הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי בולשיט: המסע לברזל כבד

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אני רוצה להרים דברים כבדים, פשוטו כמשמעו.
החלטתי לקחת את התוכנית Starting Strength של Mark Rippetoe על-מנת להתקדם בכל ההרמות הבסיסיות, ועל הדרך להיות גדול יותר, כבד יותר וכמובן שחזק יותר.

משקל נכון לתחילת התוכנית: 73.9 (יאללה נו ניתן לעצמי 74).
גובה: 175-176
אין לי מושג לגבי היקף הזרוע או שאר הדברים שאנשים אוהבים למדוד.

המטרות שלי בתוכנית לטווח הקרוב:
- סקוואט 100 קילו
- דדליפט 130 קילו
- בנץ' פרס 95 קילו

למה בחרתי את התוכנית:
1. אני מאמין שלא צריך להתעסק בקקה, והתוכנית הזאת בנוייה כדי לשלול התעסקות בקקה: לא יהיו כאן כפיפות מרפקים או פשיטות ברכיים, לא תהיה עבודה על תנוך האוזן המרכזי או שריר הלסת הגדול. יהיו כאן ברזלים על מוט שיעלו וירדו ל5 חזרות במשך 3 סטים. הלוג הזה יהיה כדי להוכיח את הטענה: Less is more.

2. כמו שציינתי בתחילת הלוג, אני רוצה להרים דברים כבדים. אני מאמין שגודל וצורה יבואו כתוצר לוואי מהרמה של דברים כבדים כמה שיותר כל עוד אני אשמור על תזונה מתאימה. (ותהיו בטוחים שאני אשמור)

3. הפלג גוף תחתון שלי עד לא מזמן היה בפיגור נוראי אחרי העליון, אחרי שסיימתי את התוכנית של לייל מקדולנד ל8-9 שבועות חל שיפור משמעותי, אבל אני רוצה להגיע למצב שהסקוואט והדדליפט שלי לא רואים את הבנץ' פרס במספרים, ואני בטוח שזאת התוכנית הכי מתאימה לשם כך.

4. יש סיבה למה כולם אומרים שזאת התוכנית מס' 1 למתחילים. אני הולך לתת לסיבה הזאת הדגמה.

התוכנית:

A:
Squats 3x5
Bench 3x5
Deadlift 1x5

B:
Squats 3x5
Overhead Press 3x5
Pendlay Rows 3x5

AxBxAxx
BxAxBxx

אני אכניס פעם-יים בשבוע 2 סטים של פאוור קלין בשביל ללמוד את הטכניקה, אני מקווה שתוך חודש אני אכניס את הפאוור קלין במקום הפנדליי רואז.

המסע לעבר הסקוואט 100 ק"ג מתחיל.

דווקא כן חשוב למדוד היקפים כדי שתדע במה ואיפה אתה עולה
סחטן על השינוי הדרסטי במחשבה, מAB עם 17 סטים לכל שריר לSS 👏

בהצלחה!

כמה זמן אימון כזה יקח לך? סביב השעה? נראה לי קצת
אתה עובד לפי RM 5 ומגיעה לכשל כול סט וסט?או שעושה RM 5 אבל יכול לתת עוד 2-3 חזרות בכייף?
בכול מקרה בהצלחה

אני לא יודע אם אתה תגיע ל130 דד ליפט כמו שצריך
דד ליפט יש פעם בשבוע בתכנית ואם התכית לא תרוץ לזמן ארוך אתה לא תגיע לזה

כמה זמן אימון כזה יקח לך? סביב השעה? נראה לי קצת
אתה עובד לפי RM 5 ומגיעה לכשל כול סט וסט?או שעושה RM 5 אבל יכול לתת עוד 2-3 חזרות בכייף?
בכול מקרה בהצלחה

העבודה היא לא לפי rm מסוים
הוא פשוט יעשה, או לפחות צריך לעשות, ריסט כולל להכל ויתחיל ממשקלים קלים וכל אימון להעלות

אני מאמין שהוא יגיע די בקלות אפילו , דדליפט גדל כשהסקוואט גדל (אפילו יותר מהסקוואט עצמו ) .

אני מאמין שהוא יגיע די בקלות אפילו , דדליפט גדל כשהסקוואט גדל (אפילו יותר מהסקוואט עצמו ) .

רגע, אתם מדברים על חזרות?
אם לrm1 אז יכול להיות שכן, אבל מתי הוא יבדוק בכלל?
אני מדבר על תרגול ל5 חזרות כמו בספר

• פותח/ת השרשור
יש דדליפט 3 פעמים בשבועיים, זה ABA \ BAB.
אתה מתקדם 5-7 קילו מאימון לאימון בדדליפט, עד הריסט או שפשוט יורד ל2.5 מאימון לאימון.

למה שאני לא אגיע כמו שצריך? אני אמשיך להשקיע ולהתמיד כמו שאני רגיל ואני אקצור את התוצאות.

"אני עושה את זה כי אני יכול, אני יכול כי אני רוצה, אני רוצה כי אמרו שאני לא יוכל"

אופיר (dropdead) עשה את התונכית זמן רב,נראה כאילו התקדם איתה יופי.
אני אישית לא אהבתי את התוכנית כי היא נורא משעממת,אתה תמצא את עצמך מהר מאוד שונא סקוואט ומשעומם.
את הדעה שלי כבר שמעת במסנגר.בכל מקרה שהיה בהצלחה!!

חלאס כבר עם זה. אין דבר כזה pendlay rows. זאת הדרך הסטנדרטית לעשות חתירה. Glenn Pendlay אף פעם לא טען שהוא המציא את זה. הוא רק הזכיר פעם שהשיטה הנכונה זה להניח את המשקל כל חזרה על הרצפה כמו בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
אין מקום לרמאויות בפנדליי רואז, המוט בא מהרמה מתה מהרצפה, כמו דדליפט לסינגלים - חתירה לסינגלים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נראה שצריך להיות ממש גמיש לזה.. או שרק אני לא כ"כ מסוגל להתקפל ככה ל2? 😳

יש דדליפט 3 פעמים בשבועיים, זה ABA \ BAB.
אתה מתקדם 5-7 קילו מאימון לאימון בדדליפט, עד הריסט או שפשוט יורד ל2.5 מאימון לאימון.

למה שאני לא אגיע כמו שצריך? אני אמשיך להשקיע ולהתמיד כמו שאני רגיל ואני אקצור את התוצאות.

"אני עושה את זה כי אני יכול, אני יכול כי אני רוצה, אני רוצה כי אמרו שאני לא יוכל"

קודם כל, אתה מדבר על 1rm? אם כן אז אתה יכול להגיע ל130 בלי יותר מדי בעיה
אם אתה מדבר על 130x5 אני חשוב שיקח לך זמן להגיע לזה, לי בזמנו לקח3 וחצי חודשים לעלות מ90 ל140x5 עם טכניקה טובה

טוב נראה איך זה יתקדם

ולמה אתה חושב שהוא לא יכול למשוך את starting strength ליותר מ 3 חודשים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית