הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי בולשיט: המסע לברזל כבד

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
אם אתה באמת יכול לעשות 15+ חזרות, אז אפשר להתחיל להוסיף משקל.

מתח זה לא תרגיל בסיסי כמו סקוואט. זה assistance exercise, ובדרך כלל לא עובדים עליו לחזרות מאוד נמוכות.

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת יכול לעשות 15+ חזרות, אז אפשר להתחיל להוסיף משקל.

מתח זה לא תרגיל בסיסי כמו סקוואט. זה assistance exercise, ובדרך כלל לא עובדים עליו לחזרות מאוד נמוכות.
אני מגיע ל15 חזרות, תסתכל בלוג של התוכנית הקודמת עשיתי עם משקל 10 חזרות ועם 20 קילו 6 חזרות.

קיצר, 2\3 סטים של נניח 8 חזרות עם משקל?

• פותח/ת השרשור
היום אני מתחיל את האימון הראשון, אני אוריד 10% מהמשקלי עבודה שלי כדי להגיע למצב של התקדמות מאימון לאימון ועומס מצטבר.

המתח לא חייב להיות ASSISTANCE

בפורום של מרק, הוא אומר שהוא ממליץ לעשות מתח בזמן הלימודים ל- POWER CLEAN
זה מה שאני עושה.

• פותח/ת השרשור
האימון הראשון, כמה ציפיתי כבר להכנס מתחת למוט ולהתחיל לעבוד...

החלטתי להשאיר את המשקל בסקוואטים כמו המשקל שעשיתי בפעם האחרונה בתוכנית הקודמת, רק שהפעם זה סט פחות וחזרה פחות בכל סט, אז איכשהו זה אימון "קל" יותר.

סקוואט - 70 ק"ג
בנץ' - 82.5 ק"ג
דדליפט - 80 ק"ג

בכולם בלי יותר מידי בעיה 5 חזרות בכל הסטים.
ביום שלישי אני צריך לבדוק מה מצב הפרס בעמידה שלי, עד היום לא עשיתי את התרגיל אף פעם בלי בנץ' לפניו.
אני מאמין שאני יכול להתחיל מ45 ק"ג כי עשיתי 40 ק"ג ל10 חזרות בתוכנית הקודמת, אחרי בנץ'.

כמה אתה מתכוון להעלות כל אימון

אל תשכח שכל המטרה היא להתקדם כל הזמן כמה שיותר, אל תתחיל עם פרס בעמידה למשל, במשקל שאתה יכול לעשות, זאת תהיה טעות, תתחיל עם משקל שממנו אתה יכל ליצור רצף של אימונים בהם אתה מעלה משקל (לא רבע קילו) כל אימון
אם תתחיל במשקל שעוד לא עשית אתה פשוט תתקע, זה שבתכנית יש ווליום נמוך יותר מתכניות אחרות זה לא אומר שהיא יותר קלה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
משום מה הגב התחתון שלי ממש עובד חזק פתאום בסקוואט, כנראה מהתוצאה של הירידה מתחת למקביל שלא הייתה כל כך טובה פעם. בכל מקרה היה קשה לי להכנס לסט של הדדליפט בלי לסבול קצת כאב בגב התחתון אבל אחרי הסט חימום עם ה60 ק"ג דדליפט הסט עבודה כבר זרם כמו שצריך.

תלוי באימון הקודם.
אימון הבא: סקוואט 75, פרס בעמידה 45\50 לא החלטתי, מתח עם 16ק"ג

• פותח/ת השרשור

אל תשכח שכל המטרה היא להתקדם כל הזמן כמה שיותר, אל תתחיל עם פרס בעמידה למשל, במשקל שאתה יכול לעשות, זאת תהיה טעות, תתחיל עם משקל שממנו אתה יכל ליצור רצף של אימונים בהם אתה מעלה משקל (לא רבע קילו) כל אימון
אם תתחיל במשקל שעוד לא עשית אתה פשוט תתקע, זה שבתכנית יש ווליום נמוך יותר מתכניות אחרות זה לא אומר שהיא יותר קלה.
אתה כל פעם חוזר על זה ואני כל פעם אומר לך שאני לא קופץ גבוה - איך בדיוק הפרס שלי יתקע אם כרגע עשיתי 43 קילו ל10-12 חזרות ? ועכשיו אני עובד ל5? אני בקלות יכול ללחוץ גם 55 או 60 קילו לדעתי, אבל אני מתחיל מ45\50 אני עדיין לא החלטתי.
והורדתי 7.5 קילו לבנץ' פרס(כי אני מאמין שאני יכול ללחוץ 90 ל5 חזרות) וה80 קילו דדליפט היה קל

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה כל פעם חוזר על זה ואני כל פעם אומר לך שאני לא קופץ גבוה - איך בדיוק הפרס שלי יתקע אם כרגע עשיתי 43 קילו ל10-12 חזרות ? ועכשיו אני עובד ל5? אני בקלות יכול ללחוץ גם 55 או 60 קילו לדעתי, אבל אני מתחיל מ45\50 אני עדיין לא החלטתי.
והורדתי 7.5 קילו לבנץ' פרס(כי אני מאמין שאני יכול ללחוץ 90 ל5 חזרות) וה80 קילו דדליפט היה קל

עוד לא הבנת מה אני מתכוון, אתה מדבר איתי מספרים אני מדבר איתך עיקרון
אבל מה אני מבין, סך הכל עשיתי אותה פעמיים, שזה פעמיים יותר ממה שאתה עשית..

לא משנה...

בכל מקרה אני פורש מפה ומשם, העבודה והלימודים גומרים לי את הזמן
בהצלחה לך ולכולם

• פותח/ת השרשור
עוד לא הבנת מה אני מתכוון, אתה מדבר איתי מספרים אני מדבר איתך עיקרון
אבל מה אני מבין, סך הכל עשיתי אותה פעמיים, שזה פעמיים יותר ממה שאתה עשית..

לא משנה...

בכל מקרה אני פורש מפה ומשם, העבודה והלימודים גומרים לי את הזמן
בהצלחה לך ולכולם
אני מבין אבל אתה חוזר על זה מיליון פעם, הבנתי בפעם הראשונה, אף אחד לא אמר שאתה מבין או לא מבין משהו.
תודה ובהצלחה בלימודים\עבודה:victory:

• פותח/ת השרשור
איך משלבים אירובי בתוכנית בלי לפגוע בהתאוששות? יש הצעות?

• פותח/ת השרשור
דיברתי עם כמה אנשים לאחרונה שהמליצו לי להוסיף, כבר את התרגילי עזר, מכיוון שאני לא הרגע נכנסתי לחדר-כושר בפעם הראשונה ואני יחסית חזק בפלג גוף עליון לעומת התחתון.
להוסיף מקבילים ומתח לתוכנית? בטן אני מתכנן לעשות פעם או פעמיים בשבוע, תלוי באיך אני מרגיש.

• פותח/ת השרשור
B:

סקוואט 75 ק"ג 5\5\5 טכניקה טובה מהירות סבירה, וידיאו יעלה ברגע שחבר שלי ישלח לי.
פרס 52.5 ק"ג 5\4\5 הורדתי משקל בסט האחרון ל50, התאפסתי על המשקל עבודה, אימון הבא יתחיל מ50.
עבודה לטכניקה של פאוורקלין הרבה סטים.
מתח + 15 ק"ג 8\8

אחלה אימון: התקדמות סבבה בסקוואט, למדתי טכניקה של הפאוורקלין די מהר.

• פותח/ת השרשור
אני בדילמה: לא יודע אם לצאת לאירובי של 3-5 ק"מ (לא החלטתי) בעצימות נמוכה לאללה.
הגב התחתון תפוס לאללה, הרגליים דווקא בסדר.

אם אני אעשה 5 ק"מ זה יהיה ב40-50 דק'. 3 ק"מ יהיה ב20-25 דק'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית