הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה|בטן

• פותח/ת השרשור Bender
  • פורסם בתאריך

Bender

משתמש מתחיל
255
0
נק' מוניטין:
-194
255
0
אם אני עושה סקוואט באימון אני לא צריך לעשות תרגיל לבטן? (אני עושה רק סקוואט בלי דדליפט ואל תשאלו למה חח)

יש כמה גישות לבטן. יש בפורום הזה לא מעט אנשים שלא עושים בכלל תרגילי בטן.
הנימוק: הבטן עובדת כמעט בכל תרגיל כשריר מייצב (וגם בסקוואט, כמובן) והיכולת שלה לגדול מבחינה היפרטרופית היא מאוד קטנה.
אני אישית דווקא כן עובד בנפרד על הבטן, כי לדעתי - עבודה כשריר מייצב אין דינה כעבודה קונצנטרית.
גם הגורו, מארק ריפטוי, דווקא כן מסמפט עבודה על הבטן, אך משאיר את זה לבחירת המתאמן אם לעשות או לא.
אני חודש ושבוע כבר עושה SS עם תרגיל בטן בסוף - כפיפות בשיפוע עם משקל על החזה. כיום אני לוקח 30 ק"ג על החזה ואני לא רואה סיבה למה לא להמשיך ולסיים את התכנית עם משקל הגוף שלי על החזה, למשל.

לפי דעתי עם המטרה היא קוביות לא צריך לעבוד על הבטן כמעט בכלל אלא להיכנס לחיטוב

אם המטרה היא חיזוק נוסף אפשר לבצע תרגילים נוספים - לדוגמא בתוכנית הליניארית יש תרגילי עזר לבטן - אבל לא חובה לבצע אותם. והם בעדיפות נמוכהה ליתר התרגיליםם

גם אם המטרה היא קוביות אפשר/רצוי/צריך לעבוד על הבטן. עם מסה מספיק גדולה בבטן אפשר לראות קוביות גם ב-15-16% שומן ובמקרים קיצוניים אפילו באזור ה-20%.

גם אם המטרה היא קוביות אפשר/רצוי/צריך לעבוד על הבטן. עם מסה מספיק גדולה בבטן אפשר לראות קוביות גם ב-15-16% שומן ובמקרים קיצוניים אפילו באזור ה-20%.

ברור וגם ככה אפשר לוותר על חיטוב - ולקחת טוש ולצייר על הבטן קוביות ... למה להתאמץ יחסוך את כל העבודה אחי.

חבל שאתם סתם ציניים. אני דוגמה חיה לבנאדם עם בערך 14-15% שומן וקוביות בולטות. ויש דוגמאות גם עם אחוזי שומן יותר גבוהים.
זה שרוב האנשים לא עובדים על הבטן נכון - עושים מאות חזרות, או עושים 3X15 כדי לצאת ידי חובה בתרגיל שהם יכולים לעשות בו מאות חזרות ולא מוסיפים מספיק עומס ואז אין להם תוצאות ממשיות, לא אומר שזה לא אפשרי.

קראתי ממזמן - שחגורה היא בעצם כמו עוד שריר בטן - כיוון שהיא לוחצת על כול המותן. האם עבודה עם חגורה מורידה באופן משמעותי את העומס מהבטן?

כדאי לעבוד בעומסים נמוכים ללא חגורת בטן?

מעניין וזה מחדש לי אחי - כלומר לפי מה שאתה אומר עדיף לעבוד עם החגורה ?

כי לפי ההיגיון ניתן לחשוב שעבודה ללא חגורה דורשת ממך אולי לכווץ חזק יותר את שרירי הבטן כדי לבצע את התרגיל.

אתה טוען שחגורה מוסיפה התנגדות.

אז אני לא מבין ? יש פה 2 יהודים 3 דעות... מישהו מוכן לעשות פה קצת סדר?

מונלייט,יא סכסכן! )))
יש מקום לכל דעה. עשה לך רב וזרום איתו. אני טוען שחגורה מונעת משרירי חגורת בטן לעבוד פול כח ולהתפתח בהתאם לעומס שהם מקבלים,למרות שטענה של ידיד המלומד מוו נשמעת נורא משכנע. אני לא הולך לשנות את השיטה שלי אבל כי היא הוחיכה את עצמה עד עכשיו.

חחמ מתנצל לא הייתה לי פה כוונה לסכסך - זו נקודה שחשובה - האם יש מקום למרות מה שאמרת גם בעומסים של 150% משקל גוף (לא 200%) ?

אני דווקא מכיר את הטיעון ההפוך משל רן, הטיעון שאני מכיר אומר שהחגורה גורמת ללחץ תוך-ביטני (על זה אין וויכוח) אבל החגורה גורמת ללחץ במקום הבטן, ולכן במקום שהבטן תעבוד ותתחזק (איזומטרית) החגורה עושה את זה במקומה, והבטן לא עובדת..

יש מקום גם ב0,זה לא חשבון של שוק,אני (שוב מנסיון) הגעתי למסכנה שאמצעי עזר להיי רפטישן(יותר מ3) אני צריך במשקלים מעל 2משקלי עצמיים. סה"כ אחת הגישות,יכול לנסות יכול לא לנסות. אני רואה תוצאות של הגישה אצל לקוחות שמגיעים עם חגורת שרירי הבטן והגב תחתון חלשים.

זה סירטון של צ'רלס סטיילי, מאמן שיש לו פורום אורח באתר של ריפ, שמסביר בצורה דיי פשוטה מה החגורה עושה פחות או יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש מקום גם ב0,זה לא חשבון של שוק,אני (שוב מנסיון) הגעתי למסכנה שאמצעי עזר להיי רפטישן(יותר מ3) אני צריך במשקלים מעל 2משקלי עצמיים. סה"כ אחת הגישות,יכול לנסות יכול לא לנסות. אני רואה תוצאות של הגישה אצל לקוחות שמגיעים עם חגורת שרירי הבטן והגב תחתון חלשים.

אם הבנתי נכון אז (העתקתי ממאמר באינטרנט)

לחגורת האימון במשקולות שתי מטרות עיקריות:
לצמצם את הלחץ המופעל על הגב התחתון בזמן הרמת משקל כבד בעמידה.
למנוע פשיטת יתר של הגב hyperextension)) במהלך הרמת משקל כבד מעל הראש.

אבל שימוש קבוע בחגורה עלול לגרום לירידה בכוחם של שרירי הבטן כתוצאה מהפקת רמות נמוכות יותר של פעילות שרירית בשרירים אלו במהלך הרמת המשקולות. שרירי הבטן שומרים בדרך כלל על יציבות חלל הבטן, והם מעוכבים inhibited)) כאשר נעשה שימוש מתמיד בחגורה. כמו כן, לשרירי הבטן בכלל ולשריר הרחב הבטני ולאלכסונים הפנימיים (השרירים העמוקים יותר בבטן) בפרט תפקיד חשוב בשמירה על יציבות הגו.

צירפתי גם קישור
http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=2&art_id=54

אם הבנתי נכון אז (העתקתי ממאמר באינטרנט)

לחגורת האימון במשקולות שתי מטרות עיקריות:
לצמצם את הלחץ המופעל על הגב התחתון בזמן הרמת משקל כבד בעמידה.
למנוע פשיטת יתר של הגב hyperextension)) במהלך הרמת משקל כבד מעל הראש.

אבל שימוש קבוע בחגורה עלול לגרום לירידה בכוחם של שרירי הבטן כתוצאה מהפקת רמות נמוכות יותר של פעילות שרירית בשרירים אלו במהלך הרמת המשקולות. שרירי הבטן שומרים בדרך כלל על יציבות חלל הבטן, והם מעוכבים inhibited)) כאשר נעשה שימוש מתמיד בחגורה. כמו כן, לשרירי הבטן בכלל ולשריר הרחב הבטני ולאלכסונים הפנימיים (השרירים העמוקים יותר בבטן) בפרט תפקיד חשוב בשמירה על יציבות הגו.

צירפתי גם קישור
http://www.goleango.com/show_article_heb.php?cat_id=2&art_id=54

זה טעות
התפקיד היחיד של חגורה זה ליצור לחץ תוך בטני
לנצל את שרירי הבטן יותר טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית