הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שומן לצרוך בדיאטה?

NIKONGUY

משתמש מתחיל
67
6
נק' מוניטין:
6
67
6
אני הרבה קורא ,רואה סרטונים של מסה וחיטוב סתם בשביל הידע הכללי שלי .
באופן חד משמעי כל המאמרים והסרטונים שראיתי ,תמיד אומרים "להישאר בסביבות בכמות שומן בסביבות ה20 אחוז מהמשקל "
אבל אף אחד לא באמת מסביר למה ,הכוונה מבחינת למה היא,למה אי אפשר יותר ? למה צריכה קצת יותר מוגברת של שומן שזה בערך מבחינתי במקום 70 גרם שומן ליום נגיד בערך 100 גרם שומן ?
הרי אני לא אשמין אם אני במאזן חיובי קל ... אני נמצא באיזור ה500 קלוריות ליום ...

אני לא חושב שיש בעיה לצרוך יותר שומן, כל עוד הערך הקלורי וכמות החלבון שלך לא נפגעים מזה.
ומבחינה בריאותית זה כמובן תלוי מאיפה מגיע השומן הזה.

מייק אמר שבמנוחה אנחנו משתמשים במאגרי השומן ומעט בפחמימה וככל שאוכלים יותר שומן יתכן שהשומן שהיינו אמורים להשתמש כאנרגיה לא יצא מתאי השומן - כי יש שומן זמין בדם ואולי בגלל זה יותר קל להשמין(בגלל שאוכלים יותר שומן) אבל הוא מדבר רק על מאזן קלורי חיובי

עודף קלורי קל זה 10% מהמאזן הנייטרלי עם עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש.
קח בחשבון ש-500 קלוריות ביום זה מעט מדי, ולא מצב בריא לגוף.

• פותח/ת השרשור
עודף קלורי קל זה 10% מהמאזן הנייטרלי עם עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש.
קח בחשבון ש-500 קלוריות ביום זה מעט מדי, ולא מצב בריא לגוף.

לדעתי 500 קלוריות של פלוס...

גם לי נראה שהוא התכוון פלוס קלורי של 500 קלוריות.

חח כן סליחה התכוונתי פלוס של 500 , הנגיסה הראשונה שלי של אוכל היא 500 חחחח

אני ביום רע צורך פלוס 500 , כפול 2 גרם חלבון
100 שומן ובין 300-400 פחמימה פלוס מינוס .
ביום טוב זה משהו כמו כפול 3 חלבון וכל השאר קצת פחות
מייק אמר שבמנוחה אנחנו משתמשים במאגרי השומן ומעט בפחמימה וככל שאוכלים יותר שומן יתכן שהשומן שהיינו אמורים להשתמש כאנרגיה לא יצא מתאי השומן - כי יש שומן זמין בדם ואולי בגלל זה יותר קל להשמין(בגלל שאוכלים יותר שומן) אבל הוא מדבר רק על מאזן קלורי חיובי

כן אבל זה מבוסס על משהו ? זו הסיבה שכולם לא חורגים כמוני?

לא בטוח שהבנתי אותך, אבל אם כן אז אני חושב שזה לא נכון. אם יש אנרגיה זמינה בגוף ממזון, בין אם המזון הזה הוא שומן ובין אם הוא פחמימה, הגוף לא יקח אנרגיה ממאגרי השומן שלו (מצב אנאבולי). במקרה שנגמרו בגוף המאגרים ממזון, הוא יתחיל "לשרוף את עצמו", שזה אומר לקחת אנרגיה מתאי השומן / שריר בגוף (מצב קטבולי). לכן מהבחינה הזאת, זה לא משנה אם נאכל שומנים או פחמימות, מה שמשנה זה כמות הקלוריות.

והאמת ששמעתי פעם איזו תיאוריה שהגוף שלנו לא משתמש באנרגיה זמינה שמקורה משומן, ביעילות כמו שהוא משתמש באנרגיה שמקורה מפחמימה. ז"א שהגוף יהיה "בזבזן" יותר באנרגיה כשהוא שורף קלוריות משומן (מאוכל, לא תאי שומן), משמע ששומן פחות "משמין" מפחמימה. אבל אני לא יודע אם זה נכון.

• פותח/ת השרשור
לא בטוח שהבנתי אותך, אבל אם כן אז אני חושב שזה לא נכון. אם יש אנרגיה זמינה בגוף ממזון, בין אם המזון הזה הוא שומן ובין אם הוא פחמימה, הגוף לא יקח אנרגיה ממאגרי השומן שלו (מצב אנאבולי). במקרה שנגמרו בגוף המאגרים ממזון, הוא יתחיל "לשרוף את עצמו", שזה אומר לקחת אנרגיה מתאי השומן / שריר בגוף (מצב קטבולי). לכן מהבחינה הזאת, זה לא משנה אם נאכל שומנים או פחמימות, מה שמשנה זה כמות הקלוריות.

והאמת ששמעתי פעם איזו תיאוריה שהגוף שלנו לא משתמש באנרגיה זמינה שמקורה משומן, ביעילות כמו שהוא משתמש באנרגיה שמקורה מפחמימה. ז"א שהגוף יהיה "בזבזן" יותר באנרגיה כשהוא שורף קלוריות משומן (מאוכל, לא תאי שומן), משמע ששומן פחות "משמין" מפחמימה. אבל אני לא יודע אם זה נכון.

אוקיי... תודה על התגובה !
אני צריך אנשים שיודעים לענות לי בוודאות , מישהו??

אוקיי... תודה על התגובה !
אני צריך אנשים שיודעים לענות לי בוודאות , מישהו??
מצטער שאין לי תשובה חותכת.
המאמן שלי טוען שהדרישה ההורמונלית של מתאמן לא משתנה כמעט בין המשקל גוף שלו, כך שלמרות שיש הנחיות להוסיף חלבון וקלוריות כשעולים במשקל גוף, אין צור באמת לעלות בשומן.
השומן לא באמת נהפך לסוכר כמו החלבון (אם אני זוכר נכון), הוא מצליח להיות משומש כאנרגיה בצורה שלו. זה לא ימלא את מאגרי הגליקוגן שלך כמו שפחמימה תעשה.
לכן יש עדיפות לפחמימה על פני שומן.

הרעיון הוא שכדי להצליח להתאמן חזק, כנראה שהאנרגיה מהשומן נכות מהפחמימה.

אבל שוב, אין לי תשובה חותכת לצערי.

את טיפה מתבלבלת אבל צודקת בבסיס.
מייק אמר שאם תאכל יותר שומן אז יהיה לך בדם יותר שומנים והגוף יפרק פחות תאי שומן מאשר אם תאכל את הקלוריות האלה מפחמימות או מחלבון - אבל כל זה תקף רק במאזן קלורי שלילי! שאז בכל מקרה הגוף מפרק תאי שומן, אבל במאזן קלורי חיובי אין בעיה בלצרוך יותר שומן מהמומלץ(כל עוד זה לא בא על חשבון החלבון) .
מסקנה: בחיטוב תאכל פי 0.8-1 גרם שומן פר משקל ובמסה אפשר יותר.

נא להזין פעם הבאה כותרת עניינית לאשכול. הכותרת נערכה.

כמות השומן המינימלית לצריכה צריכה להיות באזור ה-40 גרם כדי לספוג ויטמינים מסיסים בשומן ולתמוך איפשהו במערכת ההורמונלית.

• פותח/ת השרשור
נא להזין פעם הבאה כותרת עניינית לאשכול. הכותרת נערכה.

כמות השומן המינימלית לצריכה צריכה להיות באזור ה-40 גרם כדי לספוג ויטמינים מסיסים בשומן ולתמוך איפשהו במערכת ההורמונלית.

זאת לא הייתה השאלה שלי ,לא הכותרת ולא התשובה אח ,
שאלתי למה כולם משתדלים שלא לצרוך יותר מגרם ממשקל גוף שומן במסה או חיטוב ...
אף אחד לא ענה לי תשובה חד משמעית ... גם באינטרנט אין תשובה לזה ..

אני הרבה קורא ,רואה סרטונים של מסה וחיטוב סתם בשביל הידע הכללי שלי .
באופן חד משמעי כל המאמרים והסרטונים שראיתי ,תמיד אומרים "להישאר בסביבות בכמות שומן בסביבות ה20 אחוז מהמשקל "
אבל אף אחד לא באמת מסביר למה ,הכוונה מבחינת למה היא,למה אי אפשר יותר ? למה צריכה קצת יותר מוגברת של שומן שזה בערך מבחינתי במקום 70 גרם שומן ליום נגיד בערך 100 גרם שומן ?
הרי אני לא אשמין אם אני במאזן חיובי קל ... אני נמצא באיזור ה500 קלוריות ליום ...
זאת לא הייתה השאלה שלי ,לא הכותרת ולא התשובה אח ,
שאלתי למה כולם משתדלים שלא לצרוך יותר מגרם ממשקל גוף שומן במסה או חיטוב ...
אף אחד לא ענה לי תשובה חד משמעית ... גם באינטרנט אין תשובה לזה ..
איפה שמעת את זה? יכול להיות שמדברים על אחוז שומן בגוף ולא שומן בתפריט?

את טיפה מתבלבלת אבל צודקת בבסיס.
מייק אמר שאם תאכל יותר שומן אז יהיה לך בדם יותר שומנים והגוף יפרק פחות תאי שומן מאשר אם תאכל את הקלוריות האלה מפחמימות או מחלבון - אבל כל זה תקף רק במאזן קלורי שלילי! שאז בכל מקרה הגוף מפרק תאי שומן, אבל במאזן קלורי חיובי אין בעיה בלצרוך יותר שומן מהמומלץ(כל עוד זה לא בא על חשבון החלבון) .
מסקנה: בחיטוב תאכל פי 0.8-1 גרם שומן פר משקל ובמסה אפשר יותר.
לכן פתחתי ב״מייק אמר״ משום שאין לי מספיק ידע, ואת האמת שגם לא התאמצתי לחקור יותר מידי. ככ שאלתי אותו בפרטי הוא דיבר על מאזן קלורי חיובי.
ואמר שכנראה רוב האנשים ירצו להישאר בין ה50-80 גרם ליום אלא אם יש בעיה להכניס את האוכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית