8-10 ביצים ביום

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, יש בעיה לאכול 8-10 ביצים ביום?
לא תמיד יש לי זמן להכין עוף/בקר ויוצא לי ימים שאני אוכל 8-10 ביצים כולל החלמון ביום בשתי ארוחות ליד התוספת של הפחמימה
מעדיף לא להפחית בחלמון.

אני נשאר בגבולות הערכים שהקציתי לעצמי (קלוריות וחלבון)
בן 26 ללא מחלות

וואעליה על כמות השומן שאתה מכניס לגוף.
עדיף להמיר את זה לפחמימה, חבל על הכמעט 1k קלוריות שאתה מכניס מזה.

תחשוב שזה בכיף יכול להיות בסביבות ה800 גרם אורז שזה קצת יותר משביע אם תשאל אותי.

הזכיר לי את המאמר הזה https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199103283241306
Normal Plasma Cholesterol in an 88-Year-Old Man Who Eats 25 Eggs a Day — Mechanisms of Adaptation

בעיקרון לא חושבת שאפשר להגיד בוודאות שזה בטיחותי במאה אחוז כי בדרך כלל ממליצים על הרבה פחות ביצים ביום אבל אפשר לומר שהמיתוס שביצים גורמות לכולסטרול גבוה \ טרשת עורקים הופרך בעצם ואפשר לאכול יותר ורק מקפידים אצל סכרתיים (אוכלוסיה לא בריאה)

אם אתה מתכנן לאכול כמות כזאת של ביצים תבצע פשוט בדיקות תכיפות יותר של דם לדעתי, כי הכמות היא מעל הנורמה ואני די בראש של שום דבר בהגזמה לא מומלץ

אם זה לא ככה כל יום באופן קבוע, אס לא חושבת שיש בעיה ממשית....
נכון שזה מעל הנורמה אבל תגוון בין הימים.
רוצה לומר - אל תשתמש בזה כדי להיות עצלן לנצח ותכין גם עוף מדי פעם 😆

תחשוב שזה בכיף יכול להיות בסביבות ה800 גרם אורז שזה קצת יותר משביע אם תשאל אותי.

מסכים בעניין של להרבות בפחמימה כל עוד נכנס מספיק שומן

זה יהיה תלוי כמובן בכמה הוא שוקל או כמה שומן הוא מכניס ביום אבל בכל מקרה אם הוא מקבל מהביצים 50-60 גרם שומן זה לא בעייתי כשלעצמו

היי, יש בעיה לאכול 8-10 ביצים ביום?
לא תמיד יש לי זמן להכין עוף/בקר ויוצא לי ימים שאני אוכל 8-10 ביצים כולל החלמון ביום בשתי ארוחות ליד התוספת של הפחמימה
מעדיף לא להפחית בחלמון.

אני נשאר בגבולות הערכים שהקציתי לעצמי (קלוריות וחלבון)
בן 26 ללא מחלות

זה בסדר.

מה המשקל וא"ש שלך?

יש כל כך הרבה מקורות שומן יותר טובים מביצים... אין בעיה מבחינת צריכה של יותר מ2-3 זה מיתוס כמובן כמו שכולם יודעים אבל אני לא חושב שיש צורך באמת ביותר מ2-3 ביצים *שלמות* מקסימום אולי 4 כי חבל על הקלוריות ויש מקורות שומן יותר איכותיים בהרבה שאתה גם לא צריך הרבה זמן בשבילם אבל אם מדברים פה על להוסיף הרבה לבן אז סבבה

התשובה האמיתית היא שאף אחד לא באמת יודע. חלק מהמומחים יגידו לך שזה נוראי, חלק יגידו לך שאין שום בעיה, שתי הקבוצות יגבו את הטענות שלהם במחקרי תצפית מוגבלים.

היגיון בסיסי אומר לי שאם אתה מתאמן בעצימות גבוהה אז כנראה לא תהיה עם זה בעיה, אבל עדיף לאכול יותר מגוון.

• פותח/ת השרשור

ביום כזה אני כנראה לא אוכל חלבונים ממקורות נוספים כמו חזה עוף או בקר אלא רק שייק חלבון והשאר באמת נשאר לפחמימות, ב500 קלוריות אני מכניס חצי קילו עדשים כתומות (אחרי בישול) דווקא סוגר לי את הפינה ולא מרגיש רעב.

מסכים בעניין של להרבות בפחמימה כל עוד נכנס מספיק שומן

זה יהיה תלוי כמובן בכמה הוא שוקל או כמה שומן הוא מכניס ביום אבל בכל מקרה אם הוא מקבל מהביצים 50-60 גרם שומן זה לא בעייתי כשלעצמו

זה בסדר.

מה המשקל וא"ש שלך?

למה זה רלוונטי החלוקה של השומן והפחמימה?
מה שעשיתי עד עכשיו זה לקבוע רף קלוריות בהתאם ליעד שלי (מסה נקייה, ניטרלי + 300), בתוך אותה הקצאה של קלוריות אני מקצה לפחות 2 גרם לכל ק"ג לטובת חלבון ועם השאר אני לא מבדיל בין פחמימה לשומנים, זה בעייתי?

אני 1.81, 65 קילו
אחוז השומן שלי נראה לי 18-20 (צרפתי תמונה)

יש כל כך הרבה מקורות שומן יותר טובים מביצים... אין בעיה מבחינת צריכה של יותר מ2-3 זה מיתוס כמובן כמו שכולם יודעים אבל אני לא חושב שיש צורך באמת ביותר מ2-3 ביצים *שלמות* מקסימום אולי 4 כי חבל על הקלוריות ויש מקורות שומן יותר איכותיים בהרבה שאתה גם לא צריך הרבה זמן בשבילם אבל אם מדברים פה על להוסיף הרבה לבן אז סבבה

אתה ואחרים מזכירים את עניין השומן, אני מתייחס אליו גם אבל לא בפן הכמותי אלא רק ממקום של לא להכניס לגוף שומן טראנס (אוכל מעובד וכד').
למה זה רלוונטי כמה שומן אני מכניס כל עוד אני שומר על 2 גרם חלבון לקילו ולא חורג מההקצאה הקלורית שקבעתי לעצמי באותו היום?

צרפתי תפריט ביום כזה שאכלתי 8 ביצים, אשמח שתגידו לי מה דעתכם

קבצים מצורפים

• 20201012_024914.jpg
    20201012_024914.jpg
    KB 155.3 · צפיות: 180
  • Screenshot_20201014-021246_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20201014-021246_Samsung Notes.jpg
    KB 86.7 · צפיות: 164
ביום כזה אני כנראה לא אוכל חלבונים ממקורות נוספים כמו חזה עוף או בקר אלא רק שייק חלבון והשאר באמת נשאר לפחמימות, ב500 קלוריות אני מכניס חצי קילו עדשים כתומות (אחרי בישול) דווקא סוגר לי את הפינה ולא מרגיש רעב

מה שעשיתי עד עכשיו זה לקבוע רף קלוריות בהתאם ליעד שלי (מסה נקייה, ניטרלי + 300), בתוך אותה הקצאה של קלוריות אני מקצה לפחות 2 גרם לכל ק"ג לטובת חלבון ועם השאר אני לא מבדיל בין פחמימה לשומנים, זה בעייתי?

אני 1.81, 65 קילו

אתה ואחרים מזכירים את עניין השומן, אני מתייחס אליו גם אבל לא בפן הכמותי אלא רק ממקום של לא להכניס לגוף שומן טראנס (אוכל מעובד וכד').
למה זה רלוונטי כמה שומן אני מכניס כל עוד אני שומר על 2 גרם חלבון לקילו ולא חורג מההקצאה הקלורית שקבעתי לעצמי באותו היום?

צרפתי תפריט ביום כזה שאכלתי 8 ביצים, אשמח שתגידו לי מה דעתכם

אני חושב שעדיף לך לגוון במקורות חלבון ופחמימה ושומן, לא מהיבט של תוצאות זה לא משנה ממש כל עוד יש ערכים תזונתיים בהתאם אתה מתאמן נכון ואתה אוכל אוכל "נקי" אולי משאיר 10-20% מהקלוריות לגאנק זה יכול לעבוד
הייתי אומר 16אש, זה יתאזן ויראה טוב ויהיה לך יותר דיטיילז וגודל ותראה יותר חטוב כשץמשיך להתאמן ותגדל.

לגבי התפריט -
לא רואה סיבה למה שתשתה כל כך הרבה חלב
אין לך איך לדעת את הנייטרלי או כמה אתה מכניס ומוציא מדוייק לגמרי, אז זה לא רלוונטי מה שרשמת שם אבל חשוב שתהיה באיזור

הייתי מוריד בחלב, אולי פחות עושה שייקים ושם בתפריט ש"ש ואוכל איתו, מוסיף ירקות ופירות, וגיוון כי זה נראה משעמם, אני באמת לא חושב שאתה צריך 8 ביצים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שעדיף לך לגוון במקורות חלבון ופחמימה ושומן, לא מהיבט של תוצאות זה לא משנה ממש כל עוד יש ערכים תזונתיים בהתאם אתה מתאמן נכון ואתה אוכל אוכל "נקי" אולי משאיר 10-20% מהקלוריות לגאנק זה יכול לעבוד
הייתי אומר 16אש, זה יתאזן ויראה טוב ויהיה לך יותר דיטיילז וגודל ותראה יותר חטוב כשץמשיך להתאמן ותגדל.

לגבי התפריט -
לא רואה סיבה למה שתשתה כל כך הרבה חלב
אין לך איך לדעת את הנייטרלי או כמה אתה מכניס ומוציא מדוייק לגמרי, אז זה לא רלוונטי מה שרשמת שם אבל חשוב שתהיה באיזור

הייתי מוריד בחלב, אולי פחות עושה שייקים ושם בתפריט ש"ש ואוכל איתו, מוסיף ירקות ופירות, וגיוון כי זה נראה משעמם, אני באמת לא חושב שאתה צריך 8 ביצים.

התפריט על פניו מאוד משעמם, אתה לא הראשון שאומר את זה.
לי סבבה עם זה, אני ככה כבר כמה חודשים ולא מגוון יותר מדי כי ככה גם יותר קל לי לעקוב אחרי הערכים.
הסיבה שאני שותה כל כך הרבה חלב היא שבגלל שהתפריט כזה משעמם עם 0% ג'אנק ובלי ימים של צ'יט, הפינוק שלי נשאר השייק חלבון על בסיס חלב שאני מת עליו.
נוסיף לזה את כוסות הקפה בעבודה וככה אני לעיתים מגיע ל2 ליטר היום.
מבחינת שיבולת שועל, אני מעדיף קטניות, זה יותר משביע אותי ואני מקבל כמות עצומה בערך קלורי זהה לשיבולת שועל בגלל תכולת המים בקטניות.
מסכים לגבי הפירות וירקות, מתכנן לשלב יותר

אגב לגבי הניטרלי, ברור לי שזו רק הערכה, בינתיים זה עובד.. אני עולה בצורה מאוד ממותנת

התפריט על פניו מאוד משעמם, אתה לא הראשון שאומר את זה.
לי סבבה עם זה, אני ככה כבר כמה חודשים ולא מגוון יותר מדי כי ככה גם יותר קל לי לעקוב אחרי הערכים.
הסיבה שאני שותה כל כך הרבה חלב היא שבגלל שהתפריט כזה משעמם עם 0% ג'אנק ובלי ימים של צ'יט, הפינוק שלי נשאר השייק חלבון על בסיס חלב שאני מת עליו.
נוסיף לזה את כוסות הקפה בעבודה וככה אני לעיתים מגיע ל2 ליטר היום.
מבחינת שיבולת שועל, אני מעדיף קטניות, זה יותר משביע אותי ואני מקבל כמות עצומה בערך קלורי זהה לשיבולת שועל בגלל תכולת המים בקטניות.
מסכים לגבי הפירות וירקות, מתכנן לשלב יותר

אגב לגבי הניטרלי, ברור לי שזו רק הערכה, בינתיים זה עובד.. אני עולה בצורה מאוד ממותנת
גם אם זה 1% אתה שותה 800 קלוריות ביום שלך לפחות! ועוד חלבון, למה? הייתי אולי באופן אישי אוכל יותר בשר וקטניות ופירות וירקות ומוריד ל3-4 אולי גג 5 שלמות ומעלה קצת משומנים אחרים ( שמן זית חמאת בוטנים שקדים חמאת שקדים דגים)
מעבר לזה סבבה בהצלחה לך

אני 1.81, 65 קילו

עבורי הרלוונטיות היא תחושת שובע והרגשה כללית, אני אעדיף שהיתרון הקלורי שלי יגיע מפחמימה בעיקר.

לגבי החלוקה שלך, אחרי שדאגת למספיק חלבון ושומן (ראיתי שאתה לא מציין הקפדה על שומן, נהוג 0.8-1 גרם לקילו משקל גוף, תזכור את זה למקרה שתחליט להעלות פחמימה ולהוריד שומן למינימום) אתה יכול להשלים את מכסת הקלוריות איך שבא לך, שומן או פחמימה או כל שילוב שלהם. כבר הבנת שהמסגרת הקלורית היא שם המשחק. אין חובה לפחמימה אבל בדרך כלל התפקוד יותר טוב כשהיא שם.

לפי התמונה אתה הרבה פחות מ18% שומן

• פותח/ת השרשור
עבורי הרלוונטיות היא תחושת שובע והרגשה כללית, אני אעדיף שהיתרון הקלורי שלי יגיע מפחמימה בעיקר.

לגבי החלוקה שלך, אחרי שדאגת למספיק חלבון ושומן (ראיתי שאתה לא מציין הקפדה על שומן, נהוג 0.8-1 גרם לקילו משקל גוף, תזכור את זה למקרה שתחליט להעלות פחמימה ולהוריד שומן למינימום) אתה יכול להשלים את מכסת הקלוריות איך שבא לך, שומן או פחמימה או כל שילוב שלהם. כבר הבנת שהמסגרת הקלורית היא שם המשחק. אין חובה לפחמימה אבל בדרך כלל התפקוד יותר טוב כשהיא שם.

לפי התמונה אתה הרבה פחות מ18% שומן

נקודה חשובה לגבי הפחמימה, בעבר ניסיתי דיאטת פליאו בהמלצת חבר, אחרי שבוע הספיקה קוביית שוקולד בודדה כדי להעביר לי כאב ראש וחולשה של כמה ימים.
אני מתמרן בין כמות הפחמימות לטובת אנרגיה וכדי לא לסבול מכאבי ראש, השומן אגב מחזיק אותי שבע בצורה פנטסטית!
מעריך את העזרה, חשוב לי לדעת שאני עושה דברים נכון.

כמו שאמרה @sand22 אי אפשר לומר שזה מזיק ואי אפשר לומר שלא. הבעיה העיקרית שאני רואה פה זה שמדובר פה על אחוז גבוה מהצריכה הקלורית שלך ולכן אפשר להגיע לחוסרים מסויימים.
ממליץ לעשות בדיקות דם ולוודא שהכל באמת בסדר, כי לרוב האנשים זה לא ישפיע לרעה, אבל לחלק כן

כמו שאמרה @sand22 אי אפשר לומר שזה מזיק ואי אפשר לומר שלא. הבעיה העיקרית שאני רואה פה זה שמדובר פה על אחוז גבוה מהצריכה הקלורית שלך ולכן אפשר להגיע לחוסרים מסויימים.
ממליץ לעשות בדיקות דם ולוודא שהכל באמת בסדר, כי לרוב האנשים זה לא ישפיע לרעה, אבל לחלק כן
עד כמה היית אומר שזה וודאי שצריכת כולסטרול מוגברת (מביצים) לא פוגעת?

עד כמה היית אומר שזה וודאי שצריכת כולסטרול מוגברת (מביצים) לא פוגעת?

כולסטרול מאוד חשוב, הוא סתם קיבל שם רע בגלל שהוא מקושר למחלות לב.
הכבד מייצר כולסטרול בכמות הנדרשת לגוף שלך, שזו כמות גדולה,
וככל שאתה צורך יותר כולסטרול ממזון, כך הכבד מפצה ומייצר פחות ממנו.
אז לשאלתך, ככל הנראה שאכילה של כמה ביצים כמעט שלא תשפיע על רמת הכולסטרול שלך, אם בכלל.
בכל מקרה כדאי לך קצת לגוון בתזונה ולנצל קצת יותר את הקלוריות למאכלים אחרים

כולסטרול מאוד חשוב, הוא סתם קיבל שם רע בגלל שהוא מקושר למחלות לב.
הכבד מייצר כולסטרול בכמות הנדרשת לגוף שלך, שזו כמות גדולה,
וככל שאתה צורך יותר כולסטרול ממזון, כך הכבד מפצה ומייצר פחות ממנו.
אז לשאלתך, ככל הנראה שאכילה של כמה ביצים כמעט שלא תשפיע על רמת הכולסטרול שלך, אם בכלל.
בכל מקרה כדאי לך קצת לגוון בתזונה ולנצל קצת יותר את הקלוריות למאכלים אחרים
יודע שהוא חשוב, רוב הדברים בכמות הנכונה חשובים, השאלה לגבי חריגה מהכמות המומלצת

והאשכול לא שלי אחי, אני סתם התעניינתי לגבי זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית