הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

שים אוזניות, שים מוזיקת מטאל, כמה שיותר כבד עם צרחות תופים וגיטרות, ושים על פול ווליום כשאתה מתחיל את הסט, אחרי הסט תחליש להרגיע את האוזניים.
אתה יכול לכתוב לך דף או משהו עם דגשים וכשאתה בא להיכנס לסט אתה רואה אותו ונזכר להתרכז.
ובכל מקרה אל תנסה להתרכז ביותר מ2 דברים בו זמנית, זה פשוט לא יעבוד לך.
בהצלחה.

לא להאמין לזיוני שכל של"אני hardcore כל האימון כל הזמן ממוקד לייזר"

אפשר לרחף, מה שחשוב זה לדעת מתי כן ומתי לא ולעשות את הswitch הזה בראש.

למשל מהנסיון שלי עם תכנית conjugate - להיות ממוקד בהרמות 1RM היה שורף אותי מבחינת התאוששות - ולמדתי פשוט לא לשים זין על הרמות כבדות, וזה אפשר לי להרים יותר כבר יותר פעמים - נטו כי מחוסר ה"מיקוד , או ראבק" הזה הייתי נפשית מסוגל לשאת בלחץ של לעבוד כבד. זה הביא אותי ממקום ש1RM היה שורף אותי לשבועות לכך שתוך יומיים אני 100%.

איך? תקח את הזמן שצריך להתכונן לסט שיש צורך.

כל מה שחשוב בקצה זו ההתקדמות שלך בראייה לטווח ארוך - אתה יכול להיות סמרטוט רצפה באימונים אבל אם יש תוצאות מה זה משנה.

מעבר לכך - אתה לא תהיה מסוגל לתת את המקסימום שלך שאתה ממוקד טכנית פשוט מאוד - ולנסות לשמור על טכניקה מושלמת שפועל היא רחוקה מכך עלול לפגוע אפילו בהתקדמות שלך - כי כדי להגיע לנקודה שבה אתה מסוגל לבצע הרמות נקיות אבל צריך לרדת בעצימות כל כך שהגירוי לא מספק . אם העניין הוא עניין של עומס ques טכנים בתנועות מורכבות אז תנסה לקחת que אחד, ליישם, ולעבור להבא. תניח אבן אחר אבן עד שהכל יסתדר בסופו של יום - מה שלא יקרה כי טכניקה מושלמת לא קיימת רק אפשר לרדוף אחריה.

נערך לאחרונה:
בתכלס אני פשוט שם אוזניות ולא מדבר או מסתכל על אף אחד, נראה לי חלק מהמכון חושבים שאני אילם בכלל. כמו שאמרו צריך לדעת לעשות את הסוויץ הזה, לפני שאתה נכנס לסט לשכוח מהכל ולהתרכז רק בלהרים את המשקל, ממש לדמיין את עצמך עושה את הסט ומצליח עד שאתה מרגיש מוכן.

ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז
פני האימון )אני עושה את זה בדרך למכון( אני משחזר את השלבים, מדמיין את ההתמקמות, את ההוצאה, העמידה, הירידה והמלחמה בעלייה – שלב אחרי שלב. אני מנסה לדמיין מה יעבור בראש שלי, לסדר את המחשבות ולהתכונן למאבק מול המוט. כאשר אני נכנס לאימון, אני מרגיש ש"כבר הייתי בסרט הזה", ולכן לא צפויות היום הפתעות. שלב ב' – ריכוז לפני סט: חדרי הכושר בימינו מלאים ברעש ובהסחות דעת אחרות. שלב את הרעש עם 5-2 דקות מנוחה בין סט לסט – אתה צריך להיות על-אנושי כדי לא לצאת מהריכוז בסט. במשקלים כבדים, ריכוז עולה פירושו ביצוע חזק יותר ובטוח יותר. ריכוז נמוך פשוט לא עובד טוב )וגם לא בטוח כלל( בסטים כבדים. עשה מה שאתה רוצה – אבל כחצי דקה לפני הסט אני ממליץ לעזוב הכל. כנס לשקט שלך, כנס לריכוז שלך, תתרכז בבעיה שמולך. כנס לסט מוכן וממוקד, כך, עוד לפני שנגעת במוט, הפכת לחזק יותר. עליך ליצור לעצמך מסך הפרדה מנטלי חזק כדי להצטיין בתחום זה. התוכן מתחבר טוב לסעיף הקודם – אתה לא נכנס למלחמה כבדרך אגב, זה רחוק מזה ככל האפשר.

• פותח/ת השרשור
תנסה לקחת que אחד, ליישם, ולעבור להבא. תניח אבן אחר אבן עד שהכל יסתדר בסופו של יום - מה שלא יקרה כי טכניקה מושלמת לא קיימת רק אפשר לרדוף אחריה.
לקחתי לתשומת ליבי, באמת בתרגילים מורכבים אני מנסה להתרכז בכל ה1001 נקודות בו זמנית ולא מצליח

אי אפשר להיות ממוקד כל האימון, תן לראש לרוץ ולחשוב ותתמקד רק בסטים, ממליץ לך לשים מוזיקה באוזניות ולפני כל סט לעשןת כמו טקס קצר שיסמן לך להתרכז, למשל לתת מכה למוט או מחיאת כף.

לקחתי לתשומת ליבי, באמת בתרגילים מורכבים אני מנסה להתרכז בכל ה1001 נקודות בו זמנית ולא מצליח
אי אפשר להתמקד בכולם ביחד, כל פעם קח נקודה אחת ותתמקד בה.

באופן כללי אני מתמקד בעיקר בתרגילים המורכבים ככה שזה מצמצם את הזמן שצריך להיות מרוכז, וגם אז חצי מהזמן זה מנוחות בין סטים.
ממש לפני ביצוע אני עושה סוג של מדיטציה/נכנס לריכוז, אם זה לעמוד מול המוט בסקוואט ולתת כמה נשימות עמוקות ולהתרכז במה ואיך אני עושה.

שירים גם מאוד עוזרים לי, מגביר קצת כשאני נכנס לסט רציני.

ריכוז עובד אחרת אצל כולם, אבל אצלי כמות השינה שהיה לי משפיע ישירות על הריכוז שלי.
גם רמת הרעב שלי יכול להשפיע.

אני לא אוהב את השימוש בקפאין או ממריצים כדי להעלים את התחושה של חוסר שינה או רעב, לדעתי צריך לישון או לאכול יותר בבוקר.

מראות יכולים להפריע לריכוז, כי אתה עסוק בלהסתכל במקום להרגיש. עדיף להסריט ולבדוק את הסרטון אחר כך, או לבקש מחבר להצביע אל דגשים שאתה מנסה ליישם תוך כדי תנועה.

אם עובד לך מוזיקה, מצויין, אני לא מרגיש הבדל.

אבל בסופו של דבר, זה באמת "הכל בראש". אם תתחרה יום אחד, יש לך קהל מולך, 3 שופטים, וספוטרים לפעמים מעצבנים. קשה להיות מרוכז, צריך ללמוד להסתדר עם זה.

אני נושם, עוצם עיניים, מתפלל, פשוט מה שאני צריך כדי להיות בתוך עצמי, ולעשות מה שאני צריך לעשות כאילו שאין שם אף אחד. לפעמים להתעקב שניה עם המוט עוזר לי, פשוט לחכות שניה בלי לעשות כלום, ורק להירגע. אין צורך למהר להרים, אתה יכול לקחת את הזמן.

אני כותבת את הלוג תוך כדי אימון, וזה מרכז אותי.
כותבת כלמני תחושות ורגשות ומחשבות חח, איך הלך הסט ואיך לשפר את הסט הבא...
למרות שהרבה פעמים אני גולשת לווצאפ 😅
שמתי לב שכשאני לחוצה בזמן האימון הולך לי הרבה יותר טוב. אני ממש 'מתקתקת' כי אין לח ברירה.
אז לפעמים מעדיפה להגיע בסוף היום, אתמול למשל הגעתי 5 דק לפני סגירה. ( דוגמה לא טובה:lol:)

בייני"ש מגיע לתחנת דלק ונכנס לתדלוק "שירות מלא", המתדלק שואל: "אשראי"?
הבייני"ש: "אשריך"!
מה אומר התנין לחבר שלו?
אף אננן נמי תנינן:sarcastic:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית