הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון יתר - או משהו אחר

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני כבר 19 ימים עם חולשה גופנית כללית כבדה, חולשה ברגליים, ולפעמים התכווצויות שרירים בצד ימין ברחב גבי(לא עשיתי עליות מתח כבר 3 שבועות לצורך העניין).

אני נורא מוטרד. ממתין לתוצאות של בדיקות דם וכבר פניתי לרופא. אני בתהליך בירור שיימשך כנראה כמה ימים/שבועות.

אני פותח כאן את האשכול כי מעניין אותי האם יש כאן אנשים שאי פעם עברו משהו כזה, או שנאלצו לקחת הפסקה ארוכה מאימונים עקב חולשת שרירים כבדה שנמשכה הרבה זמן.

לא מסוגל להתאמן. לא מסוגל להרים משקלים שמהווים 65%-70% ממשקלי העבודה שהייתי מורגל בהם. אחרי סט אחד של 60% עצימות אני מרגיש את השרירים תפוסים ומרגיש כאילו עשיתי אימון שלם. מותש בצורה מחרידה. זה התחיל בחולשה פתאומית שהופיעה בהדרגה והחמירה נורא בתוך 2-3 ימים ולאט לאט דעכה אך נשארה ברמה קבועה עד עכשיו.

אימון יתר?
התחלה של משהו גרוע יותר?
מישהו חווה דבר כזה פעם?

קשה לומר אני חווית את זה בעבר אבל בסופו של דבר התברר שזה בגלל שהייתי חולה בווירוס לא נשמעה כמו אימון יתר בהנחה שלא התאמנתה כבר 19 יום

נשמע כאילו אתה חווה זאת באופן קבוע כל כמה חודשים למשך תקופה של מס' שבועות.
האם דיברת עם רופא המשפחה שלך על העניין?
אולי זה לא קשור בהכרח לאימונים.
יכול להיות שיש לך מערכת חיסונית חזקה מדי או חלשה מדי ובשל כך מופיעים התסמינים הללו?

היה לי דבר כזה כשהיה לי אנמיה, וזה עבר כשצרכתי מספיק ברזל.

ממליץ לך לפנות לדברים אלטרנטיבים, אבל כבר אמרתי לך את זה ונראה שלא מתחשק לך.

אם תדפוק על דלת שאין בבית אף אחד, כנראה שלא יפתחו לך גם אם תדפוק חזק יותר. אני מאוד אוהב את הרפואה הקונבנציונלית, אבל הם מומחים באיבחון מחלות וטיפול תרופתי לבעיות קשוחות.

כשאין איבחון, או שאתה מרגיש רע אבל לא מספיק רע, הם לא רוצים לסכן אותך עם תרופות שלא בריאות. הרי רופא טוב לא סתם יתן אנטיביוטיקה כשלא צריך.

ממילא החולה במצב כמו שלך נשלח ממשרד למשרד ולמומחים שונים, אבל בלי איבחון, אין להם הרבה מה לעשות. וכל הזמן שלוקח מתיש ומעצבן ובלי תוצאות.

ראיתי הרבה אנשים שנעזרו המון מטיפולים כאלו. וכמו בכל תחום, כדאי למצוא מישהו שבאמת טוב עם המלצות ולא כל רופא אלטרנטיבי שעלול להיות שרלטן. אוכל לתת לך המלצות אם תרצה.

• פותח/ת השרשור
@elchonon
עברתי בדיקות דם מקיפות
אין לי חוסר בברזל.
אבל יש לי ערך גבוה קצת של ck
ואני מצד אחד מבין שזה לא מרקר לשום דבר וצריך בדיקות רחבות יותר אבל הבנתי שערכים גבוהים של ck *במנוחה* נמצאו כמכנה משותף לאנשים שסובלים ממחלות שרירים מסוימות.

וזה טיפה מטריד אותי....
@kotzer
בהמשך לפוסט שהעליתי לפני שבועיים..
מה אתה אומר... סיבה לדאגה?

@elchonon
עברתי בדיקות דם מקיפות
אין לי חוסר בברזל.
אבל יש לי ערך גבוה קצת של ck
ואני מצד אחד מבין שזה לא מרקר לשום דבר וצריך בדיקות רחבות יותר אבל הבנתי שערכים גבוהים של ck *במנוחה* נמצאו כמכנה משותף לאנשים שסובלים ממחלות שרירים מסוימות.

וזה טיפה מטריד אותי....
@kotzer
בהמשך לפוסט שהעליתי לפני שבועיים..
מה אתה אומר... סיבה לדאגה?
אתה כבר מכיר את דעתי.

אני כן אעדיף לקבל אבחנה מאחר והיא חלק מהותי מאוד בתהליך טיפול.
לא תמיד מחלקים אותם.
ולפעמים האבחנה רלוונטית לאדם המטפל, ולכן כל סוג מטפל עלול להשתמש בכלי איבחון שונים.

• פותח/ת השרשור
את אותו הדבר אפשר יהיה לומר על מטפל בצמחי מרפא, על מטפל בצמחי באך, על מטפל בתטא הילינג, על כירופרקט ועל נטורופת כזה או אחר או הומיאופת.

מעבר, לזה בדיקות דם נראות לי הכרחיות בשביל לראות כיוונים אפשריים.

אני לא חושב שאם הייתי הולך לאף אוזן גרון למשל, הוא היה מנסה להתאים אותי למשבצת של חולה סינוסיטיס לצורך העניין.

את אותו הדבר אפשר יהיה לומר על מטפל בצמחי מרפא, על מטפל בצמחי באך, על מטפל בתטא הילינג, על כירופרקט ועל נטורופת כזה או אחר או הומיאופת.

מעבר, לזה בדיקות דם נראות לי הכרחיות בשביל לראות כיוונים אפשריים.

אני לא חושב שאם הייתי הולך לאף אוזן גרון למשל, הוא היה מנסה להתאים אותי למשבצת של חולה סינוסיטיס לצורך העניין.
ברור שאני לא פוסל בדיקות דם ורופאים מומחים גם אם זה רק בעוד שנה התור ההראשון. אבל בד בבד אפשר לפנות לאנשי מקצוע אחרים.

אבל בסופו של דבר זה החיים שלך.

• פותח/ת השרשור
פה אני בהחלט מסכים איתך ואם לומר את האמת זה באמת אחד הדברים הכי מתסכלים שיכולים להיות כל ההמתנה האינסופית הזאת לתור פנוי אצל רופא שישלח אותך לעשות ערימות של בדיקות ואז שוב להמתין במשך חודשים לתור מעקב ועד שהתור הזה יגיע או שאני כבר אמות מזקנה או שזה פשוט יעבור לי

אימון יתר זה בטוח לא, אתה צריך להתאמן כדי שזה יקרה, וזה לא שהאימונים שלך כבדים יותר מדי, אתה לא טוחן חזרות בודדות כבדות.
כנראה חטפת משהו, וצריך לראות מה הרופא אומר

• פותח/ת השרשור
קבעתי תור לנוירולוג. הבדיקות דם לא הראו משהו חריג מאוד. רמת ck של 210 זה לא חריגה גדולה ואי אפשר להתייחס אליה ממש כאל חריגה לפי דברי הרופא שלי.

כל מה שאני יודע זה שאני מרגיש חרא ואני חלש בכל הגוף וכל מאמץ הכי קטן מרגיש לי מתיש מוות ומגביר את תחושת העייפות הכללית שלי.

פשוט חולשת שרירים בכל הגוף ותגובת תשישות קיצונית במאמצים קטנים עד בינוניים.

אם אני עושה 10 סקוואטים באוויר בלי משקל עליי אני מרגיש סחרחורת קלה ואת הרגליים כאילו עשיתי סקוואט עם 60 קילו ל-20 חזרות(ה-rm1 שלי היה 110 ככה)

אני מפחד שזו איזה מחלת שרירים או משהו. אין לי מושג מה זה - אבל בוודאות יש משהו. בחיים לא הרגשתי ככה. מלחיץ רצח.

• פותח/ת השרשור
אני הבנתי שאימון יתר הוא לא פונקציה של משקלים בהכרח כי גם אדם ששוקל 60 קילו או 50 קילו יכול להכנס לאימון יתר, והבנתי שאימון יתר נוצר כתוצאה מעומס ממושך במאמצים גבוהים ביחס ל-100% שלך.

במילים אחרות אתה לא חייב להיות ברמה של 20פ קילו סקוואט בשביל להיות מסוגל להגיע לאובר טריינינג.

בנוסף קראתי שזה יכול לקחת 2-3 חודשים להתאושש מאימון יתר.

אני מקווה שזה באמת מה שיש לי, ולא מעבר....

אני הבנתי שאימון יתר הוא לא פונקציה של משקלים בהכרח כי גם אדם ששוקל 60 קילו או 50 קילו יכול להכנס לאימון יתר, והבנתי שאימון יתר נוצר כתוצאה מעומס ממושך במאמצים גבוהים ביחס ל-100% שלך.

במילים אחרות אתה לא חייב להיות ברמה של 20פ קילו סקוואט בשביל להיות מסוגל להגיע לאובר טריינינג.

בנוסף קראתי שזה יכול לקחת 2-3 חודשים להתאושש מאימון יתר.

אני מקווה שזה באמת מה שיש לי, ולא מעבר....
אז הבנת לא נכון.
משקל הגוף שלך משחק חלק ענק בהתאוששות שלך, ככל שתהיה יותר קל, המשקלים יהיו קלים יותר, וההתאוששות תהיה מהירה יותר, זה נושא שצ'אד סמית' דיבר עליו כשהביע ביקורת על השיטה של לואי סימונס, שאמר שההתאוששות של לואי יותר מדי לאדם קטן, ורק מספיק לאדם גדול כמו רוב המתאמנים שלו.

המקסימום שלך הוא לא מתיש אותך כמו המקסימום של אדם גדול וכבד יותר, כמות החמצן דם ולחץ עצום יותר ככל שהמשקל כבד יותר, לא משנה מה הגבול שלך.

אני דוחף מתאמנים קטנים ומתחילים לקצה שלהם לעיתים קרובות יותר ולזמן ממושך יותר כי הם מתאוששים במהירות, לעומת זאת, בעצימות דדליפט שלי אני צריך שבועיים להתאושש.

בקיצור, לא רק שאתה מתאמן במשקל יחסית קל, שמרים באחוז יחסית נמוך למשקל גוף שלך, גם לא התאמנת חודש וחצי. תהיה בטוח שלא הגעת לאימון יתר.

אני ממליץ לך להמשיך לחפש את מקור הבעיה, אבל זה לא אימון יתר.

אני דוחף את עצמי מאוד רחוק הרבה פעמים כמעט לאימון יתר, אבל כמו שאתה רואה, גם כשאני מגזים, שבוע אחד ואני כמו חדש.

• פותח/ת השרשור
@Sergio_Katz
אני ישן בין 5-6 שעות בלילה לא ברצף. אבל ככה אני כבר שנים אז אני לא רואה הבדל. אולי כשהפכתי לאבא אני ישן פחות איכותי ופחות ברצף אבל היום הילדה שלי בת שנתיים וזה לא כמו שהיא הייתה בת שנה או חצי שנה.

אני לא מתלונן על השינה שלי.

@elchonon
לפי מה שאתה אומר, אין סיכוי שאני באימון יתר בחיים, לא משנה כמה פעמים הייתי ב-RPE9.5-10 ובאיזה תדירות. איך אתה כל כך בטוח?

אני בעצמי לא בטוח שהמצב שלי הוא תולדה של אימונים עצימים/בנפח גבוה מדיי מצד אחד, אבל מצד שני לא יודע אם באמת אפשר לשלול את זה לחלוטין.

אני כן יודע שהורדתי נפח בשבועיים שלפני שזה התחיל.

אבל אין לי מושג... זה רק מלחיץ אותי יותר, כי אם זה לא אימון יתר אז מה זה כן...

@elchonon
לפי מה שאתה אומר, אין סיכוי שאני באימון יתר בחיים, לא משנה כמה פעמים הייתי ב-RPE9.5-10 ובאיזה תדירות. איך אתה כל כך בטוח?

אני בעצמי לא בטוח שהמצב שלי הוא תולדה של אימונים עצימים/בנפח גבוה מדיי מצד אחד, אבל מצד שני לא יודע אם באמת אפשר לשלול את זה לחלוטין.

אני כן יודע שהורדתי נפח בשבועיים שלפני שזה התחיל.

אבל אין לי מושג... זה רק מלחיץ אותי יותר, כי אם זה לא אימון יתר אז מה זה כן...
יש לי לא מעט נסיון, ואני תמיד דוחף את עצמי ואחרים למקסימום, הרבה יותר ממה שאני מאמין שאתה מסוגל לדחוף את עצמך.

וכמו שאמרתי, גם אם הגזמת טיפה, אתה אמור להתאושש מאוד מהר בגלל המשקל שלך והמשקל שאתה מרים.

מה עוד זה יכול להיות?

מונו, אנמיה, חוסר הורמונים מסוימים, חוסר וויטמינים או מינרלים, לחץ נפשי, מחלה לא ידועה, ווירוס, שדים ורוחות או דברים שלא ידועים עדיין במדע.

בקיצור, תשב עם איש מקצוע ותתחיל לשלול את הדברים הנפוצים, תתחיל לצמצם אפשרויות, תנסה דברים.
אני אישית הייתי מתחיל מנטורופת שאני מכיר, אני יכול להביא לך פרטים אם תרצה, ובד בבד הייתי הולך לרופאים מומחים גם אם יש רק תור בעוד חודשים. ומברר על אנשים שאולי היו במצב דומה לך ובמי הם נעזרו.

אחרי ששלת הכל, כולל שדים וכישוף, אני מוכן לשקול שזה אולי אימון יתר.

• פותח/ת השרשור
@elchonon
בדיוק יצאתי מרופא.
עם הפניה לבדיקת EMG ועם חשד למחלות שריר כאלה ואחרות. ממש נחמד...
ומחר תור לנוירולוג.

בקיצור שמייח. כוס אמק. אני בלחץ רצח. ומרגיש חרא פיזית. ועוד יותר מנטלית, בשל חוסר הידיעה והפחד מדברים נוראיים...

נראה מה יהיה....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית