הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אם אין פרוגרסיב אוברלואד

• פותח/ת השרשור Mejor
  • פורסם בתאריך

Mejor

משתמש מתחיל
76
20
נק' מוניטין:
27
76
20
פתאום חשבתי על משהו.. אם אני תקוע ולא יהיה פרוגרסיב אוברלואד לאימון שלי, מה יקרה לפלוס קלוריות שאני צורך? יהפכו לשומן?

הפוסט פה מלא ב-bro science.
פרוגרסיב אוברלואוד יכול להגיע בהמון צורות, אבל במידה ולא תדאג לפחות לרמת קושי זהה מאימון לאימון, והאימונים פשוט יהיו קלים יותר ויותר, אז באיזשהו שלב אתה תתחיל ללכת אחורה מבחינת שריר, למרות שאני לא מאמין שתגיע למצב הזה כי אתה תצטרך שהאימונים באמת יהיו כבר ממש קלים לאורך הרבה זמן. מה שכן יקרה זה שאתה פשוט תעלה יותר בשומן ממה שאתה רוצה

פרוגרסיב אוברלואוד יכול להגיע בהמון צורות, אבל במידה ולא תדאג לפחות לרמת קושי זהה מאימון לאימון, והאימונים פשוט יהיו קלים יותר ויותר, אז באיזשהו שלב אתה תתחיל ללכת אחורה מבחינת שריר, למרות שאני לא מאמין שתגיע למצב הזה כי אתה תצטרך שהאימונים באמת יהיו כבר ממש קלים לאורך הרבה זמן. מה שכן יקרה זה שאתה פשוט תעלה יותר בשומן ממה שאתה רוצה
אתה יודע במקרה למה נמחקו לי תגובות מהאשכול הזה?

אני לא מתכוון לענות על זה ואין סיבה שאני לא אמחק את ההודעות האלה אם לא תיתן לי סיבה אחת טובה למה הן צריכות לחזור
נכון אבל אם אתה מוחק בלי לתת לי דוגמה להודעה לא טובה אני אחזור על זה בהמשך משום שאני לא זוכר כל הודעה שכתבתי וגם לא זכור לי שהטרלתי באשכול הזה...

גם את התגובה שלי מסתבר שמחקת בלי סיבה, משעמם לך?

ואם אני מגיע כל אימון ומתאמן חזק, rpe 8-9 ולא פחות ועולה במשקל גוף והכל אבל פשוט מסנה לעלות במשקלי עבודה ולא מצליח אני אעלה המסת השרייר?
נגיד שקלתי 60 קילו עשיתי 70 קילו בנץ' 3*6 מנסה במשך חודש שלם לעלות אפילו בחזרה ל766 ופשוט לא מצליח, אבל עולה בקילו משקל גוף במשך החודש, אני אעלה בשריר בחזה?

נערך לאחרונה:
ואם אני מגיע כל אימון ומתאמן חזק, rpe 8-9 ולא פחות ועולה במשקל גוף והכל אבל פשוט מסנה לעלות במשקלי עבודה ולא מצליח אני אעלה המסת השרייר?
נגיד שקלתי 60 קילו עשיתי 70 קילו בנץ' 3*6 מנסה במשך חודש שלם לעלות אפילו בחזרה ל766 ופשוט לא מצליח, אבל עולה בקילו משקל גוף במשך החודש, אני אעלה בשריר?
הקילו שעלית זה או שריר שלא קשור לבנץ או שזה שומן

דיברתי תיאורטית, האם אני אעלה בשריר בחזה?
מזה "תאורטית", אם אתה מתאמן ולאחר האימון מתאושש בצורה טובה אז אתה אמור להיות עם יותר מסת שריר בצורה כזאת או אחרת, הפוגרסיב דואג שתמיד תשאר בקטגוריה של "אימון" ולא סתם משהו שעשית, אם מעניין אותך להרחיב:
לכל מי שמעוניין לבנות לעצמו תכנית אימונים

הרבה פה כתבו שחייב משקלים אז כן זה נכון

מצטער, חשבתי שמחקת וזה הרגיש לי כמו זלזול אבל מסתבר שטעיתי.

בכל מקרה כן גם רגליים אפשר לאמן עם 20 קילו אני משער גם שבן אדם שמתאמן ברמה שהוא כבר לא מצליח לפתח מסת שריר מעבודה על משקל גוף (+20 קילו אם יצטרך) לא היה מסתובב בפורום הזה ושואל שאלות כאלה אפשר להגיע בקלות לעומס גם בלי משקלים (כמובן שהנפח חייב לעלות חשבתי שזה מובן מאליו)

נגיד שקלתי 60 קילו עשיתי 70 קילו בנץ' 3*6 מנסה במשך חודש שלם לעלות אפילו בחזרה ל766 ופשוט לא מצליח, אבל עולה בקילו משקל גוף במשך החודש, אני אעלה בשריר בחזה?
כל עוד רמת הקושי גבוהה אז אתה כנראה תעלה במסת שריר, אבל פחות ממה שהיית יכול אם הייתה גם התקדמות במשקלים, ואם אין התקדמות אז יכול להיות ששיטת העבודה שלך לא טובה לך, וזה יכול להיות מהרבה סיבות

כל עוד רמת הקושי גבוהה אז אתה כנראה תעלה במסת שריר, אבל פחות ממה שהיית יכול אם הייתה גם התקדמות במשקלים, ואם אין התקדמות אז יכול להיות ששיטת העבודה שלך לא טובה לך, וזה יכול להיות מהרבה סיבות
ואיך אני יודע אם אני בקצב טוב? אם אני עולה למשל 2.5 קילו בבנץ' בחודשיים-שלושה אחרי שנתיים וקצת של אימונים כשאני כבר internidiate זה קצב טוב או לא?
ומה היית אומר באחוזים השריר שאני "מפסיד" אם אני לא עולה במשקלי עבודה, כי אני באמת מנסה כל אימון ולא יורד מרפי 8-8.5 אבל פשוט לא מצליח לעלות למרות שעולה במשקל גוף כבר כמה זמן.
עושה דילואודים, משנה תרגילים ולא עוזר כל כך. אני גם לא מחפש כח יותר מידי לכן תוכנית כח פחות תתאים לי כרגע

איך אני יודע אם אני בקצב טוב?
זו שאלה טובה ואין לה תשובה חד משמעית, אתה יכול להשוות את עצמך לממוצעים ואנשים במצב דומה לשלך, אבל בסופו של דבר מאמן טוב ידע לומר את זה

אם אני עולה למשל 2.5 קילו בבנץ' בחודשיים-שלושה אחרי שנתיים וקצת של אימונים כשאני כבר internidiate זה קצב טוב או לא?
שיפור מהשיא שלך? זה יכול להיות הגיוני ויכול להיות מעט מדי, יש הרבה משתנים לנושא

ומה היית אומר באחוזים השריר שאני "מפסיד" אם אני לא עולה במשקלי עבודה, כי אני באמת מנסה כל אימון ולא יורד מרפי 8-8.5 אבל פשוט לא מצליח לעלות למרות שעולה במשקל גוף כבר כמה זמן.
43.14229856457%
אבל באמת, זו ממש שאלה ללא תשובה, אין אפילו איך לבדוק את זה

זו שאלה טובה ואין לה תשובה חד משמעית, אתה יכול להשוות את עצמך לממוצעים ואנשים במצב דומה לשלך, אבל בסופו של דבר מאמן טוב ידע לומר את זה

שיפור מהשיא שלך? זה יכול להיות הגיוני ויכול להיות מעט מדי, יש הרבה משתנים לנושא

43.14229856457%
אבל באמת, זו ממש שאלה ללא תשובה, אין אפילו איך לבדוק את זה
תראה בגלל שאני די נמוך 1.62 אין לי מתאמנים בגובה ומשקל שלי שמתאמנים רציני שאני יכול להשוות. הכי טוב שראיתי זה מחשבון כח שמראה שאני בהתחלה כזה של האינטרמידייט (חזק מ60 אחוז מהמתאמנים במשקל שלי), אם אני ברמה כזאת ועולה די קצת (2.5 קילו בחודשיים ואפילו 3) זה נורמלי? כי אני נותן 70 לשישיה על 60 קילו משקל גוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית