הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

לא אמרתי שהמפץ סותר יהדות.
אמרתי שזה לא נשמע הגיוני.

אני לא מדבר איתך מנקודת מבט של מאמין באלוקים שמרגיש שהמפץ סותר לו את זה.
אני פשוט לא חושב שזה מסתבר, ושההשערות נכונות
אני עכשיו הולך להקשיב להרצאה הזאת, אם תרצה, נדון בזה אחר כך.

רק לא לשכוח אחר כך להקשיב להרצאה מפי אדם אתאיסט!
ככה אני מרגיש.
לעובדות לא אכפת מהרגשות שלך.
כל מי שמאמין, יש לו סיבה והגיון מסוים לפי התפיסה שלו.
לא נכון בכלל.
שאלתי מישהי למה היא מאמינה, והיא לא ידעה מה לענות לי.
ביקשתי ממנה שתתן לי הוכחות לקיום אלוהים, ולאחר זמן מה היא אמרה לי שהיא שמעה ממישהו, ששמע מישהו על מישהו שמת וחזר לתחייה.
אפילו המישהו הזה שמת לא חזר בתשובה, סתם כדרך אגב.

אני מניח שהסיבה שהיא מאמינה זה בגלל שהיא נולדה לחינוך כזה,
ושהאופי שלה מותאם לחינוך כזה,
אבל זה לא אומר שלה יש סיבה להאמין,
או יותר נכון, לאמונה.

וזה שצריך לחקור לא רלוונטי,
נתון כאן אדם מאמין שלא חקר,
ולא יודע,
ולא יודע למה הוא חושב שהוא יודע,
אבל הוא 'פשוט יודע'.
הגמרא והמשנה מאוד קשה לי .
לבד ברור... ניסית תקופה ארוכה ללמוד עם מישהו שיודע ללמד?
אפשר להחליף מלמד או סוגייה גם.
הרבה מהציבור הדתי חוטאים בזה, בוודאי שזה אסור, שאלה יותר עמוקה היא מגע בין המשפחה בין המעגל השני (בני דודים, דודים אחיינים וכו)
אני מבנות הדודות בנות 10-30 כן שומר נגיעה. אני מאמין שכך צריך לעשות. אמנם לא תמיד נהגתי כך.
סתם לידע כללי,
דיברתי עם מישהי שלא שומרת נגיעה והיא אמרה לי שהיא לא שומרת נגיעה כי היא מאמינה שיש אפטרופוס לעריות.

מישהי שהייתה שנתיים במערכת או מערכות יחסים ולא קיימה...יחסים.

אני לא דתי, וכמו ש @elchonon אמר מי אני, אדם שלא שומר תורה ומצוות, שיטיף על דרכם של אחרים לשמור?
אבל זה כל כך עצבן אותי...
אז שכבנו.

סתם, זה לא קרה, אבל באמת יש דעה כזאת. לפחות של מישהי אחת בעולם...

סתם לידע כללי,
דיברתי עם מישהי שלא שומרת נגיעה והיא אמרה לי שהיא לא שומרת נגיעה כי היא מאמינה שיש אפטרופוס לעריות.

אני לא דתי, וכמו ש @elchonon אמר מי אני, אדם שלא שומר תורה ומצוות, שיטיף על דרכם של אחרים לשמור?
אבל זה כל כך עצבן אותי...
אז שכבנו.

סתם, זה לא קרה, אבל באמת יש דעה כזאת. לפחות של מישהי אחת בעולם

אחי אני מת עליך, אבל לא הבנתי בכלל מה הפואנטה בפסקה.

רק לא לשכוח אחר כך להקשיב להרצאה מפי אדם אתאיסט!
שמעתי, יש לך מישהו ספציפי?
לרגשות לא איכפת מהעובדות שלך.
לא נכון בכלל.
שאלתי מישהי למה היא מאמינה, והיא לא ידעה מה לענות לי.
ביקשתי ממנה שתתן לי הוכחות לקיום אלוהים, ולאחר זמן מה היא אמרה לי שהיא שמעה ממישהו, ששמע מישהו על מישהו שמת וחזר לתחייה.
אפילו המישהו הזה שמת לא חזר בתשובה, סתם כדרך אגב.

אני מניח שהסיבה שהיא מאמינה זה בגלל שהיא נולדה לחינוך כזה,
ושהאופי שלה מותאם לחינוך כזה,
אבל זה לא אומר שלה יש סיבה להאמין,
או יותר נכון, לאמונה.

וזה שצריך לחקור לא רלוונטי,
נתון כאן אדם מאמין שלא חקר,
ולא יודע,
ולא יודע למה הוא חושב שהוא יודע,
אבל הוא 'פשוט יודע'.
ברור שאין לכל מאמין סיבה והגיון. כוונתי, שכדי לקיים דיון על אמונה, חייב להיות סיבה והגיון.
לך תתווכח עם בן אדם שאין לו סיבה או הגיון.
כי היא מאמינה שיש אפטרופוס לעריות.
אי אפשר לשכנע מישהו אפילו במציאות ברורה שמול העיניים אם הם לא יקשיבו ויפתחו את העיניים.

אם מישהו יגיד "מרגיש לי שלאלוקים לא איכפת", אבל לא יפרט מדוע, אין מה לדון או להתווכח. גם אם אני חושב שדעתי מוכחת ונכונה.

היכרות קטנה.
כמה פירושים יש להם על הקורן?
כמה ראשונים ואחרונים יש להם?
כמה פירושים יש להם על הרמב"ם?
כמה מחלוקות אביי ורבא, בית שמאי ובית הלל יש להם?
אין לי מושג, לא מכיר את האיסלאם בכלל. לא אמרתי שאתה טועה לגבי זה, ברצינות תהיתי...
הוא שאל למה הסקתי שלאלוהים לא אכפת, אין כאן תשובה של עובדות יש רק מה שאני רואה ומרגיש

בפועל יש עשרות או מאות זרמים ותפיסות ועוד רבים בניהם מי עובד יותר נכון.
קח למשל את הדיון הזה, מאמין ברמה x מתווכח עם מאמין ברמה x+1 שהוא מגזים ולא פותח את הראש לדברים אחרים. יבוא מאמין ברמה x+10 ויצחק על שניהם שהם לא יודעים על מה הם מדברים, ועוד כותבים באינטרנט במקום להיות במאה שערים מנותקים מהעולם ומחוברים לבורא כמו שצריך.
יש שולחן ערוך , ברגע שאתה מקיים אותו והולך בדרך , ויש לך רב שמנחה אותך ואתה מברר איתו את ההלכה ברגע שמתעורר אצלך ספק , או שאתה צריך שיתיר לך דבר שאתה יודע שיש איתו בעיה אז זה לא משנה כמה יהיו מעלייך אתה מסתכל על עצמך .
להבדיל מה שנראה לעין בציבור החומרי שמי שרץ מהר יותר 100 מטר הוא מוצלח יותר מבחינת התחרות , ברוחניות זה לא ככה , יש מצב שאדם לא יודע את כל הש"ס ויש אדם שיודע כל הש"ס וזה שיודע חצי ש"ס הוא יותר גבוהה מזה שיודע את כל הש"ס . רוחניות זה שונה מחומריות זה לא מה שנראה לעין וזה לא מה שנשמע לאוזן .

לרגשות לא איכפת מהעובדות שלך.
משפט טוב.
שמעתי, יש לך מישהו ספציפי?
אני הכי אוהב אותו...

🤣
ברור שאין לכל מאמין סיבה והגיון. כוונתי, שכדי לקיים דיון על אמונה, חייב להיות סיבה והגיון.
לך תתווכח עם בן אדם שאין לו סיבה או הגיון.
🙃
אי אפשר לשכנע מישהו אפילו במציאות ברורה שמול העיניים אם הם לא יקשיבו ויפתחו את העיניים.

אם מישהו יגיד "מרגיש לי שלאלוקים לא איכפת", אבל לא יפרט מדוע, אין מה לדון או להתווכח. גם אם אני חושב שדעתי מוכחת ונכונה.
🙃

ר

סתם לידע כללי,

אבל באמת יש דעה כזאת. לפחות של מישהי אחת בעולם...
איזה שטויות , ואוו , קודם כל אם גדולים אמרו שאין אז אין , זה דבר ראשון דבר שני , יש עוד עבירות חוץ מהמעשה עצמו מה עם הרהורי עבירה שקשים מהעבירה ? מה עם הנגיעה עצמה שאם יש בזה חיבה זה איסור גמור גם אם זה לא מוביל למעשה עצמו ?
ומזה משנה במה היא מאמינה ברגע שכתוב שאסור אז אסור , כתוב שאוכל לא כשר אל תגיד נטמאתם בם אלא נטמטם בם, אם היא אוכלת והיא מרגישה חכמה ולב פתוח לבורא אז מותר לה לאוכל ? יש בכל מיקרה איסור לאכול גם אם הוא לא (למרות שאם רשום שכן אז בטוח שכן) גורם לאטימות הלב והמוח .

איזה שטויות , ואוו , קודם כל אם גדולים אמרו שאין אז אין
יותר גדולים ממני? יש חיה כזאת?
מה עם הנגיעה עצמה שאם יש בזה חיבה זה איסור גמור גם אם זה לא מוביל למעשה עצמו ?
דאורייתא או דרבנן?
ברגע שכתוב שאסור אז אסור
כן, אני מניח שמי שלוקח על עצמו את זה אז נכנס לאיזושהי קטגוריה בו אסור לו, או לפחות לא יקבל הכרה שמותר.

ועונש למעלה אם הוא צודק, כמובן.
צודק או טועה? מעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית