עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא מזלזל במשקלים הם גם יותר משלי (למרות שאני לא עושה סקוואט/דדליפט) אני גם לא יודע מה הגובה והמשקל שלך וכמה זמן מתאמן , אבל אם אני לא טועה בדיונים קודמים גםהייתי אומר שבינוני. ביקשת לדעת אז SS בזמנו סיימתי עם סקוואט 170, בנץ 100 ודדליפט 170.
לא מדהים אבל לא רע גם לתכנית כוח שכזאת. מאז החלפתי מטרות וגם התוכניות השתנו בהתאמה.
לא מזלזל במשקלים הם גם יותר משלי (למרות שאני לא עושה סקוואט/דדליפט) אני גם לא יודע מה הגובה והמשקל שלך וכמה זמן מתאמן , אבל אם אני לא טועה בדיונים קודמים גם
StrongEnough , וגם elchonon
אמרו שאם מישהו יצמד אליהם ויעשה כל מה שהם אומרים 3-4 חודשים הוא מגיע לבנץ של 100 .
אולי אפילו אמרו בין 2-4 חודשיים לא יודע אולי אני טועה ולא זוכר נכון .
וואלה בחיים לא אמרתי דבר כזה. סיכוי טוב שאמרתי שיש לי מתאמנים שבתוך כמה חודשים לחצו 100 קג אבל יש לי גם מתאמנים שאולי לא ילחצו 100 קג בנץ אף פעם בחייהם.
וואלה בחיים לא אמרתי דבר כזה. סיכוי טוב שאמרתי שיש לי מתאמנים שבתוך כמה חודשים לחצו 100 קג אבל יש לי גם מתאמנים שאולי לא ילחצו 100 קג בנץ אף פעם בחייהם.
איך אתה מסביר דבר כזה למתאמן שלך?
אתה מתכוון לכאלה שעבר זמנם מבחינת הפיק שלהם?
אני זרקתי בצורה שרירותית וממה שאני רואה, שאני מצפה בעיקרון מתאמני פאוורליפטינג להגיע לפי 2 משקל גוף סקוואט ודדליפט, ופי 1.5 משקל גוף בנץ' תוך 6 חודשים.לא מזלזל במשקלים הם גם יותר משלי (למרות שאני לא עושה סקוואט/דדליפט) אני גם לא יודע מה הגובה והמשקל שלך וכמה זמן מתאמן , אבל אם אני לא טועה בדיונים קודמים גם
StrongEnough , וגם elchonon
אמרו שאם מישהו יצמד אליהם ויעשה כל מה שהם אומרים 3-4 חודשים הוא מגיע לבנץ של 100 .
אולי אפילו אמרו בין 2-4 חודשיים לא יודע אולי אני טועה ולא זוכר נכון .
ועדיין שוב ושוב מגיעים אליי מתאמנים שמתאמנים כבר כמה שנים בחדר כושר ונכנסים ויוצאים מהאימון בדיוק אותו הדבר, ואחרי בערך חודש של עבודה משותפת כבר עוקפים את המספרים שהיו בהם. והאמת שהם ממש לא אנשים טיפשים והייתי יכול ללמוד מהם כמה דברים ממה שהם עוסקים ביום יום. אז אולי זה כן מסובך. לא יודע.
לדעתי זה אפקט פסיכולוגי פשוט. כאשר בן אדם משלם על משהו, ויש מישהו שעוקב אחריו "ומצפה" ממנו להפיק תוצאות, אותו אחד יתמיד הרבה יותר בתזונה ובאימונים.
דרך אגב פשוט לי שאם הייתי נצמד אלייך הייתי מגיע ל100 בנץ, אני לא יודע כמה שוקל המוט אצלי אבל רק מיישום הטיפים שנתת הקפצתי את הבנץ לאיזור ה70 3*8 .אני זרקתי בצורה שרירותית וממה שאני רואה, שאני מצפה בעיקרון מתאמני פאוורליפטינג להגיע לפי 2 משקל גוף סקוואט ודדליפט, ופי 1.5 משקל גוף בנץ' תוך 6 חודשים.
כמובן שזה משתנה לפי משקל הגוף, גיל, מין ועוד, והאם בכלל אתן למתאמן לבדוק דבר כזה אחרי 6 חודשים.
אבל אני אוהב לתת את האתגר הזה לפעמים לעצמי כמאמן, ולמתאמנים שלי.
לפני מספר שנים לקחתי בחור סקפטי במכון, שהסכים לעשות בדיוק כל מה שהצעתי, כולל תזונה והכל, ולמרות הלידה של ביתו, וסדר היום העמוס שלו, הוא עשה את זה.
ואני רואה את זה קורה כל הזמן.
וואלה, צודק
לא אתה אמרת את זה. ציטטו אותך וחשבתי שאתה זה שטען את זה. מסתבר שזה בכלל אלחנן.
ובלי קשר מי אמר, אני עדיין בעמדה שלי. יש נטייה להציג פה דברים יותר מסובכים ממה שהם למתחילים. גם על הניהול עומסים. אלא אם כן יש לו אורח חיים עמוס כמו של ספורטאי שלא רק מרים משקולות ואז הוא צריך מאמן טוב בשביל לא להיפצע.
שיעשה תוכנית כמו SS, יצלם טכניקה, יקבל ביקורת. אם לא הולך לו שיקח מאמן. כנ״ל חיטוב וכו׳
כל המידע קיים כאן ובפורטל וזה נכון ל90% מהמתחילים שבאים לכאן ושואלים שאלות.
ואם יש להם בעיה לקרוא או הם עצלנים אז שיקחו מאמן - עובדתית יש מספיק כאלה בשביל לפרנס את כולם
ֿ
זה ברור. אנחנו מדברים על גישת ה״עזובתך קח מאמן״.
לדעתי זה אפקט פסיכולוגי פשוט. כאשר בן אדם משלם על משהו, ויש מישהו שעוקב אחריו "ומצפה" ממנו להפיק תוצאות, אותו אחד יתמיד הרבה יותר בתזונה ובאימונים.
אני לא מאמן אבל אתה יכול לשלם לי, אני אעקוב אחריך כמה שתרצה ותראה תוצאות
נראה לי יותר כמו כמות החארטה שמסתובבת ברשת ובמכוני הכושר ומשום מה יותר מדליקה מתאמנים ממה שבאמת עובד. זה נראה שהמידע השגוי פופולארי יותר מהמידע הנכון ובגלל זה המון מבזבזים זמן.
אתה מתבלבל בין השוואה לדבר שזה תלוי במשמעת עצמית של האדם לבין דבר שהאדם יתקשה להבין לבד וצריך בו עזרה גם אם יש לו משמעת עצמית99% מהאנשים לא יצליחו לרכוש ידע מלא של תואר לבד.
תואר בפיזיקה אפשר ללמוד לבד
99% מהאנשים לא יצליחו לרכוש ידע מלא של תואר לבד
אתה מתבלבל בין השוואה לדבר שזה תלוי במשמעת עצמית של האדם לבין דבר שהאדם יתקשה להבין לבד וצריך בו עזרה גם אם יש לו משמעת עצמית
אהמ, לא אם כבר להוציא תואר בפיזיקה לבד זה פי מיליון יותר קשה מרכישת ידע לצורך פיתוח גוף, גם אם הבן אדם 100% ממושמע.
אחד המאמנים כאן ציין שמהניסיון האישי שלו מתאמנים שלו חוו שיפור משמעותי בתוצאות תחת ההדרכה שלו. לדעתי זה לא מוכיח שאותו מאמן סיפק להם ערך מקצועי מוסף, כי יכול מאוד להיות, והגיוני מאוד, שרק עצם הרכישה של ייעוץ מקצועי הפעילה עליהם לחץ פסיכולוגי להתמיד יותר ובאמת להפיק תוצאות.
מה הרמה שלך? במה אתה חזק או טוב שתרצה להציג כאן כטיעון שמוכיחה את טענתך?
מי מכם הגיע למשהו שבא לו לשתף כאן בלי מאמן? בנץ', סקוואט, דדליפט, פרס, מתח, מה שלא יהיה ששווה להתגאות בו, בבקשה תשתפו.
לא הם לא, כל תוכנית אימוני למתאמן המתחיל לכח שמה דגש על 5x5, אתה לא צריך לאנוס על על המציאות דברים לא נכונים כדי להצדיק את הטענה שלך שחייב מאמן כדי להתקדםיזרקו לך לעשות 2×12 את הטכניקה הבסיסית.
וכשהבחור הצעיר שם את הכרית על המוט סקוואט (ויש את הבחור הזה בכל מכון), ועושה רבע תנועה בסמית' מאשין, בא לי לנער אותו
במחילה, אבל אתה מבין כמובן שכל מה שאתה משתף זה אותו ידע cookie cutter שיש פחות או יותר לכל אדם עם רמת ידע מינימאלית בתחום? מחזור של אותם עיצות שאתה יכול למצוא פה בפורטל או בכל מדריך שיש בכל פורום בכל רחבי האינטרנט? המדריכים שלך מלווים בתמונות שלקחת ממדריכים של אנשים אחרים, הרי מה שאתה יודע, זה מה שהמאמן שלך לימד אותך ומאיפה הידע שלו הגיע? ספג אותו מהשמש? כל תורת האימונים היא סך הכל משחקים של עצימות ונפח, עם ניואנסים קטנים שאפשר איתם או בלעדיהם, אין קסמים, ו Progressive overload של עצימות ונפח + טכניקה שלא תהרוג אותך, זהו.שתהיו הכי חזקים איתי או בלעדי, אני משתף כאן מה שאני מאמין שיכול לשפר אותכם בכמה רמות בלי רווח.
אני לא אכנס לכל פרט ממה שכתבת, רק אנסה לגעת בכמה עיקרים.בחיי שכאב לי, כי ניכר שאתה אדם חביב עם רצון טוב, אבל מה עם כל אסופת הכשלים הזאת? מה הפרט מעיד על הכלל? ממתי אנקדוטה היא הוכחה למשהו? ממתי נקודה אחת היא מגמה? צורת חשיבה מאד בעייתית ומצערת
לא הם לא, כל תוכנית אימוני למתאמן המתחיל לכח שמה דגש על 5x5, אתה לא צריך לאנוס על על המציאות דברים לא נכונים כדי להצדיק את הטענה שלך שחייב מאמן כדי להתקדם
נראה שאתה לא מסוגל להתבונן על המציאות מחוץ לזווית ההיפר סובייקטיבית שלך, חשבת אולי שאותם אנשים שאתה רוצה לנער, לא חולקים איתך את המטרות? חלק סתם באים בשביל הפאן החברתי של החדכ, חלק סתם רוצים להרגיש טוב, חלק סתם רוצים להצטלם לאינסטגרם עם משקה פוסט אימון והאימונים אצלהם הם בתחתית סדרי העדיפויות ואין להם שאיפות להחזק במיוחד או להיות ענקיים?
במחילה, אבל אתה מבין כמובן שכל מה שאתה משתף זה אותו ידע cookie cutter שיש פחות או יותר לכל אדם עם רמת ידע מינימאלית בתחום? מחזור של אותם עיצות שאתה יכול למצוא פה בפורטל או בכל מדריך שיש בכל פורום בכל רחבי האינטרנט? המדריכים שלך מלווים בתמונות שלקחת ממדריכים של אנשים אחרים, הרי מה שאתה יודע, זה מה שהמאמן שלך לימד אותך ומאיפה הידע שלו הגיע? ספג אותו מהשמש? כל תורת האימונים היא סך הכל משחקים של עצימות ונפח, עם ניואנסים קטנים שאפשר איתם או בלעדיהם, אין קסמים, ו Progressive overload של עצימות ונפח + טכניקה שלא תהרוג אותך, זהו.
מביך אותי לענות על זה, כי צורת החשיבה הזו משוללת מכל יסוד לוגי, כאילו אם אני הגעתי למשקלים מרשימים אזי אני צודק ואין צורך במאמן ואם המשקלים שלי לא מרשימים אז כמובן שאתה צודק
אני לא אכנס לכל פרט ממה שכתבת, רק אנסה לגעת בכמה עיקרים.
הלוגיקה שלי או שלך סוביקטיבים, ואני חושב מה שאני חושב על סמך מה שאני רואה ומתנסה, אתה מוזמן לחשוב אחרת.
ביקשתי דוגמה לאנשים שהתקדמו יפה בלי מאמן, כי אני מנסה לראות מאיפה הדעות שלך מגיעים, מה ראית בשטח שגורם לך להרגיש שמצב המתאמנים מעולה בלי מאמן?
ואותם מתאמנים שמתחשק לי לנער, זה כי הם אומרים לי שמה שהם רוצים זה כוח, והנה בקושי מצליחים להזיז מוט.
בארה"ב ניגשו אלי כושים ענקיים להגיד לי שהם מתים להרים כמוני אבל הם לא מצליחים. חלק הסריטו אותי וביקשו שאדריך אותם בתרגילים שלהם. אני לא בא להשתחצן, אני רגיל להתאמן לבד בבית, וממה שאני רואה ושומע יש לכוח ביקוש עצום בלי כמעט ידע להגיע לזה, גם כאן בפורום.
ומה שאני משתף הוא מאוד מופשט ומתאים למתאמן שרוצה לנסות לבד עם הנחיות מאוד כלליות. אני עוד לא התחלתי לכתוב על מצבים ספציפיים, ושיונים אישיים. לזה אני ממליץ מאמן.
אני לא חושב שאימונים זה כזה מופשט כמו שאתה עושה את זה. סקוואט זה לא רק לשבת ולעמוד.
כמו שאליהו אומר, מאמן משתמש בעיקר באינטואיציה. נכון יש לי כללים שמנחים אותי, אבל במידה רבה אני מסתמך על נסיון ואינטואיציה, ומנסה דברים חדשים.