עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ובכל זאת, אוהבים להשתמש פה במושגים מפוצצים, כמו ״ניהול עומסים״ (בדגש על המילה ניהול, לא פחות ולא יותר, וזה אחד נפוץ)
אף אחד לא מזלזל באנשי מקצוע, אבל אני חושב שיש נטייה לאנשי המקצוע פה לזלזל באינטיליגנציה של האדם הממוצע
אילולא האופן שבו יש נטייה להציג את התחום...
אנחנו כבר בעידן אחר, הכל זמין ברשת והפורום הזה הוא הוכחה חותכת לכך
ידידי, זה בידיוק מה שכתבתי, שזו הנקודה שבה לדעתי מאמן מקצועי הוא רעיון טוב
זה הבסיס של הבסיס, אז זה כל כך קשה שאי אפשר ללמוד בלי מאמן?ניהול עומסים זה הבסיס של הבסיס, מפוצץ? באמת?
הפורום הזה באוויר המון המון שנים.
הביקוש למאמני כושר בעליה מתמדת.
אל תרשום דברים בלי ביסוס בבקשה.
ֿPersonal Trainers in the US - Market Size | IBISWorld
בערך מסכם את המסר בצורה יפה. מה שהוא צריך לדעת בשלב הזה קיים ונמצא כאן באתר הזה. והאיש כבר אפילו נמצא כאן.- להתחיל תוכנית כמו SS + לצלם את עצמך ולראות סרטוני טכניקה + להמשיך לראות פה ושם סרטונים ולקרוא מדריכים זה רב מה שאתה צריך.
אם היית יכול לפתוח פה סקר/דיון , כמה אנשים מהפורום שמתאמנים ללא מאמן , מרגישים שהם לא מנצלים אפילו לא 100 אחוז אלא 80 אחוז מהפוטנציאל שלהם , ומאוד מבולבלים ולא יודעים בדיוק איך לעבוד (חזרות/סטים/משקל/מנוחה) בשביל להתקדם למטרה ,זה הבסיס של הבסיס, אז זה כל כך קשה שאי אפשר ללמוד בלי מאמן?
האם ניהול עומסים ברמה שלך הוא אותו ניהול עומסים שהוא מבקש לדעת?
(הערה- הוא בכלל לא ביקש לדעת, אתה רק הזכרת את המושג הזה לא לפני ששלחת אותו למאמן)
מה אתה אומר, אני במקרה משוטט פה ובפורטל מ2013. נחשפתי להרבה ממה שיש לאתר הזה להציע.
אל תיצור מצב כאילו נאמר משהו שלא אמרתי בבקשה.
ֿ
בוא נישאר בגבולות הארץ ברשותך ולא בארה״ב. כמה מהמנויים בחד״כ שלך פעילים בפורום הזה?
כמה מאלו שכבר נרשמו ואין להם ממש מושג, קיבלו עצה פה מיד ללכת למאמן? כמה ביזבזו את הזמן שלהם עם מאמן של חדר כושר גרוע?
אני מציע משהו אחר: במקום לשלוח (את אלו שכבר הגיעו לכאן) מיד למאמן, נשלח אותם לקרוא בפורטל. ונימנע גם משימוש במונחים כמו ״ניהול עומסים״ מבלי לתת קצת רקע ולגרום לדברים להיראות מסובכים יותר ממה שהם. מה אתה אומר?
לא לחינם יצרו את הפורטל ואת הפורום הזה. השכל לא חונה אצל (מאמן) אחד. אתה פה כנראה מספיק זמן (לא בדקתי) בשביל להבין עכשיו שאתה יוצא בדיוק מה שהאתר הזה מנסה להנגיש. זאת הסיבה שיש עלייה בפניות למאמנים ולא כי התחום מסובך במיוחד למתאמן עם המטרות הממוצעות. בנוסף אתה מתעלם מהעובדה שאחוז גבוה מאוד של המתאמנים מגיעים לחדר כושר עם אפס ידע, ולא כי הם בכלל חפרו ברשת ואז החליטו לפנות למאמן. זורק לי קישור, וואלה יופי... 🤣
מה שהבחור פה אמר:
ֿ
בערך מסכם את המסר בצורה יפה. מה שהוא צריך לדעת בשלב הזה קיים ונמצא כאן באתר הזה. והאיש כבר אפילו נמצא כאן.
אם הוא היה מגיע ואומר שהוא רוצה להתחרות ולהגיע לרמה אסתטית גבוהה, הייתי שולח אותו למאמן כי כנראה שקריאה כאן לא תספיק.
בוא נישאר בגבולות ההיגיון, זה לא המצב כאן.
זה הבסיס של הבסיס, אז זה כל כך קשה שאי אפשר ללמוד בלי מאמן?
האם ניהול עומסים ברמה שלך הוא אותו ניהול עומסים שהוא מבקש לדעת?
(הערה- הוא בכלל לא ביקש לדעת, אתה רק הזכרת את המושג הזה לא לפני ששלחת אותו למאמן)
מה אתה אומר, אני במקרה משוטט פה ובפורטל מ2013. נחשפתי להרבה ממה שיש לאתר הזה להציע.
בוא נישאר בגבולות הארץ ברשותך ולא בארה״ב. כמה מהמנויים בחד״כ שלך פעילים בפורום הזה?
כמה מאלו שכבר נרשמו ואין להם ממש מושג, קיבלו עצה פה מיד ללכת למאמן? כמה ביזבזו את הזמן שלהם עם מאמן של חדר כושר גרוע?
אני מציע משהו אחר: במקום לשלוח (את אלו שכבר הגיעו לכאן) מיד למאמן, נשלח אותם לקרוא בפורטל. ונימנע גם משימוש במונחים כמו ״ניהול עומסים״ מבלי לתת קצת רקע ולגרום לדברים להיראות מסובכים יותר ממה שהם. מה אתה אומר?
לא לחינם יצרו את הפורטל ואת הפורום הזה. השכל לא חונה אצל (מאמן) אחד. אתה פה כנראה מספיק זמן (לא בדקתי) בשביל להבין עכשיו שאתה יוצא בדיוק מה שהאתר הזה מנסה להנגיש. זאת הסיבה שיש עלייה בפניות למאמנים ולא כי התחום מסובך במיוחד למתאמן עם המטרות הממוצעות. בנוסף אתה מתעלם מהעובדה שאחוז גבוה מאוד של המתאמנים מגיעים לחדר כושר עם אפס ידע, ולא כי הם בכלל חפרו ברשת ואז החליטו לפנות למאמן. זורק לי קישור, וואלה יופי... 🤣
אני חושב שקרוב ל90 אחוז ירשמו שהם יודעים שהם עושים לפחות משהו אחד לא כמו שצריך .
כמה אתה מסוגל לבלבל תשכל תגיד לי?
מה זה נראה לך פורום לימוד יסודות האימון בהתנדבות?
כל המידע שהוא צריך לדעת קיים פה כבר בהתנדבות, הוא רק צריך לחפש ולקרוא. זאת בדיוק הנקודה. ואם לא בראש שלך לפשט לו לפחות אל תסבך אותו.
הנקודה היא שתפסיק להציג דברים מסובכים יותר ממה שהם. הם מסובכים כשרוצים להגיע לרמה שלך, ולא ברמה שרוב האנשים כאן צריכים לדעת. לפרט ולפשט, זאת המטרה של הפורום הזה. ולא לשלוח כל מתאמן מתחיל למאמן. אחרת כל העבודה שעשו פה במהלך השנים לא שווה כלום.
כשיגיע הזמן וישתנו המטרות, תמליץ לו על מאמן, עדיף אפילו את המאמן האישי שלך. וחבל על העצבים שלך.
נשמע כמו -- נזרום אחי נסתדר , מקסימום לא יעבוד נקשיב להמלצה של מישהו אחר מהפורום , לא יעבוד נעשה עוד המלצה אחרת.הניסוח לא ברור, הם יודעים שהם עושים לפחות משהו אחד לא כמו שצריך?
אם הם מודעים לזה אז המצב הוא כבר טוב. ואז מתייעצים וכל אחד משתף מהידע שלו ומה שעבד לו. בשביל זה הפורום קיים.
אפשר גם תמיד ללכת למאמן.
ואם המידע קיים והאיש מתעצל לקרוא שהוא מעדיף לשלם כסף למישהו בשביל שיגיד לו לעשות מה שכבר כתוב, אז שיעשה את זה.
לא ייתרנו את המאמן לחלוטין, זאת לא הנקודה. פשוט הרבה פעמים בהתחלה אפשר להסתדר יפה מאוד גם בלי לרוץ מיד למאמן. כמו שאין צורך להשתמש במושגים מסובכים ולסבך עוד יותר אם אין צורך.
אל תסלף דברים זה מה שמעצבן וממש לא הדיון איתך,
רוצה לדון על דברים שרשמתי? תפדאדל.
עייפתי מהדיון הבנתי אותך ונראה לי שגם אתה אותי - תוצאות עם מאמן בטוחות יותר , טובות יותר ומהירות יותר , מי שזה לא חשוב לו לא חייב אבל שלא יגיד שאין בכך תועלת (וזה לא משנה אם אתה מתחיל מתחיל/בינוני/מתקדם/מקצוען) בהצלחה.
לא , אנחנו מדברים על הגישה של הבחירה בידך , או שאתה לא לחוץ על תוצאות עובד לבד , לומד לבד , יקח לך הרבה זמן , יש חשש לסכנה לפציעות וככל הנראה לא תנצל קרוב ל90 אחוז מהפוטנציאל שלך ואתה סבבה עם זה או שאתה רוצה מאמן וללכת על בטוח .זה ברור. אנחנו מדברים על גישת ה״עזובתך קח מאמן״.
שיעשה תוכנית כמו SS, יצלם טכניקה, יקבל ביקורת. אם לא הולך לו שיקח מאמן. כנ״ל חיטוב וכו׳
כל המידע קיים כאן ובפורטל וזה נכון ל90% מהמתחילים שבאים לכאן ושואלים שאלות.
ואם יש להם בעיה לקרוא או הם עצלנים אז שיקחו מאמן - עובדתית יש מספיק כאלה בשביל לפרנס את כולם
לא קראתי הכל, אני מתנצל.
תאורתית, לא חייבים מאמן. תיאורתית לא חייבים חדר כושר, משקולות, חברים, משפחה ובית. אבל מה לעשות, הרבה דברים עושים את החיים והאימונים קלים ופשוטים יותר.
כשאתה מבין משהו, הוא לא נראה לך מורכב, כמו שריי וויליאמס אמר "סקוואט זה בסך הכל לשבת ולעמוד". אבל לאדם שמתחיל מ-0, כמה סטים וחזרות? מה זה פוגרסיב אוברלואד? מה הטכניקה בכלל זה סוגיה קשה.
אז יש לך סרטונים וחברים ומאמני ווינגייט שיעזרו לך עם הבסיס, יזרקו לך לעשות 2×12 את הטכניקה הבסיסית. ותלוי במזל שלך, אתה יכול לצאת סביר או מצמרר לצפיה. הייתי בחדרי כושר בארץ ובחו"ל, וכשהבחור הצעיר שם את הכרית על המוט סקוואט (ויש את הבחור הזה בכל מכון), ועושה רבע תנועה בסמית' מאשין, בא לי לנער אותו.
פעם הייתי בדעה שמאמנים זה לרציניים בלבד, שעד ה140 בנץ' אתה כנראה לא צריך אותי, הרי כך אני הייתי, או ככה חשבתי.
היום אני מאמין שלתקן טכניקה והרגלים הרבה יותר קשה מלייצר אותם. ובשטח אתה רואה את הרוב שמרימים כמו ילדה בלי מאמן.
זרקתי את האתגר הזה בפוסט הקודם ואזרוק את זה כאן שוב. מי מכם הגיע למשהו שבא לו לשתף כאן בלי מאמן? בנץ', סקוואט, דדליפט, פרס, מתח, מה שלא יהיה ששווה להתגאות בו, בבקשה תשתפו.
ההימור שלי, או שהיה לכם מאמן שהתחיל אתכם והצלחתם להמשיך בלעדיו, או שאתם מה1% שמצליח ללמוד לבד מספרים או מקורות מידע אחרים וליישם את זה כמו אליהו הנקין לדוגמה.
פגשתי ואני מכיר עשרות ממכם חברי הפורום היקרים אתם אחלה אנשים. חלק ממכם ממש חזקים ומקצועיים עם מאמנים טובים, חלק ממכם למדתם לא רע מהפורום ומחוץ לה ויודעים ליישם ולהגיע למשהו ממוצע ומסתפקים בכך, וחלק ממכם ילדים מאחורי מקלדת שכותבים שטויות בלי לדרוך במכון (או לדרוך ולטחון מים).
זה לא אישי, את רובכם אני לא מכיר, אני בעד שתהיו הכי חזקים איתי או בלעדי, אני משתף כאן מה שאני מאמין שיכול לשפר אותכם בכמה רמות בלי רווח.
אבל כשאני מסתכל מסביבי בחדרי הכושר השונים בארץ ובחו"ל שהייתי, אני חושב שרובכם יכולים להיות הרבה יותר עם מאמן, וחלקכם בלי להעליב מצמררים בלי מאמן.
אז קדימה @Yw ו @Forest וכל מי שרוצה, תראו לי מה עשיתם לבד וכמה אחוז ממכם באמת קיים.
@Yw, לך היה מאמן?
מו שריי וויליאמס אמר "סקוואט זה בסך הכל לשבת ולעמוד". אבל לאדם שמתחיל מ-0, כמה סטים וחזרות? מה זה פוגרסיב אוברלואד? מה הטכניקה בכלל זה סוגיה קשה.
אלחנן אני לא מבין אותך, מצד אחד אתה כותב מאמרים שמיועדים למתאמן המתחיל ומסביר עקרונות בסיסים יחסית, ויחד עם זאת אתה אומר להם שכדאי להם לשכור מאמן כי הוא יקדם אותם הרבה יותר.
למה אתה מקדיש המון עבור קהל יעד של מתחילים אם בשבילם הכי משתלם יהיה לקחת מאמן?
אלחנן אני לא מבין אותך, מצד אחד אתה כותב מאמרים שמיועדים למתאמן המתחיל ומסביר עקרונות בסיסים יחסית, ויחד עם זאת אתה אומר להם שכדאי להם לשכור מאמן כי הוא יקדם אותם הרבה יותר.
למה אתה מקדיש המון עבור קהל יעד של מתחילים אם בשבילם הכי משתלם יהיה לקחת מאמן?
זאת אומרת, מאמר על ״כיצד להביא בנץ׳ מ140 קג ל180 קג״. ימשוך הרבה יותר אנשים שזקוקים למידע ולא ישתלם עבורם לקחת מאמן.
הסיבה לכך היא שיש לי בעיה. אני אוהב אימוני כוח, ואימונים בכללי, יש לי אינטרס שכמה שיותר אנשים יהיו עם ידע על אימונים וחזקים איתי או בלעדי, לא מעניין אותי איך. לא חסר לקב"ה איך לפרנס אותי, אשמח גם אם אף אחד לא ישכור את שירותי, וכבר שלחתי מתאמנים למאמנים רבים אחרים כאן בארץ, אני לא מנסה בכוח להרוויח מאף אחד כסף, ולכן אני גם גובה מחיר מאוד שפוי על השירות שלי.זה בדיוק מה שעבר לי בראש כשקראתי את התגובה שכתב.
מצד אחד, חייב מאמן ואי אפשר לסיים SS (או כל תכנית כח דומה) עם משקלים יפים בלי מאמן, מצד שני, הוא מפרסם מאמרים מלאים כל שבוע,
שזה מבורך ולעניות דעתי דווקא יכולים לעזור למתאמן ברמה קצת היותר מתקדמת ולאו דווקא מתחיל ברמה שאנחנו מדברים עליה.
אבל כן יש ניגוד הזוי בין שני הדברים
ועם כל הידע עדיין אתה רואה בחורים שנשארים תקועים ולא מתקדמים. מה זה אומר לך?אחד אחד מהדברים שאמרת, הכל קיים כאן בפורום ובפורטל
טכניקה זה משהו אחר, ואם זה לא בר תיקון דרך סרטונים פה בפורום (כמה פעמים אמרת פה למישהו שהטכניקה שלו סהכ בסדר?) אזי שיקח מאמן.
לאימון אחד, שניים, שלושה. לא צריך ללכת עם המאמן יד ביד לאורך כל הדרך אלא אם כן הוא רוצה להרים 200 וכמה שיותר מהר. וגם את זה אתה יודע.
אני אמשיך לנסות להנגיש מידע שלדעתי יעזור לכמה שיותר אנשים להגיע לשיא שלהם בצורה חינמית, ואמשיך להציע את שירותי באותו הזמן.
אבל תמיד יהיו אנשים שיצטרכו אותי, קח את המתחרים החזקים בארץ ובעולם, למרות הידע שלהם, הם עדיין צריכים מאמן.
ועם כל הידע עדיין אתה רואה בחורים שנשארים תקועים ולא מתקדמים. מה זה אומר לך?
אני מידי פעם רואה טכניקה כמעט מושלמת אבל הבחור תקוע על משקל בדיחה.
מי שלא צריך או רוצה מאמן, שיהנה. אבל דעתי הצנועה היא שהרוב צריכים מאמן כדי להצליח לבנות את המינימום כוח שמבדיל בין אדם שלא דרך במכון, ואדם שחזק.
וכמו שכתבתי, אני רוצה שכולם יהיו חזקים. כתבתי בבלוג שלי מאמר "מה זה כוח? ולמה זה חשוב?" וזה משקף מעט מהתשוקה שלי לתחום, גם בתור חולה קרוהן מחלים, ואחד שכוח היה בשבילי יותר מחזות חיצונית.
לכן אני מבקש לשים דעות שלי ושלך בצד, ולהתמקד בעובדות.בהמשך למה שאמרת לפני, עם כל הרצון הטוב, זאת תשובה של פוליטיקאי. אמשיך לחזק את ביטחון ישראל...
זה ברור. קשה מאוד להגיע לרמה גבוהה בלי מאמן מבלי להיפצע.
כמו מהם טרחו לקרוא את המאמר על התכנית, שלא נדבר על 1/3 מהספר? (שתורגם פה בחינם לדעתי לפני עשור ע״י אחד הגולשים)
גם בתוך תכנית מוכנה שהוכיחה את עצמה אתה יודע שצריך להשקיע מאמן מינימלי ולקרוא קצת יותר. ועדיין, הכל קיים פה בלי מאמן. צריך לשבת לקרוא וליישם.
אז אנחנו מסכימים, בערך. אפשר לסיים תכנית כמו SS (אני בכוונה אומר כמו, כי יש אנשים שלא אוהבים אותה ויש אלטרנטיבות אחרות, אבל זה לא רק תוכניות כוח, אלא גם חיטוב בסיסי וכו׳) וזה מבלי ליווי של מאמן. כי יש עם מי להתייעץ (בחינם) ויש איפה לקרוא (פה) ורק צריך ליישם (יש מספר טוב של אנשים שכן מצליחים, וכשהתכוונתי לזלזול באינטיליגנציה, התכוונתי לזה)
זה ניכר שיש לך תשוקה אדירה לתחום ובגלל זה גם המאמרים. וברור שהתחום מורכב יותר (כמו שלבנות מטוס מנייר ולגרום לו לעוף כל אחד יכול, אבל לעשות אחד כזה שעף ושוקל 80 טון זה כבר יותר מסובך) ו-99% מהאנשים לא מצליחים להגיע לאן שהגעת בלי מאמן, זה גם נכון.
אבל אנחנו לא מדברים עליך, אתה מקרה די יחודי. אתה גם מרים הרבה יותר כבד ממה שאנחנו מצפים ממישהו שסיים תכנית כח למתחילים.
לכן אני מבקש לשים דעות שלי ושלך בצד, ולהתמקד בעובדות.
לך היה מאמן פעם?
קראת מאמרים? ספרים? סרטונים?
מה הרמה שלך?
במה אתה חזק או טוב שתרצה להציג כאן כטיעון שמוכיחה את טענתך?
כן, בהחלט עזר.נפגשתי פעמים בודדות עם מאמן מקצועי. בעיקר טכניקה.
לא היה ליווי צמוד כמו שאוהבים לקדם פה לא הרגשתי צורך כזה.
הרבה. חלק מהידע יישמתי וחלק מתוך עניין בשביל ליישם בעתיד.
הייתי אומר שבינוני. ביקשת לדעת אז SS בזמנו סיימתי עם סקוואט 170, בנץ 100 ודדליפט 170.
לא מדהים אבל לא רע גם לתכנית כוח שכזאת. מאז החלפתי מטרות וגם התוכניות השתנו בהתאמה.
בכל מיני דברים. לאו דווקא הרמת משקולות. ואני עדיין עומד על זה שבכל מיני תחומים, בייחוד כמו זה שאנחנו מדברים עליו, אפשר להסתדר עם המידע הקיים פה בלי ליווי צמוד של מאמן כשמדובר במתאמן מתחיל. למיטב זכרוני היה לי שתי פגישות בסך הכל עם מאמן לאורך כל התקופה של הSS, שתיהן היו בעניין של טכניקה.
עזר לך המידע הזה איכשהו?