הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

לאכול הכל ולהתחטב

מצב
השרשור נעול

I want to be skinny

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
I want to be skinny הוסיף לוג חדש:

לאכול הכל ולהתחטב - לאכול הכל, חיטוב , ירידה במשקל

שלום שוב ביום ראשון התחלתי חיטוב הגוף , אכלתי מסודר והתאמנתי ועדיין הרגשתי רעבה ושזה לא מספיק לגוף שלי מה שאני מכניסה אליו. חקרתי קצת באינטרנט וקראתי את מה שכתבו כאן על חיטוב על התהליך ואיך להתחיל, באתר אחד קראתי שצריך לאכול קצת פחות מימה שהגוף דורש אבל אני מרגישה רעבה עם התפריט שיש לי ושאני רק רוצה לאכול עוד. אני עסוקה במשך היום אז לא חושבת על אוכל כל הזמן אני שותה הרבה מים והארוחות מסודרות ואני מתכננת לעשות כל יום אימון במשך 30-40 דקות ביום, היום הייתה לי נפילה ואכלתי עוגיות התבאסתי נורא...

למעבר ללוג המלא - לחץ כאן

תאכלי דברים עם צפיפות קלורית שתעזור לך לדחוף כמות גדולה יותר בגבול הקלוריות שלך.
תאכלי ירקות, תקפידי על שתיית מים.
חוץ מזה שלוקח זמן לגוף להתרגל, בהנחה והגירעון שלך לא גדול מידי אין סיבה שהרעב המוגזם לא יסתדר בימים הקרובים.

למושג "לאכול פחות ממה שהגוף דורש" קוראים גרעון קלורי.

בעצם במזון יש אנרגיה שבמידה ואנחנו אוכלים יותר מדי אנרגיה ממה שהגוף משתמש הוא עלול להצטבר כשומן.
לכן ברגע שנאכל פחות אנרגיה ממה שהגוף צריך, הוא יהיה מוכרח לקחת אנרגיה מהמצברים של שומן שיש לו.

אך אנחנו חייבים להבין ששומן זה דבר מאוד חשוב בגוף, וזה נורא מסוכן להיות רזה מדי. אז לא כדאי להיות בגרעון קלורי במידה ואין מספיק שומן על הגוף.

בנוסף, אנרגיה לא באמת הדבר היחיד באוכל. יש חלבון שזה מה שמרכיב אותנו, הצפורניים, שיער, שרירים עור ועצמות. וויטמיני, מינרלים, אנזימים.

לכן מלבד החשיבות של גרעון קלורי כדי לרדת במשקל, אם את לא רוצה חלילה לאבד גם שריר, או להרגיש זוועה, כדאי לוודאות שאת מקבלת מספיק רכיבים חיוניים לגוף שלך מלבד גרעון קלורי.

כתבתי בעבר קצת על הנושא כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.

בנוסף תוכלי לפנות ליעוץ תזונתי שתמנע ממך את כל הכאב ראש שמגיע בדרך כלל מללמוד לבד מנסיון וטעויות בלבד.
ולאכול קצת עוגיות לא אמורות לגרום לך להרגיש רע.
זה לא דרך לחיות, תחפשי הדרכה, כי חבל סתם לסבול עליות וירידות במשקל ובמצב רוח על חבילת עוגיות.

@ליאמוש @אני=] יש לכן הנשים המנוסות מה להוסיף?

אני אשתף את התהליך שלי למרות שדי חפרתי פה מבחינת שיתוף:sarcastic:

התחלתי ממשקל 72 עד 41 במשך 5 חודשים,ולאחר מכן עליה במסת השריר מ41 ל50 במשך שנה וחודשיים.
תראי,אני סופרת קלוריות ושוקלת את האוכל. אני לא באה להגיד שזו השיטה היחידה. זה מה שנכון ועובד לי.
אבל לאורך כל התהליך לעולם לא הגדרתי מאכלים,אין מותר או אסור. אני בגישה של לאכול ברוב היום בריא כמה שאפשר. אבל גם להתפנק ולאכול בשביל הנפש. אין התקפי אכילה, אין התנפלות על אוכל. כי מותר לי הכל. אם אני רוצה משהו אני בקלות מכניסה ל״קלוריות שלי״ אני לא עובדת לפי תפריט או מקובעת למאכלים. הכל מסתכם בקלוריות לפי מטרה - גירעון קלורי בחיטוב ופלוס קלורי במסה. הכל בטקט ובשפיות, ערכים גם חשובים ואני אף פעם לא בעד להתבסס על ג׳אנק. צריך גם ויטמינים ומינרלים,סיבים. ואוכל כדי לשבוע כמובן.
במסה יש לי יותר קלוריות אז אני אוכלת קצת יותר ג׳אנק.אכלתי חבילת בלונדי בכל יום או בן אנד ג׳ריס. בחיטוב קצת פחות אבל עדיין אוכלת בכל יום חטיף או שוקולד. זה לא שחור או לבן. יש המון אפור באמצע ואפשר גם להנות מהתהליך ולא להיות בכלא של ״חזה עוף ונבטים״ ניסיתי עשרות פעמים להתחיל דיאטה וזה אף פעם לא עבד. כי מנעתי מעצמי כל כך הרבה. בכל תהליך בחיים את צריכה לשאול את עצמך - האם כיף לי? האם אני יכולה להתמיד לאורך זמן? אם התשובה היא לא אז את צריכה לחשב מסלול מחדש. ואם העוגיות האלו מספקות אותך. וגורמות לך להתמיד באכילה נכונה. למה לא בעצם?
קצת מהשינוי שלי -

D371B407-A6BF-4AF7-909F-01AA48E1FAA1.jpeg

7398423C-F183-451C-9F25-6DA7B1329B76.png

נא לפתוח דיון בפורום תזונה, זה פורום לוגים וזה מסבך את כל העניין ולא בהכרח כולם יראו את הנושא.
אני נועל את הדיון, מי שרוצה שיעשה העתק הדבק לתגובה שלו בנושא שיפתח

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית