עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
פיצה מקמח מלא מונבט אורגני, עם רוטב עגבניות שגודלו ללא ריסוס, וגבינת עיזים שלא טופלו בהורמונים. והטיפה הראשונה של כל זית שגודל עם הרבה חום ואהבה. זה שיא הבריא.אני שואל ברצינות מה רע במרכיבים שציינתי?
קח לדוגמא פיצה איטלקית פשוטה שמורכבת מבצק דק, רוטב עגבניות טוב, גבינה אמיתית, ושמן זית.
אני לא מדבר על הגרסאות המתועשות שמכינים אותם אלוהים יודע איך, אני מדבר על פיצות פשוטות ואפילו ביתיות
בהחלט מסכים.
המבורגר הוא קצת יותר פתוח לדיון כי קצת קשה להכין המבורגר טוב בלי יחסית הרבה שומן וטיגון, אבל הקונספט בהחלט קיים
לזה חיכיתי.
"אם אתה במינוס קלורי, אז הכל בריא".
"למי שאין סוכרת, אין בעיה בסוכר".
"הכל בריא במינון".
פיצה מקמח מלא מונבט אורגני, עם רוטב עגבניות שגודלו ללא ריסוס, וגבינת עיזים שלא טופלו בהורמונים. והטיפה הראשונה של כל זית שגודל עם הרבה חום ואהבה. זה שיא הבריא.
כוונתי כמובן היה לפיצה התעשיתי שאותו תמצא בכל פינה בעולם, וכנראה ישאיר חותם על מערכת העיכול אחרי שתאכל ממנו, במיוחד מהחנויות שהגיינה זה לא המוטו שלהם.
אני רוצה לראות אותך משיב ילד עם ADHD להקשיב לך אחרי שנתת לו סוכר.אם אתה במינוס קלורי אז הכל בריא = לא נכון.
למי שאין סכרת, אין בעיה בסוכר = נכון מאוד. וזה נושא שנחקר הרבה, הרבה יותר מדי.
לערך גליקמי של מזון אין שום משמעות לאדם שאיננו חולה סכרת. וכמות סוכר גבוהה בתזונה לא מקושרת לסכרת באופן קונקרטי. (לעומת זאת, חוסר בפעילות גופנית\השמנה\עישון = מקושרים בצורה מבוססת)
הכל בריא במינון = כל עוד זה אכיל וזה לא שומן טרנס, נכון.
הקטע הזה של לקטלג דברים לתעשייתיים ולא תעשייתיים, זה טיפשי. גם שיבולת שועל שאתם מעריצים זה תעשייתי. כמה תעשייתי? אין מצב בעולם, שאתה כבן אדם תוכל להכין משיבולת שועל (כצמח) משהו אכיל שנראה, מריח, או מרגיש כמו שיבולת שועל שאתה מכיר. גם אם היה לך את כל השדות שבעולם.
אפשר בהחלט לקחת את זה ל-2 הקיצונים האלה, אבל פיצה לא מתועשת רגילה היא גם בסדר גמור ללא שום בעיה.פיצה מקמח מלא מונבט אורגני, עם רוטב עגבניות שגודלו ללא ריסוס, וגבינת עיזים שלא טופלו בהורמונים. והטיפה הראשונה של כל זית שגודל עם הרבה חום ואהבה. זה שיא הבריא.
כוונתי כמובן היה לפיצה התעשיתי שאותו תמצא בכל פינה בעולם, וכנראה ישאיר חותם על מערכת העיכול אחרי שתאכל ממנו, במיוחד מהחנויות שהגיינה זה לא המוטו שלהם.
הכוונה באוכל תעשייתי הוא לא אוכל שפשוט עובד במפעל, אלא אוכל שעבר עיבוד לא טבעי, ונוספו לו חומרים שאין לאוכל במקור שמיועד לתת לו חיי מדף ארוכים יותר או חומרי טעם וריח מסויימים (למשל שומן טראנס שעוזר למרקם)הקטע הזה של לקטלג דברים לתעשייתיים ולא תעשייתיים, זה טיפשי
אבל סוכר לא גורם לבעיות קשב וריכוז, אתה מדבר על ילדים שכבר יש להם בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות, ואתה פשוט נותן להם אנרגיה לעשות כל דבר אחר חוץ מלשבת במקום, שזה מה שהם היו בכל מקרה מעדיפים לעשות.אני רוצה לראות אותך משיב ילד עם ADHD להקשיב לך אחרי שנתת לו סוכר.
אני ראיתי ילדים אוטיסטים שפשוט מתחרפנים אחרי שהם אכלו סוכר.
ההשפעה שלו על המוח דרמטי, וזה לא דבר בריא.
. אם תשאל את הרופא שלי, אני ה-ADHD הכי מוגזם בעולם. במבחן טובה יצא לי -11.אני רוצה לראות אותך משיב ילד עם ADHD להקשיב לך אחרי שנתת לו סוכר.
אני ראיתי ילדים אוטיסטים שפשוט מתחרפנים אחרי שהם אכלו סוכר.
ההשפעה שלו על המוח דרמטי, וזה לא דבר בריא.
השאלה מה אכיל, זה שאני לא מת ממנו, אומר שהוא אכיל?
יש דרגות תעשיה, תסכים איתי שמלח זה פחות מתועש מMSG.
ושיבולת שועל לא דומה לבן דוד שלו הפחמימה מג'לים.
קח בחשבון שמלח לאמזיק בכלל אלא אם יש לך לחץ דם גבוה רגיש למלחמלח פחות "מתועש" מ-MSG. ועדיין, באותה נשימה, מלח יותר מסוכן מאשר MSG. מכל בחינה אפשרית.
ידוע. והוא עדיין מזיק הרבה יותר מאשר MSG. שהוא לא מזיק בכלל.קח בחשבון שמלח לאמזיק בכלל אלא אם יש לך לחץ דם גבוה רגיש למלח
כמויות גבוהות של מונוסודיום גלוטומט גורמות לך לאהוב יותר את המזון ולאכול ממנו יותר (אחד מתפקידיו הוא לתת טעם אומאמי).ידוע. והוא עדיין מזיק הרבה יותר מאשר MSG. שהוא לא מזיק בכלל.
כמויות גבוהות של מונוסודיום גלוטומט גורמות לך לאהוב יותר את המזון ולאכול ממנו יותר (אחד מתפקידיו הוא לתת טעם אומאמי).
יש כאלה שמגדירים את זה כ-"לא בריא" משום שהוא כביכול "מעודד השמנה".
אישית לא רואה שום בעיה בבצק, רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותבלינים.
אבל זו הבעיה, מבחינתי זה אמנם בסדר, אבל אחרים יראו בזה רעל פשוטו כמשמעו, משום ש"מזון בריא" כפי שהחברה המודרנית מגדירה אותה, היא מונח יחסית סובייקטיבי.
אני מגדיר אוכל בריא כך - מינון נכון.
כל דבר שהוא יותר מדי הוא לא טוב.
יותר מדי שמן, יותר מדי סוכר, יותר מדי נתרן, יותר מדי קלוריות.
אפילו יותר מדי סידן, יותר מדי ברזל, יותר מדי ויטמינים שנחשבים ל"שיא הבריאות", זה מזיק.
כשאני מסתכל על מוצר מזון ומעוניין לקבוע האם בעיניי הוא "בריא או לא" אני שואל את עצמי מס' שאלות:
1. איזו תועלת תזונתית תצמח לי מצריכה של אותו מוצר?
2. מה המרכיב העיקרי במוצר?
3. כמה עיבודים נדרשים על מנת להכין את אותו המוצר?
4. האם המוצר מכיל מרכיבים שלא בהכרח בטוחים בצריכה בתדירות גבוהה? שהשפעתם על הגוף לא נחקרה באופן מספק?
5. מהו "סף הרעילות" של אותו מוצר?
6. האם המזון מכיל דחיסות קלורית גבוהה ביחס למזונות אחרים?
7. האם יכולתי לצרוך מזונות אחרים בפחות קלוריות ולקבל את אותה תועלת תזונתית?
באיטליה אולי אעבור לדיאטה שמכילה אך ורק פיצה. נשמע טעים.בארץ באמת זה יותר בעיה למצוא משהו כזה, אבל אני גר באיטליה, וקשה לא למצוא פיצה כזאת כל 2 מטר 😁
אולי קודם צריך לדון מה זה בכלל בריאות. אני חושב שהרבה חושבים אולי שזה רק חיים ארוכים בבית זקנים.אם תשאל את הרופא שלי, אני ה-ADHD הכי מוגזם בעולם. במבחן טובה יצא לי -11.
זה פחות עניין של סוכר או ADHD ויותר עניין של ילדים. קשה להם לווסת רגשות. וסוכר אכן נותן אנרגיה זמינה מהר מאוד = הרבה רגשות.
מלח פחות "מתועש" מ-MSG. ועדיין, באותה נשימה, מלח יותר מסוכן מאשר MSG. מכל בחינה אפשרית.
דננו בנושא בעבר רבות, ואין לי כוח להיכנס לזה שוב, אבל לעניות דעתי, MSG מאוד מזיק ואחד מהאלרגנים הנפוצים.ידוע. והוא עדיין מזיק הרבה יותר מאשר MSG. שהוא לא מזיק בכלל.
הרסת לי את החיים 😵ספויילר: כולם מתים בסוף!!!
השאלה גם איזה איכות חיים היה להם, ומה הסטטיסטיקה. רוב האנשים הלוא בריאים נחלים יותר מהר, ונפטרים יותר מהר, עם איכות חיים פחותה, ואפילו מצב נפשי ירודה יותר.יש מספיק אנשים שאכלו ג'אנק כל חייהם (לפני שידעו שמרגרינה ומלח וסוכר ומטוגן זה ביג NoNo) ונפטרו בשיבה טובה.
ויש גם כמה וכמה אנשים שחיו בריאים לפי הספר, אכלו אורגני וכו' ונדרסו בריצת הבוקר שלהם 🤣
(סתם חח תתעלמו מהמשפט האחרון חחחח)
שמן קנולה דווקא? אומרים שהוא בריא יותר. מה עם כל השמנים האחרים כמו שמן סויה?שני הדברים היחידים שאני יודע שמזיקים בכל מינון ומומלץ להימנע מהם בכל מצב הם שמן קנולה ושומן טראנס. אין להם אפילו תועלת אחת שגוף האדם מפיק מהם, רעל אמיתי.
שמן קנולה דווקא? אומרים שהוא בריא יותר. מה עם כל השמנים האחרים כמו שמן סויה?
הכל במינון.לדעתי מאכלים כמו שווארמה, צ'יפס מטוגן, אוכל סיני עם מלא סוכר ושמן הם הדברים הפחות בריאים שאני מכיר
כל שמן שמגיע ממזון אכיל, אי אפשר לקרוא לו לא בריא. הרי שמן סויה נמצא בטבע בסויה, כמו כן שמן קנולה מצוי בצמחים.כן התכוונתי לשמן סויה אבל אני כמעט בטוח שגם קנולה ברשימה הזאת.
אני אישית לא משתמש בשום שמן חוץ משמן זית ומדי פעם יוצא לי חהשתמש בשמן אבוקדו.