הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה בבנץ' הפציעות קורות יותר?

taldaniel

משתמש פעיל
460
1
נק' מוניטין:
1,061
460
1
ראיתי שאמרו שבבנץ' פרס נפצעים יותר מאשר בסקאווט או בדדליפט.. עכשיו השאלה היא למה? כי בנץ' פרס זה תרגיל יותר פשוט יחסית.. לפי איך שהמאמן שלי הסביר לי רגליים בזווית של 90 מעלות בערך.. עיניים מתחת למוט, ידיים סגורות, אצבעות על הפסים ועושים לאט.. אז למה.<?

בגלל הכתפיים שעובדות ב90% ממהתרגילים שבהם אתה מחזיק מוט/דאמבל.
חוץ מזה אין כל כך יותר סיכוי לפציעה, שכן אתה יכול להפצע מכל תרגיל.

כי המשקל בבנץ' גדול יותר והוא באופן תמידי מעל הגוף. בפרס לדוגמא, המשקל קטן באופן משמעותי וחזרות שנכשלות בדרך כלל לא מגיעות מעל הגוף.

תריץ חיפוש ב-YouTube: Bench press accidents ותבין. בגדול - אנשים לא מחשבים נכון מתי הם מגיעים לכשל, מתקדמים עם יותר מדי משקל וכדומה. ויש גם את עניין הכתפיים שעומדות בעומס גבוה בתרגיל הזה.
בגדול - המאמן צודק, רק שצריך לדעת גם איך לקמר את הגב ולרתום בכך לתרגיל גם את הרחב הגבי ואת הבטן.

אני שם לב שנדיר לראות בנאדם עושה בנץ נכון, למרות השכיחות והפופולריות שלו
עזוב את זה שלא מעגלים גב, אלה גם לא מורידים למקום הנכון, לא מרימים נכון, לא מאזנים את המוט כמו שצריך..

ראיתי שאמרו שבבנץ' פרס נפצעים יותר מאשר בסקאווט או בדדליפט.. עכשיו השאלה היא למה? כי בנץ' פרס זה תרגיל יותר פשוט יחסית.. לפי איך שהמאמן שלי הסביר לי רגליים בזווית של 90 מעלות בערך.. עיניים מתחת למוט, ידיים סגורות, אצבעות על הפסים ועושים לאט.. אז למה.<?

ההסבר של המאמן שלך לא משהו בכלל.
מקווה שלא תיפצע...

בגלל שאם נכשלתה בסקואט אתה יכול לזרוק את המוט בבנץ הוא יפול לך על החזה במקרה הטוב ועל הצוור במקרה הרע
תקרא את הפרק של הבנץ בספר ריפ מסביר שם טוב על הסיכונים

זה טימטום שהתרגיל הכי מסוכן מבצעים אותו הכי הרבה אצלנו.
הטכניקה של התרגיל האומנם פשוטה לעומת השאר אבל תאמין לי שלא נעים להגיע לכשל בבנץ' כשאין לך ספוטר.

נו מה יהיה, הפציעות לא קשורות (בהכרח) רק להגעה לכשל עם/בלי ספוטר.
זה פשוט תרגיל שמעמיס הרבה על הכתפיים, מרפקים, בכלל + אנשים עובדים בטכניקה איומה...ומה שהשלד רשם

כי יש יותר אנשים מפגרים שעושים בנצ' מאשר אנשים מפגרים שעושים סקוואט או דד.
זו הסיבה העיקרית
מי שיודע לעשות סקוואט ודדליפט בצורה נכונה רוב הסיכויים יעשה גם בנץ' נכון.
לא חסר אידיוטים שלא יודעים ללחוץ, וכתוצאה מכך נפצעים, אותם אידיוטים לא עושים סקוואט או דדליפט אז הם לא נפצעים בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית