הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב??? מה עלי לעשות?

noa oren

משתמש מתחיל
94
13
נק' מוניטין:
21
94
13
היי,
עד גיל התתבגרות הייתי בתת משקל רציני, לאחר גיל ההתבגרות השמנתי למשקל תקין
אני גובה 164 ומשקל 53.6 (כרגע), עוד חודש בת 18
אני כבר שבועיים הולכת לחדר כושר 3 פעמים בשבוע
ולפני שהלכתי עשיתי תרגילי בטן בבית
יש לי בטן ממש קטנה שהייתי רוצה להשטיח
בעקבות התרגילי בטן כשאני מכניסה אותה אנמ יכולה לראות בקטנה פס של חיטוב (קוביות)
אני יודעת שאני במשקל תקין
ואני רוצה להוריד את הבטן אך באותה מידה גם להגדיל את הישבן
מה עלי לעשות? להמשיך בגרעון קלורי? לעבור לניטרלי?
תודה לכל העוזרים:)
בחדר כושר אני עושה את התוכנית שהמאמן נתן לי
אומנם אין שם סקווטים ולאנגים
אבל הוא נתן לי תרגילים על מזרון עם משקל (2 קג) הרמות ובעיטות כאלה

זה לא משנה את העובדה שהבטן כן תתנפח. בסך הכל עניתי לשאלה שלה. אגב, היא תשמין גם אם היא תאכל בפלוס קלורי של 40
זה לא נכון בהכרח. היא תעלה במשקל כן (להשמין = לעלות באחוזי השומן), אבל בפלוס קלורי קטן עם שילוב של אימוני התנגדות היא יכולה אפילו לרדת באחוזי השומן. בכל אופן, במסה היא תגדיל את אחוזי השריר, ככה שגם אם היא לא תרד באחוזי השומן, עצם הגדלת אחוזי השריר, יתן לה מראה "חטוב" יותר, גם בבטן.

@noa oren
אם לעשות מסה או חיטוב זו בחירה רק שלך ולפי העדפה שלך (לדעתי אין לך מה להתחטב ומסה תתרום יותר למראה "חטוב" יותר).
אגב, בתור מתאמנת מתחילה, כנראה שגם תצליחי לעשות את שניהם יחד בגרעון קלורי, אבל אחרי תקופה מסוימת (כנראה לא ארוכה) זה ייפסק ולא תצליחי לעלות מסת שריר יותר. מצד שני, כמתאמנת מתחילה יש לך פוטנציאל גם לצבור מסת שריר מאוד מהר (יחסית למתאמן מתקדם), ובכך אפילו לרדת באחוזי השומן (בפלוס קלורי מתון כמובן).
עוד דבר, אל תחששי מכל הסיפורים שמספרים לך על צבירת שומן והתנפחויות בבטן במסה. רק תקפידי על פלוס קלורי לא גבוה מדי והתמדה באימונים.

• פותח/ת השרשור
הייתי איתו חצי שנה פעם בשבוע בתור מאמן אישי
פשוט זה מלא כסף והחלטתי שזה לא אךקטיבי אז ביקשתי ממנו תוכנית אימונים
הוא בעצמו שרירי ואישתו שרירית חחחח
@The King
תודה רבה:)

הייתי איתו חצי שנה פעם בשבוע בתור מאמן אישי
פשוט זה מלא כסף והחלטתי שזה לא אךקטיבי אז ביקשתי ממנו תוכנית אימונים
הוא בעצמו שרירי ואישתו שרירית חחחח
@The King
תודה רבה:)
אם את סומכת עליו שהוא יכול להביא אותך לתוצאות טובות, גם אם הוא יגיד לך לרדוף אחרי זבובים, אני חושב שכדאי להקשיב לו.
את לא צריכה סקוואט או שום דבר כשמדובר באדם עם תוצאות מוכחות ורוצה לעזור לך.

איך זה מוכיח? כי אם הייתי כותב שעליתי 100 אחוז שריר כמו שאתה אומר שאמרתי אז איך הוספתי לזה אפילו טיפת שומן?
זה פשוט:
לא עשית אותה הכי נקייה שיש בעולם, ולכן עלית גם שומן (אני נצמד לטענה שלך שאפשר לעלות 0% שומן במסה), אכלת לא כמו שצריך חלק קטן מהזמן, אתה חרטטן. משהו כזה
ואם לא שמת לב, כתבת שאפשר לעלות 100% שריר, לא ייחסת זאת אליך.
ועזוב את זה שאתה שוב מסלף את דבריי ואומר שאמרתי שכמעט כל מה שעליתי זה שריר בזמן שזה פשוט, לא, נכון.
לא טענתי שאמרת זאת. טענתי שכתבת שאפשר לעלות 100% שריר במסה, ובהחלט כתבת זאת:
ברור שלא בהכרח תהיה עליה בשומן במסה,
איך זה מוכיח? כי אם הייתי כותב שעליתי 100 אחוז שריר כמו שאתה אומר שאמרתי אז איך הוספתי לזה אפילו טיפת שומן?
אתה סתם בונה תיאוריות על סמך חצאי משפטים שלי או סתם דברים שאני אומר ומוציא אותם מהקשרם.
אז למה אתה לא מוכן להסביר את מה שכתבת?:
פלוס קלורי של 500 זה הרבה?
ברור שלא בהכרח תהיה עליה בשומן במסה,
זה לא נכון בהכרח.
זה בהכרח נכון, ומחקרים מגבים זאת. יש לך מחקר שמראה אחרת? אשמח לראות.
(להשמין = לעלות באחוזי השומן)
להשמין= להשמין
לעלות באחוזי השומן= לעלות באחוזי שומן
ההערה הזו שלך מעידה על אפס ידע בתחום, וחוסר ידע בסיסי במתמטיקה. אם אני עכשיו שוקל 100, ועולה 9 קילו שריר וקילו שומן ואני 10% שומן:
אז עכשיו אני שוקל 110, אבל אחוז השומן שלי עדיין 10%. שמנתי, אבל אחוז השומן זהה.
אבל בפלוס קלורי קטן עם שילוב של אימוני התנגדות היא יכולה אפילו לרדת באחוזי השומן. בכל אופן, במסה היא תגדיל את אחוזי השריר, ככה שגם אם היא לא תרד באחוזי השומן, עצם הגדלת אחוזי השריר, יתן לה מראה "חטוב" יותר,]
ילד, אתה חוזר על אותן טענות שהוזכרו ממקודם. תקא לפני שאתה מגיב

זה פשוט:
לא עשית אותה הכי נקייה שיש בעולם, ולכן עלית גם שומן (אני נצמד לטענה שלך שאפשר לעלות 0% שומן במסה), אכלת לא כמו שצריך חלק קטן מהזמן, אתה חרטטן. משהו כזה
ואם לא שמת לב, כתבת שאפשר לעלות 100% שריר, לא ייחסת זאת אליך.

לא טענתי שאמרת זאת. טענתי שכתבת שאפשר לעלות 100% שריר במסה, ובהחלט כתבת זאת:

אז למה אתה לא מוכן להסביר את מה שכתבת?:

להשמין= להשמין
ההערה הזו שלך מעידה על אפס ידע בתחום, וחוסר ידע בסיסי במתמטיקה. אם אני עכשיו שוקל 100, ועולה 9 קילו שריר וקילו שומן ואני 10% שומן:

למה אתה כותב לבחורה בדיוק את הדבר שהכי מפחיד לה לשמוע?
ולמה אתה שוב ממשיך עם הודעות באורך מגילה לבחור שלא מסכים איתך?
ובכל שלב של ההודעה אתה מפרט למה הבן אדם השני לא מבין אותך נכון. זה מוכר לך?
זה לא יוביל אתכם לשום מקום.
זה שריפת זמן בלבד.

למה אתה כותב לבחורה בדיוק את הדבר שהכי מפחיד לה לשמוע?
מתי בהודעה זו כתבתי לה את "הדבר שהכי מפחיד לה לשמוע?" וצר לי - בניגוד למה שאתה חושב, אני לא מונע מאחרים את האמת כדי שירגישו בנוח, בטח ובטח כשזה עלול לפגוע בהם.
ולמה אתה שוב ממשיך עם הודעות באורך מגילה לבחור שלא מסכים איתך?
כמה שבא לי אני אכתוב, ולמי שאני רוצה.
זה מוכר לך?
אז תגיד שנפגעת ממני על דברים עברו. אני מתנצל אם פגעתי בך.
זה שריפת זמן בלבד.
מי שיבוא לפה עלול לקרוא את השטויות שהוא כתב, ולהאמין לזה. גם אם זה לא יזיז לו כלום, שלא יטעה אחרים.
כך שזאת לא שריפת זמן בלבד.

מתי בהודעה זו כתבתי לה את "הדבר שהכי מפחיד לה לשמוע?" וצר לי - בניגוד למה שאתה חושב, אני לא מונע מאחרים את האמת כדי שירגישו בנוח, בטח ובטח כשזה יפגע בהם.
אוקי תודה
וזה לא יגרום לבטן שלי להתנפח?
תשמע, רק חסר לך מעט טאקט, זה הכל.
כמה שבא לי אני אכתוב, ולמי שאני רוצה.
ברור, אני לא שולל את חירותך. אבל אם תרצה שאנשים יקראו את מה שהשקעת המון לכתוב, יש דרך לעשות את זה.
לצערי דילגתי על כל מה שכתבת כאן מחוסר זמן ועניין.
אז תגיד שנפגעת ממני על דברים עברו. אני מתנצל אם פגעתי בך.
אני לא מתבייש לומר כשאני נפגע, אבל אני באמת מנסה להעיר לך בצורה בונה שאולי תצליח לנהל דיונים עם הסכמות בסוף.
ולא, לא הצלחתי להיפגע ממך. מה עשית לי? מעולם לא העלבת אותי. אין לי מה להחזיק לך טינה בכלל.
מי שיבוא לפה עלול לקרוא את השטויות שהוא כתב, ולהאמין לזה. גם אם זה לא יזיז לו כלום, שלא יטעה אחרים.
כך שזאת לא שריפת זמן בלבד.
אני מסכים איתך שחשוב שתביע את דעתך, אך יש דרך מכבדת וקריאה לעשות את זה.

תשמע, רק חסר לך מעט טאקט, זה הכל.
גבר, זה בהודעה אחרת. זה דבר ראשון.
דבר שני, אם אתה חושב שצריך למנוע ממישהו את האמת למרות שזה עלול לפגוע בו, הבעיה היא אצלך חבר.
ברור, אני לא שולל את חירותך. אבל אם תרצה שאנשים יקראו את מה שהשקעת המון לכתוב, יש דרך לעשות את זה.
לצערי דילגתי על כל מה שכתבת כאן מחוסר זמן ועניין.
ברור שאתה לא שולל את חירותי. מי שרוצה - יקרא, מי שלא יקרא - לא יקרא.
ולמה אתה מרשה לעצמך להגיב ולהעביר ביקורת כשאתה לא יודע על מה הדיון?
אני לא מתבייש לומר כשאני נפגע, אבל אני באמת מנסה להעיר לך בצורה בונה שאולי תצליח לנהל דיונים עם הסכמות בסוף.
אם אצטרך את עזרתך, אפנה אליך.
אני לא מעוניין לשמוע ביקורת ממך. בשביל זה יש לי את אשתי
ולא, לא הצלחתי להיפגע ממך. מה עשית לי? מעולם לא העלבת אותי. אין לי מה להחזיק לך טינה בכלל.
אז למה אתה ממשיך להזכיר לי דברים שהיו לי בדיונים איתך בעבר? זה קרה גם באשכול אחר
אני מסכים איתך שחשוב שתביע את דעתך, אך יש דרך מכבדת וקריאה לעשות את זה.
דעתי? זו המציאות, וטענות אלה מגובות במחקרים. קרא את הדיון.
ושוב, איך שבא לי אני אכתוב.

אשמח לראות את תמונה של אחרי באותה פוזיציה כי ככה זה תמונה נחמד לאינסטגרם אבל שווה לתחת מכל בחינה אחרת
לא באתי לדגמן, באתי להראות את השינוי שלי....ובטח שלא לספק את מה שאתה חושב, אם התמונה לא רלוונטית לדעתך פשוט תמשיך הלאה:)

אוקיי רגע מה הלך פה?
@Avanti
שהייתי על דל פחמימה יחסית (סביבות ה70)
הרגשתי מחוטבת למות. עשיתי בהתחלה מסה כל כך נקייה(אפילו ימים שהייתי ניטרלית לחלוטין)
מה גם הגוף היה כל כך נחוש להחזיר את המסה שאבדה לו(ירדתי בצורה די קיצונית וגרועה) כל גירוי לשריר עבד.
מצד שני,לא בטוח שהמסה הייתה נקייה לגמרי, אני בטוחה לגמרי שעליתי גם שומן, אבל יש לי תיאבון של 4 אנשים לפחות,ויכול להיות שהימי צ׳יט שלי שמו אותי בפלוס קלורי גדול מידי.
@Texas Method
מצד אחד זה נכון. ברגע שהוספתי פחמימה די התחלתי להרגיש מנופחת ונוזלית,במיוחד עכשיו שאני מרגישה כמו גלגל שווארמה מהלך ופסיכולוגית קצת רע לי.
אבל ויש אבל.
אני מטבעי סופחת נוזלים. אני עולה במשקל גם ממחזור,ואחרי ארוחות חג אני שוקלת לפחות 4-5 קילו יותר בגלל כמות הפחמימות והמלחים.
עוד משהו, אני אוכלת סביב ה2400 קלוריות כרגע בניטרלי,לא בטוח שהיא תצטרך לאכול כמות כזו.
ואני לא בחורה רגילה. יש פה את עיניין הנפח שאולי גם תורם להרגשה המנופחת והנוזלית, קשה לי להרגיש שבעה. אז במקום כוס אורז כמו אנשים רגילים אני אעדיף חצי כוס אורז ו400-500 גרם ברוקולי, או במקום 4 פרוסות לחם רגיל אני אוכלת 8 לחם קל.

הבטן שלי משמעותית ״שטוחה״ אבל כי המסת שריר שלי שאפה ל0, לא היה מה שיחזיק אותה.
אבל זה לא מונע ממני להרגיש נוזלית ונפוחה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
@Texas Method
מצד אחד זה נכון. ברגע שהוספתי פחמימה די התחלתי להרגיש מנופחת ונוזלית,במיוחד עכשיו שאני מרגישה כמו גלגל שווארמה מהלך ופסיכולוגית קצת רע לי.
תודה רבה.
@Texas Method
אבל ויש אבל.
אני מטבעי סופחת נוזלים. אני עולה במשקל גם ממחזור,ואחרי ארוחות חג אני שוקלת לפחות 4-5 קילו יותר בגלל כמות הפחמימות והמלחים.
עוד משהו, אני אוכלת סביב ה2400 קלוריות כרגע בניטרלי,לא בטוח שהיא תצטרך לאכול כמות כזו.
ואני לא בחורה רגילה. יש פה את עיניין הנפח שאולי גם תורם להרגשה המנופחת והנוזלית, קשה לי להרגיש שבעה. אז במקום כוס אורז כמו אנשים רגילים אני אעדיף חצי כוס אורז ו400-500 גרם ברוקולי, או במקום 4 פרוסות לחם רגיל אני אוכלת 8 לחם קל.
כל בחורה (נראה לי) עולה במשקל ממחזור, ואחריו זה יורד.
ולא הבנתי מה הקשר בין כמה שאת אוכלת בניטראלי לבין כמות ספיחת נוזלים?
ולא הבנתי בשביל מה העלית תמונה שלך של לפני ואחרי.. אם זה בשביל להוכיח משהו (לא שמקרה בודד מועיל) אז תצטרכי להצטלם באותה פוזיציה, עם אותה חולצה, עם אותם תנאים+ ללכת לבדוק בDexa/ bod pod את אחוזי השומן שלך ואחוזי השריר.

אין לי מושג מה הקשר בין מה שאמרתי למה שאמרת, מה זאת אומרת מה הקשר לכמה אני אוכלת לספיחת נוזלים? אני צורכת כמויות גדולות של אוכל ונפח גדול,מין הסתם שארגיש נפוחה ונוזלית. האוכל חייב ללכת לאנשהו. לא כל בחורה במחזור עולה במשקל. יש כאלו שיורדות בגלל האיבוד דם. עוד משהו. אני שותה בין 5-8 ליטר של מים ביום. גם פה אפשר להבין למה אני מרגישה נוזלית.
ולגבי התמונה שהעלתי. זו השוואה חובבנית לחלוטין. זה השינוי שלי, לא באתי להוכיח שום דבר, והכי כנה בעולם. אני לגמרי מרגישה נפוחה ונוזלית ברגע שהעלתי פחמימה. אבל כי נפח האוכל גדל משמעותית.

אין לי מושג מה הקשר בין מה שאמרתי למה שאמרת, מה זאת אומרת מה הקשר לכמה אני אוכלת לספיחת נוזלים? אני צורכת כמויות גדולות של אוכל ונפח גדול,מין הסתם שארגיש נפוחה ונוזלית. האוכל חייב ללכת לאנשהו.
כתבת שאת אוכלת 2400 קלוריות ביום וזה הניטראלי שלך, על זה כתבתי "מה הקשר בין זה לבין ספיחת נוזלים?" ולא על הקשר בין כמות האוכל שאת אוכלת ביום לבין ספיחת נוזלים. אגב, 2400 זה לא "מי ישמע".
לא כל בחורה במחזור עולה במשקל. יש כאלו שיורדות בגלל האיבוד דם.
נשמע מעניין. יש לך איך לגבות את הטענה הזו? אשמח לראות..
ולגבי התמונה שהעלתי. זו השוואה חובבנית לחלוטין. זה השינוי שלי, לא באתי להוכיח שום דבר, והכי כנה בעולם. אני לגמרי מרגישה נפוחה ונוזלית ברגע שהעלתי פחמימה. אבל כי נפח האוכל גדל משמעותית.
מעולה.

כתבת שאת אוכלת 2400 קלוריות ביום וזה הניטראלי שלך, על זה כתבתי "מה הקשר בין זה לבין ספיחת נוזלים?" ולא על הקשר בין כמות האוכל שאת אוכלת ביום לבין ספיחת נוזלים. אגב, 2400 זה לא "מי ישמע".

נשמע מעניין. יש לך איך לגבות את הטענה הזו? אשמח לראות..

מעולה.

מי אמר ש2400 זה מי ישמע? אמרתי שלא בטוח היא תצטרך לאכול את זה.
לא כל בחורה תאכל 400-500 גרם ברוקולי ולא 8 פרוסות לחם קל. חוץ מזה שלא באתי לנהל איתך דיון. ברוב המקרים אני פשוט אתעצבן וארצה לזרוק עליך נעל, גם אם אני צודקת וגם אם לא. אז סע ברכה,כל טוב, שאלוהים ישמור עליך ועל כל עם ישראל אמן.

מי אמר ש2400 זה מי ישמע? אמרתי שלא בטוח היא תצטרך לאכול את זה.
אני צורכת כמויות גדולות של אוכל
זה דבר ראשון.
חוץ מזה שלא באתי לנהל איתך דיון.
אז למה תייגת אותי, וכתבת לי דברים?
ברוב המקרים אני פשוט אתעצבן וארצה לזרוק עליך נעל,
אני אהיה בארץ בעוד שלושה חודשים, בראשל"צ ואתאמן בIcon (הומלס פלייס לשעבר). מוזמנת לבוא ולהגיד לי את זה בפנים.
אז סע ברכה,כל טוב, שאלוהים ישמור עליך ועל כל עם ישראל אמן.
שא ברכה*
יום טוב!

זה דבר ראשון.

אז למה תייגת אותי, וכתבת לי דברים?

אני אהיה בארץ בעוד שלושה חודשים, בראשל"צ ואתאמן בIcon (הומלס פלייס לשעבר). מוזמנת לבוא ולהגיד לי את זה בפנים.

שא ברכה*
יום טוב!
1. כי ציינת את השם שלי בהמון מהתשובות שלך, מין הסתם שאתייחס.
2. מה אכפת לי שתהיה בראשון לציון, מה אתה ילד כסף, תפסיק לקחת קשה את הדברים כולה אשכול.
3. זה היה כדי להמחיש שאתה לגמרי מעצבן אז רשמתי סע בכוונה.
4. יום נפלא. אל תגיב כי אני פשוט לא אתייחס.

אין לי. לך יש?
לא יודע לפי מה החלטת שבפלוס קלורי הבטן מתנפחת. זה פשוט לא נכון. זה כמובן יכול לקרות בפלוס קלורי גבוה מדי או בפלוס קלורי ללא אימוני התנגדות. אבל למה שהבטן תתנפח אם עושים הכל נכון? אני במסה 10 שנים ולא התנפחתי בבטן בכלל.

להשמין= להשמין
חבר יקר, להשמין זה משורש שמן. קח 2 אנשים, אחד שוקל 80 עם 30 אחוז שומן, ואחד שוקל 100 עם 10 אחוז שומן, מי יותר שמן? ברור שזה ששוקל 80, אחוז השומן שלו יותר גבוה.

תגיד לי, מה נסגר איתך? למה אתה לא מסוגל לנהל דיון כמו בן אדם? חלקתי על דעתך בדיון אז אתה תוקף אותי? מי שמתנהג פה כמו ילד זה אתה חבר. אם אתה לא מסוגל לנהל דיון בכבוד, אני לא מעוניין לנהל אותו איתך.

כמדומני עשית מסה על פחמימה נמוכה+ גם אני כשהתחלתי להתאמן ולעלות במשקל המתניים שלי החלו להיראות קטנים יותר מפני שהגב גדל. האם הבטן שלך נשארה שטוחה לאורך כל המסה?
נ.ב - איך זה קשור לעובדה שבמסה, מתונה ככל שתהיה, תהיה צבירת שומן?

לא התכוונתי לפגוע, אבל לא הבנתי מה עשיתי לא בסדר. את רוצה שאגיד לפותחת האשכול שהבטן שלה לא תתנפח במסה? זה יהיה שקר.
אין טעם והצדקה להשמין במסה בשום צורה והצדקה,כמראה עשית משו לא בסדר

שמעו אני בקושי מצליחה להכניס 1900 קלוריות
זה גדול עליי חחחחח

זה יעבור תוך כמה ימים. הגוף מתרגל מהר.... ;)
או שתאכלי דברים בעלי דחיסות קלורית גבוהה - חופן אגוזים, חמאת בוטנים.
מישו אמר שוקולד? 🙄
פרקי את הנוטלה 🤪

זה יעבור תוך כמה ימים. הגוף מתרגל מהר.... ;)
או שתאכלי דברים בעלי דחיסות קלורית גבוהה - חופן אגוזים, חמאת בוטנים.
מישו אמר שוקולד? 🙄
פרקי את הנוטלה 🤪
ומה היא תקבל מהנוטלה הזו חחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית