הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האוכל הכי לא בריא

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך
גם בירקות שאתה אוכל יש חומרי ריסוס שנשארים גם אחרי שטיפה, לא ככה....?

וגם האויר שאנחנו נושמים הוא לעתים מזוהם.
אולי נקנה חמצן אורגני מהרי האלפים בבלון?
כמו שאלן קאר כתב לכל אלו שמתרצים לא להפסיק לעשן בגלל שבין כה וכה האוויר מזוהם.
"אז גם תצמיד את הפה שלך לאגזוז של האוטו".

זה שיש רעל בכל מקום לא מצדיק לשפוך עוד חומר קטלני לגוף שלי.

יש לך מקור לכך שאלכוהול מזיק לילדים גם במינון מאוד נמוך?

חפש בגוגל: Impact of Alcohol Consumption on Young People

ותיכנס לסקירה בנושא של
Dorothy Newbury-Birch, Eilish Gilvarry, Paul McArdle, Venkateswaran Ramesh, Stephen Stewart, Janet Walker, Leah Avery, Fiona Beyer, Nicola Brown, Katherine Jackson, Catherine A Lock, Ruth McGovern and Eileen Kaner

חפש בגוגל: Impact of Alcohol Consumption on Young People

ותיכנס לסקירה בנושא של
Dorothy Newbury-Birch, Eilish Gilvarry, Paul McArdle, Venkateswaran Ramesh, Stephen Stewart, Janet Walker, Leah Avery, Fiona Beyer, Nicola Brown, Katherine Jackson, Catherine A Lock, Ruth McGovern and Eileen Kaner
זמני יקר מדי בשביל ללמוד על איך להרעיל ילדים קטנים כשאין בכוונתי לעולל דבר כזה בשום שלב בחיי.
והוכחת הרעלה חמורה מאלכוהול לא תצליח להצדיק את השימוש המופרז של סוכר בעיני.

כמו שאמרתי, קלוריות והכל במינון עושה עבודה גרועה למנוע מחלות, המדע לא שש לחקור יותר לעומק את הקשר בין תזונה למחלות, כשהכבוד האמיתי והכסף הגדול מגיע למי שמפתח שיטה להתמודד עם המחלות.
אני לא חושב שאתה באמת יודע כמה גדול נושא מחקר התזונה.
הבעיה עם המחקר הזה שקשה מאוד לחקור אותו כראוי עם בידוד משתנים. יש שוני גדול מאוד בין אנשים, לרוב אין קשר ישיר בין מחלות מסויימות למאכלים מסויימים, אלא רק קשר חלקי או עקיף, וקשה לעשות מחקרים ארוכי טווח בנושא.
זה לא שלא רוצי םלחקור את הנושא, אלא שבעצם די קשה לתת תשובה חד משמעית, כי לרוב אין

לכן מסתפקים בתשובה המפורסמת "אנחנו לא באמת יודעים מה גורם למחלות, אבל תזונה לא קשורה". השנה הייתה פעם הראשונה בחיים שלי ששמעתי רופא גסטרו מודה שלהאשים קרוהן על גנטיקה זאת התחמקות מגעילה ולא מספקת.
קרוהן היא מחלה גנטית נטו, או שיהיה נכון יותר לומר נטיה גנטית למחלה, בערך כמו אסטמה.
מה יגרום להתפרצות שלה ולהתקפים זה משתנה מאוד מאדם לאדם, ולפעמים לא באמת דרוש הרבה ואפילו גורמים קלים מאוד יגרמו להתפרצות

למזלי, לא נפלתי שבי לשיכנועי הרופאים להיכנע למחלה שלי ולהיות הפציינט המשלם להם לאורך המון שנים שהעלות כל שנה תעלה עם כל ניתוח נוסף ותרופה חזקה יותר כשהיישנה לא עובדת. ועל הדרך לפרנס את הפסיכיאטר השכן בתקופת קרונה כשחולים צריכים תרופות פסיכיאטריות בתקופת הקורונה.
הפציינט המושלם הוא אחד שדואג לעצמו ומקשיב להוראות הטיפוליות. לרוע המזל הפציינט המושלם הוא גם נדיר, זה למה הרפואה לא יכולה להתבסס על תקוות, וצריכה לטפל לפי סטנדרט.
אתה לא יודע כמה סיפורים יש של אנשים שמתאשפזים עם סרטן ריאות, ובורחים מהחדר כדי לעשן, או כמות האנשים שסובלים ממחלות לב אבל ממשיכים לשבת על הספה ולאכול ממתקים למרות כל האזהרות.
הרוב המוחלט של האנשים לא ישקיעו זמן בניסיון למצוא מה עובד להם הכי טוב, ובמקרה של קרוהן, גם אם הם ינסו זה לא אומר שהם בהכרח ימצאו מה שעובד להם. לך הייתה נחישות ומזל למצוא מה שעובד. זה לא מבטיח שתהיה נקי לתמיד, אבל כרגע זה עובד.

העובדה היא שתזונה משחקת תפקיד חשוב במחלות, אבל התפקיד לא תמיד ברור לחלוטין ויכול להשתנות משמעותית מאדם לאדם, אפשר רק לתת הנחיות כלליות.
החלק החשוב יותר הוא שבטיפול של הרפואה המודרנית צריך לתת קודם כל עצות לשינוי באורח חיים, אבל ברוב המוחלט של המקרים אי אפשר להסתמך אך ורק על זה, כי לנסות לטפל רק בצורה קונסרבטיבית לאורך זמן אתה עלול להגיע למצב שבו אפילו טיפול תרופתי לא יעזור. אם תיקח למשל חולה קרוהן ותנסה למצוא את התזונה שמתאימה לו, עד שתמצא אותה אתה יכול להגיע למצב שצריך להוריד לו חצי מעי ואיברים פנימיים נוספים, וזה אם הוא לא פיתח סרטן עד שמצאת דרך לטפל בו רק עם תזונה, זה למה מתערבים רפואית מתי שניתן ועולה הצורך.

אני עם @elchonon . להגיד "זה לא מזיק תוכיח" לא תופס בעיני
אבל אם מישהו טוען שמשהו מזיק, לא חובת ההוכחה עליו?
כל עוד ההוכחות טוענות שמשהו לא מזיק אז אותו אדם שטוען שמשהו מזיק יצטרך לספק הוכחה.
לא מדובר פה על מצב שאף אחד לא בדק אי פעם אם משהו מזיק או לא, אלא בדקו וראו שלא, אז כל מי שרוצה לנגוד את אותה עמדה יצטרך לספק ראיות נגד

קרוהן היא מחלה גנטית נטו, או שיהיה נכון יותר לומר נטיה גנטית למחלה, בערך כמו אסטמה.
מה יגרום להתפרצות שלה ולהתקפים זה משתנה מאוד מאדם לאדם, ולפעמים לא באמת דרוש הרבה ואפילו גורמים קלים מאוד יגרמו להתפרצות
אז אני שמח שלפחות כאן בארץ יש כמה רופאים שהתפקחו.

בתחילת דרכי הרופאים הבכירים הראו זילזול בפומבי בדיאטנים הקלינים ובפסיכולוגים.
לפחות היום בארץ נושא הפסיכולוגיה ודיאטה תופס מקום מאוד חשוב בטיפול במחלות ובמיוחד מעיים. זה כבר חלק מהתקיה של כל חולה, וזה אחד השאלות הראשונות שרופאים שואלים עליהם (תזונה ונפש).

אבל גם היום עם הידיים הכבולות של הרפואה והדיאטנים, אין אמון בטיפול במחלות בשום דרך מלבד מוות איטי ובטוח.

אני יודע עד כמה אתה אוהב דיון סוער עד זוב דם ללא אף מסקנה מוסכמת בסוף, לפעמים גם אני מרגיש שאין דרך טובה יותר לשרוף את הזמן. אך כרגע פשוט אין לי חשק לזה.
אז תסלח לי שאני לא מצטט ועונה לכל פרט שכתבת.

• פותח/ת השרשור
מנות חמות, ומזונות אינסטנט כאלו שמלאים בחומרים משמרים ומלאי חומרי צבע טעם וריח
מנה חמה דווקא נראה לי סביר... זה בסך הכל אטריות מיובשות, ורק השקית הזאת של התבלין יש בה דברים אולי טיפה לא בריאים אבל גם לא נראה לי נוראי

מנה חמה דווקא נראה לי סביר... זה בסך הכל אטריות מיובשות, ורק השקית הזאת של התבלין יש בה דברים אולי טיפה לא בריאים אבל גם לא נראה לי נוראי

יש מצב שאתה צודק אבדוק את זה בהזדמנות

יש בזה MSG בדרך כלל.

נכון כשכותבים על מוצר "אינו מכיל gmo" "ללא שמן דקל", "ללא msg" ועוד דברים כביכול לא טובים שכתוב על המוצר שאין אותם זה אמור לגרום לאנשים לבחור במוצר.
אז מעניין אותי משהו, אם חברה תעשה ניסוי ותכתוב על המוצר בגדול "מכיל gmo", או "מכיל msg", או עוד משהו שכביכול עדיף להימנע ממנו, אבל יכתבו את זה בירוק ובצורה שאמורה לגרום לצרכן לחשוב שזה דווקא יתרון שהמוצר מכיל את זה, מעניין כמה אנשים דווקא יבחרו באותם מוצרים כי אין להם מושג מה זה כל המילים וצירופי האותיות האלה אלא הולכים לפי השיווק

נכון כשכותבים על מוצר "אינו מכיל gmo" "ללא שמן דקל", "ללא msg" ועוד דברים כביכול לא טובים שכתוב על המוצר שאין אותם זה אמור לגרום לאנשים לבחור במוצר.
אז מעניין אותי משהו, אם חברה תעשה ניסוי ותכתוב על המוצר בגדול "מכיל gmo", או "מכיל msg", או עוד משהו שכביכול עדיף להימנע ממנו, אבל יכתבו את זה בירוק ובצורה שאמורה לגרום לצרכן לחשוב שזה דווקא יתרון שהמוצר מכיל את זה, מעניין כמה אנשים דווקא יבחרו באותם מוצרים כי אין להם מושג מה זה כל המילים וצירופי האותיות האלה אלא הולכים לפי השיווק

כעע לגמרי.
זה כמו שכתוב על מרגרינה "ללא כולסטרול!" בפונט חד-קרן וורוד עם נצנצים.
ואנשים בתמימותם חושבים
"הו וואו אין בזה כולסטרול? אז זה בטח עדיף, לא?"
מבלי לדעת בכלל שבשום דבר שאינו מהחי אין כולסטרול ...🤦‍♂️
יש בזה MSG בדרך כלל.

בייחוד במנות החמות האדומות. (ווידוי- אני אישית חולה עליהן ._____. אם כי יוצא לי לאכול אולייי 3 כאלה בשנה. אין לי מצפון להכניס דבר כזה לגוף שלי. אבל אני מתה על זההההה.)

בייחוד במנות החמות האדומות. (ווידוי- אני אישית חולה עליהן ._____. אם כי יוצא לי לאכול אולייי 3 כאלה בשנה. אין לי מצפון להכניס דבר כזה לגוף שלי. אבל אני מתה על זההההה.)
דווקא בדקתי את זה, ואין סימן ש-MSG מזיק בכלל, במיוחד אם את לא רגישה אליו, וגם אז זה לא מזיק, אלא גורם להרגשות לא נעימות

דווקא בדקתי את זה, ואין סימן ש-MSG מזיק בכלל, במיוחד אם את לא רגישה אליו, וגם אז זה לא מזיק, אלא גורם להרגשות לא נעימות

האמת שאני לא מהנמנעים מMSG , ובדכ לא יוצא לי לבדוק במה יש ובמה אין חחח
הסיבה שבגללה אני לא אוכלת הרבה מנה חמה זה בכלל שזה לא משביע לעומת כמות האוכל שאני יכולה לאכול ב250 קל', וגם יש בזה מ-ל-א נתרן, שעל זה אני כן מסתכלת...
בד"כ הייתי לוקחת למכללה אוכל ביתי והרבה יותר מזין שהייתי מכינה. מנה חמה זה רק לעתות מצוקה.
וואי איך באלי פתאוםםםם מנה חמה חחחח אימל'ההה. נוסטלגיה. יש לי פה כמה יחידות. אבל כבר סיימתי את המכסה הקלורית לחיטוב:ph34r:

האמת שאני לא מהנמנעים מMSG , ובדכ לא יוצא לי לבדוק במה יש ובמה אין חחח
הסיבה שבגללה אני לא אוכלת הרבה מנה חמה זה בכלל שזה לא משביע לעומת כמות האוכל שאני יכולה לאכול ב250 קל', וגם יש בזה מ-ל-א נתרן, שעל זה אני כן מסתכלת...
בד"כ הייתי לוקחת למכללה אוכל ביתי והרבה יותר מזין שהייתי מכינה. מנה חמה זה רק לעתות מצוקה.
וואי איך באלי פתאוםםםם מנה חמה חחחח אימל'ההה. נוסטלגיה. יש לי פה כמה יחידות. אבל כבר סיימתי את המכסה הקלורית לחיטוב:ph34r:

בצבא הייתי אוכל אחת לכמה ימים בגלל שעות עבודה מוגזמות..
העלתי את זה כדי לדעת כמה נשאר לי לחיות 😆

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית