הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לבנות פיק

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
בגדול יש לי אפס ידע בזה, ואני רוצה לתכנן לעצמי פיק לבלוק הקרוב. אני כרגע מתכנן לשלב את זה עם קצת תרגילי עזר בחלק מהבלוק, ובחלק השני להוריד את התרגילי עזר ולעשות רק את התרגילי מטרה (אני מניח שככה צריך לעשות, אני לא יודע איך זה עובד כמו שאמרתי).
הבלוק הנוכחי שלי נראה ככה:

ראשון
פרס 3×3
בנץ (טאצ' אנד גו) 5×5

שני
דדליפט 3×3
פאוז סקוואט 5×5
פרונט סקוואט 2×6

רביעי
בנץ (טאצ' אנד גו) 3×3
פרס 5×5
פין פרס 3×5

חמישי
סקוואט 3×3
פאוז דדליפט 5×5
פאוורקלין 3×3

ההתקדמות משתנה בין שבוע לשבוע, היא התחילה מהר והורדתי אותה עם הזמן (זה היה מתוכנן), אבל בגדול היא 5 קילו לסקוואט, בנץ ודדליפט ו2.5 לפרס. תרגילי עזר 2.5-5.

אני עכשיו באמצע השבוע האחרון המתוכנן של הבלוק ככה שאין לי עדיין PRים בבלוק בכל התרגילים אז אין לי את התוצאות של הבלוק לכתוב פה. אני אומר מתוכנן כי לדעתי אני יכול למשוך עוד שבוע איתו ואני עושה את זה.

ציינתי את הבלוק שאני עושה עכשיו כי אני מניח שזה משהו שכדאי לדעת בשביל לתכנן את הפיק, וכמו שאמרתי אני מתכנן לעשות גם תרגילי עזר בחלק הראשון של הפיק ככה שכנראה אשתמש באותם תרגילים ובתבנית דומה.

התכנון שלי לפיק:

ראשון
פרס 1×1
פרס 3×6
בנץ 5×5

שני
דדליפט 1×1
דדליפט 3×6
פאוז סקוואט 5×5
פרונט סקוואט 2×6

רביעי
בנץ 1×1
בנץ 3×6
פרס 5×5

חמישי
סקוואט 1×1
סקוואט 3×6
פאוז דדליפט 5×5

בלוק של 4 שבועות, כל התרגילים חוץ מה1×1 יתחילו בRPE7+-, ה1×1 יתחיל נמוך יותר (כמה?) בשביל שיסתיים גם בRPE נמוך יותר. ההתקדמות כנראה תהיה לפי 3% מ1RM משוער כמו שאלחנן אוהב (האחוזים עובדים ככה גם בפאוזים ופינים?), או פשוט 5 קילו כל שבוע.

אחר כך איזה שבוע/שבועיים של:

ראשון/שני
פרס 1×1
סקוואט 1×1 (משנה הסדר?)

רביעי/חמישי
בנץ 1×1
דדליפט 1×1 (שוב, משנה הסדר? פה זה ממש כמו פאוורליפטינג)

אחר כך דילואוד שבוע, ואז סינגלים מקסימליים (איך הייתם מפצלים את זה במשך השבוע?).

אשמח לדעתכם על התכנון הזה, כי באמת שאין לי מושג מה הרמה שלו.

אשמח גם שתפנו אותי למידע על איך לבנות פיק, עדיף משהו שמוגש בצורה קלילה אבל לא חייב מן הסתם. אם יש לכם טיפים/ הסברים/ חוות דעת על הרעיון שהצגתי אשמח לשמוע גם כן.

תודה רבה רבה, מצטער אם יצא קצת מבולגן, ושוב תודה למי שעונה.

• פותח/ת השרשור
אם זה פוגע בו אז הוא בבעיה הרבה יותר גדולה מלעשות פיק
😆
בכל מקרה לעשות פיק זה בזבוז זמן לכל אחד שלא הולך לתחרות אני מתאמן קצת יותר זמן ממנו עם משקלים קצת יותר גבוהים ועשיתי "פיק" (של שבועיים) פעם אחת בחיי כדי להגיע ל100 קילו פרס
זה זמן שאתה לא משתפר אתה לא בונה כוח ולכן זה זמן מבוזבז
אני לא רואה הבדל בין ללכת להתחרות בתחרות רשמית לבין לעשות מקסימום לעצמך. בא לי להפגין לעצמי את היכולות שלי, למה זה משנה אם זה לא בתחרות?
לגביי הטווח הארוך אני מסכים, בגלל זה הדגשתי שזה לא מעניין אותי בפיק הזה.
אם אתה מדבר על מה שאמרו קודם על זה שאחרי בלוק רגיל כנראה אהיה חזק יותר גם בסינגל לטווח הקצר זה משהו אחר, אבל זה לא מה שאני מבין ממך. אני מבין ממך שאתה מדבר על הטווח הארוך.

😆

אני לא רואה הבדל בין ללכת להתחרות בתחרות רשמית לבין לעשות מקסימום לעצמך. בא לי להפגין לעצמי את היכולות שלי, למה זה משנה אם זה לא בתחרות?
לגביי הטווח הארוך אני מסכים, בגלל זה הדגשתי שזה לא מעניין אותי בפיק הזה.
אם אתה מדבר על מה שאמרו קודם על זה שאחרי בלוק רגיל כנראה אהיה חזק יותר גם בסינגל לטווח הקצר זה משהו אחר, אבל זה לא מה שאני מבין ממך. אני מבין ממך שאתה מדבר על הטווח הארוך.
אחרי כל דבר שתעשה תיהיה חזק יותר בסינגל גם לטווח האורך וגם לקצר כי אתה תתחזק לעומת כשתבנה פיק

תפגין לעצמך את היכולות שלך בחמישיות שלשות או מה שאתה עושה מה הבעיה?

• פותח/ת השרשור
אחרי כל דבר שתעשה תיהיה חזק יותר בסינגל גם לטווח האורך וגם לקצר כי אתה תתחזק לעומת כשתבנה פיק
אם זה היה נכון אף אחד לא היה עושה פיק. יכול להיות שברמה שלי אתה צודק, אבל בכללי אם טחנת חמישיות עם משקל קל יחסית לסינגל בודד כנראה שלא תנצל את כל הכוח שלך כמו שהיית יכול אחרי פיק.
תפגין לעצמך את היכולות שלך בחמישיות שלשות או מה שאתה עושה מה הבעיה?
כי אני רוצה להרים מקסימום משקל, בחמישיות ושלשות אני לא יכול לעשות את זה

אם זה היה נכון אף אחד לא היה עושה פיק. יכול להיות שברמה שלי אתה צודק, אבל בכללי אם טחנת חמישיות עם משקל קל יחסית לסינגל בודד כנראה שלא תנצל את כל הכוח שלך כמו שהיית יכול אחרי פיק.
עושים את זה בשביל התחרות אתה לא מתחזק מלעשות PR
RM1 זה להראות כוח לא לבנות כוח
כי אני רוצה להרים מקסימום משקל, בחמישיות ושלשות אני לא יכול לעשות את זה
למה?

• פותח/ת השרשור
עושים את זה בשביל התחרות אתה לא מתחזק מלעשות PR
RM1 זה להראות כוח לא לבנות כוח
נו ואני מנסה להראות לעצמי כוח, כמו שאמרתי כבר כמה פעמים אין לי מטרה להתחזק מזה
כי אם אתה מרים X משקל בחמישייה, אז בצורה חד משמעית אתה יכול להרים יותר בסינגל

• פותח/ת השרשור
נכון אבל מה זה עוזר לך שתרים במקום 100 ל5 120 סבבה עשית את זה ו?
ואני רוצה לגעת במשקלים כמה שיותר גבוהים לפני שאני נאלץ לקחת הפסקה מאימוני sbd(+ohp) בגלל שלא תהיה לי גישה לחדר כושר

ואני רוצה לגעת במשקלים כמה שיותר גבוהים לפני שאני נאלץ לקחת הפסקה מאימוני sbd(+ohp) בגלל שלא תהיה לי גישה לחדר כושר
לאן אתב טס?

תהנה אבל לדעתי זה בזבוז זמן אני לא רואה טעם לעשות פיק אם זה לא איזה משהו מטורף ברמה של 300 דדליפט או תחרות

• פותח/ת השרשור
לאן אתב טס?
לעזה
תהנה אבל לדעתי זה בזבוז זמן אני לא רואה טעם לעשות פיק אם זה לא איזה משהו מטורף ברמה של 300 דדליפט או תחרות
בוא נגיד לדוגמא 140 ל1 יותר מעניין אותי מ135 ל3. מה שמעניין אותי זה נטו משקל ולא נפח, בגלל זה גם ארים מקסימום משקל ולא מקסימום משקל לנפח מסוים. אני מתייחס לזה כמו תחרות, חוץ מזה שאני פורס את זה על כמה ימים, שאני אתן לעצמי יותר מ3 נסיונות אם יהיה לי צורך, והבנץ יהיה טאצ' אנד גו.

לעזה

בוא נגיד לדוגמא 140 ל1 יותר מעניין אותי מ135 ל3. מה שמעניין אותי זה נטו משקל ולא נפח, בגלל זה גם ארים מקסימום משקל ולא מקסימום משקל לנפח מסוים. אני מתייחס לזה כמו תחרות, חוץ מזה שאני פורס את זה על כמה ימים, שאני אתן לעצמי יותר מ3 נסיונות אם יהיה לי צורך, והבנץ יהיה טאצ' אנד גו.
אני לא בראש שלך בכלל לדעתי שוב בזבוז זמן
אבל אם אתה מתעקש ני מניח שאתה עובד עכשיו בחמישיות
אז הייתי יורד לזוגות כל אימון מעלה משקל עושה כמה סטים אפשר אפילו 3 אימונים בשבוע ושאתה נתקע עושה RM1 ככה זה יהיה די זריז שבועיים שלוש וסיימת (אבל אני סתם זורק משהו שאני עשיתי לא יודע אם זה טוב או לא)

• פותח/ת השרשור
אני לא בראש שלך בכלל לדעתי שוב בזבוז זמן
אבל אם אתה מתעקש ני מניח שאתה עובד עכשיו בחמישיות
אז הייתי יורד לזוגות כל אימון מעלה משקל עושה כמה סטים אפשר אפילו 3 אימונים בשבוע ושאתה נתקע עושה RM1 ככה זה יהיה די זריז שבועיים שלוש וסיימת (אבל אני סתם זורק משהו שאני עשיתי לא יודע אם זה טוב או לא)
אני עכשיו עושה שלוש שלישיות. הרעיון שבינתיים אני הולך עליו (אלא אם ישכנעו אותי אחרת) זה לעשות 4 שבועות סינגל ואז שתי שלישיות עם שאר התרגילים כרגיל, ואז שבוע רק סינגלים וזוגות, ואז שבוע 1RMים

אני עכשיו עושה שלוש שלישיות. הרעיון שבינתיים אני הולך עליו (אלא אם ישכנעו אותי אחרת) זה לעשות 4 שבועות סינגל ואז שתי שלישיות עם שאר התרגילים כרגיל, ואז שבוע רק סינגלים וזוגות, ואז שבוע 1RMים
לא הבנתי אתה עכשיו עומד לבזבז על זה חודשיים? על פיק שטותי? אתה עושה טעות

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אתה עכשיו עומד לבזבז על זה חודשיים? על פיק שטותי? אתה עושה טעות
ה4 שבועות הראשונים זה בלוק רגיל, פשוט עם סינגלים. השבוע ה5 הוא פיק של שבוע בודד. השבוע ה6 זה שבוע 1RMים.
מה היית עושה במקום בחודש וחצי?

ה4 שבועות הראשונים זה בלוק רגיל, פשוט עם סינגלים. השבוע ה5 הוא פיק של שבוע בודד. השבוע ה6 זה שבוע 1RMים.
מה היית עושה במקום בחודש וחצי?
לא הייתי מבזבז חודש וחצי על פיק
הייתי עושה זוגות/שלשות עד שאני נתקע ואז בודק RM1

• פותח/ת השרשור
חודש וחצי על פיק
שים לב שהפיק הוא רק שבוע. החודש לפניו זה בלוק עם סינגלים, זה לא משהו מיוחד, והחודש אחריו זה שבוע 1RM, שהוא יתקיים בכל מקרה כי הוא המטרה.
לא הייתי מבזבז חודש וחצי על פיק
הייתי עושה זוגות/שלשות עד שאני נתקע ואז בודק RM1
אז מה שאתה אומר זה לעשות בלוק של 4 שבועות, אם יהיה אפשר עוד אז עוד, ואחריו לעשות ישר שבוע 1RM בלי שבוע אחד של פיק?

שים לב שהפיק הוא רק שבוע. החודש לפניו זה בלוק עם סינגלים, זה לא משהו מיוחד, והחודש אחריו זה שבוע 1RM, שהוא יתקיים בכל מקרה כי הוא המטרה.

אז מה שאתה אומר זה לעשות בלוק של 4 שבועות, אם יהיה אפשר עוד אז עוד, ואחריו לעשות ישר שבוע 1RM בלי שבוע אחד של פיק?
בספק שזה יקח 4 שבועות
אין לי שמץ כמה אתה עושה עכשיו אבל נגיד 100 קילו בנצ ל3*3 אתה כבר מאוד קרוב לRM1 אז בספק שתעלה יותר מ7.5 קילו אם תעשה בנצ 3 פעמים בשבוע כמה זוגות נתקעת תנוח כמה ימים ולך תעשה RM1

נגיד שהגעת ל100 קילו 5 זוגות אז כמה אתה חושב כבר יש לך נגיד 110 נתת במקום 105 מי ישמע ההבדל אבל חסכת חודש של "פיק"

• פותח/ת השרשור
בספק שזה יקח 4 שבועות
אין לי שמץ כמה אתה עושה עכשיו אבל נגיד 100 קילו בנצ ל3*3 אתה כבר מאוד קרוב לRM1 אז בספק שתעלה יותר מ7.5 קילו אם תעשה בנצ 3 פעמים בשבוע כמה זוגות נתקעת תנוח כמה ימים ולך תעשה RM1

נגיד שהגעת ל100 קילו 5 זוגות אז כמה אתה חושב כבר יש לך נגיד 110 נתת במקום 105 מי ישמע ההבדל אבל חסכת חודש של "פיק"
לא בטוח שהבנתי בדיוק מה אתה מציע, קצת מבולגן.
במקום לעשות את מה שאמרתי אתה אומר 3 פעמים בשבוע סקוואט+בנץ+פרס+דדליפט 5 זוגות עד תקיעה ואז יום בדיקות? זה נראה לי טעות לוותר על האפשרות לעשות בדיקה בימים נפרדים אם אני לא מוגבל בקטע הזה, אני פשוט אהיה הרבה יותר מותש אחרי כל תרגיל.

לא בטוח שהבנתי בדיוק מה אתה מציע, קצת מבולגן.
במקום לעשות את מה שאמרתי אתה אומר 3 פעמים בשבוע סקוואט+בנץ+פרס+דדליפט 5 זוגות עד תקיעה ואז יום בדיקות? זה נראה לי טעות לוותר על האפשרות לעשות בדיקה בימים נפרדים אם אני לא מוגבל בקטע הזה, אני פשוט אהיה הרבה יותר מותש אחרי כל תרגיל.
פרס ובנצ' בלתי אפשרי לשלב השאר תלוי בך

מה שאני הייתי מציע לעשות את זה כמה שיותר מהר גם אם זה יוריד לך 5קג מהשיא כי חבל על הזמן

• פותח/ת השרשור
פרס ובנצ' בלתי אפשרי לשלב השאר תלוי בך

מה שאני הייתי מציע לעשות את זה כמה שיותר מהר גם אם זה יוריד לך 5קג מהשיא כי חבל על הזמן
שווה לי להשקיע עוד שבוע שבועיים בשביל 5 קילו לתרגיל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית