בכל פעם שאני בונה לעצמי תכנון התקדמות לכמה שבועות קדימה, אני תמיד נתקל ב"בעיה" שחוזרת על עצמה. השיטה שלי בגדול זה מאימון לאימון להוסיף חזרה/ות וכל כמה אימונים להוריד את החזרות בחזרה ולהוסיף משקל.
עכשיו, כשאני מחשב את הווליום אני מקבל תוצאות שקצת לא מסתדרות לי. נניח מאימון 2 לאימון 3, אני יורד בוולויום, אבל זה הרבה יותר קשה לי לבצע את אימון 3 מאשר אימון 2. השאלה לפי מה כדאי ללכת, לפי המספר ה"יבש" שנקרא ווליום, או לפי התקדמות פרוגרסיבית שאני קובע לעצמי על סמך הידע והנסיון שלי על עצמי (ולשאול את עצמי "מה יותר קשה לי?") ? ז"א, האם לשים את אימון 3 לפני 2 ?
אתן דוגמא על כפיפות מרפקים עם דאמבלים (משקל x חזרות x סטים):
אימון 1: 5x9x16 (ווליום 720)
אימון 2: 5x10x16 (ווליום 800)
אימון 3: 5x8x18 (ווליום 720)
אימון 4: 5x9x18 (ווליום 810)
כביכול אימון 3 הרבה יותר קשה לביצוע, אבל באימון 2 יש יותר ווליום ומספר הסטים זהה כמובן. הגיוני לרדת בווליום פה ושם כשכל המטרה היא לעלות?
מקווה שהייתי ברור מספיק. תודה מראש לעוזרים.
@kotzer @Mike @Sergio_Katz @elchonon @MasterSplitter
עכשיו, כשאני מחשב את הווליום אני מקבל תוצאות שקצת לא מסתדרות לי. נניח מאימון 2 לאימון 3, אני יורד בוולויום, אבל זה הרבה יותר קשה לי לבצע את אימון 3 מאשר אימון 2. השאלה לפי מה כדאי ללכת, לפי המספר ה"יבש" שנקרא ווליום, או לפי התקדמות פרוגרסיבית שאני קובע לעצמי על סמך הידע והנסיון שלי על עצמי (ולשאול את עצמי "מה יותר קשה לי?") ? ז"א, האם לשים את אימון 3 לפני 2 ?
אתן דוגמא על כפיפות מרפקים עם דאמבלים (משקל x חזרות x סטים):
אימון 1: 5x9x16 (ווליום 720)
אימון 2: 5x10x16 (ווליום 800)
אימון 3: 5x8x18 (ווליום 720)
אימון 4: 5x9x18 (ווליום 810)
כביכול אימון 3 הרבה יותר קשה לביצוע, אבל באימון 2 יש יותר ווליום ומספר הסטים זהה כמובן. הגיוני לרדת בווליום פה ושם כשכל המטרה היא לעלות?
מקווה שהייתי ברור מספיק. תודה מראש לעוזרים.
@kotzer @Mike @Sergio_Katz @elchonon @MasterSplitter