הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האוכל הכי לא בריא

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך
אני שואל ברצינות מה רע במרכיבים שציינתי?
קח לדוגמא פיצה איטלקית פשוטה שמורכבת מבצק דק, רוטב עגבניות טוב, גבינה אמיתית, ושמן זית.
אני לא מדבר על הגרסאות המתועשות שמכינים אותם אלוהים יודע איך, אני מדבר על פיצות פשוטות ואפילו ביתיות
פיצה מקמח מלא מונבט אורגני, עם רוטב עגבניות שגודלו ללא ריסוס, וגבינת עיזים שלא טופלו בהורמונים. והטיפה הראשונה של כל זית שגודל עם הרבה חום ואהבה. זה שיא הבריא.

כוונתי כמובן היה לפיצה התעשיתי שאותו תמצא בכל פינה בעולם, וכנראה ישאיר חותם על מערכת העיכול אחרי שתאכל ממנו, במיוחד מהחנויות שהגיינה זה לא המוטו שלהם.

בהחלט מסכים.
המבורגר הוא קצת יותר פתוח לדיון כי קצת קשה להכין המבורגר טוב בלי יחסית הרבה שומן וטיגון, אבל הקונספט בהחלט קיים

תנסה את זה:
7290003550333.jpg

מושלם.
אמנם לא ג'וסי כמו אנטריקוט, אבל מבחינת הטעם מרגיש כמו סטייק לפנים.

לזה חיכיתי.
"אם אתה במינוס קלורי, אז הכל בריא".
"למי שאין סוכרת, אין בעיה בסוכר".
"הכל בריא במינון".

אם אתה במינוס קלורי אז הכל בריא = לא נכון.

למי שאין סכרת, אין בעיה בסוכר = נכון מאוד. וזה נושא שנחקר הרבה, הרבה יותר מדי.
לערך גליקמי של מזון אין שום משמעות לאדם שאיננו חולה סכרת. וכמות סוכר גבוהה בתזונה לא מקושרת לסכרת באופן קונקרטי. (לעומת זאת, חוסר בפעילות גופנית\השמנה\עישון = מקושרים בצורה מבוססת)

הכל בריא במינון = כל עוד זה אכיל וזה לא שומן טרנס, נכון.

הקטע הזה של לקטלג דברים לתעשייתיים ולא תעשייתיים, זה טיפשי. גם שיבולת שועל שאתם מעריצים זה תעשייתי. כמה תעשייתי? אין מצב בעולם, שאתה כבן אדם תוכל להכין משיבולת שועל (כצמח) משהו אכיל שנראה, מריח, או מרגיש כמו שיבולת שועל שאתה מכיר. גם אם היה לך את כל השדות שבעולם.

פיצה מקמח מלא מונבט אורגני, עם רוטב עגבניות שגודלו ללא ריסוס, וגבינת עיזים שלא טופלו בהורמונים. והטיפה הראשונה של כל זית שגודל עם הרבה חום ואהבה. זה שיא הבריא.

כוונתי כמובן היה לפיצה התעשיתי שאותו תמצא בכל פינה בעולם, וכנראה ישאיר חותם על מערכת העיכול אחרי שתאכל ממנו, במיוחד מהחנויות שהגיינה זה לא המוטו שלהם.

הי מה בנוגע לפיצה טורטיייה, מטורטייה מקמח מלא, גבינה 12% ורוטב פיצה מוכן?🤣
ואיזה 2-3 פטריות שמפיניון, ככה לנשמה.🍽️🥹

אם אתה במינוס קלורי אז הכל בריא = לא נכון.

למי שאין סכרת, אין בעיה בסוכר = נכון מאוד. וזה נושא שנחקר הרבה, הרבה יותר מדי.
לערך גליקמי של מזון אין שום משמעות לאדם שאיננו חולה סכרת. וכמות סוכר גבוהה בתזונה לא מקושרת לסכרת באופן קונקרטי. (לעומת זאת, חוסר בפעילות גופנית\השמנה\עישון = מקושרים בצורה מבוססת)

הכל בריא במינון = כל עוד זה אכיל וזה לא שומן טרנס, נכון.

הקטע הזה של לקטלג דברים לתעשייתיים ולא תעשייתיים, זה טיפשי. גם שיבולת שועל שאתם מעריצים זה תעשייתי. כמה תעשייתי? אין מצב בעולם, שאתה כבן אדם תוכל להכין משיבולת שועל (כצמח) משהו אכיל שנראה, מריח, או מרגיש כמו שיבולת שועל שאתה מכיר. גם אם היה לך את כל השדות שבעולם.
אני רוצה לראות אותך משיב ילד עם ADHD להקשיב לך אחרי שנתת לו סוכר.
אני ראיתי ילדים אוטיסטים שפשוט מתחרפנים אחרי שהם אכלו סוכר.
ההשפעה שלו על המוח דרמטי, וזה לא דבר בריא.

השאלה מה אכיל, זה שאני לא מת ממנו, אומר שהוא אכיל?
יש דרגות תעשיה, תסכים איתי שמלח זה פחות מתועש מMSG.
ושיבולת שועל לא דומה לבן דוד שלו הפחמימה מג'לים.

אפשר בהחלט לקחת את זה ל-2 הקיצונים האלה, אבל פיצה לא מתועשת רגילה היא גם בסדר גמור ללא שום בעיה.
בארץ באמת זה יותר בעיה למצוא משהו כזה, אבל אני גר באיטליה, וקשה לא למצוא פיצה כזאת כל 2 מטר 😁

הקטע הזה של לקטלג דברים לתעשייתיים ולא תעשייתיים, זה טיפשי
הכוונה באוכל תעשייתי הוא לא אוכל שפשוט עובד במפעל, אלא אוכל שעבר עיבוד לא טבעי, ונוספו לו חומרים שאין לאוכל במקור שמיועד לתת לו חיי מדף ארוכים יותר או חומרי טעם וריח מסויימים (למשל שומן טראנס שעוזר למרקם)

אבל סוכר לא גורם לבעיות קשב וריכוז, אתה מדבר על ילדים שכבר יש להם בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות, ואתה פשוט נותן להם אנרגיה לעשות כל דבר אחר חוץ מלשבת במקום, שזה מה שהם היו בכל מקרה מעדיפים לעשות.
מי שיש לו ADHD ימצא תמיד סיבה לא להקשיב, אם תיתן לו אנרגיה הוא פשוט ימצא סיבה פיזית לא להקשיב

אישית לא רואה שום בעיה בבצק, רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותבלינים.
אבל זו הבעיה, מבחינתי זה אמנם בסדר, אבל אחרים יראו בזה רעל פשוטו כמשמעו, משום ש"מזון בריא" כפי שהחברה המודרנית מגדירה אותה, היא מונח יחסית סובייקטיבי.

אני מגדיר אוכל בריא כך - מינון נכון.
כל דבר שהוא יותר מדי הוא לא טוב.
יותר מדי שמן, יותר מדי סוכר, יותר מדי נתרן, יותר מדי קלוריות.
אפילו יותר מדי סידן, יותר מדי ברזל, יותר מדי ויטמינים שנחשבים ל"שיא הבריאות", זה מזיק.

כשאני מסתכל על מוצר מזון ומעוניין לקבוע האם בעיניי הוא "בריא או לא" אני שואל את עצמי מס' שאלות:

1. איזו תועלת תזונתית תצמח לי מצריכה של אותו מוצר?
2. מה המרכיב העיקרי במוצר?
3. כמה עיבודים נדרשים על מנת להכין את אותו המוצר?
4. האם המוצר מכיל מרכיבים שלא בהכרח בטוחים בצריכה בתדירות גבוהה? שהשפעתם על הגוף לא נחקרה באופן מספק?
5. מהו "סף הרעילות" של אותו מוצר?
6. האם המזון מכיל דחיסות קלורית גבוהה ביחס למזונות אחרים?
7. האם יכולתי לצרוך מזונות אחרים בפחות קלוריות ולקבל את אותה תועלת תזונתית?

השאלה מה אכיל, זה שאני לא מת ממנו, אומר שהוא אכיל?
יש דרגות תעשיה, תסכים איתי שמלח זה פחות מתועש מMSG.
ושיבולת שועל לא דומה לבן דוד שלו הפחמימה מג'לים.
. אם תשאל את הרופא שלי, אני ה-ADHD הכי מוגזם בעולם. במבחן טובה יצא לי -11.
זה פחות עניין של סוכר או ADHD ויותר עניין של ילדים. קשה להם לווסת רגשות. וסוכר אכן נותן אנרגיה זמינה מהר מאוד = הרבה רגשות.

מלח פחות "מתועש" מ-MSG. ועדיין, באותה נשימה, מלח יותר מסוכן מאשר MSG. מכל בחינה אפשרית.

ספויילר: כולם מתים בסוף!!!
(סליחה אם הרסתי לחלק מכם...)

יש מספיק אנשים שאכלו ג'אנק כל חייהם (לפני שידעו שמרגרינה ומלח וסוכר ומטוגן זה ביג NoNo) ונפטרו בשיבה טובה.
ויש גם כמה וכמה אנשים שחיו בריאים לפי הספר, אכלו אורגני וכו' ונדרסו בריצת הבוקר שלהם 🤣
(סתם חח תתעלמו מהמשפט האחרון חחחח)

מה שאני מנסה לומר זה, שהגוף שלנו יודע להתמודד גם עם קצת זבל. עובדה שהוא מוציא אותו מהצד השני. נכון שלא כדאי להעמיס עליו כל יום ג'אנק, כי אחרת תפתחו חוסרים לדברים שבאמת צריך, או שתהיו שמנים כמו משאית בטון, אבל גם אם תאכל דונאטס אחד בציפוי סוכריות גומי בכל שבוע למשך שארית חייך - אתה תהיה בסדר גמור!!*

*כל עוד תשמור בשאר הזמן לאכול את מה שהגוף צריך. וכל עוד אין לך מלכתחילה רגישות לגלוטן / סוכר גבוה / כולסטרול בדם. דגש על מלכתחילה. כי לא נראלי שתפתח את אחד מאלה בעקבות הדונאטס השבועי. בכפוף לתקנון, ט.ל.ח. עד התאריך הנקוב (120 שנה) או עד גמר המלאי.החברה רשאית לסיים את המבצע בכל עת ללא התראה מראש.

ידוע. והוא עדיין מזיק הרבה יותר מאשר MSG. שהוא לא מזיק בכלל.
כמויות גבוהות של מונוסודיום גלוטומט גורמות לך לאהוב יותר את המזון ולאכול ממנו יותר (אחד מתפקידיו הוא לתת טעם אומאמי).
יש כאלה שמגדירים את זה כ-"לא בריא" משום שהוא כביכול "מעודד השמנה".

כמויות גבוהות של מונוסודיום גלוטומט גורמות לך לאהוב יותר את המזון ולאכול ממנו יותר (אחד מתפקידיו הוא לתת טעם אומאמי).
יש כאלה שמגדירים את זה כ-"לא בריא" משום שהוא כביכול "מעודד השמנה".

בדיוק.
אני חושבת שהוא פשוט תמיד יהיה בשילוב עם מאכלים תעשייתיים שהם-הם הלא בריאים, במטרה לגרום לך לצרוך מהם יותר....
אישית לא רואה שום בעיה בבצק, רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותבלינים.
אבל זו הבעיה, מבחינתי זה אמנם בסדר, אבל אחרים יראו בזה רעל פשוטו כמשמעו, משום ש"מזון בריא" כפי שהחברה המודרנית מגדירה אותה, היא מונח יחסית סובייקטיבי.

אני מגדיר אוכל בריא כך - מינון נכון.
כל דבר שהוא יותר מדי הוא לא טוב.
יותר מדי שמן, יותר מדי סוכר, יותר מדי נתרן, יותר מדי קלוריות.
אפילו יותר מדי סידן, יותר מדי ברזל, יותר מדי ויטמינים שנחשבים ל"שיא הבריאות", זה מזיק.

כשאני מסתכל על מוצר מזון ומעוניין לקבוע האם בעיניי הוא "בריא או לא" אני שואל את עצמי מס' שאלות:

1. איזו תועלת תזונתית תצמח לי מצריכה של אותו מוצר?
2. מה המרכיב העיקרי במוצר?
3. כמה עיבודים נדרשים על מנת להכין את אותו המוצר?
4. האם המוצר מכיל מרכיבים שלא בהכרח בטוחים בצריכה בתדירות גבוהה? שהשפעתם על הגוף לא נחקרה באופן מספק?
5. מהו "סף הרעילות" של אותו מוצר?
6. האם המזון מכיל דחיסות קלורית גבוהה ביחס למזונות אחרים?
7. האם יכולתי לצרוך מזונות אחרים בפחות קלוריות ולקבל את אותה תועלת תזונתית?

וואו.
זה הרבה שאלות לשאול את עצמך לפני שאתה שם תפוח עץ בעגלת הסופר 🤣🤣

בארץ באמת זה יותר בעיה למצוא משהו כזה, אבל אני גר באיטליה, וקשה לא למצוא פיצה כזאת כל 2 מטר 😁
באיטליה אולי אעבור לדיאטה שמכילה אך ורק פיצה. נשמע טעים.
בעצם, גם ספגטי.
אם תשאל את הרופא שלי, אני ה-ADHD הכי מוגזם בעולם. במבחן טובה יצא לי -11.
זה פחות עניין של סוכר או ADHD ויותר עניין של ילדים. קשה להם לווסת רגשות. וסוכר אכן נותן אנרגיה זמינה מהר מאוד = הרבה רגשות.

מלח פחות "מתועש" מ-MSG. ועדיין, באותה נשימה, מלח יותר מסוכן מאשר MSG. מכל בחינה אפשרית.
אולי קודם צריך לדון מה זה בכלל בריאות. אני חושב שהרבה חושבים אולי שזה רק חיים ארוכים בבית זקנים.
לדעתי בריאות זה הורמוניה בין האיברים השונים של הגוף. תיפקוד תקין. התוצאה זה כנראה אריכות חיים ואיכות חיים.
הגוף משתמש בוויטמינים ומינרלים בכל הפעולות של הגוף, כמו כן גם אנזימים והורמונים שונים. סוכר מזוקק הוא מזון בלי המיקרו תזונה, ולכן זה דורש מהגוף להשתמש במאגרים שלו שיכול להוביל לחוסר בריאות.

אולי אם תאורתית תצרוך המון ירקות תוכל להגניב סוכר מזוקק בלי שום נזק. אבל כשחושבים על מזון בריא, אני חושב שמזון שעוזר לתפקוד הגוף בהרבה יותר מובנים היה עדיף.

ברור שאפשר לטעון שסוכר זה בריא למי שיש נפילת סוכר, כמו שהרבה ברזל טוב לאנמיה. אבל באופן תקין ולגוף ממוצע יש כללים שאנחנו אוהבים לדרג רמת בריאות.
מזון עשיר בשומן וסוכר מזוקק ומלח נחשבים למזונות לא בריאים בגלל השימוש הגבוה שלהם, ברור שבלי נתרן נמות. אבל אם לא ננסה להתחכם ולהרוס את כל הדיון, יש מושג של מזונות בריאים ופחות על סמך הצרכים המגוונים שהמזון הספציפי עונה לצרכים של הגוף על סמך הממוצע, ואלינו ספציפית.

כמובן שאפשר להוסיף שמזון שאדם אלרגי אליו כנראה לא בריא, כולל מזון מלוכלך ועשוי בתנאים גרועים.
ידוע. והוא עדיין מזיק הרבה יותר מאשר MSG. שהוא לא מזיק בכלל.
דננו בנושא בעבר רבות, ואין לי כוח להיכנס לזה שוב, אבל לעניות דעתי, MSG מאוד מזיק ואחד מהאלרגנים הנפוצים.
ספויילר: כולם מתים בסוף!!!
הרסת לי את החיים 😵
יש מספיק אנשים שאכלו ג'אנק כל חייהם (לפני שידעו שמרגרינה ומלח וסוכר ומטוגן זה ביג NoNo) ונפטרו בשיבה טובה.
ויש גם כמה וכמה אנשים שחיו בריאים לפי הספר, אכלו אורגני וכו' ונדרסו בריצת הבוקר שלהם 🤣
(סתם חח תתעלמו מהמשפט האחרון חחחח)
השאלה גם איזה איכות חיים היה להם, ומה הסטטיסטיקה. רוב האנשים הלוא בריאים נחלים יותר מהר, ונפטרים יותר מהר, עם איכות חיים פחותה, ואפילו מצב נפשי ירודה יותר.

חוץ מזה, נראה אדם עושה סקוואט כבד בלי לאכול בצורה מחושבת. מה שווה החיים בלי סקוואט כבד? 😛
אולי צריך לשנות את הדיון "לאיזה מאכלים לא תורמים לכוח או לגוף נאה?" הרי זה בטח יותר חשוב להרבה אנשים כאן בפורום אני חושב 😉

• פותח/ת השרשור
אוקי הגענו למסקנה שכל החטיפים, ממתקים, משקאות מתוקים וכו' הם הכי לא בריאים, כי אין להם שום ערך מוסף והם עושים רק נזק.

לדעתי אי אפשר להגיד ש"הכל טוב במידה" כי אם אני לוקח מאכל מאוד לא בריא ומנסה להגיע לערכים יומיים טובים אני אצטרך לאכול מאכלים בריאים אחרים כדי "להשלים" אותו. מכאן שיש חלוקה לבריא יותר ובריא פחות.

וגם יש מרכיבים כמו שהוזכרו של שומן טראנס וחומרים תעשייתיים של טעם וריח, חומרים ומשמרים וכו' שהם בטוח לא טובים ללא קשר לערכים. כל הE למניהם שידוע שהם עושים נזקים רבים, שלל מחלות ואפילו מובילים לסרטן.

בנוסף צריכה מרובה של סוכר יכולה לגרום לסכרת.
"We also know that sugar sweetened drinks, like canned soft drinks, are associated with an increased risk of Type 2 diabetes and this is not necessarily linked to their effect on body weight. "

חוץ מהנ"ל שלדעתי כן מראה שסוכר קשור באופן ישיר. יש להם בעיה לקבוע חד משמעית שסוכר הוא הגורם לסכרת כי אנשים שמנים בדרך כלל אוכלים הרבה סוכר ולכן תוהים עם ההשמנה היא זאת שגורמת לסכרת ולא הסוכר.
אני אישית חושב שצריכה מרובה של סוכר כן גורמת לסכרת.

לדעתי מאכלים כמו שווארמה, צ'יפס מטוגן, אוכל סיני עם מלא סוכר ושמן הם הדברים הפחות בריאים שאני מכיר

שני הדברים היחידים שאני יודע שמזיקים בכל מינון ומומלץ להימנע מהם בכל מצב הם שמן קנולה ושומן טראנס. אין להם אפילו תועלת אחת שגוף האדם מפיק מהם, רעל אמיתי.

• פותח/ת השרשור
שני הדברים היחידים שאני יודע שמזיקים בכל מינון ומומלץ להימנע מהם בכל מצב הם שמן קנולה ושומן טראנס. אין להם אפילו תועלת אחת שגוף האדם מפיק מהם, רעל אמיתי.
שמן קנולה דווקא? אומרים שהוא בריא יותר. מה עם כל השמנים האחרים כמו שמן סויה?

שמן קנולה דווקא? אומרים שהוא בריא יותר. מה עם כל השמנים האחרים כמו שמן סויה?

כן התכוונתי לשמן סויה אבל אני כמעט בטוח שגם קנולה ברשימה הזאת.
אני אישית לא משתמש בשום שמן חוץ משמן זית ומדי פעם יוצא לי חהשתמש בשמן אבוקדו.

לדעתי מאכלים כמו שווארמה, צ'יפס מטוגן, אוכל סיני עם מלא סוכר ושמן הם הדברים הפחות בריאים שאני מכיר
הכל במינון.
תלך לקופת חולים מיד להיבדק שחלילה אתה לא סובל ממחסור מהמאכלים החשובים האלה שצריכים להיות במינון הנכון 😆
כן התכוונתי לשמן סויה אבל אני כמעט בטוח שגם קנולה ברשימה הזאת.
אני אישית לא משתמש בשום שמן חוץ משמן זית ומדי פעם יוצא לי חהשתמש בשמן אבוקדו.
כל שמן שמגיע ממזון אכיל, אי אפשר לקרוא לו לא בריא. הרי שמן סויה נמצא בטבע בסויה, כמו כן שמן קנולה מצוי בצמחים.

כל השמנים האלו אפילו מאוד בריאים בתנאי שלא מבססים את התזונה עליהם ומטביעים את הכבד בכמויות שמן מטורפות.
הבעיה היא שבדרך כלל מעבדים את השמנים האלו כדי להאריך את חיי המדף שלהם.
לשמן זית יש באופן טבעי חיי מדף ארוכים יותר, ולכן מוכרים אותו ללא עיבוד, קוראים לזה "קבישה קרה".
אך שמנים כמו סויה וקנולה עוברים חימום כדי שיהיה להם חיי מדף ארוכים יותר, ואם אני לא טועה זה הורס את החומצות השומניות שלהם והופך אותם לשמן מזוקק כמו סוכר מזוקק.

אם תאורתית היה שמן קנולה או סויה בקבישה קרה, אני מאמין שזה לא פחות בריא משמן זית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית