הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת נתרן ואשלגן באימון סיבולת

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
אני טריאתלט, בן 15 והיום באימון האופניים ניסיתי את הג'ל GU במהלך האימון.
להפתעתי, הטעם שלו היה זהה כמעט לגמריי לטעם של דבש, וכשבדקתי בבית הרכיבים התזונתיים שלו היו מאוד דומים לדבש, למעט נתרן ואשלן.
בעוד שבדבש יש רק 4 מ"ג נתרן ל100 גרם, לGU יש 156 מ"ג ל100 גרם.
באשלגן לדבש יש 51 מ"ג ל100 גרם לאשלגן, לGU יש 125 מ"ג.
האם ההבדלים האלה גדולים כל כך ששווה לקנות את חטיף הGU, שעולה 8 שקלים ל32 גרם, או שניתן להכין חטיף ביתי מדבש ולחסוך סכום כסף רב?
ושאלה נוספת, אם ההבדל כן חיוני, יש לכם רעיון איך ניתן להכין ג''ל על בסיס דבש שכן יכיל נתרן ואשלגן?

אני מדגיש, האימונים שלי הם אימוני סיבולת, של שעה וחצי עד שעתיים וחצי.
רוב הפורום כאן עושק בפיתוח גוף, אבל גם בטח כמה מכם מבינים בתזונה ואולי יוכלו לענות לי על זה.
בבקשה, אם אתם לא בטוחים במה שאתם אומרים, אז תגידו שאתם לא בטוחים.

EMZ.
יש באתר של גטריד כמה סוגים של אבקות,מה ההבדל בין מה שיש בויטה לבין מה שיש באתר.
http://gatorade.elsstore.com/view/category/451-powder/
אני רוצה לקנות את זה מכיוון שאני מתאמן בערך שעה וחצי בJKD,אני מזיע בטירוף ומרגיש לפעמים סחרחורות בגלל שאני מזיע המון ועושים שם מלא בעיטות סקוואטים וכו'.
כשאני הולך לשתות אני שותה כמה שלוקים למרות שאני ממש צמא,ואז כואבת לי הבטן ואני לא יכול לעשות כלום חצי שעה.
כמו כן לפעמים אני עושה ריצות של שעה וחצי +- ואני מרגיש ממש צמא ואחרי שאני שותה מים כל הצד כואב לי ואני מושבת לרבע שעה.
אתה חושב שאני צריך את המוצרים הנ''ל?
ואם אתה מכיר עוד משהו מעניין שלהם?
תודה מראש. 😃
אני לא חושב שאתה צריך. אני כן חושב שיהיה לך יותר קל אבל אם תשתה את זה. לדעתי זה די בזבוז כסף במקרה שלך, אבל אם יש לך - שווה. במיוחד שגטורייד זה טעים.
ומהלינק הספציפי שאתה הבאת כל האבקות אותו הדבר, רק שהגדלים שונים וכן גם הטעמים.
אתה יכול גם לקנות מאייביי.

ויש להם מליון מוצרים ככה שתלוי מה המטרה שלך. בדכ לרוב משתמשים במשקאות הקלאסיים שלהם. שזה סתם משקאות איזוטוניים.
אם אתה קונה בקבוק ממליץ בחום על הטעם .cool blue

לגבי המשקה איזוטוני - כמה חשוב האיזון בין המלחים? עד כמה שאני יודע איבוד הנתרן הוא במידה רבה. , איבוד המגנזיום הוא במידה מועטה.
לגבי איבוד האשלגן - כמה הוא משמעותי?

משמעותי מאוד. קצת קשה לי להסביר לך אבל תסתכל על זה כאילו נתרן ואשלגן הולכים ביחד (למרות שלרוב הם הולכים לכיוונים מנוגדים)

קניתי מוצר שנקרא lo salt הוא מכיל בערך 13 גרם נתרן (במקום 39 במלח רגיל) . ו34 גרם אשלגן .
יש בו גם מגנזיום אין לי מושג כמה. עלה משהו כמו 18 ש"ח ל350 גרם.

תגידו יש מה לקנות את המלח הזה גם בלי קשר למשקאות איזוטוניים? כאילו, מבחינה בריאותית?
אם הצריכת נתרן אצלך גבוהה מידי , והצריכת אשלגן נמוכה מידי אז כן.

---------- התגובה התווספה ב 18:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:49 ----------

ואו זה כל כך יקר שכבר עדיף לקנות גטורייד
היה שם גם של חברת מלח הארץ שעלה בערך 10 שקל ל250 גרם. היה בו קצת יותר נתרן ולא היה בו מגנזיום.

מגנזיום לא מעניין. מעניין היחס נתרן מול אשלגן. אתה יודע כמה הוא היה?

לא צויין. ואני רואה שגם באתר שלהם לא מצויין
http://www.salt.co.il/index.php?pid=51&cat_id=9
בlo salt 66 אחוז פחות נתרן. בזה 50 אחוז פחות נתרן אך מצד שני בזה אין מגנזיום.

---------- התגובה התווספה ב 19:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:00 ----------

טעות שלי יש שם איזה קובץ pdf . אבל לא ברור לי בדיוק תכנס לקישור הזהhttp://www.salt.co.il/showfile.php?module_id=148&entity_id=24&field_name=doc_name
רד למטה בקובץ הזה.

• פותח/ת השרשור
היום היה לי דואלטון.
ביגלל שבעפם הקודמת אכלתי חטיף אנרגיה בזמן הרכיבה וממש כאבה לי הבטן בריצה, החלטתי היום לא לקחת לא ג'ל, לא משקה איזוטוני, לא כלום לאכול. רק שתיתי מים פה ושם.

את הדואלטון סיימתי בסדר וביחס לטריאתלון האחרון שלי שיפרתי, מה שכן אחרי התחרות עצמה הרגשתי ירידה משמעותית בלחץ דם, ובכללי הרגשתי חולשה.
לפעם הבאה אני אנסה לקחת משקה איזוטונים וניראה מה יקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית