הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת נתרן ואשלגן באימון סיבולת

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
אני טריאתלט, בן 15 והיום באימון האופניים ניסיתי את הג'ל GU במהלך האימון.
להפתעתי, הטעם שלו היה זהה כמעט לגמריי לטעם של דבש, וכשבדקתי בבית הרכיבים התזונתיים שלו היו מאוד דומים לדבש, למעט נתרן ואשלן.
בעוד שבדבש יש רק 4 מ"ג נתרן ל100 גרם, לGU יש 156 מ"ג ל100 גרם.
באשלגן לדבש יש 51 מ"ג ל100 גרם לאשלגן, לGU יש 125 מ"ג.
האם ההבדלים האלה גדולים כל כך ששווה לקנות את חטיף הGU, שעולה 8 שקלים ל32 גרם, או שניתן להכין חטיף ביתי מדבש ולחסוך סכום כסף רב?
ושאלה נוספת, אם ההבדל כן חיוני, יש לכם רעיון איך ניתן להכין ג''ל על בסיס דבש שכן יכיל נתרן ואשלגן?

אני מדגיש, האימונים שלי הם אימוני סיבולת, של שעה וחצי עד שעתיים וחצי.
רוב הפורום כאן עושק בפיתוח גוף, אבל גם בטח כמה מכם מבינים בתזונה ואולי יוכלו לענות לי על זה.
בבקשה, אם אתם לא בטוחים במה שאתם אומרים, אז תגידו שאתם לא בטוחים.

נתרן ואשלגן הם המלחים המצויים בגוף. בזמן פעילות אירובית עצימה וארוכה הגוף נוטה לאבד נוזלים בצורה מוגברת שכתוצאה מכך אתה מאבד אשלגן ונתרן וזו הסיבה שבתוסף כמו ג'ל אנרגיה נמצאים המלחים הללו בכמות גבוה וזה כדי להחזיר לגוף את המלחים אותם הוא מאבד במהלך הפעילות.

נתרן ואשלגן הם המלחים המצויים בגוף. בזמן פעילות אירובית עצימה וארוכה הגוף נוטה לאבד נוזלים בצורה מוגברת שכתוצאה מכך אתה מאבד אשלגן ונתרן וזו הסיבה שבתוסף כמו ג'ל אנרגיה נמצאים המלחים הללו בכמות גבוה וזה כדי להחזיר לגוף את המלחים אותם הוא מאבד במהלך הפעילות.

ממש לפי הספר. 😃

אתה יכול לקחת את הדבש ולהוסיף לו קצת מלח כדי להגיע ליחסים דומים של נתרן ואשלגן שיש ב-GU, ואז לא נראה לי כ"כ משמעותי ההבדלים בכמות. אבל זה לא משהו מבוסס וזה אמור להיות יותר מה שעובד לך, כך שניסוי וטעייה זו הדרך במקרה הזה.

באופי הפעילות שלך חשובים כמה דברים והם משתנים במינון מאדם לאדם ובתנאים של הפעילות (נגיד יום קיץ חם)

1. ירידה של גליקוגן
2. איבוד נוזלים
3. איבוד מלחים (נתן, אשלגן, מגנזיום, סידן)

הביצועים שלך ירדו לאחר כ 45 דקות בגלל הנ"ל

אם אתה אוכל טוב לפני האימון (ביום לפני ובאותו היום) ממלא מאגרי גליקוגן + מתחיל לשתות הרבה מים כמה שעות טובות לפני (וגם מקפיד על מספיק נוזלים החל מיום קודם) הנקודת התחלה שלך תהיה טובה

עם האימון נדרש להוסיף מים + מלחים + פחמימות
תנסה ותראה מה הכי טוב לך
משקאות איזוטוניים כמו גטורייד יהיו טובים לך
יש גם כדורי מלחים
את הג'לים אני פחות אוהב

אחרי האימון אתה צריך לדאוג להתאוששות שהיא לא פחות חשובה, תדאג לאכול טוב מהכל (חלבון/שומן/פחמימה) לאחר האימון (לא חייב מיד אחרי)

נערך לאחרונה:
קודם כל, עדיף משקאות איזוטוניים ולא חטיף. יותר מהיר ופחות מעיק על המערכת עיכול.
שנית, משקאות איזוטוניים הם בזבוז כסף בדיוק כמו גיינר. (במחירים של הארץ לפחות)
אני ממליץ לך או לקנות אבקת גטורייד מחול ואז זה יוצא מחיר סביר או שתכין משקה איזוטוני בעצמך(יש אפשרות לקנות דוגמית גטורייד ב80 סנט בויטה קוסט).
זה לא כזה קשה. העניין הוא שאם תשים מלח בישול- יהיה יחס גרוע בין נתרן ואשלגן. ולכן צריך לקנות מלח מיוחד שנקרא lite salt (תריץ חיפוש) שבו חצי כמות הנתרן הוחלפה באשלגן ואז יש יחס מעולה.

בקיצור, לדעתי תקנה את המלח, תקנה תרכיז מיץ שאתה אוהב, תוסיף פחמימה לפי הצורך ויש לך אחלה משקה איזוטוני.

קודם כל, עדיף משקאות איזוטוניים ולא חטיף. יותר מהיר ופחות מעיק על המערכת עיכול.
שנית, משקאות איזוטוניים הם בזבוז כסף בדיוק כמו גיינר. (במחירים של הארץ לפחות)
אני ממליץ לך או לקנות אבקת גטורייד מחול ואז זה יוצא מחיר סביר או שתכין משקה איזוטוני בעצמך(יש אפשרות לקנות דוגמית גטורייד ב80 סנט בויטה קוסט).
זה לא כזה קשה. העניין הוא שאם תשים מלח בישול- יהיה יחס גרוע בין נתרן ואשלגן. ולכן צריך לקנות מלח מיוחד שנקרא lite salt (תריץ חיפוש) שבו חצי כמות הנתרן הוחלפה באשלגן ואז יש יחס מעולה.

בקיצור, לדעתי תקנה את המלח, תקנה תרכיז מיץ שאתה אוהב, תוסיף פחמימה לפי הצורך ויש לך אחלה משקה איזוטוני.

לא יותר פשוט לקנות גטורייד מויטה קוסט ?

הייתי עושה פעם עם תרכיז מיץ לפי הטעם, 3/4 כפית מהמלח שאמרתי לך, 4 כפיות סוכר ענבים או סוכר. כל זה לכמות של ליטר.
אני מאוד ממליץ גטורייד. תקנה דוגמית מויטה קוסט.

משלוח DHL לדוגמית עולה 13 דולר, מי פראייר!

---------- התגובה התווספה ב 00:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:10 ----------

הייתי עושה פעם עם תרכיז מיץ לפי הטעם, 3/4 כפית מהמלח שאמרתי לך, 4 כפיות סוכר ענבים או סוכר. כל זה לכמות של ליטר.
אני מאוד ממליץ גטורייד. תקנה דוגמית מויטה קוסט.

זה,זה כמו גוטרייד?

---------- התגובה התווספה ב 00:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:13 ----------

ואפשר לקחת את הגטרייד לקראת סוף אימון שאתה כבר הולך למות או שזה רק למי שעושה אירובי וכאלה?

משלוח DHL לדוגמית עולה 13 דולר, מי פראייר!

---------- התגובה התווספה ב 00:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:10 ----------

זה,זה כמו גוטרייד?

---------- התגובה התווספה ב 00:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:13 ----------

ואפשר לקחת את הגטרייד לקראת סוף אימון שאתה כבר הולך למות או שזה רק למי שעושה אירובי וכאלה?
עולה 4.9

כן

ואתה לא צריך גטורייד אם אתה לא עושה אימון סיבולת שנמשך פחות משעתיים.

בתחרויות טריאתלון, שהן לוקחות לי משהו כמו שעה ורבע יש צורך לאכול/לשות משהו באמצע?

גבולי
יעזור מעט
סה"כ זה העלות היא בערך 5 ש"ח להכין ליטר-ליטר וחצי ככה שאם אתה רוצה להשקיע בתחום כדאי
תנסה באימונים ותראה אם זה משפר לך את הביצועים

בטריאתלון הייתי שותה.
אני הייתי שותה כשהייתי מתאמן BJJ. כל אימון של שעתיים- שעתיים וחצי.
זה גם לא יושב בבטן ועושה לך להקיא.

EMZ.
יש באתר של גטריד כמה סוגים של אבקות,מה ההבדל בין מה שיש בויטה לבין מה שיש באתר.
http://gatorade.elsstore.com/view/category/451-powder/
אני רוצה לקנות את זה מכיוון שאני מתאמן בערך שעה וחצי בJKD,אני מזיע בטירוף ומרגיש לפעמים סחרחורות בגלל שאני מזיע המון ועושים שם מלא בעיטות סקוואטים וכו'.
כשאני הולך לשתות אני שותה כמה שלוקים למרות שאני ממש צמא,ואז כואבת לי הבטן ואני לא יכול לעשות כלום חצי שעה.
כמו כן לפעמים אני עושה ריצות של שעה וחצי +- ואני מרגיש ממש צמא ואחרי שאני שותה מים כל הצד כואב לי ואני מושבת לרבע שעה.
אתה חושב שאני צריך את המוצרים הנ''ל?
ואם אתה מכיר עוד משהו מעניין שלהם?
תודה מראש. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית