, זה לא עובד ככה. לא אכפת לאף אחד מדעתו בעניין של ליפטר טיפה יותר מחובבן שהחליט שהוא יכול להמציא את הדדליפט והסקוואט מחדש.
אתה חוזר על אותם דברים. אדי הול בחור חזק.
אבל כדי לקרוא לסקוואט "סקוואט", צריך לשבור מקביל.
כדי לקרוא לבנצ' "בנצ'" צריך לחכות לפקודות.
וכדי לקרוא לדדליפט "דדליפט" אין להשתמש ברצועות.

הגריינד שהוא עשה בסוף היה נפסל בכל תחרות דדליפט.

אני אשאל אותך, למה לדעתך הוא בחר לקבוע שיא כזה עם רצועות וחליפת לחץ ולפי הכללים של סטרונגמן, ולא בתחרות לדדליפט בלבד בכל איגוד אחר של פאוורליפטינג?
מסיבה פשוטה, הוא היא מרים כנראה בערך 400 ק"ג, שזה פחות מהבחור הזה ששוקל פחות מ 100 ק"ג.

זה היה באותה תחרות

זה לפי ההיגיון שלך, לא משנה מה הציוד שהשתמשו ומה החוקים, כל עוד זה היה תחת תחרות וקראו לזה דדליפט אז זה דדליפט.
למה דדליפט עם חליפה נחשב ודדליפט צמיגים לא?

שהחליט שהוא יכול להמציא את הדדליפט והסקוואט מחדש.
מצחיק שזה בדיוק הפוך.

אתה חוזר על אותם דברים. אדי הול בחור חזק.
אבל כדי לקרוא לסקוואט "סקוואט", צריך לשבור מקביל.
כדי לקרוא לבנצ' "בנצ'" צריך לחכות לפקודות.
וכדי לקרוא לדדליפט "דדליפט" אין להשתמש ברצועות.

הגריינד שהוא עשה בסוף היה נפסל בכל תחרות דדליפט.

אני אשאל אותך, למה לדעתך הוא בחר לקבוע שיא כזה עם רצועות וחליפת לחץ ולפי הכללים של סטרונגמן, ולא בתחרות לדדליפט בלבד בכל איגוד אחר של פאוורליפטינג?
מסיבה פשוטה, הוא היא מרים כנראה בערך 400 ק"ג, שזה פחות מהבחור הזה ששוקל פחות מ 100 ק"ג.

חכה בסבלנות. כתבתי לך בפירוש שאענה לך.

@Texas Method דדליפט יכול להיות הרבה דברים, סטרונגמן לא יחשיב סומו כדדליפט, פאוורליפטר לא יחשיב היטצ'ינג כדדליפט תקין.
כשמשווים שיא אחד לאחר צריך תנאים דומים. אי אפשר אפילו להשוות בצורה הוגנת בין שיא הדדליפט באגודה עם מוט גמיש לאחת עם מוט קשיח, אז בטח שאי אפשר להשוות את השיא של אדי לשאר שיאי הפאוורליפטינג. אולי הכי קרוב לזה יהיה להשוות לשיא מולטי-פלי, אבל גם זה לא לגמרי הוגן

וולד ואדי לא התחרו באיגודים המחמירים שלנו.
והם לא היו עוברים.
צודק. הם לא היו עוברים. אבל לא בגלל שהדדליפט של אדי הוא לא דדליפט והסקוואט של ולאד הוא לא סקוואט (לטענתך) אלא בגלל שהם נוטלים חומרים והיו פוסלים אותם בגלל זה. ואם עדיין לא הבנת, אז אסביר לך שוב:
הדעה שלך בעניין לא שווה כלום. אם אתה כל כך בטוח בטענה שלך - תגיש ערעור לאיגוד שאדי התחרה בו, וערעור לאיגוד שולאד התחרה בו. אני בטוח שהם יפסלו את שיאי העולם של אדי וולאד בזכות זה. בהצלחה
מה הקשר? אני שפטתי בתחרות האחרונה והרמתי דגלים לבנים ואדומים למתחרים. אני חושב שאני יודע דבר או שניים על חוקי תחרות.
כבר עניתי לך על זה:
כמה ניסיון יש לך בתחום שאתה חושב שאתה יכול לטעון על 2 שיאי עולם רשמיים שהם צריכים להיפסל? שאדי לא נעל את החזרה, וולאד לא שבר מקביל (אף על פי שרואים בבירור שכן)? ויותר מזה, כמה ניסיון יש לך בתחום שאתה חושב שאתה יכול לחלוק על השופטים שאישרו את הדדליפט של אדי האל, ואת הסקוואט של ולאד אלחזוב, שכנראה נמצאים בתחום הזה יותר שנים מאז שנולדת
אלא אם כן תרצה לטעון שאין הבדל במקצועיות בין שופט בלי ניסיון, לבין שופט שהוא 30 שנים+ בתחום
אני לא פוסל שאדי הרים את המשקל מהריצפה לפי הכללים שאותם שופטים החליטו שיהיה. דהיינו להרים איך שיוצא עם איזה ציוד שהוא רוצה, מוט גמיש, ועד כמעט נעילה.

לפי ככלי סטרונגמן הוא ביצע את התרגיל בצורה הטובה ביותר.
אך דדליפט מתבצע ללא רצועות וחליפת לחץ, בלי גריינדים ועד נעילה.
וזה לא היה בתרגיל שאדי עשה.
יופי. אז שוב אתה חושב שאתה יכול להמציא מחדש את הדדליפט, וקובע חוקים עם מה מותר לעשות דדליפט ומה לא.
אם לא ידעת:
דדליפט הוא תרגיל באימון משקולות בו מרימים מוט אולימפי מן הרצפה במצב בו הרגליים כפופות והגב ישר.
זו ההגדרה לדדליפט. לא כתוב בשום מקום שמותר או אסור רצועות, חליפת לחץ וכדומה.
באותה מידה - אני יכול לטעון שה200 סקוואט שלך בתחרות לא נחשב כי ביצעת את התרגיל עם אולסטאר וחגורה וזה עוזר לך להרים יותר משקל. או את זה שהברכיים שלך קרסו ובכל זאת הרימו לך דגל לבן. אבל עזוב זה לא סקוואט אחי אז מה אם השופטים קבעו שכן?
רואה? גם אני יודע להמציא. מה לעשות? לדדליפט (וגם לסקוואט) יש הגדרה ברורה, ומאחר ואדי וולאד (בהתאמה) ביצעו את התרגיל כהגדרתו - הוא גם עבר תחרות. הדעה שלך בעניין לא מעניינת.
שים לב שאני לא טוען שהם לא חזקים. רק שהתואר שהעניקו להם שגוי.
וולד לא ביצע סקוואט תחרותי הכבד ביותר.
ואדי לא קבע שיא דדליפט.
איפה ראית שכתבתי שאתה טוען שהם לא חזקים?
וצר לי, אבל אלה הנתונים:
שיא העולם בדדליפט לגברים (בעזרת שימוש בחליפה המותאמת לביצוע התרגיל) הוא 500 קילוגרם על ידי אדווארד (אדי) הל.
The raw world record with knee wraps is 525 kg (1157 lb) performed by Vlad Alhazov on 23 December 2018.
כך שאדי קבע שיא עולם בסקוואט, ואדי שיא עולם בדדליפט.
ואיפה ראית שאני טוען שולאד ביצע את הסקוואט הכי כבד שאי פעם הורם? הוא שבר את שיא העולם בסקוואט, אבל סקוואט כבד יותר משל ולאד הורם.
אבל לא נקרא לתרגילים שיש שם שנראים דומים לדדליפט, דדליפט.
זאת הסיבה שאדי עדיין מחזיק בשיא העולם בדדליפט?

@Texas Method דדליפט יכול להיות הרבה דברים, סטרונגמן לא יחשיב סומו כדדליפט, פאוורליפטר לא יחשיב היטצ'ינג כדדליפט תקין.
כשמשווים שיא אחד לאחר צריך תנאים דומים. אי אפשר אפילו להשוות בצורה הוגנת בין שיא הדדליפט באגודה עם מוט גמיש לאחת עם מוט קשיח, אז בטח שאי אפשר להשוות את השיא של אדי לשאר שיאי הפאוורליפטינג. אולי הכי קרוב לזה יהיה להשוות לשיא מולטי-פלי, אבל גם זה לא לגמרי הוגן
איפה ראית שאני טוען שיש להשוות בין החוקים של סטורנגמן לבין החוקים של פאוורליפטינג? אלחנן פה הוא היחיד שעשה את זה בכך שכתב שבסטורנגמן הדדליפט של אדי האל עובר אבל ב "איגודים שלנו" (כך הוא כתב) זה לא עובר לכן שיא העולם בדדליפט הוא לא שיא.

• פותח/ת השרשור
צודק. הם לא היו עוברים. אבל לא בגלל שהדדליפט של אדי הוא לא דדליפט והסקוואט של ולאד הוא לא סקוואט (לטענתך) אלא בגלל שהם נוטלים חומרים והיו פוסלים אותם בגלל זה. ואם עדיין לא הבנת, אז אסביר לך שוב:
רוב תחרויות הפאוורליפטינג משתמשים בחומרים. הבחור בסרטון שהעליתי מתחרה פאוורליפטינג על חומרים.
יש איגודים ללא חומרים ויש עם. אבל אדי לא התחרה באיגוד פאוורליפטינג.
חייב לעוף, אענה לשאר יותר מאוחר.

איפה ראית שאני טוען שיש להשוות בין החוקים של סטורנגמן לבין החוקים של פאוורליפטינג? אלחנן פה הוא היחיד שעשה את זה בכך שכתב שבסטורנגמן הדדליפט של אדי האל עובר אבל ב "איגודים שלנו" (כך הוא כתב) זה לא עובר לכן שיא העולם בדדליפט הוא לא שיא.
אתה טוען שהדליפט הכי גבוה בעולם הוא של אדי הול, אבל זה לא נכון לחלוטין. זה אכן הדדליפט הכי גבוה שנעשה אי פעם, אבל הוא לא הדדליפט הכי גבוה שנעשה לפי סטנדרט של פאוורליפטינג, ולכן לא תראה לעולם מתחרה פאוורליפטינג שמתקרב למספרים האלה

זה אכן הדדליפט הכי גבוה שנעשה אי פעם
יש גם את ההרמה של 524 בדדליפט צמיגים, ככה שהוא גם לא הכי גבוה שנעשה.
אבל כמו שאי אפשר להשוות דדליפט צמיגים לדדליפט של אדי ככה אי אפשר להשוות את הדדליפט של אדי לדדליפט סטנדרטי.

אז תגיד שכל ההודעה ששלחת מקודם מטרתה לבקש הוכחות
נכון, ביקשתי הוכחות כי המטרה הייתה לבקש הוכחות, יפה ששמת לב
למרות שהן ברורות.
ממש לא ברורות. ראיתי שכתבת דברים שנראים לי חרטא והמון שטויות ורציתי שתוכיח את מה שאמרת (כמובן שלא תוכיח את השטויות שאמרת כמו שאני רואה). תראה הייתי מסביר את עצמי שוב אבל אני בטוח שהבנת הכל יופי ואתה סתם מתחכם.
אבל חוסר הרצינות שלך לא גרם לי לרצות להשקיע בך.
זה יהיה קשה אבל אני אתמודד

אתה טוען שהדליפט הכי גבוה בעולם הוא של אדי הול, אבל זה לא נכון לחלוטין. זה אכן הדדליפט הכי גבוה שנעשה אי פעם, אבל הוא לא הדדליפט הכי גבוה שנעשה לפי סטנדרט של פאוורליפטינג, ולכן לא תראה לעולם מתחרה פאוורליפטינג שמתקרב למספרים האלה
איפה בדיוק ראית שטענתי שהדדליפט של אדי האל הוא הדדליפט הכבד ביותר שאי פעם הורם?

כי דדליפט של Giants live נותן לו הרבה יותר:
תהילה
כסף
פרסום
חסויות
אולם עמוס בקהל ברמה הכי גבוהה

לעומת דדליפט בתחרות פאוורליפטינג שמעניין אולי 10% ממי שהיה נחשף לדדליפט 500 שלו בGiants.
נסה להשוות את השיא המטורף של בנדיקט מגנסון מ2010 שמחזיק עד היום, לאן זה הביא אותו (רמז: הוא נעלם ל4 בשנים)

אדי עשה 420 ל4 חזרות ללא חליפה וחגורה. כן עם רצועות, אבל הייתי נותן לו קצת יותר קרדיט מ400 דדליפט ובטח שלא משווה אותו לאיזה סומו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית