הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קימה משכיבה (לאדם מבוגר)

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם (אם יש מישהו עם ניסיון בנושא)

אני מאמן אנשים מבוגרים בגילאי (65 / 70 / 75 / 85) באופן אישי..

האם יש איזושהי דרך מומלצת לאנשים מבוגרים המתקשים לקום משכיבה על מזרון?

*דרך מיוחדת, דרך מומלצת לקום בעצמם?

*לעזור להם? לתמוך במשהו?

*או הכי טוב... לאמן את זה לאט לאט שזה יעזור להם לקום בעצמם..

אשמח לשמוע ממישהו שמתמצא בנושא זה עצות.

המטרה שלי גם לשפר להם את איכות החיים.. כמו לקום מכיסא לבדם (יש כאלה בגיל 65 שמתקשים עד כדי כך מפעולה כל כך פשוטה)..

וגם לקום משכיבה ביותר קלות

תודה!!!

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם (אם יש מישהו עם ניסיון בנושא)

אני מאמן אנשים מבוגרים בגילאי (65 / 70 / 75 / 85) באופן אישי..

האם יש איזושהי דרך מומלצת לאנשים מבוגרים המתקשים לקום משכיבה על מזרון?

*דרך מיוחדת, דרך מומלצת לקום בעצמם?

*לעזור להם? לתמוך במשהו?

*או הכי טוב... לאמן את זה לאט לאט שזה יעזור להם לקום בעצמם..

אשמח לשמוע ממישהו שמתמצא בנושא זה עצות.

המטרה שלי גם לשפר להם את איכות החיים.. כמו לקום מכיסא לבדם (יש כאלה בגיל 65 שמתקשים עד כדי כך מפעולה כל כך פשוטה)..

וגם לקום משכיבה ביותר קלות

תודה!!!

זה נושא מאוד רגיש ככה שלא הייתי ממהר לבקש מאנשים זרים ללא הסמכה עצה בעניין.

אולי הם יוכלו לתת תשובה מושכלת, @Nir Kriger @kotzer

יש לי מתאמן מעל גיל 80.
עבדתי איתו בהתחלה עם בוקס סקוואט גבוה. עשינו 50 ס"מ, ירדנו בהמשך ל40, ובחודשים האחרונים אנחנו עושים 30 (שזה שבירת מקביל).
מאוד קשה לי לגמול אותו לגמרי מהקופסה, לכן אני עובד איתו על ירידה מאוד איטית, בשליטה.

ואנחנו גם עושים דדליפט, ופרס, ומה שהזמן מאפשר.

אני לא ממהר לבנץ' אם בכלל, כי אני סבור שפרס יתן לו הרבה יותר.

מה שכן, עם חולשה בגב העליון שמאוד אופייני לאנשים מבוגרים, אני רואה שלקום ממצב שכיבה זה עדיין משימה לא פשוטה.

אני חושב שצריך בנוסף גם עבודת בטן, הלואי והיה לי מכשיר לבטן, אבל אני משער שעם 60 ק"ג דדליפט לחזרות, 40 ק"ג סקוואט לחזרות, ו30 ק"ג פרס לחזרות לקום מהמיטה יהיה קלות.

לכן, אני לא בהכרח סגור על מה הדרך הכי קצרה להביא אדם לפעולות האלו, אבל יש הרבה דרכים שבסופו של דבר יעזרו להגיע לשם.

• פותח/ת השרשור
יש לי מתאמן מעל גיל 80.
עבדתי איתו בהתחלה עם בוקס סקוואט גבוה. עשינו 50 ס"מ, ירדנו בהמשך ל40, ובחודשים האחרונים אנחנו עושים 30 (שזה שבירת מקביל).
מאוד קשה לי לגמול אותו לגמרי מהקופסה, לכן אני עובד איתו על ירידה מאוד איטית, בשליטה.

ואנחנו גם עושים דדליפט, ופרס, ומה שהזמן מאפשר.

אני לא ממהר לבנץ' אם בכלל, כי אני סבור שפרס יתן לו הרבה יותר.

מה שכן, עם חולשה בגב העליון שמאוד אופייני לאנשים מבוגרים, אני רואה שלקום ממצב שכיבה זה עדיין משימה לא פשוטה.

אני חושב שצריך בנוסף גם עבודת בטן, הלואי והיה לי מכשיר לבטן, אבל אני משער שעם 60 ק"ג דדליפט לחזרות, 40 ק"ג סקוואט לחזרות, ו30 ק"ג פרס לחזרות לקום מהמיטה יהיה קלות.

לכן, אני לא בהכרח סגור על מה הדרך הכי קצרה להביא אדם לפעולות האלו, אבל יש הרבה דרכים שבסופו של דבר יעזרו להגיע לשם.

האמת שבסקוואטים אני דיי מסתדר עם המבוגרים, בדיוק כמוך.. עם גבהים שונים ולאט לאט אני יורד בדיוק כמו שרשמת..

אני מאוד רוצה לעזור לו להשתפר מקימה משכיבה, או למצוא איזו טכניקה מסוימת שתקל עליו את הקימה..

יש לי אחד שמצליח לקום לבדו אך זה לא מגיע לו בקלות, אלא עם קשיים.
ועוד כמה שחייבים את עזרתי או עזרה של חפץ מסוים ליד.

נסה לפרק את התנועה לשלבים ואז לחבר את השלבים
משכיבה על הגב לשכיבה על הצד
משכיבה על הצד לישיבה (זה החלק הכי קשה, אפשר לעזור), ללמד לתמוך עם המרפק ואח"כ היד במיטה
וגם לתרגל חזרה לשכיבה בצורה נשלטת לפי אותם שלבים (כמו סקוואט אקצנטרי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית