הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שומן לצרוך בדיאטה?

NIKONGUY

משתמש מתחיל
67
6
נק' מוניטין:
6
67
6
אני הרבה קורא ,רואה סרטונים של מסה וחיטוב סתם בשביל הידע הכללי שלי .
באופן חד משמעי כל המאמרים והסרטונים שראיתי ,תמיד אומרים "להישאר בסביבות בכמות שומן בסביבות ה20 אחוז מהמשקל "
אבל אף אחד לא באמת מסביר למה ,הכוונה מבחינת למה היא,למה אי אפשר יותר ? למה צריכה קצת יותר מוגברת של שומן שזה בערך מבחינתי במקום 70 גרם שומן ליום נגיד בערך 100 גרם שומן ?
הרי אני לא אשמין אם אני במאזן חיובי קל ... אני נמצא באיזור ה500 קלוריות ליום ...

את טיפה מתבלבלת אבל צודקת בבסיס.
מייק אמר שאם תאכל יותר שומן אז יהיה לך בדם יותר שומנים והגוף יפרק פחות תאי שומן מאשר אם תאכל את הקלוריות האלה מפחמימות או מחלבון - אבל כל זה תקף רק במאזן קלורי שלילי! שאז בכל מקרה הגוף מפרק תאי שומן, אבל במאזן קלורי חיובי אין בעיה בלצרוך יותר שומן מהמומלץ(כל עוד זה לא בא על חשבון החלבון) .
מסקנה: בחיטוב תאכל פי 0.8-1 גרם שומן פר משקל ובמסה אפשר יותר.
וואלה?
אז אם בחיטוב אני יורד לכמות שומן נמוכה (אבל לא יותר מדי) , הירידה במשקל תהיה יותר איכותית מאשר כמות שומן גבוהה יותר? אם כן, זה בהחלט יכול להסביר איך נוצר המיתוס "שומן זה משמין"

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שמישהו מתבסס פה על משהו ,נטו על תאוריות ..
מצד שני לא ראיתי הרבה אנשים שלא אכפת להם מכמות השומן שהם צורכים ביום ..
אני צורך יחסית הרבה שומן ביום כי זה זמין לי וזה משלים לי קלוריות לפעמים בסוף יום ..

וואלה?
אז אם בחיטוב אני יורד לכמות שומן נמוכה (אבל לא יותר מדי) , הירידה במשקל תהיה יותר איכותית מאשר כמות שומן גבוהה יותר? אם כן, זה בהחלט יכול להסביר איך נוצר המיתוס "שומן זה משמין"
הירידה בשומן תהיה פחות טובה בחיטוב אם תאכל הרבה יותר שומן מהמומלץ.
כנראה שהמיתוס של "שומן משמין" הגיע מכך שבשומן יש 9 קלוריות לעומת 4 קלוריות בחלבון ובפחמימה אבל הוא לא משביע יותר מהם ורוב האנשים לא סופרים קלוריות, אז ככה שבסוף היום אם הם יאכלו הרבה שומן הם יקבלו הרבה יותר קלוריות באותה רמת שובע.
אני לא חושב שמישהו מתבסס פה על משהו ,נטו על תאוריות ..
מצד שני לא ראיתי הרבה אנשים שלא אכפת להם מכמות השומן שהם צורכים ביום ..
אני צורך יחסית הרבה שומן ביום כי זה זמין לי וזה משלים לי קלוריות לפעמים בסוף יום ..
אם אתה במסה אין שום בעיה שתשלים קלוריות משומן גם אם זה יותר מהמומלץ, כל עוד אתה צורך מספיק חלבון כמובן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית