הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג הטבעוני

freazyyyy

משתמש מתחיל
197
105
נק' מוניטין:
176
197
105
freazyyyy הוסיף לוג חדש:

הלוג הטבעוני - מנסה להתחזק, לישון ולאכול טוב.

מאוד מתעניין בפאוורליפטינג ושואף להתחרות בעתיד הרחוק.

נתונים עליי ומשקלי עבודה:

אני בן 21, שוקל 90, גובה 1.87.
במסה, עובד בתוכנית הלינארית של ביל סטאר (מאדקאו).
סקוואט- 115 קילו ל5 חזרות.
בנצ' פרס- 95 קילו ל3 חזרות, לאחרונה בגלל פציעה בכתף ירדתי ל80 קילו ועולה לאט לאט.
דדליפט- 150 קילו ל5 חזרות.
אוברהדפרס- 67.5 קילו ל4 חזרות.
מתח עם 23.25 קילו ל5 חזרות.
מקבילים עם 35 קילו ל6 חזרות (לא עשיתי כבר הרבה זמן בגלל הפציעה בכתף, מתחיל לחזור...

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

• פותח/ת השרשור
freazyyyy עדכן/ה את הלוג ״הלוג הטבעוני״:

עדכון לוג: 06/03/20

אתמול התאמנתי אחרי יום ארוך של עבודה וקרב מגע. בעיקרון עשיתי אימון B בתוכנית הלינארית שלא עשיתי שבועיים ובכל זאת רציתי לנסות להעלות מהפעם האחרונה או לשמר משקל וזאת התוצאה:
Squat:
75,85,95,95 הכל ל5 חזרות, אימון התאוששות.
Overhead press:
37.5,47.5,57.5,67.5x3
סט אחרון ירדתי בחזרה מפעם קודמת, לפני שבועיים עשיתי ל4 חזרות מקווה להעלות בחזרה ויותר בזמן הקרוב.
Deadlift:
לפני שבועיים הגעתי ל150x5 והאימון החלטתי בכל זאת לנסות 152.5 לשלישייה לפחות. לא באתי ביותר מדיי ביטחון אבל בסוף עשיתי 5 חזרות ולא היה יותר מדיי קשוח.
122.5,132.5,142.5,152.5
היה אימון לא רע בכלל בסה"כ, מצרף שני סרטונים של הפרס והדדליפט, אשמח לשמוע הצעות, טיפים,דעות על הטכניקה שלי.

OHP 67.5x3:

DL 152.5x5:

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 07/03/20

אימון C:
Squat: 75,85,95,105,117.5x3,95x8
מצורף סרטון לביקורת על הטכניקה 😃
Bench Press: 40,50,60,70,82.5x3,60x8
Chinsups: 27.5kg 4,3,3
מאוד התקשיתי בצין אפס היום, אימון הבא מקווה להיות ב4 חזרות בכל הסטים או לפחות בשניים.
לא הספקתי את כל האימון ואכלתי קרוב לאימון, הרגיש קצת כבד בבטן. חוץ מזה היה עלייה בהכל, בבנצ' לא כאב לי כמעט בכלל בכתף מהפציעה והרגשתי שעשה לי טוב לחזור בו אחורה, מרגיש שהשתפרתי הרבה בטכניקה. מקווה להעלות סרטון שלו תחת עומס בקרוב.
מחר משלים את שאר האימון (התרגילי עזר):
מקבילים, כפיפת מרפקים, לחיצה צרפתית.
סרטון של הסקוואט:

היה לי הרבה קשיים עם הסקוואט והתייעצתי פה הרבה, אשמח לדעת מה אפשר עוד לעבוד עליו עכשיו:
@kotzer @elchonon ובכללי כל מי שיכול לייעץ ולעזור, אתם פשוט דיי עקבתם אחרי התהליך שלי בשיפור של הסקוואט:rolleyes-71:

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
לדעתי מה שהכי טוב בשבילך לעבוד עליו זה השליטה בסקוואט - הירידה היא מאוד מהירה וכנראה אתה מאבד הרבה מתח למטה.
לאט זה חלק - חלק זה מהר.
חזרות מבוקרות ילכו לך לדעתי הרבה יותר טוב, פשוט תרכז את כל הכוח בהרמה נכונה מאשר לעשות אותה מהר ולתקן כל פעם זליגה של כוח למקום אחר, נגיד בחזרה השנייה יש הרבה קדימה ואחורה.
מבחינת טכניקה עצמה, מעולה, אולי בעלייה הייתי משאיר עוד קצת את הטורסו קדימה ועולה יותר בקו ישר אבל זה לא כזה קריטי.
נסה להוסיף תרגילי עזר - סקוואט עם פאוז למטה, סקוואט עם ירידה 3 שניות, עצירה, עלייה 3 שניות, פין סקוואט וכו'
כל אלו יעזרו ללמד אותך ירידה מבוקרת, לשמור על המתח למטה ולשמור על מסלול מוט תקין, ברכיים וכו'

• פותח/ת השרשור
לדעתי מה שהכי טוב בשבילך לעבוד עליו זה השליטה בסקוואט - הירידה היא מאוד מהירה וכנראה אתה מאבד הרבה מתח למטה.
לאט זה חלק - חלק זה מהר.
חזרות מבוקרות ילכו לך לדעתי הרבה יותר טוב, פשוט תרכז את כל הכוח בהרמה נכונה מאשר לעשות אותה מהר ולתקן כל פעם זליגה של כוח למקום אחר, נגיד בחזרה השנייה יש הרבה קדימה ואחורה.
מבחינת טכניקה עצמה, מעולה, אולי בעלייה הייתי משאיר עוד קצת את הטורסו קדימה ועולה יותר בקו ישר אבל זה לא כזה קריטי.
נסה להוסיף תרגילי עזר - סקוואט עם פאוז למטה, סקוואט עם ירידה 3 שניות, עצירה, עלייה 3 שניות, פין סקוואט וכו'
כל אלו יעזרו ללמד אותך ירידה מבוקרת, לשמור על המתח למטה ולשמור על מסלול מוט תקין, ברכיים וכו'
הבנתי אחי, הערה מעולה.
תודה רבה! 😃

הטכניקה שלך די טובה.
יש לך ירידה מאוד עמוקה וטובה, יש לך גמישות טובה, וזה מעולה.

מה שקצת פריע לי לדעתי זה שני דברים שהם אותו דבר.
הראשון זה העקבים בנעליים, והשני זה המותן שלך שזזה אחורה לפני הירידה.
ברעיון, שניהם לא היו מפריעים לי אם המוט היה במרכז הרגל שלך בכל מהלך הסקוואט.
אבל הסקוואט שלך נמצא בעיקר על העקבים, כאילו שאתה פוחד שהברכיים יעברו את הבהונות.
לכן כשאתה מושך את האגן אחורה, אתה כאילו מתחיל גוד מורנינג, ושם את המשקל על העקב, והעקב בסוליה שלך אמורה דווקא להילחם נגד משקל על העקב אז יוצא לך סקוואט לא יציב.

לדעתי תתפתר מהעקבים, ואין צורך להתחיל עם האגן, אין בזה בעיה, אבל בגלל שהסקוואט שלך מאוד על העקבים, אולי כדאי להימנע מזה.

יש לי חשש שהברכיים שלך יקרסו ברגע שהמשקל יהיה יותר כבד, יש לך פלאטפוט (כף רגל ישרה בלי גשר)?

אבל בגדול הטכניקה מעולה, זה רק עניין של נעליים מתאימות, ולהתרכז שהמוט ילך בקו ישר באמצע כף הרגל.
שתרגיש את המשקל הכל מהלך הסקוואט גם בעקבים וגם בבהונות, של הרגל בשלמות ידחוף את הריצפה.

וד"א, אתה טבעוני?
לא ידעתי.
איך אתה מקבל חלבון? 😉😆 אני סתם צוחק

• פותח/ת השרשור
הטכניקה שלך די טובה.
יש לך ירידה מאוד עמוקה וטובה, יש לך גמישות טובה, וזה מעולה.

מה שקצת פריע לי לדעתי זה שני דברים שהם אותו דבר.
הראשון זה העקבים בנעליים, והשני זה המותן שלך שזזה אחורה לפני הירידה.
ברעיון, שניהם לא היו מפריעים לי אם המוט היה במרכז הרגל שלך בכל מהלך הסקוואט.
אבל הסקוואט שלך נמצא בעיקר על העקבים, כאילו שאתה פוחד שהברכיים יעברו את הבהונות.
לכן כשאתה מושך את האגן אחורה, אתה כאילו מתחיל גוד מורנינג, ושם את המשקל על העקב, והעקב בסוליה שלך אמורה דווקא להילחם נגד משקל על העקב אז יוצא לך סקוואט לא יציב.

לדעתי תתפתר מהעקבים, ואין צורך להתחיל עם האגן, אין בזה בעיה, אבל בגלל שהסקוואט שלך מאוד על העקבים, אולי כדאי להימנע מזה.

יש לי חשש שהברכיים שלך יקרסו ברגע שהמשקל יהיה יותר כבד, יש לך פלאטפוט (כף רגל ישרה בלי גשר)?

אבל בגדול הטכניקה מעולה, זה רק עניין של נעליים מתאימות, ולהתרכז שהמוט ילך בקו ישר באמצע כף הרגל.
שתרגיש את המשקל הכל מהלך הסקוואט גם בעקבים וגם בבהונות, של הרגל בשלמות ידחוף את הריצפה.

וד"א, אתה טבעוני?
לא ידעתי.
איך אתה מקבל חלבון? 😉😆 אני סתם צוחק
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת, מעריך מאוד.
הבעיה העיקרית של הסקוואט שלי לפני הייתה גלישת הברכיים קדימה, לכן אני מתחיל במשיכת האגן אחורה ואתה צודק לגמרי שהמשקל ממש על העקבים בהתחלה, אני מרגיש שהוא עובר למרכז כף הרגל כשאני מתחיל לרדת אבל אני לחלוטין לא מתחיל יציב. אני אנסה בזהירות לוותר על המשיכה של האגן אחורה ולהתרכז בזה שהמשקל שלי באמת על מרכז כף הרגל.
שוב, תודה רבה על התשובה המפורטת!
וחיובי, טבעוני ואפילו עזרת לי עם התזונה בעבר, אתה עוזר לכל כך הרבה שאני מבין שקשה לזכור כבר למי 😃

נערך לאחרונה:
בהצלחה 🤩
עוקבת.

(ותיקי האתר - זו רק תחושה שלי או שבאמת הנוכחות הנשית פה עודדה לוגים מתומללים? סתם חח 🤣)

• פותח/ת השרשור
בהצלחה 🤩
עוקבת.

(ותיקי האתר - זו רק תחושה שלי או שבאמת הנוכחות הנשית פה עודדה לוגים מתומללים? סתם חח 🤣)
האמת שמקריאת לוגים פה (שלך ביניהם) מאוד התחברתי ללוגים המפורטים יותר, אז בהחלט יכול להיות שיש בזה משהו:rolleyes-71:

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 10/03/20

אימון A:
טוב, הקשבתי לטיפים של @AviAmo ו @elchonon וניסיתי לשפר כמה שיכולתי, הרגשתי בהחלט שיפור.
מצורף סרטון בסוף אשמח שתגידו לי מה אתם חושבים 😃
Squat: 77.5,87.5,97.5,107.5,117.5
Bench Press: 42.5,52.5,62.5,72.5,82.5
Chinups +27.5kg: 4 reps for 3 sets. היה ממש סבבה לעומת האימון הקודם.
לאחר מכן השלמתי את התרגילי עזר שלא הספקתי לעשות באימון C האחרון:
Dips+25kg: 5 reps for 3 sets. בגלל הפציעה בכתף אני חוזר לאט לאט, האמת שהרגשתי כאב אבל מאוד בקטנה. אמשיך להתקדם בהדרגה.
כפיפת מרפקים התחלתי עם 17.5 קילו ל6 חזרות והורדתי ל16.25 קילו ל7 חזרות. אימון הבא אמשיך עם אותו משקל לטווח חזרות גבוהה יותר.
לחיצה צרפתית ויתרתי בגלל כאב מוזר בשכמה שהרגשתי בזמן התרגיל. סה"כ אימון מצוין אני מאוד מרוצה.

יש לי שאלה לגבי תרגילים מבודדים שאשמח לקבל מענה ממי שיודע- ידוע שלא עובדים עד כשל בתרגילים המורכבים בגלל שזה פוגע בהתאוששות ואז התכנון אימון נפגע, האם יש מניעה לעבוד עד לכשל בתרגילים מבודדים? ההתאוששות מהם היא יותר קלה, בנוסף אני לא עובד בהם בתדירות גבוהה כמו שאני עובד על המורכבים (למשל פעם בשבוע אני מוסיף תרגילי עזר).

ולביקורת על הסקוואט 117.5x5:

@AviAmo @elchonon וכל מי שיכול לעזור 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

האמת לצערי זה נראה בדיוק כמו הסרטון הקודם.
זה לא רע, אך לדעתי אין צורך בסוליה בעקב, והתחלת הסקוואט מהמותן.
משקל הגוף שלך עדיין נמצא על העקבים, תנסה סקוואט יחף אולי.

• פותח/ת השרשור
האמת לצערי זה נראה בדיוק כמו הסרטון הקודם.
זה לא רע, אך לדעתי אין צורך בסוליה בעקב, והתחלת הסקוואט מהמותן.
משקל הגוף שלך עדיין נמצא על העקבים, תנסה סקוואט יחף אולי.
הבנתי, אני מרגיש יותר יציב עם הנעליים האלה וזאת הסיבה שאני ממשיך לנסות לעבוד איתם, אבל אני רואה שכריות הרגליים קצת עולות למעלה מה שמעיד על זה שהמשקל גוף שלי על העקבים. אבל מראש ניסיתי להתחיל את התנועה בלי משיכת אגן לאחור אלא פשוט להוביל עם האגן. אבל אני מבין שהבעיה המרכזית עדיין קיימת, אנסה לעבוד על זה. במידה ובאמת לא אצליח באימונים הקרובים אנסה לעבוד עם נעליים שטוחות/יחף לראות איך זה מרגיש.
תודה רבה על התגובה!

יש לך עדיין סקוואט נדנדה, אתה זורק את עצמך הכי אחורה שאתה יכול כדי ליפול חזרה קדימה. אתה צריך מצוא איזו דרך ביניים.
ואני עדיין ממליץ לוותר על העקב

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 09/05/20

חזרנו סוף סוף לשגרה תודה לאל,
כרגע התזונה שלי פח (הרשיתי לעצמי קצת להתפרע במהלך הפגרה של הקורונה)
מחליף תוכנית לSS אנסה הפעם באמת למצות אותה:

אימון A היום:
Squat 3X5 - 85kgX5
Bench press 3X5- 65kgX5
Deadlift 1X5 - 120kgX5
Dips 2X6-8 - 25X6
הלך מעולה כיף לחזור!! ממש מקווה שלא יהיה גל שני149eg:

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 26/05/20

לא עדכנתי את האימונים האחרונים, אוהב שיש לי גם תיעוד פה:
אימון B:
סקוואט 97.5 ל5 חזרות
אוברהד פרס 57.5 ל5 חזרות
צ'ין אפס 18.75 קילו ל5 חזרות
כפיפת מרפקים עם מוט W ו12.5 בכל צד ל10 חזרות.
היה בסה"כ טוב, הרגיש ממש אחלה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 24/02/22

טוב, עבר כמעט שנתיים מפתיחת הלוג.
בעיקרון משתמש באפליקציה ממש נוחה לעדכון אבל בגלל שאני אוהב לקרוא פה בפורום לפעמים יוצא לי לראות את הלוג שלי וכיף שיש לי פה תזכורת ישנה שכנראה לא תימחק בזמן הקרוב.
אשתדל לעדכן פה גם,
כרגע משקלי עבודה:
סקוואט: 160 לרביעייה.
בנצ' פרס: 90 לחמישייה.
דדליפט: 177.5 לשלשה אימון אחרון שעלו דיי מהר, מתוכנן 180 לשלשה אימון הבא.
אוברהד פרס: 72.5 לשלשה.
בעיקרון אני בחיטוב ודיי קשה לי להעלות משקלים, ברגע שאעלה אפרסם עדכון חדש בלוג.
קרוב ל200 בדדליפט יותר מתמיד, מת להצטרף למועדון:193ek:

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית