הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

העניין עם מי שמאמין באלוקים, זה שלקמט ולעצב אותו לפי איך שמתחשק ונראה לך זה לא הגיוני.
לך זה נראה לא הגיוני, לי לא נראה הגיוני הדברים שאתה מאמין בהם.
זה לא לקמט ולעצב, להאמין באלוהים לא אומר להאמין בתורה, בברית החדשה, בקוראן או בכל ספר אחר שמישהו חכם כתב.
כמו שאמרתי בשרשורים אחרים בנושא, אני מאמין שיש אלוהים אבל לא מאמין בדת, בניגוד ל @Biggg אני מתקשה להאמין שחשוב לו מי בן אדם טוב ומי חרא או שהוא מתגמל מעשים טובים או משהו כזה.

בניגוד ל @Biggg אני מתקשה להאמין שחשוב לו מי בן אדם טוב ומי חרא או שהוא מתגמל מעשים טובים או משהו כזה.
אני לגמריי מאמין שהכל מקרי ואין תגמול בטח שלא בצורת גהנום או גן עדן, נאמר לצורך הדיון

בפועל יש עשרות או מאות זרמים ותפיסות ועוד רבים בניהם מי עובד יותר נכון.
קח למשל את הדיון הזה, מאמין ברמה x מתווכח עם מאמין ברמה x+1 שהוא מגזים ולא פותח את הראש לדברים אחרים. יבוא מאמין ברמה x+10 ויצחק על שניהם שהם לא יודעים על מה הם מדברים, ועוד כותבים באינטרנט במקום להיות במאה שערים מנותקים מהעולם ומחוברים לבורא כמו שצריך.
לך זה נראה לא הגיוני, לי לא נראה הגיוני הדברים שאתה מאמין בהם.
זה לא לקמט ולעצב, להאמין באלוהים לא אומר להאמין בתורה, בברית החדשה, בקוראן או בכל ספר אחר שמישהו חכם כתב.
כמו שאמרתי בשרשורים אחרים בנושא, אני מאמין שיש אלוהים אבל לא מאמין בדת, בניגוד ל @Biggg אני מתקשה להאמין שחשוב לו מי בן אדם טוב ומי חרא או שהוא מתגמל מעשים טובים או משהו כזה.
כל מי שמאמין, יש לו סיבה והגיון מסוים לפי התפיסה שלו. ברגע שאדם אומר "נראה לי שאלוקים..." השאלה שמיד אשאל אותו, "למה?".

אחד יענה, כי כתוב בתורה, השני, כתוב בגמרא, השלישי יראה לך דברים בטבע שמאששים את טענתו. לכל אחד יש סיבה והגיון. כשאין סיבה והגיון, לשאלה "למה?" אין תשובה.
אני לגמריי מאמין שהכל מקרי ואין תגמול בטח שלא בצורת גהנום או גן עדן, נאמר לצורך הדיון
וכמובן במקרה דנן, שאתה הרי לא מאמין בכלל, מה שנראה לך על אלוקים לא רלוונטי, כי סיבה והגיון לא יהיה לך למשהו שאתה בכלל לא מאמין.

אני לא מאמין במפץ הגדול, להגיד שנראה לי שהמפץ היה חייב להיות במטבח של סבתא מורוקאית, כי זה מרגיש לי נוח, זה חסר משמעות.

להגיד שנראה לך שאלוקים לא איכפת לו מ... חסר תועלת כשאתה לא מאמין בו.

למה אתה. מאמין שהוא קיים? איזה סיבה יש לך להאמין?
אני מאמין שיש איזה משהו שיצר את הכול. למה? ככה.
ואחרי שאתה מאמין, למה אתה חושב שלא איכפת לו?
מהתבוננות על העולם, על האנשים. לא יודע אם להגדיר את זה כ"לא אכפת" אבל לא מאמין שהוא נותן איזה תגמול למי שאדם טוב או עונש למי שאדם רע. למה אני לא מאמין? שוב, מהתבוננות על העולם והאנשים בו.

אני מאמין שיש איזה משהו שיצר את הכול. למה? ככה.
זכותך, אבל עם זה אני לא יכול להתווכח.
מהתבוננות על העולם, על האנשים. לא יודע אם להגדיר את זה כ"לא אכפת" אבל לא מאמין שהוא נותן איזה תגמול למי שאדם טוב או עונש למי שאדם רע. למה אני לא מאמין? שוב, מהתבוננות על העולם והאנשים בו.
ומהתבוננות בעולם שאנשים נולדים מהורים, צמחים גודלים מגרעינים, נראה שאין בכלל אלוקים.
למה הסקת שלא איכפת לו? לא יותר הגיוני להסיק שהוא לא קיים?
סיבכתם אותי עם כל זה,
הלכתי להתאסלם
הרבה יותר פשוט שם.
אבל תשקול גם נצרות, הבנתי ששם לא שואלים שאלות, פורום כמו כאן, לא תראה שם.

ככה אני מרגיש.

לא.

למה אתה חושב שיותר פשוט? יש לך היכרות עם האיסלאם?
היכרות קטנה.
כמה פירושים יש להם על הקורן?
כמה ראשונים ואחרונים יש להם?
כמה פירושים יש להם על הרמב"ם?
כמה מחלוקות אביי ורבא, בית שמאי ובית הלל יש להם?
אין יותר מורכב ומסובך מהיהדות.
זה לא להאמין בעובדה מוגמרת, מנוגד לכל היגיון.
בהשוואה לעולם שלנו זה כמו להגיד "אני מאמין שהיי באר סקוואט עובד על בייספס
אם מעניין אותך אמצא לך גם את השם של הפיזקאי שהגדיר את המפץ כ"דבר לא מסתבר".

מה ההסתברות לדעתך שהיה מפץ?

100% בתצורה שאנחנו מכירים היום. בעתיד עם התפתחות הטכנולוגיה כמובן יימצאו דברים חדשים.
אם מעניין אותך, הנה פרופסור לפיזיקה, אני לא זוכר את כל התארים הנוספים שלו.
אני לא מצפה שתזניח אמונה מנחמת כל כך מהר, אחרי שהוא טופח רבות.
זה משהו קצר על המפץ מתוך הרצאה הרבה יותר ארוכה.

המפץ היא הסתברות נמוכה מאוד עם המסתמכת על השערות מסוימות.

זכותך, אבל עם זה אני לא יכול להתווכח.

ומהתבוננות בעולם שאנשים נולדים מהורים, צמחים גודלים מגרעינים, נראה שאין בכלל אלוקים.
למה הסקת שלא איכפת לו? לא יותר הגיוני להסיק שהוא לא קיים?

הרבה יותר פשוט שם.
אבל תשקול גם נצרות, הבנתי ששם לא שואלים שאלות, פורום כמו כאן, לא תראה שם.
ירדתי מהרעיון בסוף, אי אפשר לעשות מסה ברמדאן

המפץ היא הסתברות נמוכה מאוד עם המסתמכת על השערות מסוימות.
אתה משווה את המפץ הגדול לאמונות?
תאמין במה שתרצה, אבל תיהיה אובייקטיבי ועם היגיון בריא.
היה לי מרצה מאוד מפורסם בשנה א שהיה רב מוכר שמאמין המפץ הגדול ובמדע. אלו דברים לא סותרים.
ירדתי מהרעיון בסוף, אי אפשר לעשות מסה ברמדאן
אתה דוחף הכל בערב
מישהו פה פרסם לפני כמה ימים שייק עם אוכל של כל היום

היה לי מרצה מאוד מפורסם בשנה א שהיה רב מוכר שמאמין המפץ הגדול ובמדע. אלו דברים לא סותרים.

אתה דוחף הכל בערב
ראיתי והזדעזעתי,
אבל סוףסוף יש לי תירוץ להכין שייק מנגו, נוטלה אנטריקוט

אתה דוחף הכל בערב
לא אמרתי שהמפץ סותר יהדות.
אמרתי שזה לא נשמע הגיוני.

אני לא מדבר איתך מנקודת מבט של מאמין באלוקים שמרגיש שהמפץ סותר לו את זה.
אני פשוט לא חושב שזה מסתבר, ושההשערות נכונות
אני עכשיו הולך להקשיב להרצאה הזאת, אם תרצה, נדון בזה אחר כך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית