הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי תכנון התקדמות פרוגרסיבית

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
בכל פעם שאני בונה לעצמי תכנון התקדמות לכמה שבועות קדימה, אני תמיד נתקל ב"בעיה" שחוזרת על עצמה. השיטה שלי בגדול זה מאימון לאימון להוסיף חזרה/ות וכל כמה אימונים להוריד את החזרות בחזרה ולהוסיף משקל.
עכשיו, כשאני מחשב את הווליום אני מקבל תוצאות שקצת לא מסתדרות לי. נניח מאימון 2 לאימון 3, אני יורד בוולויום, אבל זה הרבה יותר קשה לי לבצע את אימון 3 מאשר אימון 2. השאלה לפי מה כדאי ללכת, לפי המספר ה"יבש" שנקרא ווליום, או לפי התקדמות פרוגרסיבית שאני קובע לעצמי על סמך הידע והנסיון שלי על עצמי (ולשאול את עצמי "מה יותר קשה לי?") ? ז"א, האם לשים את אימון 3 לפני 2 ?

אתן דוגמא על כפיפות מרפקים עם דאמבלים (משקל x חזרות x סטים):
אימון 1: 5x9x16 (ווליום 720)
אימון 2: 5x10x16 (ווליום 800)
אימון 3: 5x8x18 (ווליום 720)
אימון 4: 5x9x18 (ווליום 810)

כביכול אימון 3 הרבה יותר קשה לביצוע, אבל באימון 2 יש יותר ווליום ומספר הסטים זהה כמובן. הגיוני לרדת בווליום פה ושם כשכל המטרה היא לעלות?
מקווה שהייתי ברור מספיק. תודה מראש לעוזרים.

@kotzer @Mike @Sergio_Katz @elchonon @MasterSplitter

החשיבה צריכה להיות לטווח הארוך. הנפח הכולל הוא רק אינדיקציה. כמובן שיהיה יותר קשה לעשות 200X5 מאשר 100X10 למרות שזה אותו נפח. אז בגדול כן, צריך לתעדף עליה במשקלים לאט לאט לאורך זמן.

אני לא רואה סיבה לשחק עם מספר החזרות.
אני תמיד מעדיף לשחק עם המשקל.
להוריד ווליום "בקטנה" יהיה יותר קשה כשהעלית משקל.

הייתי מעדיף לשחק עם המשקל ולהשאיר את החזרות והסטים זהים.

אתה צריך להבין שאתה לא צריך ליצור התקדמות בהכרח כל אימון. כוח זה לא דבר קבוע שאתה יכול לסמוך על זה שהוא יהיה שם בידיוק בכמות שאתה רוצה מתי שאתה רוצה.
אתה צריך להציב לך טווח יעדים, לכוון לרמת קושי מסויימת, ולחפש התקדמות לאורך זמן, ולא בהכרח ישר מאימון לאימון

• פותח/ת השרשור

המטרה שלי היא לעלות משקל, תמיד. אבל מ16 ל18 יש הפרש די גדול ולא אצליח לעלות ככה משקלים כל אימון. אז כדי לדרג את העליה במשקלים, אני משחק עם החזרות בין העליות. (אין בחד"כ משקולות בין 16 ל18).

אתה צריך להבין שאתה לא צריך ליצור התקדמות בהכרח כל אימון. כוח זה לא דבר קבוע שאתה יכול לסמוך על זה שהוא יהיה שם בידיוק בכמות שאתה רוצה מתי שאתה רוצה.
אתה צריך להציב לך טווח יעדים, לכוון לרמת קושי מסויימת, ולחפש התקדמות לאורך זמן, ולא בהכרח ישר מאימון לאימון
אני מבין. אבל השיטה שלי עובדת ואני כן מצליח ליצור התקדמות כזאת למשך 4 שבועות. אח"כ עושה שבוע דילואוד ואז מתחיל שוב, אבל מתחיל את התוכנית הבאה משבוע 2 של התוכנית הקודמת.

לשחק עם החזרות והסטים זו עוד דרך ליצור התקדמות. לדוגמא אם אתה עושה 12.5 קילו בנץ׳
דמבלים ל8 חזרות, אימון הבא לקפוץ ל15 זה יותר מדי. אז אפשר לעשות 9-10 חזרות. ואז אחרי שאתה משלים 12 חזרות, להעלות ל15 קילו ל8 חזרות וכו׳. בכלל, יש שלבים שונים באימונים, לשנות טווח חזרות ומס׳ סטים כדי ליצור התקדמות זה לדעתי מאוד חשוב ודי בסיסי למי שלא התחיל להתאמן לפני כמה חודשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית