הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעב לכשל

• פותח/ת השרשור Yoti
  • פורסם בתאריך

Yoti

משתמש מתחיל
134
14
נק' מוניטין:
127
134
14
מה הולך אנשים שמתי לב שבאימונים שלי אני מגיע המון לכשל ואפילו עובר אותו לפעמים באימון של אתמול הגעתי לכשל בבנץ ובשלושה תרגילים הראשונים וירדתי במשקלים האם זה אומר שאימון הבא שאני אבוא אני כנראה ארד במשקלים בגלל זה ומה עושים מכאן העלה כשההתקדמות הולכת לרדת
אני רוצה להגיע חזרה אחת לםני אבל לא מצליח לדעת מתי אני אחת לםני

מה הולך אנשים שמתי לב שבאימונים שלי אני מגיע המון לכשל ואפילו עובר אותו לפעמים באימון של אתמול הגעתי לכשל בבנץ ובשלושה תרגילים הראשונים וירדתי במשקלים האם זה אומר שאימון הבא שאני אבוא אני כנראה ארד במשקלים בגלל זה ומה עושים מכאן העלה כשההתקדמות הולכת לרדת
אני רוצה להגיע חזרה אחת לםני אבל לא מצליח לדעת מתי אני אחת לםני

בתרגילים המורכבים והמרכזיים דווקא הייתי משתדל לא להגיע לכשל.

לעבוד בrir 1-2 יהיה פיתרון טוב, אם אתה לא יודע מתי אתה חזרה אחת לפני כשל אז תיקח 2.

זה לא שיום אחד אתה מרים 12 חזרות ואימון אחרי זה 6, מאמין שאתה יודע בערך את המספר, תכוון לשם.

ולגבי למה אתה נכשל? כנראה שהתכנון עומסים לא מספיק טוב.

• פותח/ת השרשור
צודק אני עוד לא ברמה מאוד גבוהה בשביל לדעת אבל באמת נתתי יותר מדי אתמול אני חושב שבגלל זה ירדתי במשקלים האם זה אומר שאימון הבא אני ארד במשקלים בגלל שהגעתי לכשל או שהם ישארו בערך אותו דבר?
בנוסף גם התכנית השתנתה והמקבילים שאמורים להיות באימון השתנו בסדר בגלל הכשל זה כבר שבוע שני שהמקבילים שלי לא טובים בדרך כלל אני עושה 7 מקבילים בערך ושבוע קודם הייתי בגרביטון כי בשלב של האימון לא יכולתי יותר מחמש הייתי משקל 13 בגרביטון ואתמול בחלר הזה של האימון לא יכולי אחד והמשקל שם עלה ל 21 לכן זה מטריד אותי עד שסוף סוף הצלחתי מקבילים עכשיו כבר שבוע שני שאני לא עושה אחד בלי עזרה
ועוד שאלב שרציתי לשאול איכות השינה שלי יורדת זה יכול להעיד על זה שאני נכנס למצב של עומס יתר בדיוק חזרתי מדילואוד לפני שבועים אז לא נראה לי הגיוני אבל מתעורר באמתע השנה לפעמים ודברים כאלו בזמן האחרון

צודק אני עוד לא ברמה מאוד גבוהה בשביל לדעת אבל באמת נתתי יותר מדי אתמול אני חושב שבגלל זה ירדתי במשקלים האם זה אומר שאימון הבא אני ארד במשקלים בגלל שהגעתי לכשל או שהם ישארו בערך אותו דבר?

אין לי מושג, לא יודע מה הסיבה שלא הצלחת ולא מכיר את היכולות שלך.

בנוסף גם התכנית השתנתה והמקבילים שאמורים להיות באימון השתנו בסדר בגלל הכשל זה כבר שבוע שני שהמקבילים שלי לא טובים בדרך כלל אני עושה 7 מקבילים בערך ושבוע קודם הייתי בגרביטון כי בשלב של האימון לא יכולתי יותר מחמש הייתי משקל 13 בגרביטון ואתמול בחלר הזה של האימון לא יכולי אחד והמשקל שם עלה ל 21 לכן זה מטריד אותי עד שסוף סוף הצלחתי מקבילים עכשיו כבר שבוע שני שאני לא עושה אחד בלי עזרה

לא הבנתי, החלפת את הסדר של התרגילים ואז לא הצלחת?
לא יודע איזו תשובה אתה מחפש, אתה צריך לראות איפה הבעיות בתוכנית אימון שלך.

ועוד שאלב שרציתי לשאול איכות השינה שלי יורדת זה יכול להעיד על זה שאני נכנס למצב של עומס יתר בדיוק חזרתי מדילואוד לפני שבועים אז לא נראה לי הגיוני אבל מתעורר באמתע השנה לפעמים ודברים כאלו בזמן האחרון

יכול להעיד על אימון יתר, לא יודע אם זה המקרה אצלך.
שוב, אני לא מכיר אותך.

השאלות שאתה שואל נובעות מחוסר ידע גדול ולדעתי אתה מבזבז זמן עם כל הגישה הזו של לעשות לבד והדבר שהייתי ממליץ לך לעשות בהקדם זה לגשת למאמן שיעזור לך לבנות התקדמות ולוודא שאתה מצליח להתאושש ולא מגיע לאימון יתר.

• פותח/ת השרשור
אחי אני עובד עם מאמן אני לא עובד לבד פשוט שואל גם כאן חזרתי מדילואוד לפני שבוע ככה שלא נראה לי שזה קשור לעומס יתר תוך שבוע ולגבי התרגילים לא שונה סדר פשוט הוחלפו תרגילים נגיד במקום פרפר בכבלים להאמר

• פותח/ת השרשור
תראה אני אגיד לך את האמת השינה שחי מאז תחילת הקיץ יותר לכיוון שעות מאוחרות אזור שלוש עדיין שמונה שעות אסל האזורים האלה דבר ראשון אני חשוף ליותר רעשים בשעות שבהם אני עדיין ישן כמו ב10 לדוגמא וגם אני לא כל יום מתעורר יש לי הרבה ימים שהם גם רגילים בלי כל קשר מרגיש הרבה יותר עייף אחרי שינה טובה בשעה שלוש מאשר שינה טובה בשעה יוצר מוקדמת

תראה אני אגיד לך את האמת השינה שחי מאז תחילת הקיץ יותר לכיוון שעות מאוחרות אזור שלוש עדיין שמונה שעות אסל האזורים האלה דבר ראשון אני חשוף ליותר רעשים בשעות שבהם אני עדיין ישן כמו ב10 לדוגמא וגם אני לא כל יום מתעורר יש לי הרבה ימים שהם גם רגילים בלי כל קשר מרגיש הרבה יותר עייף אחרי שינה טובה בשעה שלוש מאשר שינה טובה בשעה יוצר מוקדמת

אני אגיד לך מה,
עשית לי כאב ראש עם הכתיבה המבולגנת, תשתדל לשים סימני פיסוק.

בפעם האלף, אני לא מכיר אותך ולא יודע אם השינה שלך מספיקה לך, אני ישן 5-6 שעות בלילה ומסתדר יופי.
אתה שואל שאלות שאם המאמן שלך לא יודע לענות עליהן אף אחד לא ידע לענות.

וב2 מילים כי אתה לא כל כך מצליח להבין איפה הבעיה שלך - תחליף מאמן.

אחי אני עובד עם מאמן אני לא עובד לבד פשוט שואל גם כאן חזרתי מדילואוד לפני שבוע ככה שלא נראה לי שזה קשור לעומס יתר תוך שבוע ולגבי התרגילים לא שונה סדר פשוט הוחלפו תרגילים נגיד במקום פרפר בכבלים להאמר
תדבר עם המאמן שלך או שתחליף מאמן.
תקרא כאן מה אני חושב על התוכנית שלך כרגע מידע - התוכנית המושלמת, כאן ועכשיו!
אשמח להכין לך תוכנית אם צריך.

--- עידכון הודעה, היום ב- 11:07, תאריך ההודעות המקורית: היום ב- 11:06 --- אני רוצה להגיע חזרה אחת לםני אבל לא מצליח לדעת מתי אני אחת לםני

אני רק יכול לספר לך חוויה אישית שלי עם כשל.

מבחינה פיסית - כשל בתרגיל מורכב כמו בנץ׳/דדליפט/אוברהד פרס - בטווח חזרות 1-8 גומר אותי באימון הבא, ובעבר כשלא היה לי מאמן - הייתי משתדל מאוד שלא להגיע לכשל. הכשל פשוט גמר אותי באימון הבא, לא הייתי יכול להתאמן באותם המשקלים בתרגיל מסויים, לאחר שפעם קודמת נכשלתי בו.

אמנם, בטווח חזרות גבוה יותר, הכשל נורא פחות. אם אתה נכשל בחזרה ה31 של הסט. הכל בסדר. בנוסף, יש כשל בתרגילים בהם אין לי בעיה להתאושש. כיום אני ״נכשל״ בכל סט של הרמות לצדדים בכל סט של הרמות לפנים ובכל סט של כתף אחורית. ועדיין מגיע אחרי יומיים לאותו אימון כמו חדש.

בתרגילים המורכבים היחס גירוי/תשישות של כשל הוא ממש לא ידידותי. הכשל לא מגרה את השריר לגדול באופן משמעותי יותר מהחזרות סביב הכשל, אך הכשל מעמיס המון תשישות.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
טוב היום זה היה מורגש.
אני כותב את השלבים תגידו לי האם זה נשמע כמו התחלה של עומס יתר
שבוע שעבר הייתה לי עיפות מסוימת וחשבתי שזה לא רציני השבוע זה התגבר
היום ממש הרגשתי את זה אחרי התרגיל השני כבר הרגשתי תשישות ועייפות הביצועים שלי ירדו והיה לי קשה גם שבוע שעבר הביצועים ירדו אבל היום עוד יותר אני התחלתי להתעורר באמתע הלילה ולהרגיש עייפות גם אחרי שינה טובה והאימונים מרגישים יותר ארוכים ממה שהם
בנוסף מזיע הרבה יותר

שמע, אם תמשיך לכתוב כלכך מבולגן בסוף ימאס לאנשים לשבור את הראש בשביל לעזור לך. אתה רוצה שיעזרו לך, תעשה את הטקסט נוח לקריאה.

• פותח/ת השרשור
אחי אני אף פעם לא כל כך משתמש בסימני פיסוק.
ואני לא רוצה להכניס אותם במקומות לא נכונים, אז פשוט כותב בלי.

טוב היום זה היה מורגש.
אני כותב את השלבים תגידו לי האם זה נשמע כמו התחלה של עומס יתר
שבוע שעבר הייתה לי עיפות מסוימת וחשבתי שזה לא רציני השבוע זה התגבר
היום ממש הרגשתי את זה אחרי התרגיל השני כבר הרגשתי תשישות ועייפות הביצועים שלי ירדו והיה לי קשה גם שבוע שעבר הביצועים ירדו אבל היום עוד יותר אני התחלתי להתעורר באמתע הלילה ולהרגיש עייפות גם אחרי שינה טובה והאימונים מרגישים יותר ארוכים ממה שהם
בנוסף מזיע הרבה יותר
טענת "עומס יתר" שמור מתאמנים וותיקים בלבד המתעסקים במשקלים מאוד כבדים ותוכניות המאפשרות סינגלים או סטים של 3 חזרות.

אני לא חושב שיש לך את הפז"ם לדבר על עומס יתר.

יותר מדויק יהיה לומר שאתה מרגיש שאולי יש לך קורונה, שהחוסר שינה מורגש, שאתה מרגיש סתם חלש, או שאתה חייב תוכנית.

אני לא קונה אימון יתר אצל חובבנים.

טענת "עומס יתר" שמור מתאמנים וותיקים בלבד המתעסקים במשקלים מאוד כבדים ותוכניות המאפשרות סינגלים או סטים של 3 חזרות.

יותר מדויק יהיה לומר שאתה מרגיש שאולי יש לך קורונה, שהחוסר שינה מורגש, שאתה מרגיש סתם חלש, או שאתה חייב תוכנית.

האמת שלרוב אני מסכים איתך לנושא, אבל חייב לומר שאני די בטוח שהיה לי עומס יתר כשעוד הייתי עם סקוואט 40 קילו. הייתי עושה 6 אימונים של שעה וחצי + 3 ריצות בשבוע. אחרי כמה שבועות כאלה (שהאמת לא קידמו אותי לא בכוח ולא בריצות) הייתי מפסיק אימונים באמצע כי ראיתי שחור ואיבדתי את התחושה בראש. מה גם שלא הייתי מצליח לעמוד בעומסים שהיו לי ובמקום להתקדם הייתי רק יורד. אבל באמת שהתאמנתי יותר מ20 שעות בשבוע וזה היה קצת קיצוני, הגוף שלי באמת לא עמד בזה, מנטלית גם ממש לא רציתי להתאמן, המשכתי נטו כי אני פרפקציוניסט. לפותח הנושא, לא ניראלי שהגעת לזה, וכמו שאלחנן אמר, זה לא משהו שמגיעים אליו בדכ אצל מתחילים.
אחי אני אף פעם לא כל כך משתמש בסימני פיסוק.
ואני לא רוצה להכניס אותם במקומות לא נכונים, אז פשוט כותב בלי.
רק ציינתי שאם תמשיך לכתוב ככה לאנשים ימאס לנסות לעזור לך, זה שבירת ראש לקרוא את ההודעות שלך. אתה יכול להתעלם, רק קח בחשבון שלאנשים לא תמיד יהיה כוח לקרוא את ההודעות.
אני לא אומר לך עכשיו לפסק כל מילה, רק לנסות לסדר טיפה את הטקסט, איפה שנגמר משפט לשים נקודה, איפה שיש הפסקה קטנה לשים פסיק, אתה יודע, דברים בסיסיים.

לא הייתי מגדיר אימון יתר על פי משקל, זה יחסי, כן אפשר להגיע לעומס יתר במשקלים שהם נמוכים, זה יותר קשה מאחד שמרים כבד, אבל זה אפשרי.

• פותח/ת השרשור

דבר ראשון אני לא חושב שאתה יכול להגיד את זה, כי אתה לא יודע כמה אני מרים.
דבר שני, כשיש הרבה כשל באימון והנפח גדול יחסית אז הגיוני לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית