הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התאוששות

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
יש לי בבית מדרגות, המדרגות בגובה של כ20 סנטימטר, ויש משהו כמו עשרים מדרגות, כמה פעמים צריך לרדת ולעלות בהם כדי שזה יפגע ביתאוששות, ברור לי שזה אינדיבדואלי וקצת קשה להעריך, גם הערכה גסה זה טוב...

אי אפשר להעריך מבלי להתייחס לדעת ממה אתה צריך להתאושש לפרטי פרטים וכמה פעמים אתה מתכוון לעלות ולרדת.
פשוט תבדוק ותראה מה גורם לך להתאושש פחות טוב וכך תדע, הכי טוב לדעתי.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להעריך מבלי להתייחס לדעת ממה אתה צריך להתאושש לפרטי פרטים וכמה פעמים אתה מתכוון לעלות ולרדת.
פשוט תבדוק ותראה מה גורם לך להתאושש פחות טוב וכך תדע, הכי טוב לדעתי.
זאת בדיוק הבעיה, כדי לראות כמה הגבול אני צריך לעבור אותו, עד אז אני סוג של "תקוע" במקום אחד...

זאת בדיוק הבעיה, כדי לראות כמה הגבול אני צריך לעבור אותו, עד אז אני סוג של "תקוע" במקום אחד...
במה אתה תקוע?
אילו אימונים אתה עושה מלבד הפעילות האירובית של עלייה וירידה במדרגות?
מה תדירות האימונים?

• פותח/ת השרשור
במה אתה תקוע?
אילו אימונים אתה עושה מלבד הפעילות האירובית של עלייה וירידה במדרגות?
מה תדירות האימונים?
וואלה הסבת את צומת לבי שלא נתתי את הפרטים האלה...
בגדול 3 פעמים בשבוע 3 סטים של סקוואט ודדליפט

וואלה הסבת את צומת לבי שלא נתתי את הפרטים האלה...
בגדול 3 פעמים בשבוע 3 סטים של סקוואט ודדליפט
תראה, בהערכה גסה כמובן אני לא חושב שעלייה וירידה במדרגות תהווה בעיה מסויימת.
לאור העובדה שיש גם אנשים שמשלבים ריצות לא ארוכות ביחד עם אימוני כוח, בדגש על לא ארוכות.

אבל זה נורא תלוי ברמתך כמתאמן (מבחינת יכולת התאוששות בין אימוני הכוח).
אני אישית לא מכיר איזו הנחייה כללית של כמה זמן לבצע פעילות אירובית בין האימונים ועל כמה דופק ובאיזה נפח\עצימות.
(סביר להניח שיש מחקרים בנושא)

אם אתה עכשיו תקוע באימונים ואתה חושד שהעלייה\ירידה במדרגות מפריעים לך - תוריד לשבוע\שבועיים ותבדוק שוב.
מצד שני, אולי הגיע הזמן לדילואד מסויים?

• פותח/ת השרשור
תראה, בהערכה גסה כמובן אני לא חושב שעלייה וירידה במדרגות תהווה בעיה מסויימת.
לאור העובדה שיש גם אנשים שמשלבים ריצות לא ארוכות ביחד עם אימוני כוח, בדגש על לא ארוכות.

אבל זה נורא תלוי ברמתך כמתאמן (מבחינת יכולת התאוששות בין אימוני הכוח).
אני אישית לא מכיר איזו הנחייה כללית של כמה זמן לבצע פעילות אירובית בין האימונים ועל כמה דופק ובאיזה נפח\עצימות.
(סביר להניח שיש מחקרים בנושא)

אם אתה עכשיו תקוע באימונים ואתה חושד שהעלייה\ירידה במדרגות מפריעים לך - תוריד לשבוע\שבועיים ותבדוק שוב.
מצד שני, אולי הגיע הזמן לדילואד מסויים?
דיאלוד לא, הבעיה שלי עם המדרגות זה לא אורכם אלא הקושי...זה כמו הסיבה למה אם אדם יש לו 200 בחצי סקוואט לא יכול לומר שיש לו 100 בסקוואט מלא- התנועה הרבה יותר קשה ככל שהזווית בין הירך לשוק קטנה...

YAPDUMbr9bKfHGpR.jpg

אבל תכלס, זה מאוד מאוד אינדיבידואלי, ומאוד משתנה למה אתה מגדיר התאוששות, והתאוששות ממה

התאוששות- להגיע בצורה יותר "חזקה" מהאימון הקודם, ולהתאושש מסקוואט של 6X3
אבל זה אינדיבידואלי, צריך לדעת מה רמת הכושר שלך, למה אתה רגיל, ועוד כל מני דברים האלה, ותכלס גם אם נדע את כל אלה, אין שום דרך למדוד כמה השפעה תהיה עליך אותה פעולה, במקרה הטוב ניתן לשער

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית