הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות איטית במשקלי העבודה וגיל המתאמן

Johnny_i

משתמש פעיל
355
51
נק' מוניטין:
58
355
51
אני יודע שככל שאנחנו יותר מתבגרים ככה ההתקדמות תהיה יותר איטית, הפנמתי את זה לגמרי.
אני בן 30 ומרגיש שאני מתקדם מאוד לאט אם בכלל.
זה ניכר מאוד אצלי בבנץ' ובלחיצת כתפיים, כל שאר התרגילים עוד איכשהו מצליח לאט לאט.

אחרי לא מעט אשכולות שפתחתי כאן לגבי תקיעות במשקלי העבודה אני פותח את האשכול הזה בכדי להבין האם בנצ' 65 זה נורמלי למתאמן כמוני שמתאמן כבר שנה במתכונת של AB 3/4 פעמים בשבוע שניסה את רוב האפשרויות בשביל להתקדם בבנצ' ולא הצליח?

לפי דעתי זה לא נורמלי ואני חושב שיש בי עוד פוטנציאל להתקדם במשקלי העבודה.
אחרי דילואוד שעשיתי לפני חודש וחצי התקדמתי במשקלים טוב אחרי שהורדתי כמות נכבדת של נפח באימונים אבל איך שהגעתי ל65 זהו - שוב תקוע לא עולה מעבר.
אז ניסיתי לעשות סוג של מניפולציה ולהוריד משקל ב10% ולהוסיף עוד סט, הרגשתי שזה די עוזר וכן יש התקדמות אבל לא ניסיתי להעלות שוב משקלים לא יודע למה, אולי אני צריך לנסות שוב.

לפני שאני אפנה למאמן שיבנה לי תוכנית, אולי אצליח לחסוך את הכסף ולשאול בפעם האחרונה, מה אני עושה לא בסדר? אני כלכך מקפיד על תזונה ושינה וכמובן טכניקה ופשוט לא עולה בבנצ' למרות שהורדתי משקל והוספתי סט.

אני לא מנסה לשבור את הראש בלעלות משקלים אבל רבאק לא נראה לי שהגיוני שאני מתאמן שנה עם 65 קילו בנצ', למען האמת אפילו די עלוב..

כרגע אני על תוכנית FBW שהתחלתי איתה אתמול שלוש פעמים בשבוע

A
סקוואט כבד 3*5
לחיצת חזה כבד 5*4
צ'ין אפס 3*6-8
הרחקת כתפיים 3*10-12
כפיפות מרפקים 3*12-15
פשיטות מרפקים בפולי עליון 3*12-15

B
לג פרס 3*10-12
לחיצת חזה קל 4*8-10
חתירה בבודדות 3*8-10
לחיצת כתפיים 3*6-8
כפיפות מרפקים בשיפוע חיובי עם דאמבלים 3*10-12
פשיטות מרפקים בשכיבה 3*12

הכי אמיתי, כרגע המטרה שלי היא לעלות בבנצ' ולשבור את ה65 המעצבן הזה, לא אכפת לי כלום חוץ מזה.
אשמח לעזרה בפעם האחרונה באמת. תודה.

@kotzer
@Sergio_Katz
@elchonon
@Yeti

• פותח/ת השרשור
אני מסכים שאתה אמור בשלב הזה להיות על יותר מ65.
גם עם תזונה סבירה, שינה סבירה וטכניקה סבירה. זה לא שלב שצריך למקסם כל אלמנט בשביל ללחוץ 70 לגבר בריא בן 30.

ממליץ לקחת מאמן מהתחום (ולא סתם מאמן), מכיוון שניסית הרבה פעמים ולא הצלחת. אני מאמין שיש לך הרבה אנרגיה ומחשבה בנושא ואתה לא מזלזל.

לא אזלזל גם, אני מאוד רוצה להתקדם ואעשה הכל בשביל זה.

חחח... בכלל לא זכרתי שזה אתה.
ולא באת לי רע בעין, כתבתי לך בקטע הכי טוב.
זה היה סוג של נזיפה חברותית שאתה יכול להיות הרבה יותר חזק ממה שאתה נותן לעצמך להיות.

בכל אופן, אני ממליץ לך ברצינות לדבר עם אליהו הנקין, כי כמו שאמרתי, התחיל אחרי גיל 30, ואימן את שיאי ישראל לבנץ'.
את יגאל שעשה 237.5 בתחרות.

הוא יוכל פשוט לעזור לך.

אוקיי אז תודה על העצות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית