הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי בולשיט: המסע לברזל כבד

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
סקוואט 75 3x5 - סט אחרון חזרות אחרונות קשות.
בנץ' 85 3x5 קל.
דדליפט 85 1x5 קל.

עבדתי על ההאנג קלין שוב היום, נדמה לי שהבנתי את הקונספט של המשיכה השנייה סוף סוף, הרבה בזכות קריאת הפרק של SS במהדורה השנייה.

לקחתי היום את אח שלי למכון בפעם הראשונה לאמן אותו לעשות דדליפט.
מיותר לציין שעד היום הוא היה עושה במקרה הטוב בנץ' פרס בתור תנועה מורכבת.
אין לו סקוואט ראק במכון (אנחנו במכונים שונים) אז אני החלטתי לקחת פרוייקט וללמד אותו כל מה שכן אפשר.

60 קילו * 5 חזרות, לדעתי טכניקה כמעט מושלמת (רק הנעילה בסוף חסרה לו בחלק מהחזרות, והירידה לא טובה בנתיים)

תוך פחות משעה לימדתי אותו לעשות דדליפט 😃✌️✌️

נ.ב
תירגלתי היום עוד קצת את הקלין, ממש משתפר. אני מקווה שלא יפריע לי בהתאוששות הסטים של הקלין שעשיתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
גרוע ביותר! טכניקה לא טובה בכלל, אם ככה גם אתה עושה דד ליפט אז מצבך רע

התחת שלו גבוה מדי מה שגורם לגב להיות מקביל לרצפה וזה לא טוב בכלל, הורדה מהירה מדי של המוט לרצפה, למה לעזאזל הוא עוצר בין חזרה לחזרה? שיניח את המוט על הרצפה וישר יעלה.

שמע, כאב לי הגב מלראות אותו מבצע את התרגיל... הייתי מציע לך לבקש ממישהו שבאמת יודע שיראה לכם איך לעשות את התרגיל נכון.

תהיה בריא!

התחת שלו גבוה מדי מה שגורם לגב להיות מקביל לרצפה וזה לא טוב בכלל, הורדה מהירה מדי של המוט לרצפה, למה לעזאזל הוא עוצר בין חזרה לחזרה? שיניח את המוט על הרצפה וישר יעלה.

שמע, כאב לי הגב מלראות אותו מבצע את התרגיל... הייתי מציע לך לבקש ממישהו שבאמת יודע שיראה לכם איך לעשות את התרגיל נכון.

תהיה בריא!

אף אחת מהבעיות האלה לא גורמות לכך שהתרגיל יהיה מסוכן במיוחד ולכן אני לא מבין למה כאב לך הגב מלראות אותו. זה בחור לא מנוסה שעושה דדליפט בפעם הראשונה בחייו עם משקל שהוא בהחלט מסתדר איתו. אני לא חושב שלראות מישהו "שבאמת יודע" מבצע את התרגיל יעזור לו יותר מדי. הוא צריך להתאמן, לא להסתכל.
הלוואי עלי שמישהו היה מצלם אותי מהסט הראשון, מעלה לפורום ועוזר לי להשתפר. רובנו מגששים באפלה ובמקרה הטוב מגיעים לטכניקה סבירה אחרי הרבה זמן.

זה כואב לי בגב -

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תהיה בריא!

הגב לא עקום .
עצירה בין חזרה לחזרה זה דבר טוב ולא רע .
ובקשר להורדה מהירה של המוט , אני זורק את המוט ואין לי בעיה עם זה .
התנועה עצמה לא מבוצעת בצורה מושלמת אבל יש הבדל גדול מאוד בין זה ולבין מה שאתה כתבת .

תהיה בריא!

יש לי הרגשה שאתה לא כל כך יודע איך עושים דדליפט.

הגב לא עקום .
עצירה בין חזרה לחזרה זה דבר טוב ולא רע .
ובקשר להורדה מהירה של המוט , אני זורק את המוט ואין לי בעיה עם זה .
התנועה עצמה לא מבוצעת בצורה מושלמת אבל יש הבדל גדול מאוד בין זה ולבין מה שאתה כתבת .

התחת שלו גבוה מדי, זה הורס לו את כל הטכניקה!
זה שאתה זורק את המוט זה לא אומר שאתה צודק כאן.מורידים את המוט לאט כמו שמרימים אותו.

קולדפייר, אותי לימד לעשות דד ליפט בחור אחד בשם ולרה הבן אדם בן 40+ מתאמן שנים, פאוורליפטר(ניצח במודיעין פעם אחרונה בלחיצת חזה)הוא כל החייים שלו לא עשה שום דבר חוץ מדד ליפט, בנץ' וסקוואט כך שאם תרצה ללמוד לעשות דד ליפט, תבוא לבת ים לחדר כושר שאני מתאמן ומאמן בו ואני אלמד אותך איך עושים נכון דד ליפט:)

זה שאתה זורק את המוט זה לא אומר שאתה צודק כאן.מורידים את המוט לאט כמו שמרימים אותו.

אין שום סיבה להוריד את המוט לאט , הדדליפט נגמר ברגע שביצעת את הסגירה , אתה יכול להוריד לאט או מהר או לזרוק את המוט זה לא משנה .

קולדפייר, אותי לימד לעשות דד ליפט בחור אחד בשם ולרה הבן אדם בן 40+ מתאמן שנים, פאוורליפטר(ניצח במודיעין פעם אחרונה בלחיצת חזה)הוא כל החייים שלו לא עשה שום דבר חוץ מדד ליפט, בנץ' וסקוואט כך שאם תרצה ללמוד לעשות דד ליפט, תבוא לבת ים לחדר כושר שאני מתאמן ומאמן בו ואני אלמד אותך איך עושים נכון דד ליפט:)

לא טענתי שהדדליפט שלו מושלם. הבעיה היחידה שלו זה באמת שהתחת שלו גבוה מדי, אבל זה לא הופך את זה למסוכן. איך לדעתך נראה SLDL?

זה יפה שפאוורליפטר לימד אותך, אבל תראה לי כמה פאוורליפטרים מורידים את המוט לאט.

אל תהפכו את זה לויכוח על איך עושים דדליפט.
שכל אחד יעשה דדליפט כמו שהוא יודע או חושב שהוא יודע ונפגש בסיבוב.

נ.ב
לקרוא את הפרק על הדדליפט בSS יעזור. (ראוי לציין שגם ריפ אומר שברגע שהמוט למעלה והתנועה ננעלה אין שום חשיבות למהירות שבה המוט יורד)

נ.ב2
לעצור בין חזרות זה MUST, דדליפט שלא מתחיל ממוט "מת" על הרצפה זה לא דדליפט אלא רמאות שמשתמשת בבאונס מהרצפה.
לעצור גם נותן אפשרות לסדר את הסט-אפ שעלול להדפק בין חזרות, ובכלל לעבוד על הכניסה להרמה.
אני עושה דדליפט ולוקח כמה שניות בודדות בין חזרה לחזרה כדי להכנס להרמה בכל פעם מחדש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אימון הערב:
סקוואט 80 3x5 - הלך בסדר, אבל אני רוצה לעבוד עם המשקל הזה שוב, אני רוצה שכל החזרות ילכו כמו שאני דורש מעצמי ושהברכיים לא יגלשו קדימה. סיימתי לפחד מהמשקל הזה אחרי פעמיים שהוא עצר אותי, היום זה נגמר ועכשיו זמן לעבוד.

פרס - 52.5 3x5 - שיא אישי, הקודם היה 52.5 ל5 חזרות וסט שני 4. חזרה אחרונה בסט השלישי מלחמה.

מתח +16 3x7,6,6 - שיא אישי לחזרות.

האנג קלין 40 קילו 5x3 - אני חושב שסוף סוף הבנתי את הקונספט של המשיכה, אימון הבא אני גם אצלם כמו שצריך.

אחי משקלים יפים מאוד:O

כמה זמן אתה מתאמן בכללי עם תזונה טובה?
תודה.
בערך 7 חודשים.
חבל שהתחלתי להבין מה עושים עם האימונים רק בערך בספטמבר. כל כך הרבה זמן מבוזבז בלי סקוואטים ודדליפט :🙁

בנוגע לדדליפט של האח.
הנקודת מוצא של הבחור לא רעה בכלל, תחת אולי מעט גבוה מידי וזהו.
יש 3 עקרונות לנקודת משיכה נכנוה לכל בן אדם:
1)מוט נוגע בשוקיים
2)גב ישר ונעול
3)כתפיים מעבר למוט
הוא עומד בכל הנקודות הללו.
הירידה שלו קצת מסורבלת, אבל זה יסתדר תוך כדי תירגול, הוא רק צריך לחשוב על זה פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית