עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מדובר בקרע חלקי ! קראתי שקרע מלא לא מתאחה...האם חלקי מתאחה ?קרע לא מתאחה עצמאית.
פונים לניתוח רק אם יש הפרעה בתפקוד היומיומי.
תודה ! אם עושים ניתוח..ניתן לחזור יום אחד להתאמן ?קרע לא מתאחה.
תציץ קצת ברשת איך נראה קרע בגיד, יעזור לך להבין למה קרע לא יכול להתאחות.
האם לדעתך טיפול ב prp + תאי גזע (יש הזרקות שכוללות את שניהם) בשילוב עם מנוחה יכולה לגרום לריפוי גיד בעל קרע חלקי קטן (2ממ) ? או שהזריקות מיועדות יותר לטיפול בדלקות ולא בקרעים ?בהדרגה.
אין ראיות חד משמעיות לגבי אפקטיביות הטיפול ב- PRP
אני מציע שתחזור לרופא המטפל. אתה נמנע מטיפול ובנתיים קורא על טיפולים אלטרנטיבים שאתה לא אמור בכלל לשקול.
Platelet‐rich therapies for musculoskeletal soft tissue injuries
Overall, and for the individual clinical conditions, there is currently insufficient evidence to support the use of PRT for treating musculoskeletal soft tissue injuries
Review of the Evidence Behind Platelet-Rich Plasma Therapy - Rheumatology Advisor
Overall, a clear evidence for the benefit PRP therapy and recommendations for it use must await more robust evidence from clinical trials
קודם כל תודה רבה !!! על התשובה המהירה בשבת בבוקר לא מובן מאליו. מה אתה ממליץ אם אפשר לשאול ? יש לי תור ב 3 בינואר לאורטופד מומחה כף יד ליעוץ (אורטופד ספורט אחר שלח אותי אליו). לפי מה שאני מבין ממך ומתשובותיך בעבר אין מנוס מניתוח אם ארצה להימנע מכאבים ו/או ארצה לחזור להתאמן אי פעם פלג גוף עליון.אין ראיות חד משמעיות לגבי אפקטיביות הטיפול ב- PRP
אני מציע שתחזור לרופא המטפל. אתה נמנע מטיפול ובנתיים קורא על טיפולים אלטרנטיבים שאתה לא אמור בכלל לשקול.
Platelet‐rich therapies for musculoskeletal soft tissue injuries
Overall, and for the individual clinical conditions, there is currently insufficient evidence to support the use of PRT for treating musculoskeletal soft tissue injuries
Review of the Evidence Behind Platelet-Rich Plasma Therapy - Rheumatology Advisor
Overall, a clear evidence for the benefit PRP therapy and recommendations for it use must await more robust evidence from clinical trials
הייתי אצל אורטופד מומחה- כמו שציינתי אמר שקרע חלקי קטן בגיד 2 מילימטר יכול להתאחות להבדיל מקרע מלא. המליץ פרוטוקול של prp 3 זריקות. כל שבועיים זריקה...העלות זניחה כי מקבלים 80% מהביטוח החזר....אתמול קבלתי זריקה ראשונה וכבר מרגיש יותר טוב ! ראיתי את הסרטון שתייגת בפוסט אחר שלארי וילס קבל גם כן את הטיפול....עוד חודשיים אחרי הטיפולים אעשה שוב mri ושם נראה עם הקרע החלים - כי בסופו של יום יכול להיות שהכאב יעבור..אבל הקרע יישארPT = Physical Therapy
כלומר פיזיוטרפיה.
חכה לרופא המטפל ולהמלצות שלו לטיפול.
בנתיים אתה יכול להתאמן בפעילות אירובית, זה בהרבה מקרים חשוב יותר מכל פעילות אחרת.
לא כל רופא עושה prf הרופא שלי לא עושה...אתה ממליץ לבדוק איזה רופא עושה prf ולעשות אצלו ? יש כזה הבדל מהותי בין השיטות ?PRF הוא טיפול מצויין במקרים כאלה, ויכול להביא להחלמה מלאה, ובלי קשר מומלץ השילוב של פיזיותרפיה.
PRP בכללי הוא פחות מומלץ למרות שכן יביא לתוצאות, אבל זו טכניקה ישנה יותר
ההבדל בין PRF ל-PRP הוא כמעט אך ורק בציוד שאתה משתמש או אפילו הבדל רק באיך אתה משתמש בציוד שיש לך כבר.לא כל רופא עושה prf הרופא שלי לא עושה...אתה ממליץ לבדוק איזה רופא עושה prf ולעשות אצלו ? יש כזה הבדל מהותי בין השיטות ?
תותחההבדל בין PRF ל-PRP הוא כמעט אך ורק בציוד שאתה משתמש או אפילו הבדל רק באיך אתה משתמש בציוד שיש לך כבר.
לעשות PRP במקום PRF נשמע לי פשוט דבקות בישן ומוכר במקום לעבוד עם דברים חדשים, אבל אני לא מכיר אותו אז אני לא יודע מה הסיבה שלו.
PRF פשוט נותן לך יותר ממה שכבר ככה אתה מקבל מ-PRP, בעצם אתה רוצה לזקק טסיות, פקטורי קרישה ותאי גזע מהדם, ו-PRF עושה את זה טוב יותר