ייעוץ כולסטרול

shay1b

משתמש מתחיל
185
1
נק' מוניטין:
1
185
1
קראתי שהצריכה המומלצת של כולסטרול היא כ300 מ"ג ביום.

יוצא לי הרבה פעמים לא להגיע לכמות הזו ואפילו לא להתקרב כי אני לא אוכל ביצה כל יום.

אם לא מגיעים לכמות הזאת, זה יכול ליצור איזה שהיא בעיה?
והאם הכולסטרול חשוב מבחינת בניית הגוף ואי אפשר להסתדר בלעדיו?

כולסטרול חשוב לכל תא ותא בגוף. אין קשר בין כמות הכולסטרול שאתה צורך לרמת הכולסטרול בדם, אז אין לך מה לדאוג.

קראתי שהצריכה המומלצת של כולסטרול היא כ300 מ"ג ביום.

יוצא לי הרבה פעמים לא להגיע לכמות הזו ואפילו לא להתקרב כי אני לא אוכל ביצה כל יום.

אם לא מגיעים לכמות הזאת, זה יכול ליצור איזה שהיא בעיה?
והאם הכולסטרול חשוב מבחינת בניית הגוף ואי אפשר להסתדר בלעדיו?

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=93
✌️

• פותח/ת השרשור
באמת מה שכתוב בכתבה לא מתייחס למה ששאלתי בדיוק, ולגבי החישוב אני יודע שאני מחשב נכון וביום שבו אני לא אוכל ביצים אני לא מגיע מעל 150 גג 200 ואני בטוח בזה.

איך אתה יכול לקבוע שאני מגיע לזה, איזה מזון כבר מכיל כולסטרול בתפריט בריא סך הכל חוץ מעוף שממנו אני נגיד מקבל מאה וקצת???

מה שכתוב שם נתון לוויכוח וגם לא ממש מה שהוא שאל.

אין שומן רע, ואין כולסטרול רע. שומן רווי זה לא רעל.
מסכים איתך...
הינה מאמר (שמישהו פה הביא קישור, מצער שאני לא זוכר מי זה:98sf:) שעזר לי ללמוד על הנושא וניפץ לי הרבה מיתוסים ש90 אחוז האוכלוסייה עדיין חיה עליהם...

נ.ב - אל תתיחס למה שהוא כותב על פחמימות.. נראה אותו מנסה לעלות במשקל בלי לאכול עמילן (תפו"א, אורז לבן וכו..) וחיי על אפונים.🤯
עריכה : משום מה זה לא נותן לי להעלות את הקובץ אז אצטט קצת
"
כולסטרול Cholesterol
סוג של שומן החיוני לתפקודים מסוימים בגוף, בין השאר לצורך יצור הורמונים וסטרואידים. מחסור בכולסטרול כתוצאה מדיאטה דלת שומן או דלת כולסטרול הנה מסוכנת לבריאות ביחוד לילדים אך גם למבוגרים עקב התפקיד היחודי של כולסטרול כחומר מוצא ליצור ההורמונים והסטרואידים הרבים הנחוצים לתפקודי הגוף.
טריגליצרידים Triglycerides TG
מולקולות מורכבות של שלוש חומצות שומן עם גליצרול. חלק מהשומן בדם מופיע כטריגליצריד, כלומר קשור לגליצרול. רוב רקמת השומן(adipose tissue)בגוף מורכבת מטריגליצרידים ומהווה את מאגר חומצות השומן העיקרי של הגוף. טריגליצרידים מהווים מקור אנרגיה ראשי בהיעדר פחמימות, כלומר בתנאי צום או בין הארוחות. השומן ברקמת השריר הוא ברובו בצורת טריגליצריד. עודף בטריגליצרידים בדם קורלטיבי לסיכון מוגבר למחלות לב ובדרך כלל נגרם או מוגבר על ידי מחלות אינסולין כגון השמנת יתר וסכרת.
ליפופרוטאין Lipoprotein
"חלבון שומני". מכיון ששומנים בכלל וחומצות שומן בפרט אינם מסיסים במים, ודם לצורך הענין הוא מים, כדי להעביר שומנים דרך מערכת הדם מהכבד לתאי הגוף וחזרה, יש צורך בחלבונים מיוחדים Proteins אשר ישאו את השומנים בדם. "חלבוני שומן" אלו נקראים ליפופרוטאינים. ישנם שני סוגי ליפופרוטאינים (ראה ציור בעמוד הבא):
I. LDLLow Density Lipoprotein. ליפופרוטאינים בצפיפות נמוכה. אלו חלבונים קצרים יחסית המסיעים את השומן הנקרא כולסטרול בדם וגורמים לעליה יחסית בצמיגות הדם ומגבירים את הסיכוי להצרת כלי הדם ובעקבותיה למחלות לב. LDL נקרא "כולסטרול רע" (בטעות, מכיוון שהוא כלל איננו כולסטרול). ה LDL הנו הגורם הישיר לשקיעת כולסטרול בדם אך בלעדיו באופן מוחלט לא היה ניתן להעביר את הכולסטרול החיוני לתאי הגוף. כיום ידוע שהכולסטרול הרע לא סתם שוקע על דפנות כלי הדם אלא נספג בתוך דופן כלי הדם וגורם שם לדלקת כרונית. דלקת זו יוצרת רקמה צלקתית (צלקת) המצרה את כלי הדם.
II. HDLHigh Density Lipoprotein. ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה. אלו חלבוני שומן שאינם תורמים להגדלת צמיגות הדם ואינם מגבירים את הסכנה למחלות לב. נקראים (בטעות) "כולסטרול טוב". תפקידו של ה HDL לגרף את כלי הדם מLDL ששקע בדרך ולהחזירו לכבד לצורך מחזור. כיום ידוע של HDL גם תפקיד במניעת חמצון הLDL ובכך הוא גם מונע את יצירת הדלקת האופיינית הנ"ל.
יחס HDL\LDL
היחס בין HDL ל LDL הנו יחס חשוב המהווה אינדיקציה לסיכון של הצטברות שומנים בכלי הדם ובעקבותיה של מחלות לב. היחס הזה חשוב יותר מאשר רמת הכולסטרול הכללית והוא מצביע על יכולתו של הגוף לנקות את כלי הדם מכולסטרול ששקע ובכך לשמור את כלי הדם פתוחים ואת לחץ הדם נמוך. יחס של 3:1 HDL\LDL ומטה הוא יחס טוב.
יחס TC\HDLHDL to Total Cholesterol Ratio
היחס בין סה"כ כולסטרול בדם ל HDL הנו יחס המדווח וניתן לקריאה מתוך דוחות המרפאה הבודקת. היחסHDL:TC צריך להיות 1:3.5 עד 1:4 על מנת שה HDL יצליח לשמור על "דם נקי משקיעת כולסטרול". כלומר אם רמת הכולסטרול בדם (Total Cholesterol) הנה 240 ורמת ה HDL הנה 60 הרי שהיחס הוא 1:4 ומצב הכולסטרול בדם הנו ממוצע. לעומת זאת אם רמת הכולסטרול הנה רק 200 אך רמת הHDL הנה 40 הרי שהיחס הנו 1:5 שהוא יחס מסוכן כי אין מספיק HDL לניקוי הכולסטרול השוקע בדם. יחס 1:3.5 או פחות נחשב ליחס אופטימלי.
"

משה, אולי הוא בדק במחשבון תזונה שמראה גם ערכים של כולסטרול ולפי זה הוא יודע?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תפרסם את התפריט שלך ותראה שאתה כן מגיע

אני מפרסם את המזן לא מחולק לפי שעות ארוחות וכו רק תמרכיבים ותכמות

130 גרם שיבולת שועל
חצי ליטר חלב 1
2 כפות חמאת בוטנים
עשרה אגוזים
שלושה תמרים
שני תפוזים
ירקות
130 גרם פסטה לא מבושלת
סקופ וחצי אבקה
סוכר ענבים
4 פרוסות לחם
100 גרם פרגיות צלוי
קצת שמן זית
קצת פסטו
כף סויה
חטיף גרנולה

במה בדיוק יש כולסטרול חוץ מבעוף וכמויות זעירות בחלב???

זאת שאלה טובה, אני חושב שלא תיהיה בעיה כי הכבד גם ככה מייצר כולסטרול מחומצות שומן.
אבל כמה כולסטרול הוא יכול לייצר ביום אני לא יודע, לא חושב שתיהיה בעיה.

אני מפרסם את המזן לא מחולק לפי שעות ארוחות וכו רק תמרכיבים ותכמות

130 גרם שיבולת שועל
חצי ליטר חלב 1
2 כפות חמאת בוטנים
עשרה אגוזים
שלושה תמרים
שני תפוזים
ירקות
130 גרם פסטה לא מבושלת
סקופ וחצי אבקה
סוכר ענבים
4 פרוסות לחם
100 גרם פרגיות צלוי
קצת שמן זית
קצת פסטו
כף סויה
חטיף גרנולה

במה בדיוק יש כולסטרול חוץ מבעוף וכמויות זעירות בחלב???
איפה כל החלבון? כמה אתה שוקל?

• פותח/ת השרשור
אחרי חמישים מיליון דיונים שהיו פה על השטות של חלבון מא ולא מלא הבנתי שלא מייחסים לזה חשיבות.

יש פה 130 גרם חלבון זה קצת יותר מ2 גרם חלבון פר קילו...או שאני טועעה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית